PK

PK

(11 comments, 47 posts)

This user hasn’t shared any profile information

Home page: http://www.soundcloud.com/paveltann

Posts by PK
Skalert39

Ultimate / Afterglow

4

Uppermost – Life is a Fight (Original Mix) Electro

Føles som om det begynner å bli en lang stund siden vi sist skrev om Uppermost på bloggen. Selvom de aller fleste spådde på et stort gjennombrudd for ham i 2011, kan ikke det sies at han faktisk har slått gjennom. Den siste tiden har han beveget seg inn på en veldig French-inspirert sone, utgitt gratis EP, laget mye musikk i 100bpm-sjiktet og begynt å spille sine første gigs. Siste stikk våre Norske Uppermostfans kan kose seg med er nå hans første Beatportutgivelse på eget label, Uppwind.

Sam Wallace – Afterglow (Original Mix) Electro

Sick Slaughterhouse har satset sterkt på nye produsenter så langt i 2012, det er hyggelig, og spesielt hyggelig når de kan ta inn folk som pusher ut såpass interessante resultat som Sam Wallace gjør her. Ikke godt å plassere nøyaktig hvor han har hentet mest inspirasjon, enten det er Zedd, Lazy Rich, eller SSH’s egne Fast Foot. Min anbefaling kan i første omgang å følge ham på Soundcloud, og kanskje til og med stemme på hans bidrag til remixkonkurransen av Tommie Sunshine & Disco Fries -låten; Don’t Look Back.

Probe – Ultimate (Original Mix) Electro

Uten å være noen spåmann tør jeg å si ganske sikkert at denne låten kommer til å ligge blandt Top10 Electro House på Beatport innen få dager. Kan også mer eller mindre garantere at den blir plukket ut til «10 Must Hear Electro House Tracks» for uke 10. Men ikke ta mitt ord for det, se på Beatport.com imorgen eller overimorgen, og hør låten, for å skjønne hvorfor jeg mener akkurat det. :)

skalert38

Keep It Coming (Dmitry KO Remix) / I Need (Virtu Remix)

0

Zombie Robot – This High (Original Mix) Electro

Veldig utypisk Electrolåt, med mer Dub i seg enn de aller fleste Dubstep-utgivelser man hører idag. Låten domineres av elementer fra UK-scenen og havner helt i grenseland mellom breakbeats, D’n’B, og Fidget. Nøyaktig hvilken sjanger dette skal falle under kan diskuteres i evigheter og har gjort nettopp det helt siden Terry Hooligan og Rico Tubbs spilte låten i sin gjestemix på Annie Nightingales radio show på BBC Radio 1.

Starkillers, Nadia Ali – Keep It Coming (Dmitry KO Remix) Electro

Keep It Coming Remixes, hadde bidrag fra nevneverdige produsenter i Dmitry KO og Basto. Hvilken versjon som svinger best, blir nokså tydelig og gjenspeiler seg fint i Beatportsalgene så langt. Enkelt og greit kan man si at man vet hva man får når Spinnin står bak utgivelsen.

Atomitek, Adaja Black – I Need (Virtu Remix) Electro Hot

 Atomitek brukte de svært enerigrike vokalene fra Adaja Black i en stemningsfull technolåt for over et år siden. Siden har Plasmapoolsignerte Virtu fått bruke vokalene til sin remix. – Og her begynner det å bli interessant. Låten som først ikke trekker særlig oppmerksomhet ved å bevege seg gjennom et anonymt fidgetparti, begynner etterhvert å munne ut i en buildup, for å så eksplodere i et aldeles perverst drop. Hør og døm selv.

skalert37

Spencer & Hill – Countdown Housebeats Vol. 2 EP

6

Det planlagte Spencer & Hill -albumet som kommer i løpet av året, lover bra når de i forveien kan gi ut en EP som denne, fullspekket med solide produksjoner, og med remixer fra artister som Jerry Rekonius, Jan Waterman, Hirshee, Ziggy Stardust, og selvfølgelig Big Fish -favoritten Revolvr. Både EP’en og albumet blir utgitt på Tiger Records.

