heutZe

heutZe

(127 comments, 131 posts)

This user hasn’t shared any profile information

Home page: http://www.housebloggen.no

Posts by heutZe
eric prydz

Bergen / Recomondos

13

Eric Prydz viser igjen at ingen lager bedre
progressive house

Beatport

Pryda – Bergen (Original Mix) Progressive Hot

Pryda – Recomondos (Original Mix) Progressive Hot

Endelig! For første gang på to år leverer Eric Prydz en EP som fra start til slutt er fylt med magisk mørk progressive house. Jeg sier ikke at det har vært dårlige låter fra Prydz de siste to årene. Juletider er fantastisk, 2Night er nydelig og vi har også fått et svært etterlengtet album, men det har vært noe som har manglet. I 2010 fikk vi fire EPer fra Prydz, den ene mørkere og bedre enn den andre, og det hele toppet seg julen da Pryda slapp Illusions / Glimma som fortsatt er en av mine favoritter EPer fra svensken. Siden den gang har vi sett lite til de mørke EPene som faktisk har gjort Eric Prydz til den han er i dag.

Bergen er en låt fansen har ventet lenge på, og mange var skuffet over at den ikke var med på Pryda-albumet. Den var kjent som Cafe Mambo ID/Munchen ID frem til den fikk et offisielt navn i den fjerde utgaven av EPIC Radio. Bergen er et mørk mesterverk som klokker inn på herlige 9 minutter og 11 sekunder, akkurat passe lengde for en Pryda-låt. Låta begynner rolig med mørke synther som bygger seg opp til et breakdown hvor den herlige komplekse melodien tar over. Det er en melodi jeg aldri kommer til å bli lei av. Det er en klisjé, men jeg velger å kalle den magisk.

For dere bergensere som tror låta er oppkalt etter deres kjære hjemby så må jeg nok skuffe dere. Navnet Bergen er tatt fra en liten lansby utenfor München som jeg tipper Eric Prydz kjørte gjennom med tog når han produserte låta.

Recomondos er en ganske så ny låt fra Pryda. Den ble for første gang spilt på Prydz’ EPIC Radio i oktober. Låta minner meg om en mørk versjon av Mirage, noe som passer, siden jeg alltid mente at Mirage burde vært mørkere. Låta har en veldig fin blanding av myke, svevende synther og mørk bass. Den er ikke like bra som Bergen, men jeg vil fortsatt si det er den nest beste proglåta som har blitt sluppet på et halvt år.

Hvis ikke dette var stort nok så har Prydz lovt at neste Pryda-EP skal fansen selv få bestemme. Foreløpig ligger det an til at neste EP blir Untitled og Pete Tong ID. Så får vi se om Eric holder ord.

urban3

Toxic EP / Eye Contact EP

0

Nye låter fra tre legender…

Beatport

Loco Dice – Auxotox (Original Mix) Tech House

Loco Dice – Detox (Original Mix) Tech House Hot

Loco Dice – Neurotox (Original Mix) Techno

Loco Dice – Retox (Original Mix) Tech House

Dette er utrolig nok første gangen på over ett år vi legger ut låter fra Loco Dice. Mannen som er en av de virkelig store undergroundkongene er ute med stor EP på Desolat, labelet til mannen selv og Martin Buttrich. Det er skikkelig svingende tech house som er den røde tråden gjennom hele EPen. Auxotox blir drevet frem at techy rytmer og en mørk basslinje. Gjennom hele låta ligger det hele tiden et morsomt lite vokalspor og lurer. Detox, som er min favoritt på EPen, er den mest «housey» låta av de fire. Med herlige rytmer, groovy bass og fengende diskosamples burde det være låta som går mest hjem hos den jevne lytter også. Neurotox er en mer technopreget låt med et tungt kick. Det er en låt du setter på mot slutten av kvelden for å få med det hele gulvet. Retox mangler litt det drivet som de andre låtene har. Det er den desidert mørkeste låta på EPen, og selv om det er, i mine ører, den svakeste låta så er det fortsatt topp lytting.

