Chris

Chris

(84 comments, 145 posts)

This user hasn’t shared any profile information

Posts by Chris
Underground-Fix

Underground Fix

9

Do you like bass? Of course you do!

Tom Flynn – Do You Like Bass? (Original Mix) Tech House Hot

Tom Flynn – Mercury (Original Mix) Tech House

Tom Flynn – Jupiter (Original Mix) Tech House

Denne låta må vi innrømme at vi er litt sent ute med. Den kom ut i slutten av september, men har flydd under radaren. Jeg hørte den først i Yousef sin Essential Mix forrige fredag og har siden ikke fått nok av den. En herlig bumpy og fengende tech houselåt som jeg vet vil få mange av dere til hoppe ut av stolen deres og gynge i takt med musikken. Bassen er groovy, vokalen er fengende låta har alt du ønsker i en god techy låt!

M.A.N.D.Y. – Twisted Sister (Original Mix) Deep House

M.A.N.D.Y. – Superstitious (Original Mix) Deep House

Get Physical er inne i sitt 10 år og grunnleggerne M.A.N.D.Y. har virkelig klart å bygge et av markedets mest anerkjente label. Ikke bare er det anerkjent, men de er jo også helt i tet når det kommer til det de nyeste soundene der ute. På det 200. slippet finner vi låter som representerer et moderne snitt i musikken, men som også innehar en visst tidløshet. Kanskje er det nettopp denne komboen som gjør at GP og ikke minst M.A.N.D.Y. som artister holder sin posisjon på toppen år etter år.

Marc Romboy – The Speech (Original Mix) Tech House

Mørk og saftig tech house fra Marc Romboy. Gitt ut på 2000 and Ones 100% Pure nå på mandag. En meget kul rytme sammen med fengende vokalsamples gjør denne låta for meg. Umulig å ikke gynge med!

Grand Corporation feat. Jeremy Glenn – Wonder & Amazement (Deetron Vocal Mix) Deep House Hot

Vokalene og chordsa i denne låta er i verdensklasse. Uten tvil den mest melodiske og den låta med best vokalbruk i posten. Oppdaget den i Yousef sin Essential Mix, hvor den var avslutningslåta. En utrolig fengende låt som var et verdig punktum på en av årets beste Essential Mixer.

Hunter_Game – An Angel (Original Mix) Deep House

Hunter_Game – Novox (Original Mix) Deep House

Adana Twins – Everyday (Amine Edge & DANCE Remix) Deep House Hot

Mar-T – Islikethat (Original Mix) Techno

Michael Mayer – Mantasy (Original Mix) Techno

Dan Grain – Nucleus (Original Mix) Techno 

+++

Det har vært et meget sterkt år for Radio 1s Essential Mix. Vi har fått noen vanvittige studiomikser og livesets servert av blant annet Maceo Plex, Solomun, Scuba, Butch og Dubfire. Forrige fredag var det britiske Yousef sin tur til å servere oss en to timers mikstape. Mikstapen er tatt opp på den legendariske nattklubben Circus i Liverpool. Alle DJs som ønsker å bli bedre, ta lærdom! Det er slik en housemiks skal låte. Miksingen er perfekt, låtutvalget er upåklagelig. Det er ingen forstyrrende effekter eller elementer. Det er kun hundre prosent ren, fantastisk house som hvertfall ville holdt meg på gulvet i to timer.

Chris/heutZe

Underground-Fix

Underground Fix

2

Vi beklager at det ikke ble noen Underground Fix forrige uke. Håper denne ukens fix gjør det godt igjen!

Rampa – Everything feat. Meggy (Mark Fanciulli Remix) House Hot

Rampa – Everything feat. Meggy (Argy Remix) Deep House

Den originale låta til rampa har gått sin seiersgang de siste månedene i riktig så mange set verden om. Nå returnerer låta i en ganske så fantastisk remix pakke på legendariske Defected. Der ser vi for det første en litt pumped up versjon av originalen, men også to enorme remixer som vi da har showcaset her. 

Argy sin produksjon er uten tvil meget god, men med sin røffe, housy tolkning av en i utgangspunktet downtempo låt, stikker Mark Fanciulli definitivt av med plass nummer en denne gang.  Få denne på et større anlegg og da skjønner du virkelig hva denne låta er kapabel til å sette i stand. 

