Eventer

clmdpostersmall

Carl Louis & Martin Danielle @ Emil & Samuel + Free Download

0

Carl og Martin er uten tvil den største eksportvaren vi har innen sin sjanger, de har i år for første gang fått vist seg på det norske markedet gjennom Klubb Dada, Oslo Live og varmet opp for Tiesto i Spektrum. De har i august spilt for titusener i USA og blant annet blitt anbefalt av Swedish House Mafia, David Guetta, Tiesto, Thomas Gold og en mengde andre.

De er på den internasjonale housescenen regnet som to av de største talentene. Gutta er ikke bare artister men også produsenter, og flere av deres egenproduserte låter spilles jevnlig av verdens største DJs og mange har også gjort sine egne remixer av deres låter. De er tilbake fra USA hvor de har spilt på flere store klubber og eventer som Webster Hall, Size Matters i NYC og Miami, Pacha og er også plukket opp av The Agency Group som også representerer AHA.

Melding fra duoen selv:

«22. oktober er vi tilbake i hovedstaden for vårt siste show i Norge, før vi hiver oss ut på nye eventyr i USA og Canada.

Som de fleste vet er det til vanligvis 25års-grense på Emil og Samuel, men det vi vet er at det er nok av house fans som ennå mangler noen år på baken før de er halveis til 50! Derfor har vi snakket oss frem til en spesiell ordning for alle der ute over 20, men under 25.

Ved å trykke attending på DETTE eventet vil du få muligheten til å komme inn på E&S 22. okt og oppleve oss LIVE!»

+

Gratis nedlasting av Carl Louis & Martin Danielle’s nye remix. Enjoy!

Nightbox – Pyramid (Carl Louis & Martin Danielle Remix) by C L & M D

thomasgold

Thomas Gold @ Emil & Samuel 24.09.11

14

Thomas Gold spiller på Emil & Samuel førstkommende lørdag. Ja, du leste riktig!

 Vi tør å påstå at dette er en av årets største klubb-bookinger i Oslo! Thomas Gold har hatt en enorm suksess de siste årene, og 2 år etter gjennombruddet med konseptet «Toolroom Knights» i Berlin, hvor han spilte med artister som Fedde le Grand og Mark Knight, inngår han nå i settene til storheter som Axwell, Sebastian Ingrosso, Tiësto, David Guetta, Chuckie, John Dahlbäck og Sander van Doorn. Samtidig som han opplever gjensidig støtte på housescenen, er han jevnlig headliner på de største klubbene som Pacha, Privilege og Ministry of Sound.

“Breakthrough DJ/Producer 2010: Thomas Gold» – Axwell
“Rising Star 2010” – Beatport 2010

ID: 25 år
CC: 180,-
Antrekk: Helt, rent og pent.
Bordbestilling/gjesteliste: post@emilogsamuel.no
Vi gleder oss! Velkommen!

Eventet på Facebook!

flyer_hblive.2

Housebloggen LIVE @ Stravinsky

1

Da Housebloggen.no inntok Club Latter fylte vi brakken med over 600 folk og stemningen var på topp! Konseptet ble tatt meget godt imot og dansegulvet var fullt helt til siste sekund før stengetid!

Suksessen tatt i betraktning har vi valgt å kjøre på med et nytt Housebloggen LIVE! Denne gangen har vi booket oss inn på Stravinsky og skal klemme til minst like hardt som sist! Lokalene er nyoppusset og vi vil sparke Stravinsky sesongen igang med en vill kveld du sent vil glemme!

Vi presenterer for kvelden denne lineupen:

HotShot

Med over 15 utgivelser bak seg, kontrakt med både Pacha Recordings og det tunge technolabelet 1605, topplassering på Beatport og samarbeidet med blant annet Coco Star fra Fragma og Muttonheads.
Han er utviklet av samme stall som Uppermost og Chrizz Luvly, og selv slapp sin første singel når han var 17 år. 21 år gamle Morten Danielsen kan nesten kalles en veteran i Norge etter å ha produsert elektronisk musikk i snart 10 år, men er fortsatt et ferskt ansikt i det store utland. HotShot har spilt rundt omkring i Oslo og Akershus de siste 5 årene, og nå levere sitt eget show på Housebloggen LIVE – Stravinsky!