1. Spencer & Hill – Just Dance Now (Original Mix) Electro

2. Spencer & Hill – Say What (Revolvr Remix) Electro

3. Spencer & Hill, Giovanni Tha King – Girlz (Ziggy Stardust Remix) Electro

4. Spencer & Hill – Innocent (Jan Waterman Remix) Electro

5. Spencer & Hill, Joel Edwards – In The Middle (Original Mix) Progressive

6. Spencer & Hill – All I Need (Pallada Remix) Electro

7. Spencer & Hill – A Million (Original Mix) Electro

8. Spencer & Hill, Dave Darell – It’s A Smash (Hirshee Remix) Electro

9. Spencer & Hill – A Million (Jerry Rekonius Dub Mix) Electro

10. Spencer & Hill – Evoque (Main Mix) Progressive

Last ned EP’en som en ZIP-fil her

skalert35

Stars Come Out Remixes / Starstruck EP

3

Zedd – Stars Come Out (Tim Mason Remix) Progressive Hot

 


Fenomenet Tim Mason fortsetter å imponere ved å vise hvordan vokaler kan utnyttes til det maksimale, idet han skaper en aldeles vakker versjon av ‘Stars Come Out’. Jeg tror ikke jeg sier feil om jeg kaller dette for beste progressive-remix fra 2012 sålangt. Ei heller, er det rart at han får support fra de aller største i bransjen i Guetta, Tïesto, Calvin Harris, Dirty South, Erick Morillo og Steve Angello. – Så om Tim Mason ikke blir et solid varemerke i år, tror jeg det vil heve øyenbryn hos veldig mange.

Zedd – Stars Come Out (Lazy Rich Remix) Electro

Som dere ser, er det ikke mye å si på satsingen for denne remixutgivelsen, der jeg i tilleg til Lazy Rich her, og Tim Mason over, kan nevne navn som John Dahlback, og Brostep-tungvekteren Datsik blandt produsentene som bidro med innslag. Valget faller likevel på min favorittprodusent fra i fjor i Lazy Rich, som gang på gang holdt Complextrobevegelsen relevant ved å hele tiden forbedre sine vanvittig skarpe synths for hver utgivelse. Med talentet som han sitter på fører han nå Electro House som sjanger fremover ved å kombinere den etterhvert veldig standariserte complextrosounden med den nye kommerse electrosynth-varianten.

Dilemn – Never Stop (Original Mix) Electro

Dilemn – Always Continue (Original Mix) Electro

I ny utgivelse kalt ‘Starstruck Ep’ legger Dilemn noe mer vekt på French Electro -sounden enn han tidligere har hatt vane for. Førstelåten ‘Never Stop’, domineres tidvis veldig av nettopp dette. Videre i andresporet skrur han om, og gir oss ‘Cinematic Epicness’ med den velkjente driven han mestrer utrolig godt. ‘Always Continiue’ blir derfor låten som utgjør det lengste strået fra de to sporene EP’en inneholder.

skalert34

Electro House Megapost

1

De som følger med på Electro-scenen har kanskje savnet en del nye utgivelser fra denne brutale subsjangeren. Så uten mer om og men, gir vi dere nå en samling med electrohouse-låter som virkelig vrenger til.

