Leter du etter alternative måter å tjene penger på som DJ eller savner du en side hvor du enkelt kan finne mixtapes?

 

I en bransje hvor piratkopiering og ulovlig nedlasting dominerer stort, er alltid markedet på jakt etter nye løsninger. En av de bedre og seriøse alternativene som dukket opp for en stund tilbake er «Beatport Mixes». Hva tjenesten i bunn og grunn går ut på er følgende: Du som DJ kjøper dine låter lovlig fra Beatport’s ordinære side og setter disse sammen til en mixtape. Deretter går du inn på Beatport Mixes, laster denne opp og legger inn tracklisting basert på kjøpshistorikk fra craten din på Beatport. Vips, så ligger din egenproduserte mixtape til salg på nettet som i tillegg returnerer penger til label, artist, men ikke minst deg som DJ.

 Visse ulemper er det selvsagt. Foreløpig er det bare de med en invitasjon som i det hele tatt får muligheten til å laste opp mixene sine, og hvor vanskelig det er å havne på denne listen blir vanskelig å vurdere. Inntil siden åpnes for alle og en hver, så har du i alle fall et ganske bredt og oversiktlig utvalg av mixtapes som kan kjøpes for en relativt billig penge.

Hva mener dere lesere om konseptet? Kommer denne typen salg til å ta over for gratistjenester og er dette et nyttig tiltak for å gi artister og DJ’er tilbake litt tilbake for all den tiden de legger ned i produksjonene sine? Eller er det slik at dette bare er nok en overflødig tjeneste vi ikke har bruk for?

Bare for å gi dere en smakebit av hva dere kan forvente av kvalitet der inne, så har jeg plukket ut noen få mixtapes i diverse sjangere dere kan nyte. Dette er HOT stuff, så sørg for å plukke med dere alle fire! 

Manhattan – American Graffiti Deep House/Tech House/Techno/Electronica

Audiofly – Maison D’Etre Mix Deep House/Tech House/Techno

Jeremy Olander – Beatport September 2012 Mix Tech House/Techno/Progressive House

Dinka – *Still More!* Progressive House/Electro House/Trance

Konseptet kan du lese mer om via denne siden: DJ TechTools, og samtidig sjekke ut selve hovedpagen her: http://mixes.beatport.com/