Dump

Dump

(0 comments, 7 posts)

This user hasn’t shared any profile information

Home page: http://www.housebloggen.no

Posts by Dump
eric-prydz471-620x406

2Night

16


Det er duket for et av årets største slipp når Eric Prydz viser muskler.

 ’

Eric Prydz – 2Night (Original Mix) Progressive Hot

Eric Prydz har over de siste årene befestet seg som guru innen progressiv house, og med 2Night beviser han bare enda en gang hvilket geni han er. Det mest påfallende med denne låten er hvor enkel den egentlig er, noe som også kjennetegner Prydz produksjoner de siste årene. Enkle og gjennomgående melodier, men når man går i dybden blir det plutselig svimlende komplekst. 2Night er heller ikke noe unntak, og for undertegnede er det liten tvil om at denne låten glir rett inn på topp 3 i 2011 så langt. Perfeksjon!

264584_2198870929242_1171335194_2729857_8288215_n

Kroken på døra for Extrema Outdoor Norway?

48

 

  Extrema Outdoor var en umiddelbar suksess, med drøyt 9000 danseglade mennesker til fortryllende musikk fra flere av de største aktørene i bransjen.   Festivalen ble arrangert på en særdeles profesjonell måte, og arrangøren hadde sørget for å bli kvitt alle problemene de fikk kritikk for ifjor.   


Likevel våknet de fleste av oss til dårlige nyheter i dag tidlig. Det er ingen ukjent sak at elektronisk musikk er like populært som spanskesyken blandt norske politikere, og ordfører i Bærum kommune, Odd Reinsfelt, uttalte følgende: «Politiet anbefalte at vi skulle si nei forrige gang, og jeg var enig med politiet den gangen, og nå har det skjedd det samme. Nå er det slutt»

Når han sier «nå har det skjedd det samme» sikter han utvilsomt til antall personer arrestert for besittelse og bruk av narkotiske stoffer. Da må jeg nesten ta meg tid til å spørre ordføreren et lite spørsmål; har han noensinne gått opp Karl Johans Gate? Har han noen gang sett hvor tilgjengelig narkotika er i Norges hovedstad?

Narkotika er ikke på noen måte unikt for denne festivalen, det kan alle som har vært på Hove, Quart eller Øyafestivalen bekrefte. Narkotika er heller ikke unikt for festivaler i det hele tatt. Enkelte vil faktisk kalle det et enormt sammfunnsproblem. Det faktum at Extrema har samarbeidet så tett med politiet for å få bukt med narkotikaproblemene, viser at dette er noe Extrema tar veldig seriøst. Ikke tidligere har en festarrangør samarbeidet med politiet på samme måte for å bli kvitt narkotikarelaterte problemer – og nå blir de straffet for det. Straffet for at de gikk inn for å vise nulltoleranse, og for at de fikk tatt de som ruset seg.

Politiet har skrytt uhemmet av samarbeidet med Extrema, og var godt representert med både uniformerte og sivile betjenter. Innsatslederen for politiet uttalte faktisk selv at årsaken til de høye arrestasjonstallene sammenlignet med fjoråret var at politiets ressurser hadde blitt økt betydelig. Jeg vil gå så langt som å si at du skal slite med å finne eksempler på festivaler som like sømløst har integrert et politinærvær i samme skala. Det blir også argumentert med at støyen fra festivalen er et problem for naboer. Dette er et argument som faller på sin egen urimelighet, da høy musikk er høy musikk uansett sjanger. Er lokalbefolkningen rundt Kalvøya virkelig så forferdelig kjipe mennesker at de ikke klarer ÉN dag i året med litt støy, til glede for ti tusen andre?


Medias håndtering av saken

Extrema har desverre, som alltid når det kommer til EDM-events, blitt et offer for et konservativt norsk mediebilde. Eller hvertfall offer for medier som har skjønt at det lønner seg å skrive om «såkalte» skandaler, uten å bry seg om hvilke konsekvenser det får.

Mens andre festivaler over Norges land høster positiv PR og solskinnshistorier, har overskrifter om dop preget landets største aviser i dekningen av både Extrema og Sensation. 182 personer ble tatt for besittelse og/eller bruk av narkotika, det høres ille ut, men ikke før man får høre resten skjønner man at dette er et positivt nøkkeltall. Av de rundt 9000 deltakerne ble 182 tatt for besittelse og bruk, og når man ser på hvor mye politi og hvor strenge kontroller det var, så går det opp for en at de aller fleste brukerne ble luket ut. Det er nøyaktig like mye dop i omløp på andre festivaler, om ikke mer, ettersom man der ikke har like stor fokus på å få luket det ut. Det er desverre ikke sånn det ser ut i media. Enda verre var det da VG slo opp bredt om hvor forferdelig mye dop det var på Sensation, da «hele» 70 av 22.000 mennesker ble tatt for narkotikabruk – her er det virkelig noe riv ruskende galt med journalistikken.