Hotshot’s produksjoner

Alex Foss

Alex Foss har sin store musikkinteresse innenfor housesjangeren, og har fått utløpt denne ved å spille på flere av de beste utestedene i Norge. Vi nevner Emil & Samuel, Åpenbar, Fugazi, og Club Latter.
Alex Foss varmet opp for Avicii på en fullsatt terrasse på Emil & Samuel og han har også stått bak spakene for Guru Josh Project, DJs From Mars, Kate Ryan, Sash!, Josef Bamba, Orson Welsh, Eric Amarillo, Alex Gaudino og mange fler. Denne karen kan sakene sine.

Alex Foss @ Emil & Samuel 16.Mai

Adrian Emile

Vår kjære Adrian er en aktiv blogger her hos oss i Housebloggen.no, og vi ønsker å gi han sjanse som DJ på Housebloggen LIVE! Vi vet GODT hva han presterer bak spakene og ønsker å dele det med folket! Dette er en up’N’comming kar dere kommer til å se mye fra i tiden som kommer!
Han produserer mye og jobber for tiden med store låter som vil ha release i nærmeste fremtid! Det er bare å glede seg til å høre denne houseentuasiastiske karen da vi kan garantere et set fullstappet med musikk som vil gjøre at dansefoten kjører på cruisekontroll i samtlige minutter!

Adrian Emile egne produksjoner

ID: 20+
CC: 100,-
Dresskode: Pent
Dørene åpner: 22.00

Eventet på facebook
tiestoart

Vinn billetter til Tiësto Club Life @ Oslo Spektrum 12 august!

0

Da er konkurransen igang på vår Facebookside! Vi har 10 billetter som skal deles ut til 10 heldige vinnere, så svar på 3 spørsmål og vær med i trekningen. Vinnerne annonseres her på bloggen og på facebooksiden vår 10 august, altså førstkommende onsdag. Lykke til!

 

Delta her!

tiesto_poster

Tiësto Club Life World Tour: Oslo Spektrum, 12 August 2011

6


Fra å headline verdens største festivaler (Ultra, Coachella, Tomorrowland, Electric Daisy Carnival ++), til å spille på verdens superklubber, residens og ukentlig opptreden på verdens største nattklubb Privilege (Ibiza) og månedlig show på Hard Rock Hotel i Las Vegas, så er nå en av verdens største superstjerne-DJs klar for Oslo Spektrum!

Tiësto’s merittliste er mildt sagt overveldende. Han har blant annet blitt stemt frem som verdens beste DJ tre år på rad av DJ Magazine (plasserer nå på en komfortabel 3. plass), vært nominert til Grammy, opptrådt på åpningsseremonien under OL i Athen og har 10 millioner tilhengere på Facebook. Nylig ble han også kåret til tidenes beste DJ av en poll i MixMag, og det er jo ikke så rart; denne mannen har betydd utrolig mye for EDM i svimlende mange år, og har aldri latt seg pushe rundt. Når han går på scenen i Spektrum er han en levende legende som fortsatt er på toppen – og der vil han være lenge.

I september i fjor spilte Tiësto for en bortimot utsolgt Vestlandshall, og denne gangen er det Oslos storstue som skal fylles. Og storstuen, den skal snus på hodet! Den største forskjellen fra showet i Vestlandshallen og konserten i Spektrum er at Tiësto nå omtrent har lagt trance-æraen bak seg 100%, og viser at han er like høyaktuell i dag som han har vært de to siste tiårene, hvor det var trance som var i fokus. Men for de som er bekymret for å ikke få høre de gamle klassikerne; ikke fortvil. Han er kjent for å klare å tilpasse showet veldig til hvilket publikum han spiller for, og vet veldig godt at han har mange fans av den gamle musikken hans i Norge, så det vil nok bli flere innslag av dette! Hva han spiller blir interessant å se, men det aktuelle albumet er nå Club Life Vol. One: Las Vegas, som inneholder musikk fra artister som Kaskade, Diplo, Avicii, Hardwell, Henrik B, Moguai, Dúné, Marcel Woods, samt remixer fra Sultan & Ned Shepard, Angger Dimas, Alesso, Thomas Gold, og Tiësto selv. Dette albumet representerer den nye evolusjonen i denne artistens fantastiske karriere, som har utviklet seg over flere år. Vi gleder oss stort til å få opplevelsen live!