Beatport

Adam Beyer – Eye Contact (Original Mix) Techno

Adam Beyer – Raspberry Cave (Original Mix) Techno

Adam Beyer – Salvage Dub (Original Mix) Techno Hot

Adam Beyer – Cosa Mira (Original Mix) Techno

Selv om Drumcode alltid leverer førsteklasses techno så er det alltid spesielt når det slippes låter på Adam Beyers mer eksperimentelle label, Mad Eye. Her slippes det mer simpel, mer rytmefokusert techno enn den tunge og mørke som slippes på Drumcode, og det er det jeg liker best. Salvage Dub er min soleklare favoritt på EPen, men alle låtene er top-notch techno så sjekk det ut!

Envoy – Seawall (Ricardo Villalobos Remix) Techno

 Jeg og Chris hadde æren av å overvære Ricardo Villalobos levere et førsteklasses DJ-set på Jaeger i september. Det er ingen tvil om at det var en av verdens beste DJer og utvelgere som var i aksjon den kvelden. Her leverer han også, i en remixutgave på det høyt respekterte labelet Soma. Det er bare noe sexy ved den minimale technoen!

venice

Electricity

0

Litt mer kommers deep house

Beatport

Lee Foss & MK feat. Anabel Englund – Electricity (Original Mix) Deep House Hot

Lee Foss & MK – Goodnight Moon (Original Mix) Deep House

Lee Foss – Could Be (Original Mix) Deep House

Lee Foss – B5 The Dinks (Original Mix) Deep House

Ikke all deep house hører hjemme i vår Underground Fix. Noe av det er rettet mot et publikum som kanskje ikke er helt klare for å dykke ned i dypet og totalt omfavne undergrunnsscenen. Denne EPen fra Lee Foss på Hot Creations er rettet mot det publikumet. Med en litt mer laidback, soulinspirert variant av deep house enn det meste vi poster i Underground Fix gir Lee Foss noen meget lyttervennlige låter. Anabel Englund leverer et veldig sterkt vokalspor på Electricity som har vært en høyt etterspurt låt det siste halve året etter at den har blitt spilt i mange av settene til Lee Foss, blant annet Essential Mixen hans. Goodnight Moon er også en rolig vokalbasert låt som sikkert mange her kommer til å like. Could Be og B5 The Dinks er litt mindre kommersielle, men fortsatt et par sterke låter.

Doctor Dru – 2 Know U (Original Mix) Deep House Beatport

Ian Pooley – CompuRhythm (Dixon 4/4 Treatment) Deep House Hot Beatport

Disse to låtene er mer underground enn kommersiell, men jeg måtte ta de med allikevel. Doctor Dru hadde stor suksess med sommerens The Voice of Dru og han leverer ikke noe dårligere her. Dixon har lenge vært et av de største navnene innenfor deep house og gir oss en mørk og groovy «treatment» av Ian Pooleys CompuRhythm. En av få deep houselåter jeg har hørt med wobble-bass.

Underground-Fix

Underground Fix

3

Det har vært en stor uke for underground housemusikk og mange gode låter måtte kjempe for plassen i denne ukens U-Fix

Nick Curly – Between (Kollektiv Turmstrasse Remix) Deep House Hot

Med dagens utvikling av tech og deep house ser vi en veldig vekt på trender, samt meget høy frekvens på slippene. Derfor er det essensielt å ha produsenter som Kollektiv Turmstrasse tilstede i markedet som virkelig tar vare på deres eget brand og sound. Nedtonede, balanserte og ikke minst lyttbare låter trenger vi mer av, og med sitt karakteristiske sound leverer Kollektiv hver bidige gang

Henry Saiz – The Cryptologist (Original Mix) Tech House

Henry Saiz – Uncharted (Original Mix) Tech House Hot

Henry Saiz har kommet ut av sin nærmest ett år lange dvale med et brak. Produksjonene han har sluppet i høst har holdt et meget høyt nivå, og låter som Sirens Land, Our Discovery og Dreama er blant mine favoritter i år. Nå slapp han ny EP på Bedrock Records hvor han har levert varene tidligere. Uncharted er min soleklare favoritt på EPen. En svært harmonisk og melodisk tech houselåt som viser de egenskapene Henry Saiz besitter.