Dette er simpel svartmaling fra medienes side, og jeg blir regelrett uvel av å lese historiene landets to største aviser VG og Dagbladet velger å trykke, for når det snakkes om dopflom kjenner jeg meg virkelig ikke igjen. Vinklingen til norsk presse er like utdatert som frysedisken på samvirkelaget, og i mangel på andre sammenligninger er jeg nødt til å sammenligne norsk presse med en saueflokk. De løper alle i samme retning, går totalt amok om det ropes ulv, og har den samlede intelligensen til et rykende ferskt stuebord fra IKEA.

 

Hva skjer nå?

Legger man alle fakta på bordet er det lite som taler for å legge ned Extrema på Kalvøya. Dette er intet annet enn kollektiv avstraffelse for alle de som ikke doper seg. Er det ikke bedre å ta de som ruser seg, og kanskje heller vise dem bort fra fremtidige festivaler? At Extrema skal få problemer med dårlig vinklet journalistikk og politikerne, nettopp fordi de var flinke til å samarbeide med politiet og ta flest mulig, det blir rett og slett for dumt. Narkotikaproblemet vil absolutt ikke forsvinne med denne festivalen!

Så, hva nå? Det er klart at det ikke vil være lett å få arrangert Extrema Outdoor på Kalvøya igjen om man skal tro den 70 år gamle ordføreren i Bærum Kommune, Odd Reinsfeldt. En mulig løsning er selvfølgelig å finne en alternativ lokasjon for festivalen – men det vil mest sannsynligvis være en vanskelig oppgave, da Kalvøya i utgangspunktet var perfekt for Extrema Outdoors festivalkonsept, pluss at området er viktig for Extrema-eier Marcel Mingers. Men hvor lenge skal arrangøren orke å kjempe mot lokale myndigheter, og det særdeles «vanskelige» området festivalen er lagt til? Dessverre, men det er sannheten. Det vil alltid eksistere et problem for Extrema med lokalbefolkningen og lokale politikere så lenge festivalen holdes på Kalvøya.

 

Bakgrunn
Ordfører om elektronika-festivalen: – Nå er det slutt!
(VG)
182 personer narkotatt (VG)
182 tatt med dop på elektronikafestival (Dagbladet)

Oppdatering
«Hele det politiske spekteret av ungdomspartier taler Bærums-ordfører Odd Reinsfelt midt imot.»
Opprør mot ordførerens festivalnekt (Aftenposten)


Lango / Steph

prpr

Extrema Outdoor: Prydz

12

Om i overkant av 3 uker står Eric Prydz på MIXEDscenen under Extrema Outdoor Norway på Kalvøya.

Det har nå gått flere år siden Eric Prydz sist gjestet Norge, og enhver house-entusiast jubler sannsynligvis over det faktum at han kommer til Extrema.

Eric Prydz i seg selv er et paradoks, den ydmyke svensken er en av de mest toneangivende i dagens house-scene, en guru innen progressive house, samtidig som han er en av de minst framtredende, og uten tvil en av de mest komplette produsentene. Prydz kan lage ALT, fra drivende techno, til fjærlett og drømmende progressive og radiobangers uten like.

Han har hatt låter på topplistene ved 3 anledninger;

Call On Me (2004)
Proper Education (2007)
Pjanoo (2008. Låten ble originalt laget ifølge Prydz selv, i 1996, men etter å ha mottatt dårlig respons på diverse jobber ble låten lagt til side, til Prydz ved en tilfeldighet kom over den igjen i 2008)

Men i motsetning til artister som Guetta har han ikke falt for fristelsen til å bli en ren pop-artist. Hver gang han har hatt kommersiell suksess med en låt har han trukket seg tilbake og fortsatt med sine prosjekter innen Progressive- og Tech-House.

Dette har resultert i at han nyter respekt blandt så godt som alle i gamet. Hvis du spør mannen i gata hvem Eric Prydz er, så vil det ikke ta lang tid før du møter noen som dropper ordene «Call On Me» eller «Pjanoo». Spør du en som liker progressive house vil du få høre låter som Melo, Waves eller Miami to Atlanta. Samtidig kan du gå til en hardbarket undergrunns-entusiast, og få høre at han lager massiv og pumpende Techno, og du vil høre låtnavn som On/Off og Glow.

Blandt de tingene han har oppnådd, er han den eneste artisten noensinne som har fått lov til å sample Pink Floyd, den absolutt eneste.

