heutZe

heutZe

(127 comments, 131 posts)

This user hasn’t shared any profile information

Home page: http://www.housebloggen.no

Posts by heutZe
jeremy olander

Mine & Yours (Jeremy Olander Remix)

8

Glenn Morrison feat. Elise – Mine & Yours (Jeremy Olander Remix) Progressive Hot

Da er endelig det svenske stortalentet ute med en ny produksjon og denne gangen slipper han en av fansens mest ønskede låter. Jeremy har spilt Mine & Yours settene sine i lang tid nå og han inkluderte den også i sin Showcase-mix rett før jul i fjor sammen med en rekke andre låter som ikke har blitt sluppet enda.

Mine & Yours er på den litt mer oppløftende siden av Olander-sounden som han har klart å etablere på rekordtid. Det er en sound jeg har falt helt pladask for. Det er litt som Pryda, men ikke Pryda. Olander sin sound er tyngre på bassen, ofte mørkere og mer energisk – hvis du tar en lytt på låter som Layerleaf (ikke sluppet) og Rypamont så skjønner du hva jeg mener. Når det gjelder Mine & Yours er jeg ekstremt imponert over hvordan Olander lar synthene ligge og leke oppå den herlige drivende rytmen. Vokalbruken er heller ikke dårlig, men skulle allikevel gjerne ha sett en dub eller instrumentalversjon av låten.

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen; det finnes ikke et større produksjonstalent på denne jord enn Jeremy Olander! Bare sammenlign originalen til Glenn Morrison med denne remixen. Hver eneste låt han snekrer sammen er gull, og tro meg han har langt mer på lager. Det har vært en sann fornøyelse å følge hans inntog i den progressive verden.

+++

Lilla Sällskapet – Jag Vill Ut (John Dahlbäck Remix) Progressive

Snasen remix fra Dahlbäck. Ikke noe vi ikke har hørt før, men vokalbruken er bra så den får godkjent. Gjør seg sikkert ikke bort på byen.

Zedd – Spectrum (Housebox & Daniel Dahl Remix) Progressive

En rolig og behagelig progressive remix av Zedds superhit Spectrum fra de to norske gutta Housebox og Daniel Dahl. Likte den faktisk langt bedre enn originalen, men det er sikkert fordi stilen appellerer mer til meg. Imponerende!

voyage

Voyager / Found

1

Andre Sobota – Voyager (Original Mix) Progressive Hot

Andre Sobota – Found (Original Mix) Progressive Hot

Sammen med vår egen Fehrplay ble også brasilianske Andre Sobota signert på Eric Prydz’ label Pryda Friends. I dag ble hans debut-EP sluppet og dette er virkelig solide saker. Voyager er en svevende, dyp, progressive låt som nesten grenser mot deep house. For å være helt ærlig er starten utrolig behagelig å høre på, nesten så synthene og strengene løfter meg opp her jeg sitter. Det gjør også at trommene som kicker inn rundt 2 minutters-merket får en ekstra effekt fordi den vekker deg brått fra transen melodien sender deg inn i. Skulle gjerne likt å se effekten det gir på et dansegulv mot slutten av et dypt prog-sett.

Found er litt mer energisk og basstung enn hva Voyager er, men også her må jeg si meg imponert over synthene. Sobota har klart å lage en fantastisk vakker melodi her også. Ingen tvil om talentene til denne unge brasilianeren. Perfekt prog house for sommeren.

Jeg vil gjerne rette en stor takk til både Andre Sobota og Fehrplay som har gitt oss to solide EPer. Hvis du ser bort fra slippene deres har det vært begredelig på progressive-fronten denne sommeren, men nå ser det langt lysere ut. Forhåpentligvis begynner folk å bli lei av den ene festivalbangeren etter den andre. Kanskje kan produsentene gå tilbake til det progressive house faktisk handler om: Melodi!

sea

Mediate

2

Maceo Plex vs. INXS – Mediate 2012 (Original Mix) Deep Hot

Produksjonsgeniet og den ubestridte kongen av deep house, Eric Estornel, også kjent som Maceo Plex, gav denne helgen bort denne editen gratis. Klassisk groovy deep house fra trollmannen som vi har lært å elske de siste årene. Det hersker ingen tvil om at Eric vet akkurat hvilke knapper han skal trykke på i studio. Alt fra rytmen til måten vokalsporet blir drevet fram av den lekne bassen er gjort til perfeksjon og er dypt, men samtidig fengende. Tusen takk for denne gaven!