Det blir uten tvil et stort show vi bli vitne til, med en massiv lyd- og lysrigg fra et veldig påkostet show som er utviklet av Tiësto selv. Med seg har Tiësto den erfarne houseprofilen Robbie Rivera  (US) og vår egen norske fremadstormende duo Carl Louis & Martin Danielle, så det er ingen tvil om at det vil koke i Spektrum, selv før sjefen selv entrer scenen. Her er det med andre ord bare å glede seg, og å sikre seg billetter før det er tomt!

Konkurranse

Vi skal kjøre en konkurranse hvor det vil deles ut hele 10 billetter til Tiësto-konserten. Detaljene kommer senere, men den vil foregå via fanpagen vår, så sørg for å følge oss der hvis du vil være en av de heldige som stikker av med en billett!


Aldersgrense: 18 år – VIP: 20 år (legitimasjonsplikt)

Billetter kjøpes her!

 

clmdpostersmall

Carl Louis & Martin Danielle Fall Tour 2011

3

Det er en fryd å se at Carl Louis og Martin Danielle virkelig setter inn giret for høsten. Tiden er kommet for Carl Louis & Martin Danielle Fall Tour 2011.

 

Med en nylig sluppet EP på selveste Size Records og ‘The Message’ i baklomma som vi husker fra i fjor blir dette en spennende høst for ungguttene og ikke minst de som får gleden av å se og høre. Canada står for tur i hele september, Europa i oktober, de største byene i USA skal besøkes i November og det hele avsluttes i Australia. Før den tid er det to scener skal gjestes først. Den 12 august besøker verdenskjente Tiesto landet vårt, nærmere sagt Oslo Spektrum og gutta skal være support her. Etter det bærer det videre til Governors Island i New York. Her er det ikke mindre enn Size Matters party med Steve Angello, Thomas Gold og Junior Sanchez. Nordmennene er special guests her.

En fun-fact det kan være interessant å kunne, så er deres remix av ‘Bruno Mars – Just The Way You Are’ en av de mest solgte hos Atlantic Records. Stort !

Det er med andre ord bare å håpe på at verden er klar for en norsk invasjon. Endelig smeller det virkelig for gutta og vi fra Housebloggen ønsker dem lykke til. Ønsk dem gjerne lykke til dere også i kommentarfeltet.

Link til eventet

Link til full plakat

264584_2198870929242_1171335194_2729857_8288215_n

Kroken på døra for Extrema Outdoor Norway?

48

 

  Extrema Outdoor var en umiddelbar suksess, med drøyt 9000 danseglade mennesker til fortryllende musikk fra flere av de største aktørene i bransjen.   Festivalen ble arrangert på en særdeles profesjonell måte, og arrangøren hadde sørget for å bli kvitt alle problemene de fikk kritikk for ifjor.   


Likevel våknet de fleste av oss til dårlige nyheter i dag tidlig. Det er ingen ukjent sak at elektronisk musikk er like populært som spanskesyken blandt norske politikere, og ordfører i Bærum kommune, Odd Reinsfelt, uttalte følgende: «Politiet anbefalte at vi skulle si nei forrige gang, og jeg var enig med politiet den gangen, og nå har det skjedd det samme. Nå er det slutt»

Når han sier «nå har det skjedd det samme» sikter han utvilsomt til antall personer arrestert for besittelse og bruk av narkotiske stoffer. Da må jeg nesten ta meg tid til å spørre ordføreren et lite spørsmål; har han noensinne gått opp Karl Johans Gate? Har han noen gang sett hvor tilgjengelig narkotika er i Norges hovedstad?

Narkotika er ikke på noen måte unikt for denne festivalen, det kan alle som har vært på Hove, Quart eller Øyafestivalen bekrefte. Narkotika er heller ikke unikt for festivaler i det hele tatt. Enkelte vil faktisk kalle det et enormt sammfunnsproblem. Det faktum at Extrema har samarbeidet så tett med politiet for å få bukt med narkotikaproblemene, viser at dette er noe Extrema tar veldig seriøst. Ikke tidligere har en festarrangør samarbeidet med politiet på samme måte for å bli kvitt narkotikarelaterte problemer – og nå blir de straffet for det. Straffet for at de gikk inn for å vise nulltoleranse, og for at de fikk tatt de som ruset seg.