 

 Pitt Rock – Growl (Original Mix) Electro


Fukkk Off, Dirty Disco Youth – Nuclear War (Original Mix) Electro Hot

K12 – Rock’n’Roll (Original Mix) Electro


The Noisy Freaks, K12 – Snowflakes (Original Mix) Electro


Christian Falero, Adrian Villaverde – Big Jerk (Original Mix) Electro


Kevin Doherty – Lifeline Feat. Amba Shepherd (Rocket Pimp Remix) Electro


Bruno Barudi, Steklo – Fly Away (Electrixx Remix) Electro Hot

LeKtriQue, Apashe – Jesus Christ (Original Mix) Electro


Zuri – The Moon Disappeared (FTampa Remix) Electro


Fukkk Off, Dirty Disco Youth – Bomb Disaster (Original Mix) Electro


Fast Foot – Galaxy (Original Mix) Electro


SpekrFreks, Relentless – Apollo (Original Mix) Electro


Haezer – Monkey (You Killing Me Remix) Electro


Nicky Romero – Toulouse (Ryan Enzed Bootleg Remix)  Electro


BioBlitZ – Wolfgang Finished The Fight (BioBlitZ Mix) Electro

Last ned samlingen som en ZIP-Fil her

skalert33

30 låter gratis fra Lucky Date

2

Av ukjent grunn bestemte Lucky Date seg nylig for å gi vekk en hel del musikk via sin Soundcloud. Hvis du av en eller annen grunn fortsatt ikke har gjort deg kjent med superprodusenten, har du nå en ypperlig anledning til å oppdatere arkivet.

Samling med alle låtene finner du her:

Del 1

Del 2

skrillex

Bangarang EP

15

Skrillex’ nyeste EP, Bangarang, hadde release gjennom Beatport idag. Utgivelsen består av syv hardtslående dubstep-produksjoner og inneholder samarbeidslåter med blant annet Wolfgang Gartner og Kill The Noise.

 

1. Right In (Original Mix)

2. Bangarang (feat. Sirah)

3. Breakin’ A Sweat (Skrillex & The Doors)

4. The Devil’s Den (Skrillex & Wolfgang Gartner)

5. Right On Time (Skrillex, 12th Planet & Kill The Noise)

6. Kyoto (feat. Sirah)

7. Summit (feat. Ellie Goulding)


Last ned hele EP’en i en samlet ZIP-fil her!

skalert22

Intervju: Skullee

0

Skullee er kanskje Norges største Electro House eksportvare for tiden. «Anitra» fra hans debut-EP «Digirock» peaket på 26. plass på Beatports Electro House-charts tidigere i år. Her er vårt eksklusive intervju med ham.

Stavangergutten som nå produserer under navnet «Skullee» begynte å DJ’e for omkring 14 år siden. Han startet karrieren med spillejobber på diverse ungdomsklubber som siden gikk over til gigs på diverse Housepartys som i følge ham alltid ble stengt ned for tidlig av politiet. Den gang var det Hardhouse som var tingen, og når han fylte 18, fikk han spillejobber på byen. Siden den gang og frem til nå har han hatt jevne residentjobber på forskjellige steder og snurret alt fra hip-hop, laidback house, latininspirert house og tech, til mer kommerse ting. Alt dette er, og har alltid vært under forskjellige alias som forblir navnløse. Til dags dato lever han av residentjobber, men han har enda ikke opptrådt som Skullee.

1. Hva syns du om fildeling og at dette virkelig har blitt stort ute i den store verden? Bare negativt eller ser du også noen positive sider ved det?

Fildeling sin negative side er at plateselskap og gjerne artsiter går glipp av penger for alle de timene med arbeid som går ned i å produsere, men for meg er det aller viktigste at musikken min blir hørt av så mange som mulig. Jeg foretrekker å kjøpe all musikken jeg selv spiller, ettersom jeg syns artistene jeg spiller fortjener den støtten :) Det er vel heller ingen hemmelighet at om man ligger som #1 på Beatport så får man automatisk spillejobber. Så alt henger i sammen på sett og vis. Men, som sagt, så er det viktigste at musikken når ut til folket!

2. Hvordan føler du at det norske house-miljøet er om dagen? Spesielle ting du har lagt merke til eller som du tror vi kommer til å se mer av de nærmeste årene?