Felipe Venegas – Ritmical Baco (Original Mix) Tech House

Felipe Venegas – Oru Mila (Original Mix) Tech House

Felipe Venegas slapp en meget dansbar EP på Cadenza, fylt opp med det beste av latin house. Jeg elsker å spille slike låter ute. Cadenza-låter pleier å ha en helt spesiell rytme ved seg som uansett får folk med. Ritmical Baco og Oru Mila var de to beste låtene på EPen og får derfor en plass i ufixen. Gleder meg til å teste de!

Mark Reeve – Drumatic (Original Mix) Techno Hot

Vi skriver sjeldent om technolåtene her i Underground Fix, men her kommer det en som fortjener all den oppmerksomheten den kan få. Mark Reeve, som er kjent for sin meget tunge techno, slapp på mandag en EP på Drumcode. Drumatic var min soleklare favoritt av de fire låtene. En fantastik tung technolåt som treffer deg så hardt i brystet at pusten forsvinner!

Butch – Smooth Like Silk (Original Mix) Deep House

Butch – Diss You (Original Mix) Tech House Hot

Butch – Revolution (Original Mix) Tech House

Nok en EP fra Butch som ikke får på langt nær den oppmerksomheten den fortjener. På Cecille Numbers  makter Butch nok en gang å vise en imponerende evne til å takle problematikken rundt mangfoldighet i produksjonene sine, uten at det går ut over særpreget i lydbildet. Top class! 

Tigerskin, Lazarusman – The Blackness (Rhadow Meets NTFO Remix) Deep House

Digitaline – Wanna (John Tejada Remix) Deep House

Filthy Rich, Wehbba – D-Range (Original Mix) Tech House

Radio Slave – The Black Lodge (Original Mix) Techno


Chris/heutZe

Underground-Fix

Underground Fix

2

Fikk du med deg at vi postet Bedrocks nyeste kompilasjon i går? Her er hvertfall ukens Fix!

Nolan – Go Slow (Finnebassen Remix) Deep House Hot

Det var på høy tid også Finnebassen fikk plass i vår Underground Fix. Oslogutten har hatt en rakettkarriere uten like det siste halvåret, mye takket være hans store sommerhit, Touching Me, som lå på Beatports topp 10-liste mange uker denne sommeren. Men Finnebassen er ikke noe «one-hit wonder». Andre låter som If You Only KnewWhen Doves Cry og Such A High har også solgt bra. Det virker som hans soul-inspirerte deep house virkelig har slått an. Nå har han fått æren av å gjøre en remix på respekterte Off Recordings. Et dypt og meget velprodusert vokalspor sammen med et deilig gitarsample gjør denne remixen utrolig behagelig å høre på. Finnebassen har en meget lys fremtid. Skal ikke overraske meg om noen av låtene hans blir plukket opp av selveste Crosstown Rebels eller Hot Creations.

AFFKT – Jakla (Gorge Remix) Tech House Hot

AFFKT – Aoub (Tube & Berger Remix) Deep House

Forrige uke postet vi to låter fra Suara som imponerte. Som jeg nevnte så kan musikk fra Suara være ekstremt sært og vanskelig å like, men dette her er noe som kan få enhver sitt hode til å vugge i takt. Gorge, som har gitt ut mange sterke låter og remixer dette året, viser seg igjen å være en helt utmerket produsent. Hans remix av Jakla er så bouncy og groovy som du vil at tech house skal være. Tube & Berger leverer også en meget god remix av Aoub. Deres remix er litt dypere med piano og en litt mer «chunky» bass. Tyskerne viser seg fra sin beste side.

Heartik – Full Throttle (Sebastien Leger Remix) Tech House Hot

Denne remixen var den beste låta fra Mistakes Music sin siste EP. Labelboss Sebastien Leger gir oss en svingende tech houselåt perfekt skapt for dansegulvet. Den bassgrooven som franskmannen serverer her skal det mye til å overgå. Trenger du en skikkelig housey låt for å piffe opp dansegulvet i helgen? Prøv denne da vel!

Alex Attias – Caipirinha (Original Mix) House

Alex Attias – Don’t U Want 2 (Original Mix) Tech House

En svært housey EP fra Alex Attias på Lucianos Cadenza-label. Hvis du har hørt det vi har postet fra Cadenza tidligere så vet dere hva dere har i vente. Latin-inspirert house musikk i beste klasse! Veldig annerledes og spennende.

Alex Niggemann – Don’t Wait (Kenny Mitchell & Javier Jones Deeptilt Remix) Deep House Hot

Justin Martin – Don’t Go (Dusky Remix) Deep House

Zack Tom’s Paradise – Get Up Everybody (Catz ‘N’ Dogs Body Language Remix) Deep House

Dosem – Durum (Original Mix) Tech House 

Oliver Moldan – Beef (Anil Chawla Remix) Techno

Chris Carrier – Kataashi Suri (Original Mix) Techno

+++

Legger ved en liten preview av Joris Voorns remix/dub av Swedish House Mafias Don’t You Worry Child. Hva synes underground-gjengen vår om dette, og hvilken versjon er best?