Politiet har skrytt uhemmet av samarbeidet med Extrema, og var godt representert med både uniformerte og sivile betjenter. Innsatslederen for politiet uttalte faktisk selv at årsaken til de høye arrestasjonstallene sammenlignet med fjoråret var at politiets ressurser hadde blitt økt betydelig. Jeg vil gå så langt som å si at du skal slite med å finne eksempler på festivaler som like sømløst har integrert et politinærvær i samme skala. Det blir også argumentert med at støyen fra festivalen er et problem for naboer. Dette er et argument som faller på sin egen urimelighet, da høy musikk er høy musikk uansett sjanger. Er lokalbefolkningen rundt Kalvøya virkelig så forferdelig kjipe mennesker at de ikke klarer ÉN dag i året med litt støy, til glede for ti tusen andre?


Medias håndtering av saken

Extrema har desverre, som alltid når det kommer til EDM-events, blitt et offer for et konservativt norsk mediebilde. Eller hvertfall offer for medier som har skjønt at det lønner seg å skrive om «såkalte» skandaler, uten å bry seg om hvilke konsekvenser det får.

Mens andre festivaler over Norges land høster positiv PR og solskinnshistorier, har overskrifter om dop preget landets største aviser i dekningen av både Extrema og Sensation. 182 personer ble tatt for besittelse og/eller bruk av narkotika, det høres ille ut, men ikke før man får høre resten skjønner man at dette er et positivt nøkkeltall. Av de rundt 9000 deltakerne ble 182 tatt for besittelse og bruk, og når man ser på hvor mye politi og hvor strenge kontroller det var, så går det opp for en at de aller fleste brukerne ble luket ut. Det er nøyaktig like mye dop i omløp på andre festivaler, om ikke mer, ettersom man der ikke har like stor fokus på å få luket det ut. Det er desverre ikke sånn det ser ut i media. Enda verre var det da VG slo opp bredt om hvor forferdelig mye dop det var på Sensation, da «hele» 70 av 22.000 mennesker ble tatt for narkotikabruk – her er det virkelig noe riv ruskende galt med journalistikken.

Dette er simpel svartmaling fra medienes side, og jeg blir regelrett uvel av å lese historiene landets to største aviser VG og Dagbladet velger å trykke, for når det snakkes om dopflom kjenner jeg meg virkelig ikke igjen. Vinklingen til norsk presse er like utdatert som frysedisken på samvirkelaget, og i mangel på andre sammenligninger er jeg nødt til å sammenligne norsk presse med en saueflokk. De løper alle i samme retning, går totalt amok om det ropes ulv, og har den samlede intelligensen til et rykende ferskt stuebord fra IKEA.

 

Hva skjer nå?

Legger man alle fakta på bordet er det lite som taler for å legge ned Extrema på Kalvøya. Dette er intet annet enn kollektiv avstraffelse for alle de som ikke doper seg. Er det ikke bedre å ta de som ruser seg, og kanskje heller vise dem bort fra fremtidige festivaler? At Extrema skal få problemer med dårlig vinklet journalistikk og politikerne, nettopp fordi de var flinke til å samarbeide med politiet og ta flest mulig, det blir rett og slett for dumt. Narkotikaproblemet vil absolutt ikke forsvinne med denne festivalen!

Så, hva nå? Det er klart at det ikke vil være lett å få arrangert Extrema Outdoor på Kalvøya igjen om man skal tro den 70 år gamle ordføreren i Bærum Kommune, Odd Reinsfeldt. En mulig løsning er selvfølgelig å finne en alternativ lokasjon for festivalen – men det vil mest sannsynligvis være en vanskelig oppgave, da Kalvøya i utgangspunktet var perfekt for Extrema Outdoors festivalkonsept, pluss at området er viktig for Extrema-eier Marcel Mingers. Men hvor lenge skal arrangøren orke å kjempe mot lokale myndigheter, og det særdeles «vanskelige» området festivalen er lagt til? Dessverre, men det er sannheten. Det vil alltid eksistere et problem for Extrema med lokalbefolkningen og lokale politikere så lenge festivalen holdes på Kalvøya.