Det er denne evnen til å lage radiobangers med definerte house-røtter, samtidig som han holder seg under radarhøyde, som gjør Eric Prydz så unik.
Han har også bestemt seg for å holde en meget lav profil i forhold til media, han har ikke blitt intervjuet de siste 6 årene. Han deler også musikken sin opp under 3 forskjellige alias (Eric Prydz, Pryda og Cirez D).

Så hva kan vi forvente oss på Extrema?

For å være ærlig er Prydz veldig uforutsigbar, han kan kjøre et tilnærmet likt sett flere spillejobber på rad, for så å gjøre total helomvending. Noe vi imidlertig kan si med sikkerhet er at det kommer til å bli progressive house fra absolutt øverste hylle.

Personlig håper jeg vi får høre låter som hans Re-Edit av Mighty Love:


(Prydz har også akkurat annonsert at Pryda 20 releasen blir sluppet 13. juni, mange spekulerer i at det er nettopp denne låten som blir sluppet.)

Låter som denne burde si deg alt du trenger å vite om den progressive delen av arbeidet til Eric Prydz. For min del er det Progressive House tatt til et nytt nivå. Perfeksjon.

Om du liker produksjonene til Prydz, har du bare å glede deg. Ikke bare har han fenomenale live-sets, men hans aller feteste låter er desverre ofte offer for ikke å bli sluppet, og blir kun brukt live. Som nettopp Mighty Love Re-Editen over her, og Polarkreis 18 – Allein Allein (Eric Prydz Edit).

Housebloggen gleder seg til Prydz live på Extrema Outdoor!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arno Cost – Lise

14

Arno Cost – Lise (Original Mix) Progressive Hot
«Lise» har vært en av de låtene som har boblet under overflaten i lang tid nå, og har vært det hemmelige våpenet til flere av verdens største DJs på store festivaler. Arno Cost gjør det han gjør best, og lager en overlegent harmonisk progressiv låt. Breaket er så epic at det skal vanskelig gjøres å overgå med det første. Verdt å nevne også at Lise har support fra nesten alle de store gutta, inklusive SHM, Tïesto, Erick Morillo, Norman Doray, Avicii, Pete Tong osv.. listen er uendelig!

Støtt Housebloggen ved å like facebooksiden vår :)

skole1

Russ 2011: Housebloggens Rullemix #4

34

Da var det endelig klart for Housebloggens fjerde rullemix myntet på årets russ (og selvsagt alle andre som nyter en god og dynamisk mixtape i høyt tempo)! Nå ruller snart de massive russebussene ut av sine skjulesteder for å feste hardt i en måneds tid, og vi i HouseBloggen ønsker dere en insane russefeiring :)

Russ 2011: Housebloggens Rullemix #4 – Mixed by New Thaifjord Disco Movement by HouseBloggen.no

Dette er den beste tiden i livene deres, så husk også å få med dere den beste musikken!! Hvis du ikke har fått med deg de tre andre rullemixene våre, så sjekk ut soundclouden, her ligger alt!

Tracklisten finner dere i kommentarfeltet.

 

DOWNLOAD!

Stavanger

Landstreffet i Stavanger 2011

26

 

Nå er det ikke lenge igjen til landstreffet i Stavanger!

Og artistene som gjester Stavanger i år får enhver house-entusiast til å dra på seg den gamle russebuksa, og gjøre et helhjertet forsøk på å snike seg inn.
Det høres ut som jeg tar hardt i nå, men dette knippet artister overgår alt vi noensinne har sett på norsk jord når det kommer til house-musikk. Russen har så utvilsomt mye å glede seg til.

Line-up:
Laidback Luke

Et av de største navnene i bransjen. Stod sammen med Swedish House Mafia bak låta «Leave The World Behind» som herjet klubbene rundt om i verden fra våren 2009 og langt inn i 2010. Når det er sagt er dette en mann som spiller HARDT, så ta på skuddsikker vest, for Laidback Luke kommer med basshagla skarpladd.

 

Martin Solveig

En franskmann de fleste av oss har hørt om. Mannen bak hiten «Hello» sammen med Dragonette. Gjester jevnlig de største festivalene og klubbene i verden, virkelig et navn å regne med internasjonalt.

 

Chuckie

Også et stort navn. Går for å være en av grunnleggerne av dirty dutch. Mannen bak «Let The Bass Kick» som senere ble «I´m in Miami bitch». En av dagens aller største remixere, han har remixet alt av storheter, inklusive; Michael Jackson, David Guetta, Akon og Ludacris.

 

Bob Sinclair

Dette er en mann som har sluppet kommersiell house i en årrekke, et kjent navn for de aller fleste som har en radio. Står bak låter som «World, hold on», «Rock This Party» og «Sound of Freedom».

 

Steve Aoki

HARDTspillende DJ og produsent. Driver sitt eget label, Dim Mak Records. Samarbeidet mye med Laidback Luke i det siste. Har opptrådd et par ganger for russen, og denne karen lager alltid liv. Se det her!