Audiojack – No Equal Sides (Original Mix) Deep House Hot

Audiojack – In Principle (Original Mix) Deep House

Det er denne typen deep house jeg liker desidert best. Den seige, mørke bassen sammen med de bouncy trommene er som skapt for mine ører. Duoen Audiojack har levert mange slike låter tidligere og det er derfor jeg setter gutta så høyt. Begge disse låtene burde gå rett inn hvilken som helst DJ sitt deep sett.

Bang Bang – Love Insurance (Hector Moralez Remix) House Hot

Moralez er å regne som en legende innenfor house sjangeren og tviholder på sitt old-school sound uansett hva som utvikles.
Folk kan kritisere dette soundet så mye de bare vil, men er det noe som virkelig kan få i hjertet og kroppen, så er det dette. Feel the groove!

Simon Baker – Hideout (Original Mix) Deep House

Daniel Sanchez – Awakenings (Metodi Hristov Remix) Tech House

Gabriel Ananda – Sheet and Shakers (Original Mix) Tech House

Chocolate Avenue – Let Me Do It (Slowly) (Coyu Edit) Deep House

Ruben Mandolini – Broke Jane (Coyu Edit) Techno

Loquace – You Know Why (Original Mix) Tech House

+++

Sist fredag var det Deetron sin tur til å levere Radio 1s Essential Mix. Hør og fortell hva dere synes!

Chris/heutZe

luciano

Rise of Angel

2

Luciano – Rise of Angel (Original Mix) Electronica

Luciano – Rise of Angel (Mirko Loko Remix) Electronica

Luciano – Rise of Angel (Andrea Oliva Remix) Deep House Hot

Luciano – Rise of Angel (UNER Remix) Tech House

Beatport

Navnet Luciano burde ikke være ukjent for den jevne houseentusiast. En av verdens mest populære DJer og sjef for et av de beste labelene innen underground house, Cadenza, er ute med sin første låt på nesten ett år. Vi må tilbake til februar for å finne siste Luciano-slipp. Men det er ikke produksjoner Luciano er kjent for. Mannen har gjort sin karriere ved å ha et av de beste liveshowene i bransjen. I tillegg er han svært dyktig til å håndplukke artister for Cadenza, det virker som hvert slipp leverer.

Rise of Angel har blitt spilt jevnt og trutt gjennom hele sommeren, hovedsaklig på Ushuaia (Ibiza) hvor Luciano har hatt sin residens denne sesongen. Låta er lett gjenkjennelig ved sitt meget oppløftende pianoparti. Pianopartiet går også igjen i alle remixene.

Originalen skuffer meg litt. Det blir rett og slett for kjedelig med 16 minutter med det samme pianopartiet uten noe særlig dybde i låten. Samme gjelder forsåvidt også Mirko Loko sin remix. De to siste remixene derimot, er langt bedre. Andrea Oliva sin remix er nok den som kommer til å bli best mottatt hos den jevne lytter. Oliva har gitt låta en dansbar rytme, men beholdt det oppløftende pianoet. Han har også gitt låta et vokalparti som fungerer veldig bra. Selv synes jeg UNER sin remix er utrolig deilig. Det er et eller annet med de rytmiske partiene som er veldig kule. Det blir kanskje litt sært for den jevne houselytter så derfor blir det Andrea Oliva sin remix som får hot-stempel i denne artikkelen.

Underground-Fix

Underground Fix

0

Vi presenterer en meget dyp fix

Nicone – Why (Original Mix) Deep House

Nicone – Why (Monte Remix) Deep House Hot

Etter en litt roughere EP fra Darius Syrossian sist, baner Nicone og Monte veien for et mer klassisk sound på OFF 40. Nicone leverer en god original mix, men den settes ganske kraftig i skyggen av Monte’s 80-talls inspirerte remix. Det var med remixen av Andre Crom, og nylig avdøde Martin Dawson’s «Back To The Future», at folk virkelig sperret øynene opp tyskeren. Pilen for suksess peker bare en vei for denne tyskeren, og det er mot himmelen.