 

Bakgrunn
Ordfører om elektronika-festivalen: – Nå er det slutt!
(VG)
182 personer narkotatt (VG)
182 tatt med dop på elektronikafestival (Dagbladet)

Oppdatering
«Hele det politiske spekteret av ungdomspartier taler Bærums-ordfører Odd Reinsfelt midt imot.»
Opprør mot ordførerens festivalnekt (Aftenposten)


Lango / Steph

dennis_ferrer

Extrema Outdoor presenter Dennis Ferrer

1


For mange er Dennis Ferrer synonymt med ”Hey Hey” som ble sluppet i 2010, men først og fremst er denne New York-baserte produsenten mest kjent for sin ”techy” og litt mer dypere stil som han startet med helt tilbake til midten av 90-tallet. Han hanket inn ”Best Deep House Artist Of The Year” på Beatport i 2009 noe som viser at han har vært tro til sitt opphav. Hans låt ”Hey Hey” lå fire uker på toppen av Beatport-listene, noe ingen annen låt hadde gjort tidligere, og han greide i samme slengen å bli Grammy-nominert for sin remix av Didos ”Don’t Believe In Love”.

Hey Hey


Ferrer er kjent i miljøet for å ha en helt særegen evne til å mastre låtene sine, og han har aldri vært interessert i å bli plassert i en sjanger-bås. Han beskrives som en artist som lager en minimal/techno/indie/electro/deep-blanding – forvent derfor det uforventede av funky rytmer og klassiske beats når Dennis står bak spakene!

Don’t Believe In Love


falke

Fred Falke / Pretty Lights @ Oslo Live

2

Fred Falke har i over 10 år vært en av de fremste ambassadørene for den velkjente ‘french house’ sounden, og har remixet/produsert for utallig mange mainstream-, og ikke minst elektroniske artister. Blant annet kan han skilte med å ha remixet artister som Little Boots, Gossip, U2, Annie, Grizzly Bear, Uffie, Ladyhawke, Lykke Li, La Roux, Kelis, Röyksopp, The Whitest Boy Alive, Eric Prydz, Sugababes, Robbie Williams, Robyn, Katy Perry, Jamiroquai og Dido. Listen er LANG, og det er ikke uten grunn; denne fyren har et unikt talent til å ta enhver låt og gjøre den til en feel-good clublåt som treffer de aller fleste, selv om de vanligvis ikke digger elektronisk musikk.

Det gleder oss derfor at Fred Falke, som aldri har spilt på en stor scene i Oslo før, nå er klar for å servere oss indie og french house av ypperste klasse da han står på toppen av Burn Studios Tower kl 19.30 den 23 juni! Da gjenstår det bare å be til værgudene om sol og pent vær, så Fred Falkes solfylte beats kan nytes i perfekt setting på Kontraskjæret!

Her er 4 feite låter fra Fred Falke:

The Whitest Boy Alive – The Golden Cage (Fred Falke Remix)
Alan Braxe And Fred Falke – Intro (Original Club Mix)

Kelis ft. Too $hort – Bossy (Alan Braxe & Fred Falke Remix)

Fred Falke – Back To Stay (Original Mix)

Fred Falke @ Facebook

Pretty LightsDerek Vincent Smith, også kjent som Pretty Lights er en produsent fra Colorado. Musikken til Smith består av digital sampling og blander inn flere forskjellige sjangre. Beskrivelsen av stilen er ganske enkelt: «glitchy hip-hop beats, buzzing synth lines, and vintage funk and soul samples, sometimes grime».

Derek produserte hip-hop mens han gikk på videregående, men musikken dro oppmerksomheten hans over til andre ting. Han begynte på universitet i Colorado, men droppet ut etter ett år for å fokusere på musikken. Dette skulle vise seg å være et smart trekk. I sommeren 2009, under aliaset Pretty Lights, spilte Derek Smith og Cory Eberhard på flere store amerikanske festivaler. Vi nevner Bonnaroo, Rothbury, Electric Daisy Carnival, Camp Bisco og 10KLF. I 2010 spilte de også på en haug av festivaler, for eksempel Coachella, Ultra Music Festival, Electric Zoo og Movement.