Chris/heutZe

BP Mixes

Beatport Mixes

0

Leter du etter alternative måter å tjene penger på som DJ eller savner du en side hvor du enkelt kan finne mixtapes?

 

I en bransje hvor piratkopiering og ulovlig nedlasting dominerer stort, er alltid markedet på jakt etter nye løsninger. En av de bedre og seriøse alternativene som dukket opp for en stund tilbake er «Beatport Mixes». Hva tjenesten i bunn og grunn går ut på er følgende: Du som DJ kjøper dine låter lovlig fra Beatport’s ordinære side og setter disse sammen til en mixtape. Deretter går du inn på Beatport Mixes, laster denne opp og legger inn tracklisting basert på kjøpshistorikk fra craten din på Beatport. Vips, så ligger din egenproduserte mixtape til salg på nettet som i tillegg returnerer penger til label, artist, men ikke minst deg som DJ.

 Visse ulemper er det selvsagt. Foreløpig er det bare de med en invitasjon som i det hele tatt får muligheten til å laste opp mixene sine, og hvor vanskelig det er å havne på denne listen blir vanskelig å vurdere. Inntil siden åpnes for alle og en hver, så har du i alle fall et ganske bredt og oversiktlig utvalg av mixtapes som kan kjøpes for en relativt billig penge.

Hva mener dere lesere om konseptet? Kommer denne typen salg til å ta over for gratistjenester og er dette et nyttig tiltak for å gi artister og DJ’er tilbake litt tilbake for all den tiden de legger ned i produksjonene sine? Eller er det slik at dette bare er nok en overflødig tjeneste vi ikke har bruk for?

Bare for å gi dere en smakebit av hva dere kan forvente av kvalitet der inne, så har jeg plukket ut noen få mixtapes i diverse sjangere dere kan nyte. Dette er HOT stuff, så sørg for å plukke med dere alle fire! 

Manhattan – American Graffiti Deep House/Tech House/Techno/Electronica

Audiofly – Maison D’Etre Mix Deep House/Tech House/Techno

Jeremy Olander – Beatport September 2012 Mix Tech House/Techno/Progressive House

Dinka – *Still More!* Progressive House/Electro House/Trance

Konseptet kan du lese mer om via denne siden: DJ TechTools, og samtidig sjekke ut selve hovedpagen her: http://mixes.beatport.com/

Underground-Fix

Underground Fix

1

We will try to fix you…

Mulder(NL) – Natural High (Joris Voorn Edit) Tech House Hot

Mulder(NL) – Varta (Original Mix) Tech House Hot

Joris Voorn og Edwin Oosterwal sitt storartede label, Rejected, slapp på mandag denne etterlengtede EPen og fortsetter dermed sitt mildt sagt kjempemessige år. Labelet har gitt oss kanskje årets sterkeste låt, Hiphouse, sammen med en rekke andre godbiter som Goodbye FlySpank the Maid og Movin’ On for å nevne noen. Begge låtene på Mulder sin EP er meget sterke. Joris Voorn har gjort en liten edit av Natural High som er litt annerledes enn den bouncy og groovy vi er vant med fra nederlenderen. Varta, som er min personlige favoritt, er litt tyngre og mer techy enn Natural High, men begge låtene er utrolig digge. Flott EP av Rejected!

Mark Henning – You’re Digging Into Me (Original Mix) Tech House Hot

Mark Henning – Royal Flush (Original Mix) Tech House

Mark Henning er muligens en av mest undervurderte produsentene jeg har lagt merke til i år. Med flere meget vel produserte slipp som listetoppen «Trojan» og nå denne Ep’en på Soma Records, har jeg virkelig fått øynene opp for ham. De to låtene som er plukket ut til dere her varierer stort stilmessig. You’re Digging Into Me leverer en utrolig catchy bassline og med sin struktur blir den en perfekt mid-set låt for å få i gang gulvet, mens Royal Flush er mer eksperimentell i lydbildet. Er du dog en sucker for denne typen tech faller det garantert i smak.