For de som ønsker mer fra spanjolen så kan vi melde at senere i juli så kommer det en ny EP fra han under Maetrik-aliaset. For de som har hørt Maetrik-produksjoner tidligere så vet dere at dette blir stort!

Steve Rachmad – Bling It Up! (Original Mix) Tech Hot

Steve Rachmad – Data Overload (Original Mix) Tech

Joris Voorn og Edwin Oosterwals Rejected Records fortsetter sitt fantastiske 2012 med en EP fra den gamle technomesteren Steve Rachmad. Denne EPen bryter litt med den klassiske groovy og bouncy tech housen vi forbinder med Rejected. Bling It Up!, som er den klart beste låta av de to, har et sterkt fokus på melodien. Det er ikke uten grunn for melodien er så hypnotisk og fascinerende at den nærmest gjør hele låta. Data Overload har et mer technopreg over seg og er litt mer energisk. Langt fra noen dårlig låt, men når ikke opp til tittellåta eller tidligere Rejected-slipp.

Electric Rescue – Dope (Electric Rescue 2012 Mix) Techno

Electric Rescue – Dope (John Digweed & Nick Muir Remix) Tech Hot

Electric Rescue – Dope (Stephan Bodzin ‘Hope’ Remix) Tech

Electric Rescues Dope var uten tvil en av Bedrocks største hits i fjor og en av fjorårets aller beste technolåter. Nå har labelet sluppet en remix-pakke av låta som sørger for at låta i all sannsynlighet blir å høre på dansegulvene i 2012 også. Electric Rescue gjør en tung technoremix av sin egen låt som dessverre fjerner litt av de groovy aspektene ved originalen. Digweed og Muir leverer etter min mening den aller beste remixen. De kjører en litt mer downtempo, melodisk variant av den. Stephan Bodzin er en mørk techy remix som jeg også må si er ganske bra. Ingen av remixen klarer å toppe originalen, men det uansett en flott pakke som alle burde ha i biblioteket sitt.

beachhhhhh

Gamle favoritter #17: Mindre kjente Eric Prydz-låter

7

I denne utgaven av gamle favoritter trekker vi frem noen mindre kjente Eric Prydz-låter som vi synes fortjener mer oppmerksomhet.

Pryda – F12 (Original Mix) (2008) Progressive

F12 blir av mange kalt den mest undervurderte Pryda-låten, og det var at denne dukket opp i shuffle-listen min på vei til jobb som inspirerte meg til å lage denne posten. F12, som er oppkalt etter en av Stockholms mest kjente nattklubber, har en av Prydz’ mest fengende melodier og er en av hans mest oppløftende låter. Noe av grunnen til at den lett blir oversett er fordi den ble utgitt på samme EP som Pjanoo som er en av Eric Prydz’ mest suksessfulle låter. Hadde den blitt utgitt på hvilken som helst annen EP ville den nok fått langt mer oppmerksomhet. Skulle ønske Eric spilte den mer live.

Pryda – Frankfurt (Original Mix) (2006) Progressive

En annen låt som ofte får betegnelsen som en av de mest undervurderte Pryda-låtene er Frankfurt. Den skulle helt klart fått mer oppmerksomhet, men den ble i det minste inkludert i retrospective-mixen på Pryda-albumet, noe F12 ikke ble. Frankfurt har noen av de deiligste synthene jeg har hørt og bassen som kicker inn rundt 5 minutter er bare helt fantastisk groovy. Dette er også en låt som Prydz godt kunne spilt mer ute, den fortjener det.

Pryda – Lesson One (Original Mix) (2004) Progressive

Eric klarte ikke å matche introen til Lesson One før han produserte Glimma. Lesson One er en ganske annerledes låt enn hva vi i dag forbinder med Pryda. Bouncy og groovy så skiller denne veldig ut fra den mørke og melodiske Pryda-stilen vi er kjent med. Det doble basskicket var ved første lytt litt spesielt og jeg lurte på om det var noe galt med låta, men nå elsker jeg det og det er nok et eksempel på hva som skiller Prydz fra andre produsenter: De små detaljene i produksjonsarbeidet!

Pryda – Europa (Original Mix) (2007) Progressive

Hvis man skulle finne én låt som definerer Pryda-stilen, tror jeg Europa ville vært et godt valg. En låt som mesterlig fanger både det mørke og melodiske ved Pryda. Enkelt og greit en stor produksjon av Prydz.