I 2010 erstattet Derek Smith Eberhard med Adam Deitch. De debuterte sammen på Red Rocks i august, 2010. I januar 2011 slapp Pretty Lights to nye albumer på sitt nye plateselskap, Pretty Lights Music. Plateselskapet tilbyr gratis nedlastning av alle Pretty Lights sine album, noe som har ført til høy populariteten i hele verden. Dette gjelder spesielt ved festivaler.

Han spiller på kontraskjæret førstkommende onsdag (22. juni) rundt 21.00. Vi vet at han ikke står oppført på programmet til Oslo Live, men vi har fått det bekreftet. Jeg skal ærlig si at jeg ikke hadde hørt så mye om Pretty Lights før jeg satt meg ned og hørte gjennom musikken hans. Jeg er helt klart overbevist om Pretty Lights kommer til å bli en av mine beste minner fra sommeren 2011. Sjekk ut låtene og filmene under, du forstår meg snart.

Kanye West – All Of The Lights (Pretty Lights Remix)
NYE 2011 Chicago Bulls Theme
(Pretty Lights Remix)
Steve Miller Band – Fly Like An Eagle (Pretty Lights Remix)

Pretty Lights – Finally Moving Remix James Brown Mashup

Daft Punk – Solar Sailer (Pretty Lights Remix)

Pretty Lights @ Facebook
Pretty Lights @ Soundcloud

www.oslolivefestival.no

timetable

Tidsskjema Extrema Outdoor Norway

18

Her er tidsskjema for Extrema Outdoor Norway!

Hvilke artister skal du se?

 

Extrema Outdoor: Erick Morillo

3

Erick Morillo er en columbiansk-amerikansk DJ, produsent og eier av flere plateselskaper. Han er også en platinum-selgende artist, med duoen Reel 2 Real, som kanskje er best kjent for megahiten “I Like To Move It” (1993). Fra 1992 til 1997 hadde Erick syv singler på topplistene i USA med Reel 2 Real på en av housemusikkens viktigste labels: Strictly Rhythm.

Erick fant ut at han ville gå sin egen vei så tidlig som i 1996, og startet å etablere seg som en underground DJ. Han ville gå mer i retning av å produsere respektabel housemusikk i kontrast til hitene som startet karrieren hans, og grunnla Subliminal Records i 1997. Selv om Morillo beveget seg mer i retning av underground house og ikke mot populærmusikken, så klarte han likevel å finne en balanse mellom respektert musikk og finansiell suksess, og kunne derfor kjøre sitt eget løp.

Fra starten av Subliminal Records til nåtid har Erick Morillo tatt seg opp fra praktisk talt ingenting (da han la en helomvending som artist) til den superstjernen han er i dag. Og om vi skal tro han selv, så var ikke det så veldig enkelt i det døende klubbmiljøet i USA for 10 år siden. Likevel står han i dag igjen som et eksempel på hva som kan oppnås med hardt arbeid. De aller fleste store artister innenfor housescenen har enormt med respekt for mannen som i dag nyter livet som en av verdens best betalte DJs.

I fjor stod Erick Morillo bak en av 2010s største househits: «Live Your Life«, sammen med Eddie Thoneick og vokalisten Shawnee Taylor. Erick og Eddie hadde også stor suksess med «Nothing Better«. Erick er for tiden aktuell igjen med Thoneick og Taylor, og «Stronger» er spådd å bli en av sommeren 2011s største hits. Akkurat nå hoster Erick Morillo månedlige events (Subliminial Sessions) på noen av verdens beste klubber i New York, London og i Las Vegas. Subliminal Sessions hadde nylig 10-års jubileum på sitt ukentlige show på legendariske Pacha Ibiza, en klubb som også hoster blant annet Swedish House Mafias Masquerade Motel, David Guettas F*** Me I’m Famous” og Defecteds Defected In The House. Ibiza er med andre ord erobret, og det ser ut til at Morillo vil rocke øya i flere år fremover!