Maceo Plex – Future Musik (A Tribute To Closer Musik) (Original Mix) Deep House Hot

Love Somebody Else postet jeg en leak av for noen uker siden. Den ble endelig sluppet i går til stor applaus fra fansen. I tillegg ble en annen låt, Future Musik, også sluppet. Maceo Plex vant årets deep house DJ under Ibiza Awards tidligere i uken og det var ikke akkurat ufortjent. Mannen har på et par år blitt et av de største navnene, ikke bare innenfor underground, men elektronisk musikk generelt. Det jeg likte med Love Somebody Else var at han hadde brukt andre vokaler enn de kjente, og noe oppbrukte, Maceo Plex-vokalene. I Future Musik er han tilbake med de gamle vokalene, og selv om vokalene begynner å bli litt gamle så er låta fortsatt utrolig deilig. Denne typen deep er det ingen som gjør bedre enn deg Eric Estornel!

D-Nox & Beckers – Narita Express (Original Mix) Tech House

D-Nox & Beckers – Legit (Joyce Muniz Remix) Deep House

Musikk fra Suara kan for mange være veldig sært. Selv jeg synes mange av slippene deres er kun for et veldig smalt publikum, men her har D-Nox & Beckers levert en veldig solid EP. Det var hele seks låter på EPen så vi kunne kun velge et par av dem. Narita Express er en heftig, dansbar, tech houselåt, mens Joyce Muniz sin remix av Legit er en digg og seig deep houselåt. Bra fra Suara! Neste uke kommer en annen EP som virker særdeles solid fra labelet.

Pig & Dan – Reka (Original Mix) Techno

Pete Tong feat. SYF – Dawn (Hot Since 82 Remix) Deep House

Behrouz – Endless Night (Dario Zenker Bonus Remix Digital Only) Techno

Pirupa – Distressing Dreams (Danny Serrano Remix) Tech House

For et par uker siden postet vi et lengre intervju med duoen Ilves&Migova hvor vi previewet låta «Le Sentiment», som for noen dager tilbake ble sluppet egen video. Nyt den svale låta , gi gjerne tilbakemelding til duoen på youtube eller følg dem på deres Soundcloud page her: http://soundcloud.com/ilvesmigova

Chris/heutZe

Underground-Fix

Underground Fix

1

Denne ukens U-Fix er meget sterk så få med dere alle låtene. I tillegg har heutZe laget en egen mixtape for anledningen!

Henry Saiz – Our Discovery (Original Mix) Deep House Hot

En mann som virkelig går for kvalitet over kvantitet, det er Henry Saiz. Sammen med Guy J kom han i fjor ut med EPen Meridian/La Marena i anledningen Bedrocks hundrede utgivelse. Siden den gang har det vært relativt stille fra spanjolen. Nå er han tilbake med en låt på sitt eget label, Natura Sounds, og det er verdt ventetiden. Our Discovery er en kreativ vokalbasert deep house-låt. Perfeksjonisten Henry Saiz viser seg fra sin beste side. Alt er riktig produsert. Melodien er bra, bassen er groovy og vokalen passer perfekt. Hvis Henry Saiz får gitt ut albumet sitt snart så blir det god stemning!

John Digweed & Nick Muir – Raise (Original Mix) Techno Hot

Mens vi venter i stor spenning på den fjortende Bedrock-kompilasjonen så gir label-bossene John Digweed og Nick Muir oss en smakebit på hva vi kan vente oss 8. oktober. Raise er en herlig technolåt verdig til å slippes på Bedrock. Med herlige synther og effekter gir det låta et herlig industrielt lydbilde som så mange technolåter har.

Lee Curtiss feat. Debbie Rennalds – Body Twitch (Original Mix) Deep House Hot

Siste slipp fra Seth Troxlers Visionquest-label. Lee Curtiss slapp en tre-låters EP hvor Body Twitch var den beste låta. En seig og mørk deep house-låt med et digg/kleint vokalspor, avhengig av hvordan du ser det. Sier ikke mer enn det, for låta er veldig bra!

Kaiserdisco – Around (Original Mix) Tech House Hot

En herlig tech house-låt fra den tyske duoen Kaiserdisco. Hvis du har savnet dansbare låter hittil i posten så får du det servert på et sølvfat her. Groovy bass, fengende rytmer og dype vokalsamples er oppskriften Kaiserdisco bruker på å gi oss en skikkelig dancefloor-killer av en låt.