Cirez D – Bauerpost (Original Mix) (2010) Techno

Når man snakker om de beste låtene Eric Prydz har under Cirez D-aliaset kommer man ikke utenom Bauerpost. On/Off vil kanskje stå igjen som den beste Cirez D-låta, men Bauerpost henger ikke langt etter. En mørk og saftig technolåt som fortsatt har det ekstra trøkket som skal til for å fungere på dansegulvet, selv ikke Adam Beyer kunne produsert noe bedre. På gode hodetelefoner er denne gull verdt!

Sheridan – Flycker (Original Mix) (2006) Electro

Den siste låta Eric Prydz har produsert under Sheridan-aliaset og som viser at Prydz kan produsere herlig electro house også. Hadde den vært utgitt i dag ville den gått rett til topps på beatport.

Dukes of Sluca – Steam Machine (Original Mix) (2002) House

Samarbeidet mellom Eric Prydz og Andreas Postl er mest kjent for å resultert i Mighty Love. Heller ukjent er Steam Machine som kom ut i 2002. Låta sampler livskiten ut av den velkjente tittellåta til Karlsson på Taket på et så høyt nivå at selv Thomas Bangalter ville blitt imponert. En utrolig kul og fengende låt!

retro

The Secret Life of Machines

1

Steve Rachmad (aka Sterac) – The Secret Life of Machines (Original Mix) Techno Classic Hot

Året 1995 satt den unge Steve Rachmad på gutterommet sitt i Amsterdam og produserte det som skulle bli en klassiker av en technolåt. The Secret Life of Machines var en av de første store låtene som ble utgitt på 100% Pure, det nå legendariske labelet til Dylan Hermelijn, også kjent som 2000 and One. Den 25. juni 2012, 17 år etter, slapp han låta igjen. Det som definerer en klassiker er evnen til å være tidløs, og det må kunne sies å stemme for denne låta. En kjapp remastering og finpussing, og låta høres ut som den skulle vært produsert i går. Det låter så fresht og moderne at ord ikke strekker til.

I august kommer en remixpakke av låta fra blant andre Joris Voorn, Ricardo Villalobos, Christian Smith og 2000 and One. Det er noe alle som har interesse for god house og techno bør glede seg enormt til. Steve Rachmad slipper også en svært spennende låt på Voorns label Rejected neste uke. I mellomtiden er det bare å nyte dette folkens. En av mine aller største favoritter dette året!

laugh

Don’t Laugh

4

Winx vs. Nic Fanciulli – Don’t Laugh (2012 Remix) Tech Hot

Det er ikke tvil om at Nic Fanciulli lykkes i å blåse nytt liv i denne houseklassikeren fra nittitallet. Tung og groovy bass sammen med det velkjente lattersamplet fra originalen er bare for herlig til å ikke like. Hørte denne for et par uker siden på Pete Tong sitt radioshow og digga den fra første stund. Sluppet i dag på Fanciulli sitt label, Saved.

Riva Starr & Ramon Tapia – Freedom (Original Mix) House

Riva Starr, mannen som til helgen headliner Sommerøya Elektronikafestival kom for noen dager siden ut med en ny EP. Dette var tittellåta på EPen, og den klart beste. Dette er typisk funky house fra italieneren som slår godt an hos undertegnede. Gleder meg stort til å høre han på søndag!

Robosonic – Worst Love (Original Mix) Deep Hot

Denne låta ble faktisk sluppet i mai, men gikk meg dessverre hus forbi. Nå så jeg den dukket opp i det verdenskjente magasinet Resident Advisor sitt Mai-chart, toppet lista til og med. En deep house-låt med tung, groovy bass og myk og behagelig melodi. Vokalsamplet, som mange sikkert vil kjenne igjen, er fra denne hip-hop klassikeren. Absolutt noe å ta med seg videre denne sommeren!

Nina Kraviz feat. King Aus on the Mic – Aus (Original Mix) Tech

En av houseverdenens mest sexy skikkelser, Nina Kraviz, er ute med ny låt. Dette er mørk og dyp tech house slik vi er vant med fra den russiske produsenten. Kul låt!

fehrplay

Incognito / Runaway

10

Vakkert, energisk og spennende! Har Norge endelig fått sitt progressive stjerneskudd?

Det er ikke hvem som helst som får signere med Eric Prydz’ label Pryda Friends. Bortsett fra allerede etablerte artister som Paolo Mojo og Sébastien Léger er det kun Jeremy Olander som har fått sluppet låter på labelet. Dersom du har fulgt med på bloggen en stund vet du hvor høyt vi setter Olanders verker. Med suksessen til Jeremy Olander i bakhodet ble vi svært så glade når vi fikk høre at Prydz hadde signert to nye artister til Pryda Friends, Fehrplay og André Sobota. Spenningen ble ikke mindre med det faktum at Fehrplay faktisk er norsk.