 

Kaskade

Artist mest kjent for sine progressive house produksjoner, og overlegne mashups. Dette er en stor gud for den ivrige «houser». Kanskje ikke den mest allment kjente, men han har mange år bak seg, hadde sin første utgivelse allerede i 2001. Ble stemt fram som nr. 35 i Dj Mags Top 100 Dj´s.

 

Congorock

Italiener. Føyer seg inn i rekken med italienske electro-produsenter som The Bloody Beatroots og Crookers. Også mannen bak muligens årets låt 2010, «Babylon». Spilt i hjel på alle de største festivalene av alle de største gutta i bransjen.

 

Porter Robinson

Akkurat da vi trodde electro hadde gått av moten, til fordel for mer progressive produksjoner, kom Porter Robinson. På tross av at han kun er 18 år (i skrivende stund), har hans unike electro-stil har vunnet ham mange fans verden over det siste året.

Bare jeg som skulle ønske jeg var russ for et par dager i år?
Hvis du er russ, hvem gleder du deg mest til å se?
 

Gamle Favoritter #6

2


Young Rebels & Francesco Diaz – Damascus (Dada Life Remix) Electro
Denne låten lurer deg litt, ved at den i starten lar deg tro at det er en sval, progressiv sommerlåt. Det første droppet bekrefter denne følelsen, helt til de massive electroriffene plutselig skyter inn. Fantastisk blanding av to stiler av Dada Life, som var meget populær et par år tilbake.

Wolfgang Gartner – Undertaker (Original Mix) Electro
Wolfgang Gartner, viser her hvem det var som banet vei for den moderne electrosounden slik den er i dag. Det er ingen tvil om at han har hatt utrolig mye innflytelse på det lydbildet vi hører i dag.

Justice – Genesis (Original Mix) Indie/Nu-Disco
Tung og seig låt, som gjør seg eksepsjonelt godt på festivaler og stadionkonserter. Rett og slett en legendarisk låt Nu-Disco låt fra duoen som tok verden med storm med albumet (Cross) i 2007.

The Whitest Boy Alive – Golden Cage (Fred Falke Remix) House Classic
Oppløftende french-house fra en av de mest populære remixerne i verden! Uansett setting, så slår denne låten aldri feil!

Steve Angello – Monday (Original Mix) Progressive
Progressiv earcandy fra mannen over alle menn. Nyt de siste dagene av sommeren med denne.

Deadmau5 – Catbread (Original Mix) – Electro

http://www21.zippyshare.com/v/1530212/file.html

Deadmau5 har produsert noen legendariske tracks opp gjennom årene (Strobe, Not Exactly, Some Chords) og
denne følger den vanlige electrostilen med en helt spesiell sound.Steve Angello – Monday (Original Mix) – Progressive

http://www8.zippyshare.com/v/73610927/file.html

Progressiv earcandy fra The Man. Nyt de siste dagene av sommeren med denne.

Young Rebels & Francesco Diaz – Damascus (Dada Life Remix) – Electro

http://www8.zippyshare.com/v/2008120/file.html

Denne ble spilt MYE her i huset da den først kom, noe naboene måtte venne seg til. Tror ikke de mislikte det helt, egentlig.
Fantastisk blanding av electro og progressive-style synther.

Wolfgang Gartner – Undertaker (Original Mix) – Electro

http://www8.zippyshare.com/v/38312684/file.html

Wolfgang Gartner, som tydeligvis aldri lager en låt uten å være i et heftig amfetaminrush, er helt klart en av
verdens tøffeste motherfuckere. Sinnsyk break på denne låten som kan minne litt om Justice sin electrostil, and speaking of Justice…

Justice – Genesis – Electro

http://www8.zippyshare.com/v/97857996/file.html

Old but gold, rett og slett en legendarisk låt.

Michael Casette – Zeppelin (Original Mix) – Progressive

http://www8.zippyshare.com/v/88055300/file.html

«Zeppelin» kommer farlig nær Trance, men fungerer godt til å roe ned nervene. Nydeleg.

The Whitest Boy Alive – Golden Cage (Fred Falke Remix) – House

http://www8.zippyshare.com/v/29009671/file.html

Uplifting French-house. En av mine personlig favoritter.

Calvin Harris – I’m Not Alone (Deadmau5 Remix) – Progressive

http://www32.zippyshare.com/v/14661569/file.html

Som mange sikkert har erfart var «I’m Not Alone» STOR når den først kom ut. Men da Deadmau5 fikk tak i denne¬† fjernet han fjortisfaktoren
betraktelig og vi ble sittende igjen med dette mesterverket.

Dump’s RSS Feed