Riccio – Come Back (DJ Sneak Remix) Tech House

Bebadim – Back to the Old School (DJ Sneak OG Gangster Mix) House

Freaks – Black Shoes White Socks (Darius Syrrosian Remix) Deep House

Layo & Bushwacka! – The Big Dream (Martin Buttrich Remix) Tech House

John Monkman feat. Liz Cass – Follow Me (Original Mix) Deep House

+++

Vi skal prøve å få til en fast mixtape hver eneste utgave av U-Fix. Hvis du føler du har det som skal til så ikke nøl med å send den inn til oss. Så lenge det er underground elektronisk musikk, grei lengde og bra mikset så skal du ikke se bort i fra at vi poster den. Denne gangen er det heutZe som stiller med egen mikstape for anledningen. En saftig blanding av nye og eldre låter. Både deep house, tech house, techno og progressive har han tatt med her. Vi håper det faller i smak!

Chris/heutZe

bad_kitty_by_sandymanase-d4pxkoa

Howling / Free Your Soul ++

1

—-

Ry, Frank Wiedemann – Howling (Ame Remix) Deep House Hot

Oliver Schories – Free Your Soul (Original Mix) Tech House

David Squillace, Philip Bader – Wild Things (Original Mix) Tech House 

Channel X – Scope (Original Mix) Tech House Hot 

Arjuna Schiks – Hua Hun (Original Mix) Tech House

Underground

Works Like Fcuk / Stranger / Bastille Days

1

—-

Mihalis Safras – Stranger (Wehbba Remix) Tech House

2012 startet meget bra for de mørkere slippene fra Toolroom, men har sjanglet fryktelig gjennom sommermånedene. Greit nok at de prøver å opprettholde et visst sound på slippene sine, men jeg syns vi kan forvente produksjoner som er mer nyskapende enn hva som har blitt levert i det siste. Wehbba og Safras siste samarbeid er dog et friskt pust i mengden og jeg håper labelet legger vekk fokuset fra det mest kommersielle fremover. 

Umek – It Is Simple But It Works Like Fcuk (Original Mix) Techno

I sitt forsøk på å produsere big room techno det siste året har 1605 kjørt seg fullstendig fast i sitt eget sound. Således har det haglet kritikk fra publikum og produsenter verden over som har sett seg lei på låter fra produksjonsbånd. Kritikken er berettiget, men som Umek via denne tittelen så simpelt poengterer: Hvorfor gjøre ting komplekst? Min stil fungerer og dere andre kan bare ta dere en bolle. 

Technasia – Bastille Days (Original Mix) Techno Hot

Med Nico Lahs i fronten for et dypere sound, beveger Ovum seg over på den mørkere skalaen av lydbildet. Technasia leverer en rød trød gjennom hele EP’en, hvor en skitten og rullende bassline dominerer alle låtene. Håper vi får se mer av dette fra Ovum fremover, for dette setter kroppen i gang. 

Underground-Fix

Underground Fix pres. Ilves & Migova

1

I denne ukens fix beveger vi oss litt utenom standard formatet på artikkelen og gir dere heller anledning til å bli litt bedre kjent med duoen Ilves & Migova, som i samme slengen leverer en meget gjennomført mix i regi av bloggen. Her kan dere få et lite innblikk i en duo som skiller seg litt ut i fra den kommerselle horden, deres oppfatning av stil og hva de mener om framtiden til den norske underground scenen. Tracklist for mixtapen finner dere i kommentarfeltet. Håper det faller i smak! 

– Fortell litt om dere selv. Hvordan fant dere sammen, hvem som er hvem i duoen og hvor dere i øyeblikket står rent karrieremessig. 

Ilves: Johan Ilves. Uppväxt i Sverige och bott i Oslo ca 3 år. Arrangerade min första technofest för mer än 10 år sedan. Gett ut musik sedan 2007. Fått mina produktioner spelade av både kommersiella superstjärnor och respekterade undergroundartister. Är den något nördiga, tekniska samt melankoliska 50% av «Ilves & Migova». Jag mår bra av regn, sushi och flygterminaler.

Migova: Mitt namn är Aleksandria Migova. Född i Ryssland, men har bott många år i Paris. Där studerade jag på School of Cinema med fokus på teater. Jag har väldigt stor passion för elektronisk musik. Sjunger, dansar och gör lite av varje. Började min dj-karriär på klubbarna i Paris och älskar att stå på scen. Är den musikaliska, feminina och snyggare delen av «Ilves & Migova» *skratt*. Vi träffades genom musiken i Oslo när jag åkte hit för en spelning som senare blev cancelerad. Vi är just nu i startfasen av vår karriär och har stora planer för framtiden.

– Dere har jo releases på blant annet Witty Tunes og Noir, noe som i seg selv er imponerende. Hvordan er fremtidsutsiktene nå?