Nicolas Jaar – Play The Drums For Me (Original Mix) Electronica Hot

Denne stilen er litt utenom det vi vanligvis legger ut her i Underground Fix, og på bloggen generelt, men denne låta fra var for bra til å holde utenom. Chilenske/amerikanske Nicolas Jaar har vært en av de store nykommerne de siste par årene og det toppet seg i fjor med albumet Space Is Only Noise som blant annet ble kåret til årets album på Resident Advisor. Play The Drums For Me er en mørk elektronikalåt med en hypnotisk rytme og bass. Vokalen er svært poetisk og bidrar til den mørke stemningen låta har. Min (heutZe) favoritt denne uken.

Klangkarussell – Sonnentanz (Sascha Braemer Remix) Deep House Hot

Klangkarussells Sonnentanz var en av sommerens store deep house hitlåter. Sascha Braemer gir oss her en litt mørkere og litt dypere remix som faller veldig godt i smak. Jeg må si den nesten når helt opp til originalen, den slår hvertfall alle de tidligere remixene. Chord-progresjonene og vokalene i denne remixene er noe av det beste jeg har hørt i en deep houselåt dette året.

Finnebassen – If You Only Knew (The Mekanism Remix) Deep House Hot

Om det noen ganger kommer en remix som kan matche den fantastiske originalen tviler jeg sterkt på, men The Mekanism byr i alle fall på en annen vinkling av en i utgangspunktet soft låt. Er du hardbarka bassen-fan og tilhenger av hans duse beats, så er det ikke sikkert denne faller i smak, men har du sansen for litt hardere basslines og dype grooves er dette midt i blinken.

Adam Fierce, Dan Van – We Rise, We Fall (TacoMan & Jose M Remix) Deep House

Nick Curly – Underground (Dennis Ferrer Remix) Deep House

Paul Thomas vs. The Beatles – Come Together (NiCe7 Bootleg Edit) House

Mass Digital – What I Feel (Original Mix) Deep House

Tiefschwarz – Hurricane (Re.You Remix) Deep House

Ray Okpara, Katrin Cueruek – Cats Love feat. Katrin Cueruek (Original Mix) Deep House

Dale Middleton – Homage (Luke Porter Remix) Techno

Dave Shokh – One Two (Original Mix) Techno

 +++

Sist fredag var det Hot Creations labelboss, Lee Foss sin tur til å servere oss 2 timer med nydelig deep house i sin Essential Mix. Snart slipper han låta Electricity som sikkert kommer til å godt igjennom både her og ute i verden.

Chris/heutZe

watergate

Watergate X

3

Vi får aldri nok fantastisk housemusikk!
Her er en kompilasjon fra en av verdens mest berømte nattklubber.

Watergate i Berlin er en av verdens mest berømte og mest velkjente nattklubber. Med sitt unike LED-tak og sin årlige line-up med de største DJene i verden, er Watergate, sammen med Tresor og Berghain, med på å gjøre Berlin til et klubb-Mekka for alle med interesse for elektronisk dansemusikk. De har for vane å slippe årlige samlealbum med produksjoner fra både kjente og ukjente artister. Dette er den tiende utgaven, og det kan ikke sies å være noe annet enn en fantastisk samling!

Watergate X er en samling av 27 låter fra noen av verdens mest kjente produsenter, men også noen nykommere. Blant de mer kjente så finner vi låter fra blant annet DJ Sneak, Maceo Plex, Soul Clap, M.A.N.D.Y. og Subb-an. Det er hovedsaklig house, deep house og tech house det går i, men også et par electronica-låter. Som vanlig legger jeg ut et par smakebiter, mens dere får hele albumet i en zippet fil, nederst i artikkelen.