Nå er dagen kommet, og EPen med de to låtene Incognito og Runaway er ute. Incognito ble svært godt mottatt av både bloggere og radio da Prydz spilte den i sin podcast tidligere i vår. Pete Tong har blant annet spilt den flere ganger på sitt show, og selveste John Digweed spilte den i sitt set på EDC i Las Vegas nå nylig. Incognito er en pumpende og energisk prog-låt med tung bass og herlige arps. Breakdownet er det som virkelig hever låta til det helt store. Det virker litt rart med tanke på at breakdownet går i half-time, og første gang jeg hørte låta var jeg litt skeptisk til hvor stor suksess det faktisk var, men når jeg hørte den andre gangen ble jeg frelst. Dette er ikke noe vi hører ofte innenfor house, og det bør derfor applauderes når Fehrplay her lykkes i såpass stor grad som han gjør.

Runaway er langt roligere med en mer utprega houserytme og basslinje enn Incognito. Pianoet og synthene gir låta en herlig mørk atmosfære som fortsatt er veldig oppløftende. Denne låta har også et breakdown som utmerker seg veldig. Helt klart mer en sommerlåt enn Incognito, og jeg kjenner mange som kommer til å like den bedre. Denne debut-EPen fra Fehrplay er progressive house på aller høyeste nivå – nyt den!

Vil også anbefale alle å kjøpe låtene på beatport. Her har vi en norsk artist som har tidenes mulighet til å slå igjennom. Han får gi ut en EP på et svært privigilert label, backet av en levende legende som kanskje er den mest respekterte personen i hele bransjen. I tillegg holder musikken et svært høyt nivå. De fleste lesere har 40 kr å bruke på støtte til en svært talentfull norsk musiker.

Beatport Link

Fehrplay – Incognito (Original Mix) Progressive Hot

Fehrplay – Runaway (Original Mix) Progressive Hot

beachhhh

Under the Wire

4

Oliver Smith – Under the Wire (Original Mix) Progressive Hot

ENDELIG, for første gang siden Pryda-albumet, blir det sluppet virkelig bra progressive house igjen! Labelet som står for det er et jeg har meget stor respekt for; Anjunadeep. Produsenten Oliver Smith leverer her en fantastisk vakker melodisk og rolig prog-låt som bør passe for omtrent alle våre lesere. Denne typen house har vi dessverre sett altfor lite til dette året da produsenter er mer opptatt med å lage den nyeste festivalbangeren enn å produsere god melodisk prog. house. Vi trenger mer av dette!

Booka Shade – Tomorrow Belongs To Us (Original Mix) Tech Hot

Booka Shade – Honeyslave (Original Mix) Tech

Nyeste slipp fra duoen Booka Shade. Herlig og rolig bassdrevet tech house som går rett hjem på samtlige strandklubber denne sommeren. Tomorrow Belongs To Us er oppløftende og melodisk, mens Honeyslave er mørk og tung. Sjekk uansett ut begge låtene for dette er virkelig bra saker!

Jay Lumen & Gary Beck – Lotus (Original Mix) Techno

Jay Lumen & Gary Beck – Strange Fruit (Original Mix) Techno Hot

Siste storslipp fra Drumcode, labelet til den svenske technokongen Adam Beyer. Gary Beck har vært en fast gjenganger, men hvis jeg har lest riktig er dette første utgivelsen til Lumen på labelet. Jeg må si låtene fenger veldig bra. Særlig Strange Fruit har en herlig blanding av Becks technorytmer og Lumens techy basslinjer og vokalsampling. Lotus er tyngre og mindre tech house inspirert så dere som liker tung, rå techno vil digge den. Begge låtene er techno av ypperste kvalitet som bør rocke dansegulvene stort denne sommeren.

palms

Beyond Standards

1

Dosem – Beyond Standards (Original Mix) Tech Hot

Dosem – Invasion (Original Mix) Techno

Dosem – Everybody Knows (Original Mix) Techno

En av det siste årets store produsenter er uten tvil katalaneren Mark Dosem. Med solide produksjoner som har imponert selv Bedrock-sjefen John Digweed, er jeg langt fra den eneste som mener dette. Hvor man skal plassere Dosem rent sjangermessig er en vanskelig oppgave. Mannen er allsidig og har gitt ut produksjoner innenfor både progressive, tech, deep og techno. Det som kjennetegner alle produksjonene er uansett den herlige drivende bassen og de lette og myke synthene som ligger over. På denne EPen er nok tittellåta min favoritt, men det er veldig close og det kan nok fort endre seg over tid ettersom de to technolåtene Invasion og Everybody Knows er utrolig bra, særlig sistnevnete har et herlig funky driv over seg. Anbefaler derfor å sjekke ut alle tre låtene. Herlig slipp fra Dosem, om det topper slippene hans på Bedrock fra tidligere dette året, gjenstår å se.