Ilves: «Ilves & Migova» är fortfarande ett färskt projekt då vi startade förra året. Jag är väldigt stolt över hur långt vi kommit på så kort tid. Öppnade för bokningar nu i sommar och de spelningar vi haft här i Oslo har gått väldigt bra. Fått ett fantastiskt mottagande och kommer fortsätta spela med jämna mellanrum nu i höst/vinter. Men vårat fokus är i första hand musikproduktionen. Det är hård konkurrens och musikproduktionen är biljetten till den stora scenen. Du måste jobba hårt i studion och du måste få till hits för att «go big». «Femme Desire» var top 15 på beatport’s deep house chart och har spelats varm på dansgolv jorden runt. Nu behöver vi ett par starka releaser till.

Migova: Det händer mycket nu framöver. 31:a augusti spelar vi tillsammans med Inkfish på The Villa. 3:e September släpper vi vår nya EP «Le Sentiment» på franska labeln «Browned eyed Boyz Rec» där blandannat Maya Jane Coles har gett ut musik. I oktober kommer en remix vi gjort för Sebastian Davidsons «Night Bird Music» och längre fram kommer det låtar på «Vibra Macz» och «Acryl Music». Minst sagt en spännande höst/vinter!

Hvilket type image pröver dere å bygge opp om fremover?

Ilves: Futuristiska undergroundkrigare som kastar luftkyssar till andra sidan? Mixen mellan skandinavisk kyla och rysk hetta är iallafall en bra kombination.

Migova: För mig är det viktigt med utstrålning och att vi ser bra ut på scen. Vi förbereder vår stil före varje gig, vi är mer än en vanlig dj, vi är artister.

foto: Ilves (t.h.) & Migova

– Tror du folk går i en slags felle ved å prøve å følge strømmen av hva som er populært?

 Migova: När jag producerar musik så är jag i min egen värld och tänker inte på vad som är trendigt eller inne. Det är tråkigt nog för mycket som låter samma just nu och så blir det när alla ska göra det som är hype. Mitt tips är att våga sticka ut och bjuda på sigsjälv. Jag vill att vår musik ska låta «Ilves & Migova» och inte bara en genre. Ett hantverk man lägger hela sin själ i blir något exklusivt. Om man försöker göra «In-sound» så låter det ofta som att det kommer på löpande band direkt från en fabriken. Det blir tråkigt.
 
Ilves: Ja, musiken blir lätt väldigt opersonlig om man har för mycket fokus på trender och på vad andra artister producerar. Numera ska livet tydligen vara någon form av fast food injektion med gräddtårta. Allt ska gå på en sekund och folk har blivit lata. Människor låter sig hjärntvättas av allt som media trycker i dom och orkar inte sätta sig in i det enorma musiktillbudet som faktiskt existerar. Man väljer att acceptera det man hör på radio/tv osv som «riktig» musik och påstår sedan att man har en musiksmak. Jag kommer aldrig förstå att folk inte ledsnar, att dom dag och natt bara tar emot som omättliga zombies. Detta leder också till att vi har tusentals artister som låter samma. Alla vill mata zombies och tjäna pengar. Oftast de som är först med något och de som är först efter med att kopiera som verkligen lyckas. Resten blir bara ett gäng i ledet som ingen kommer minnas. Men det är samtidigt charmen med världen. Att vi är olika. Hade varit skittråkigt om alla var underground/alternativa för då hade jag inte haft något att klaga på.
 
 Vi kommer ge våra lyssnare en ny saga med varje release. Varje gång man anstränger sig för att hamna i ett visst fack/sound eller genre så finns det risk för att det blir plastigt. Musiken måste komma naturligt och direkt från hjärtat för att det ska låta bra. Som jag hörde Zlatan säga i en intervju, om man tänker för mycket så missar man mål.
 
– Hva er det som gjør at dere tiltrekkes av elektronisk musikk og rent subjektivt, hva er god elektronisk musikk for dere?
 