DJ Sneak – Battle’s Over (Original Mix) House

Maceo Plex – Why (Original Mix) Tech House

Subb-an & Hector – What You Got (Original Mix) Tech House

Butch – LED Ceiling (Original Mix) Tech House

Beatport

Last ned hele albumet her: (Part 1, Part 2, Part 3)

Underground-Fix

Underground Fix Pt. 2

1

Her kommer del 2 av denne ukens Underground Fix!

Steve Lawler – Distrait (Kaiserdisco Remix) Tech House

Booka Shade & Marc Romboy – Every Day In My Life (Kaiserdisco Dub) Tech House

Dualton – Face Off (Kaiserdisco Retouch) Tech House Hot

Kaiserdisco slapp sin aller første remixpakke denne uken, og jeg må si jeg håper det kommer fler. Her får du servert tre herlige remixer av noen flotte tech houselåter. Remixene er også ganske forskjellige fra hverandre. Remixen av Distrait er en klassisk rytmisk tech houselåt som smeller fra seg på dansegulvet, mens Kaiserdisco sin dub av Booka Shade og Marc Romboys Everyday In My Life er mer groovy og har bra vokalbruk. Min favoritt er «retouchen» av Dualtons Face Off. Det er en rolig og pianodrevet tech houselåt som virkelig fenger. Alle remixene holder høyt nivå, og det var vanskelig å fremheve kun en av dem så skriv gjerne i kommentarfeltet hvilken du likte best.

Maceo Plex & Odd Parents – Get Enough (Original Mix) Deep House Hot

Maceo Plex & Odd Parents – Get Enough (Mark E Remix) Deep House

Det blir spennende å se hvor stor Maceo Plex kan bli. Mannen som er en av de ledende artistene innenfor en deep housebølge som bare vokser og vokser. Nå slapp han denne låta på Leftroom sammen med den spanske duoen Odd Parents. Selve stilen i låta er nesten Maetrik-aktig, med tunge trommer og mørke arps. Vokalbruken er typisk Maceo Plex, men vi er vel ikke lei den enda? Legger også ved remixen til Mark E som jeg synes var meget bra. Må si Eric Estornel har sluppet bedre låter i år, men dette er fortsatt langt bedre enn det meste som produseres i dag.

Alan Fitzpatrick – Skeksis (Original Mix) Techno Hot

Alan Fitzpatrick – For An Endless Night (Original Mix) Techno

Jeg har hørt at dette allerede har blitt omtalt som årets EP på Drumcode. Jeg er ikke så rask til å hoppe til den konklusjonen, men det er ingen tvil om at Alan Fitzpatrick leverer et par heftige låter her. Skeksis er så tung som man kan ønske, og det tok ikke lang tid før mine room-mates klaget over bassen når jeg satt den på for første gang. Topp technolåt!

Darius Syrossian & Josh Butler – Bass Play (Original Mix) Deep House

Kaum – Sweep (Original Mix) Tech House

Kaum – Morning Tryst (Original Mix) Tech House

Tapesh & Danye S – The Change (Original Mix) Deep House

Underground-Fix

Underground Fix Pt. 1

2

Det har blitt sluppet så mye bra underground musikk denne uken at jeg ble pent nødt til å lage to poster!

Henry Saiz & Cora Nova – Golden Dawn (Original Mix) Deep House Hot

Henry Saiz & Cora Nova – Dreama (Original Mix) Deep House Hot

Det blir sagt om Henry Saiz at han ikke er noen produsent, han er en komponist. Om den beskrivelsen skulle blitt gitt til noen i den elektroniske musikkens verden, er det få som passer den bedre en vår kjære spanjol. Henry har fått med seg Cora Nova på en to-låters EP på sitt eget label, Natura Sonoris. Golden Dawn er en låt som bortsett fra tempoet, har lite til felles med en deep houselåt. Den er nærmest progressiv i melodien og oppbygningen og bruken av vokaler. Postens desidert vakreste låt! Dreama, som er min favoritt, er en mer typisk deep houselåt, men den er også svært melodiøs til deep house å være. Chord-progresjonen i låta er førsteklasses og bassen er så deilig som den kan bli i deep houselåter. Mine to favoritter denne uka, så sjekk de ut!