Daniel Portman & Stanley Ross – Sampdoria (Original Mix) Progressive

Daniel Portman & Stanley Ross – We All Came From The Dark (Original Mix) Progressive

Topp EP fra britene Daniel Portman og Stanley Ross. Veldig lik stilen til Funkagenda så dere som er fans av han, sjekk ut dette!

cordoba2

Embrace Me (Dirty South Remix)

12

John Dahlbäck feat. Urban Cone & Lucas Nord – Embrace Me (Dirty South Remix) Progressive Hot

Dirty South gjør her en god remix av John Dahlbäcks Embrace Me. Som i mange Dirty South-låter er det breakdownet som er best, det er også tilfellet her. Droppet er helt gjennomsnittlig, men trekker ikke ned nevneverdig. En god jobb av australeren.

Arty – Open Space (Original Mix) Progressive

Jeg har lenge vært en stor fan av den proggen Arty og Mat Zo står for. Det har brutt med normen og har representert noe nytt og fresht i sjangeren. Desverre har Arty her blitt inspirert av det som dominerer Beatports lister om dagen og resultatet skuffer deretter. Open Space følger slavisk build up-breakdown-climax formatet uten å utmerke seg særlig med verken melodi eller drop. Synd at denne blir sluppet på Anjunabeats som er et label jeg har stor respekt for. Noen av dere vil kanskje like denne, men for meg blir det her for kjedelig og likt alt annet som blir sluppet av låter om dagen. Jeg forventer bedre av Arty.

ocean

Heart of Flesh

0

Technasia – Heart of Flesh (Original Mix) Tech Hot

Technasia – Octaval (Original Mix) Tech

Technasia – Michigan Ride (Original Mix) Tech

Når veteranduoen Technasia for første gang slipper en EP på det store tech house labelet Cadenza så skuffer det overhode ikke. Timingen er perfekt med tanke på at Ibiza-sesongen nå for alvor har begynt å rulle igang. Heart of Flesh er tittellåta og var blant annet en av Pete Tongs «essential new tunes». En typisk bouncy Cadenza-låt med en kul vokalsample og en låt det er klin umulig å sitte stille til. Rykker det ikke i minst en av kroppsdelene dine når du hører på den vil jeg si det er noe alvorlig galt med deg. En låt som kommer til å bli en stor hit i Luciano sine set i sommer. Octaval og Michigan Ride er mørkere og dypere enn Heart of Flesh, men de er også veldig bra. Særlig førstnevnte falt godt i smak. Uansett så er dette et stort slipp som gir sitt bidrag til det som har vært en helt fantastisk techy vår og sommer. La det for all del fortsette!

Solo (UK) feat. Syron – Home Is Where It Hurts (Original Mix) Deep Hot

Siste storslipp fra Defected. Britiske Solo har fått med seg sangeren Syron på en nydelig vokalbasert deep house låt som setter stemningen denne sommeren. Bortsett fra det flotte vokalarbeidet så har låta en utrolig groovy og digg basslinje. Anbefales på det sterkeste!

urban2

Cocoon Compilation L

3

Klar for en mørk samling låter signert Cocoon?

Cocoon, labelet til den halvveis gale veteranen Sven Väth er ute med en samling av den mørkeste og saftigste musikken du finner på markedet i dag. Artister som Adam Port, Guy J, Christian Smith og Doomwork serverer en herlig blanding av techno, tech- og deep house låter, alle med den velkjente mørke Cocoon-sounden. Jeg gjør som jeg pleier å gjøre, legger hele samlingen i zippede filer nederst i artikkelen og legger ut et par låter som jeg mener er de beste. Vil som vanlig anbefale å laste ned hele albumet, da for eksempel East of Eden og Independence er helt på høyde med de låtene jeg har valgt ut. Så last ned hele, du vil ikke angre!

Tim Green – Curious Smile (Original Mix) Deep

Adam Port – Black Noise (Original Mix) Tech

Mark Reeve – Planet Green (Original Mix) Techno

Guy J – Genesis (Original Mix) Tech

Last ned hele samlingen her! (Part 1, Part 2)

heutZe’s RSS Feed