Migova: När jag bodde i Ryssland och var 11 år gammal så köpte en mixtape som var inspelad på en festival. Det var första gången jag hörde trance/techno och jag blev helt trollbunden. Det väckte starka känslor i mig då och det gör det än idag. Jag gick på första ravefesten när jag var 13 år och det var som jag hittade något jag alltid sökt efter i musiken. Sedan gillar jag den rebelliska vi mot samhället attityden på riktiga technofester. Att frigöra sig på dansgolvet, bli ett med musik och leende människor. Vårat samhälle kan ibland upplevas som ett fängelse med regler på hur du ska bete dig och vad du ska göra med ditt liv. Vi behöver alla bryta oss ut från det ibland och finns det ett bättre ställe än på en bra technofest?
—-
Ilves: Jag spelade för mycket Nintendo när jag växte upp på 80-talet. Varit förälskad i montona slingor och minimalistika rytmer sedan barnsben. Det är inte bara de komersiella lyssnarna som blivit hjärntvättade *skratt*. Jag minns hur jag spelade in tv-spelmusik på kassettband och mixade det mellan A deck/ B deck. Det var starten på min dj-karriär.
Vad som är bra elektronisk musik är en ganska tung fråga. Jag gillar det mesta med hjärta och själ sålänge det finns lite space i ljudbilden. Har svårt för musik som låter för mycket.
I liknelse med filmvärlden så skulle «Skrillex» vara «Michael Bay». Överdos med köttiga effekter i ett rasande tempo. Men efteråt så minns man inte riktigt vad som hände. Modern EDM är lite så för mig och jag blir aldrig riktigt berörd. Sen har jag inte förstått hela grejen med att ta på sig märkessolglasögon, dricka för många groggar och stå och hoppa som en jävla kanin. Jag vill höra musik som förmedlar känslor. Min musiksmak täcker ett brett spektrum av olika genrer men «Deep Techno» är favoriten på dansgolvet. 
Her er en liten smakebit av deres release «Le Sentiment» som slippes i morgen på Brown Eyed Boyz Records. 

– Tabloidene her til lands har i 9 av 10 tilfelles negative oppslag om tematikk omkring EDM. Hva tror du er årsaken til at elektronisk musikk har et negativt rykte her til lands, kontra mange andre europeiske land?
Ilves: Vi kom precis ut från den mörka grottan där vi suttit och producerat nu ett år. Visste inte att musiken har ett dåligt rykte här. Men det är väl lite samma som i Sverige. Folk äter allt media ställer fram till dom i kombination av att dom är rädda.
 Migova: Det är konstigt! Nu är elektroniska scenen väldigt ofarlig om man jämnför med 10+ år sedan då det bara var olagliga fester, utan säkerhet och mycket droger.
– Sjangre som tech- og deep house er virkelig godt på vei oppover i det skandinaviske miljøet, hvordan tror du utsiktene er for Norge/norden i årene som kommer? 
 
Ilves: Det är ingen nyhet att skandinavien har sjukt många framgångsrika artister/djs, Så det är lite märkligt att klubbscenen inte är bättre. I Oslo tycker jag det finns tillräckligt med ställen som kör house/techno men jag saknar klubbar som är konstruerade för att ge gästerna en upplevelse. Jag vill ha känslan av att kliva in i ett stort luftigt rymdskepp när jag går på klubb. I Oslo är allt lite för trångt eller slitet för min smak. Annars tror jag på en ljus framtid där elektronisk musik kommer fortsätta expandera. Både komersiella scenen och underground scenen.
 
Migova: Oslo har ett bra fundament för att bygga upp en ordentlig elektronisk scen för det finns väldigt mycket musikintresserade människor här.
—-
— 
– Vi vet jo at den største fellen veldig mange underground DJ’s går i, er å bli for monotome i spillestilen. Hva burde folk være bevisst på for å skape et godt sett og ikke minst, fortell oss i samme slengen kort om deres eget. 
Ilves & Migova: Jag vill bli hypnotiserad på dansgolvet! Viktigt att bygga ditt dj-set rätt, ta god tid för att välja låtar och inte vara för ivrig med låtvalet. Som dj måste man ha full fokus under hela framträdandet och inte glömma sin publik. Att bygga upp en stämning med dynamik samtidigt som man lyckas ha en röd tråd genom hela spelningen är det viktigaste för min del. 
Om mixtapen: Det blev en djup ljudresa där ni för första gången kan höra «Ilves & Migova – Orbital Romance» som vi släpper senare i år. Resan startar under ytan och slutar på havets botten. Enjoy!
 
Sist men ikke minst, her er mixtapen! Du kan følge denne hyggelige duoen på SC-pagen deres her: http://soundcloud.com/ilvesmigova

Safe Flight

Safe Flight / Technicolour / Back To The Future

2

—-

Mat.Joe – Safe Flight (Audiojack Headsdown Rework) Deep House Hot

Deep house med innslag av eldre elementer fra house skolen er nesten blitt Off Recordings’ varemerke hvor deriblant store navn som DJ Sneak, Jordan Peak og Chris Carrier har levert varene over lengre tid. På denne EP’en setter Mat.Joe seg i førersetet og leverer en totalt forrykende samling låter som for meg kanskje er noe av det beste jeg har innenfor denne typen sound i år. Audiojack kroner hele verket med en helt gigantisk acid house remix av Safe Flight som kommer til ryste underground klubbene i tiden fremover.