Shlomi Aber – Rear Gear (Original Mix) Tech House

Shlomi Aber – We Don’t Fit (Original Mix) Tech House

Shlomi Aber leverer en svingene EP på Cadenza. Denne EPen er litt mørkere enn det som pleier å bli sluppet på Cadenza, men jeg må si jeg liker det veldig godt for det. Rear Gear er en techy «dancefloor-killer» med svingende rytme og tunge trommer. We Don’t Fit er en mørkere og mer groovy låt med herlige vokalsamples.

Muzarco – Instinct Mostly (Original Mix) Techno Hot

Yariv Bernstein – Taxa (Original Mix) Techno

Om det er et label som har fått en meget lovende start så er det Guy Js Lost & Found Records. På mandag slapp de en ny EP med to låter fra Muzarco og Yariv Bernstein. Begge produsentene lager låter i mørk prog/techno sjangeren og det er det de leverer her også. Instinct Mostly er min favoritt. Det er den mest melodiske av de to, og minner meg veldig om Jeremy Olander sin musikk så hvis dere liker det Jeremy produserer så sjekk ut dette.

Mark Fanciulli – Body 2 Body (Original Mix) Tech House Hot

Maxxi Soundsystem – Stella’s Way (Shall Ocin Remix) Indie/Nu-Disco

The New Elastics – It’s Just A Word (Kellerkind Remix) Deep House

Habischman feat. Cari Golden – Diabolic (Douglas Greed Remix) Deep House

Nick Curly

Nick Curly – Between The Lines (Album)

1

Et av de beste albumene jeg har hørt i år!

Dette albumet kom helt overraskende på meg. Det var bare ved en tilfeldighet at jeg klikket på preview i går kveld, og jeg er utrolig glad for at jeg gjorde det. Riktignok var det fra en relativt kjent produsent og et meget kjent label, Defected, men jeg hadde ikke hørt noe hype rundt det i det hele tatt. Sannheten er at albumet egentlig ble lansert i vår på Cécille Records, og ble bare re-lansert på Defected i går, men jeg måtte uansett bare poste det.

Tyske Nick Curly er en produsent som har hatt stor medfart i de siste årene. For et år siden slapp han en mørk og tung remix av Zoo Brazils Slob som blant annet var inkludert i John Digweeds Cordoba livealbum. Sammen med Gorge driver han 8bit Records hvor han har sluppet låta Rebound som fortsatt charter høyt på Resident Advisor. Dette er en produsent jeg egentlig burde skrevet mye mer om, for at han har talent er det ingen tvil om. Dette albumet er kanskje det mest lyttervennlige albumet jeg har hørt siden Nicolas Jaars fantastiske album, Space Is Only Noise.

Forventer du et album fullstappet med «dancefloor-killers» så blir du nok skuffet. Her er det hovedsaklig lyttervennlig deep house det går i, men låter som Glass Ceiling kunne funket ute på byen, hadde det ikke vært for at låtene ikke har klubblengde. Neste uke kommer også en remixpakke av albumet. Remixene er det blant annet Dennis Ferrer og Kollektiv Turmstrasse som står for. I mellomtiden så kos dere med et av de mest behagelige albumene som er sluppet i år.

Tracklist:

1. Inside My Head

2. Eastern Curve

3. Piano In The Dark

4. Spinning Plates

5. Glass Ceiling

6. Wrong Hands

7. Hairline

8. Truth To Be Told

9. Between

10. You Don’t Have To Hopp

11. Underground

12. Harlot

13. Wake Me Up

Last ned hele albumet her!

kitties wanna dance 3

Kitties Wanna Dance 3

2

Suara er et label jeg har fått virkelig sansen for i det siste, så hva passer vel bedre enn at de akkurat har gitt ut et samlealbum fullpakket med gode tech, deep og technolåter? Låtene som slippes på Suara er i samme stil som låter fra et annet label jeg setter veldig høyt, Cadenza. Det er latininspirert house og techno som er oppskriften, og gjennomgangstonen er at alle låtene har ekstremt høy dansefaktor så jeg ville ikke nølt med å teste et par av låtene ute. Mange av produsentene, som Pig & Dan og Tapesh, har produsert låter for Suara før, mens for eksempel Hot Since 82 og Sharam Jey, er helt ferske på labelet.

