Bryan Ferry – Don’t Stop The Dance (Todd Terje Remix)

den juli 1 | av | med 2 kommentarer

tief @ Corsica Studios 28/04/12

Før låter som EurodansSnooze 4 LoveInspector Norse og Ragysh begynte å erobre listetopper var Todd Terje mest kjent for sine remixer og disco-editer. Vi snakker remixen av Dølle Jølles Balearic Incarnation og den ekstremt catchy editen av Chics I Want Your Love, men en artist Todd Terje virkelig liker å remixe er Bryan Ferry.

Det ikke ukjent at Bryan Ferry har vært en av Todd Terjes store musikalske inspirasjoner. Mjøndølingens rakettkarriere de siste fem årene har også ført til at også Ferry har tatt notis av dette. De har samarbeidet i studio og Todd Terje har fått remixet Bryan Ferrys Alphaville og Roxy Musics (hvor Bryan Ferry var vokalist) Love Is The Drug. Nå får han remixe Don’t Stop The Dance, og gjør muligens en av sine beste remixer noensinne.

Denne remixen er god og lang, og det er kjekt at det er litt lengde på den også for den bruker vel fire minutter på å bygge seg opp. Men oppbygningen er deilig, med space disco-bass kjent fra tidligere Todd Terje-produksjoner som glir i en sykt fengende chordprogresjon. Etterhvert blir bassen til en seng hvor Bryan Ferrys vokaler og en vakker liten synthpad kan leke seg oppå. Så kicker låta inn i høyt gir. Bassen får igjen hovedfokuset og Bryan Ferry begynner etterhvert å synge. Synthpaden kommer inn med perfekt timede akkorder som låta en mer atmosferisk følelse. Låta lander mesterlig i en blanding av basslinja fra låta og Bryan Ferrys vokaler – mesterlig av Todd Terje!

Produksjonsarbeidet og hensynet til detaljer er etter min mening det som virkelig skiller klassiske låter fra de som bare er kule et par uker. Det er ikke nok med en fengende melodi, dybden må også være der. Det gjenstår å se om Don’t Stop The Dance blir en ny klassiker, men Todd Terje viser verdensklasse når det gjelder de to overnevnte egenskaper!

Beatport

Si din mening!

Kris sier:

Knallåt!!

Krem sier:

Smuuuuuuuuud