H.O.S.H. & Hearthug – Technicolour (Main Mix) Deep House Hot

I utgangspunktet ikke en låt som skiller seg nevneverdig ut fra massene når man setter i gang låta. Det som faktisk gjør denne låta så uberhet er det fantastiske melodiske breaket midt i låta som så til de grader skiller seg ut fra veldig mye annet vi hører om dagen. MÅ høres!

Roland Clark, Andre Crom, Martin Dawson – Back To The Future Feat. Roland Clark (Monte Remix) Deep House Hot

Roland Clark, Andre Crom, Martin Dawson – Back To The Future Feat. Roland Clark (Flashmob Remix) Deep House Hot

Ned samme gate som Safe Flight finner vi en fantastisk kombo av artister som gjør det meget bra om dagen. Roland Clark burde alle house kjennere med respekt for seg selv ha kjennskap til og Andre Crom, samt Martin Dawson har jo begge fått etablert seg som to av tungvekterne i bransjen de siste årene. Flashmob og Monte som for øyeblikket er to av de desidert mest fremadstormende artistene vi har om dagen, har nok en gang fremvist sitt enorme produksjonstalent på disse remixene som for øyeblikket gjør det meget bra på listene.

Underground-Fix

Underground Fix

1

—-

Tim Green – Rust (Original Mix) Deep House Hot

Tim Green – Scatch (Original Mix) Deep House Hot

På mandag slapp britiske Tim Green ut en herlig EP på det annerkjente labelet Get Physical. Av låtene på EPen var det uten tvil Rust og Scatch som utmerket seg. Rust høres svært lite elektronisk ut til å være det. Alt fra bassen til pianoet høres ut som det skulle vært spilt inn i live studio, utrolig bra produsert av Green og min favoritt på EPen. Scatch er litt mer up-tempo og basstung med et mer utpreget vokalspor. Dette er også en helt utmerket låt fra Tim Green og setter kronen på verket til det som er en ypperlig EP på et topp label!

Franck Roger – Black Kiss (Original Mix) Deep House

Frank Roger – Spread Love (Original Mix) Deep House Hot

Med en ganske så fantastisk remix av MJC’s ‘Bring It Back’ og release på gigantlabelet Crosstown Rebels kan det vel fastslås at Frank Roger har vært i vinden i det siste. Spread Love er nok en EP som har fått kjørt seg godt på headsetet siden release på Circus Company for et par uker siden. Begge låtene legger seg innenfor det segmentet av deep som dominerer listene om dagen, men dette er såpass godt produsert at låtene ikke forsvinner inn i jungelen med alt det andre.

Slok feat. My Favourite Robot – Feel Alive (Subb-An Remix) Tech House 

Slok feat. My Favourite Robot – Feel Alive (Lopazz & Casio Casino Remix) Tech House

To groovy remixer av Slok og My Favorite Robots Feel Alive. Subb-an kjører på i kjent stil med en mørk groovy remix som gjorde det særdeles vanskelig å sitte stille til under gjennomlyttingen. Lopazz & Casio Casinos remix er litt roligere og med et større fokus på melodien. Begge låtene er uansett verdt å få med seg!

Yost Koen, Leroy – In A Bad Way (M.in feat. Chriss Vogt Remix) Tech House

Dan Caster  feat. Mit A.L.E.C. – Fell Into Pieces (Original Mix) Tech House Hot

Kollektiv Turmstrasse – Schwindelig (Christian Abele Remix) Tech House

Lana Del Rey – Blue Jeans (Subb-An Remix) Tech House

heutZe/Chris

Underground House

Can’t Hold Back / Do Better / Someone Like You

5

Ettersom det ikke skjer så innmari mye på søndager innen EDM fronten, så kan vi like gjerne benytte muligheten til å dele et knippe ulike house låter med dere. Enjoy!

Jonathan Meyer feat. Anna Cavazos – Can’t Hold Back (Main Mix) House

The Layabouts Feat. Portia Monique – Do Better (Spiritchaser Remix) House Hot

Soulmagic – Someone Like You (Original Mix) House

David Jach, Beatamines – How Never (Original Mix) House

Xakosa Ft. Rick Collins – Heaven Only Knows (Mowgli Vox Remix) Deep House Hot

Claptone – Shook (Original Mix) Deep House

Chris’s RSS Feed