Det er også relativt stor variasjon på albumet, og jeg har prøvd å sette fokus dette i smaksprøvene jeg fremhever i denne artikkelen. Du får både herlige techno, tech- og deep houselåter her, til og med en discolåt er med. Som vanlig får du hele albumet i zippede filer nederst i artikkelen.
Håper det faller i smak!

Sharam Jey & Night Talk – Lies (Original Mix) Indie/Nu-Disco

Tapesh & Dayne S – All Day Long (Original Mix) Deep House

Sidney Charles – The Dawn (Original Mix) Tech House

Arjun Vagale – Lets Go (Original Mix) Techno

Last ned hele albumet her: (Part 1, Part 2)

Underground-Fix

Underground Fix

2

Ready For Ze Fix?

Cristior – Crystals (Guy J Remix) Techno Hot

Det er ikke ofte headlineren i Underground Fix er techno, men dette er ikke noen hvilken som helst technolåt heller. Jeg har faktisk store problemer med å kalle dette techno, det er mer en blanding av prog/tech/techno. Rent sjangermessig så er det bare en korrekt beskrivelse; det er Guy J! Låta, og særlig arpsene, gir meg sterke assosiasjoner til Prydas episke Aftermath, og selv om melodien og synthene er digge så er det bassen som gjør låta, spesielt etter breakdownet. Progresjonen i låta er også perfekt. Energinivået og drivet i låta øker gradvis frem mot breakdownet hvor det påfølgende droppet er selve klimakset i låta. Dette er virkelig en låt verdig en sekser, og Guy J står frem som min soleklare favorittprodusent i 2012.

Prins Thomas – Symfonisk Utviklingshemming (Original Mix) Indie/Nu-Disco Hot

Prins Thomas – Tjukkas På Karussel (Original Mix) Indie/Nu-Disco

Sammen med Todd Terje og Lindstrøm, står Prins Thomas for den største norske eksporten av elektronisk musikk: Space Disco! Den norske prinsen slapp på mandag et 7-låters album/EP, kreativt kalt Prins Thomas 2Symfonisk Utviklingshemming og Tjukkas på Karussel var mine to favoritter og får derfor plass i posten. Førstnevnte er en regelrett vakker låt, mens Tjukkas På Karussel er en morsom låt som virkelig kler navnet sitt.

Flashmob – Hot (Original Mix) Deep House

Duoen Flashmob er tilbake på labelet som gav ut deres store sommerhit Need In Me, Defected. Hot er ikke like sterk som Need In Me, men den viser at Flashmob langt fra er noe one-hit-wonder. Låta er samme stil som de foregående produksjon, dyp, men samtidig fengende vokalbasert deep house. Eneste som irriterer meg er at hi-hatene er like i absolutt ALLE låtene deres, men det er bare småtterier.

Ricardo Tobar – Together (Original Mix) Techno Hot

Meget melodiøs og behagelig techno fra Ricardo Tobar. Denne ble sluppet forrige uke på Henry Saiz sitt label Natura Sonoris. Hele låta har litt Röyksopp-vibber, kun med litt mer rytmefokus. Liker det veldig godt. Virkelig en låt man kan avslutte hvilken som helst kveld med!

Scuba – Talk Torque (Original Mix) House Hot

Steve Ward – Shadowed Curse (Original Mix) Techno

Steve Ward – Bring It Back (Original Mix) Techno

Ross Evana – Witchcraft (Original Mix) Tech House

Francys – Deeper Than The Skin (Original Mix) Deep House

+++

Ukens mikstape er det Guy J som står for. Har hørt på den flere ganger på lesesalen denne uken så anbefaler deg å ta en lytt også. Flere av denne ukens (og forrige ukes) U-Fix er med så du vil sikkert kjenne igjen noen av låtene. Skal poste tracklisten i kommentarfeltet.

heutZe’s RSS Feed