Hvorfor bør du få med deg denne karen på Extrema? Når Erick Morillo spiller, så er det umulig å stå stille. Han er en av verdens beste på å lese publikum, og vet akkurat hvordan han skal skape en utrolig stemning. Han er faktisk kjent for å være mer entusiastisk enn sine egne fans når han står på scenen. Stikkordene er energi, lidenskap, erfaring, innlevelse og tilstedeværelse; Dette er en DJ som virkelig brenner for det han driver med, og det vises godt! Det er denne utrolige innlevelsen, sammen med en blanding av soulful house, progressiv house og electro som gjør liveshowene hans uforglemmelige.

Erick Morillo headliner stadig verdens største og viktigste elektroniske musikkfestivaler, men er sjelden vare på disse kanter, så hvis du misser han nå kan det bli lenge til neste gang du får sjansen!

Billetter til Extrema Outdoor kan kjøpes her!
Extrema Outdoor @ Facebook

 

Oslo Live presenterer: Groove Armada / Leftfield

4

Den anerkjente DJen Pete Tong har i disse dager plukket ut de femti beste danselåtene fra de siste tjue årene til en avstemning på BBC. Med på den ærefulle listen er Groove Armadas ”Superstylin”, som var en del av duoens andre album “Vertigo” (1999). Slippet av «Vertigo» gjorde Groove Armada til superstjerner over natten, og sørget for at de tok steget opp blant verdens største elektronikagrupper, i godt selskap med bl.a. Daft Punk, Chemical Brothers og Underworld. Siden den gang har Groove Armada headlinet gigantiske festivaler som Glastonbury og Coachella, og nå er de klare for Oslo for FØRSTE GANG!

Groove Armada har i de senere årene gjort en sjangermessig dreining i retning av house, og dermed er de like relevante nå som de var på slutten av 90-tallet. I 2010 slapp de albumet “Black Light” til overdrevent rosende anmeldelser, og de har siden det headlinet festivaler fra Australia til Moskva. Og hvis ikke det var nok, så ble duoen også Grammy-nominert i kategorien “beste nye elektroniske album”.

Med RED LIGHT-showet går Groove Armada tilbake til sine røtter. I god ånd fra de gamle warehouse-festene, blåst opp i stadionformat, skal de gjøre et show på Oslo Live som du skal lete lenge etter å matche. Her får du en spektakulær laserrigg, videoprosjektering ut av en annen verden og et lysshow som vil lyse opp Oslo-himmelen når de går på scenen en halvtime etter solnedgang.

 

Leftfield

Leftfield er et av de største bandene fra den mektige engelske elektronika-scenen, sammen med Prodigy, Chemical Brothers, Underworld og The Orb. Duoen Neil Barnes/Paul Daley var en av de første til å blande house med dub og reggae, og av de første elektroniske artistene til å inkludere live-vokaler under liveshow. Deres første album, Leftism, var sjangerdefinerende og er en klassiker av rang, med uforglemmelige låter som Open Up med Sex Pistol-vokalist John Lydon, og Afro Left som fremdeles får dansegulvet til å koke.

Leftfield er ikke kjent for å spare på kruttet under live-opptredener, og har fått et rykte på seg om å alltid spille høyest. I juni 1996 spilte Leftfield på Brixton Academy, og da var bassen så drøy at det regnet støv og småbiter fra taket, noe som resulterte i at Leftfield ble utestengt fra arenaen – som senere ble opphevet. Uansett sier det litt om hva slags basstoner dette bandet fyrer av mot deg, og skal vi tro diverse anmeldelser, så er det som å oppleve et jordskjelv.

I en anmeldelse fra groove.no kan man lese følgende: “Leftfield slo fullstendig knock-out på resten av Quart-artistene lydmessig. Fugler forlot sine reder, varg og bjønn for langt til skogs, folk holdt febrilsk på verdisakene, og mobilnettet brøt sammen. Bakken ristet og kropper svaiet, her hadde vi med en lydinvasjon å gjøre! Tidligere på dagen hadde jeg sett litt av Sonic Youth, som jeg syntes hadde et herlig trøkk, men det var bare småtterier i forhold til Leftfield. Leftfield sprengte grenser, og sannsynligvis en trommehinne eller to. Bendiktsbukta var stappfull og folk sang, ropte, hoppet og hoiet i takte med Leftfields harde elektro dub. Man sovnet ikke med det første den kvelden.” – Quartfestivalen, år 2000