Housemiljøet i norge begynner vel å bli noe mer kommersielt igjen. Jeg setter stor pris på at det er mulig å kunne spille mye mer EDM ute på byen her i Norge. Dette kan vi nok takke bl.a. David Guetta for. Jeg tror at House og resten av den elektroniske scenen bare vil bli større og større, og det er jammen på tide. Ser for meg at Dubstep og gjerne Mombathoon (eller hva det kalles) kommer til å bli stort her i norge til sommeren. Takk Skrillex!

3. Fortell litt om deg selv og hvordan du startet med musikkproduksjon?

Jeg begynte først med å produsere metal, i rundt 2004. Da spilte jeg gitar og progga trommer med Toontrack Superior. Det forble alltid som et enmannsprosjekt. For ca. ett år siden startet jeg å produsere som «Skullee» og i slutten av juni i år ga jeg ut min første EP kalt Digirock EPBurn the Fire Records.

4. Og vi må selvsagt spørre hva som er ditt ”weapon of choice” i studioet og hvorfor du bruker akkurat det?

Jeg bruker Cubase 6. Det er helt fantastisk! Grunnen er rett og slett at Cubase var det første DAW jeg prøvde etter litt roting i Reason 2.0 for lenge siden. Jeg synes det handler om komfort, og jeg trives med Cubase.

5. Kan vi vente oss noen spennende produksjoner, eller samarbeid den nærmeste fremtiden?

Jeg har vel en eller to remixer som kommer ut i år nå rundt midten av desember. I januar tror jeg min follow up EP «Kriminill», kommer ut på Burn the Fire Records. Det ser jeg virkelig frem til. Utover det så driver jeg for tiden og jobber med nytt materiale, bl.a noe mer dubstep og mer skitne ting. Noe samarbeid blir det nok også. Jeg og Vodge Diper har snakka lenge om å gjøre noe sammen, det samme gjelder The Clamps, så vi får se hva som skjer. Noe kommer det uansett til å bli :) Jeg holder også på med en egen dubstepversjon av en julesang som jeg skal gi ut gratis gjennom soundcloudsiden min, som en julegave til de hyggelige folka som følger meg på Facebook.

6. Og hvilke råd vil du gi unge og lovende artister som ønsker vise seg frem, både som dj og produsent?

Råd til DJs; spill så mye som mulig, lag mixtapes og post dem på forskjellige forums, norske og utenlandske. Prøv også å skille deg litt ut fra mengden, men hvordan du skal gjøre det må være opp til den enkelte. Råd til produsenter blir omtrent det samme som til DJs. Produser så mye som mulig. Prøv å være original med det du gjør, og et lite siste tips som en vis mann engang sa; «If you put shit in, you’ll get shit out.» Jeg tror forresten det var Axwell som sa det. Med det tipset mener jeg at man skal velge bra samples helt fra begynnelsen av.

7. Sist men ikke minst, hvis du må nevne 3 låter som du digger nå for tiden hvem vil det være?

Nero – Crush on You (Knife Party Remix) Rob Swire er en gud!
Skrillex – Breakin a Sweat
Example – Midnight Run (Flux Pavilion Remix)

Dette viser vel gjerne litt hvilken retning jeg vil ta i 2012 som produsent.

Skullee – Carol of the bells (Merry Xmas Freebie)

Alternativ link

http://soundcloud.com/skullee

facebook.com/Mr.Skullee

skalert11

Promise me a Rose Garden

3

The M Machine – Promise me a Rosegarden (Original Mix) Electro Hot

OWSLA har vært en suksesshistorie for Skrillex så langt, med profilerte produsenter i lineupen. Når det er sagt, kan jeg nevne at denne gruppen fra San Fransisco løfter helhetsinntrykket av labelet mange hakk. Selvom en ikke skulle like Skrillex eller Zedd, kan man ikke la denne utgivelsen gå ubemerket hen. Promise me a Rosegarden viser nydelig bruk av vokaler du neppe hører ofte i Electro House -sammenheng. Kanskje en av årets låter for min del.

skalert9

Shave It!

0

Zedd – Shave It (Original Mix) Electro

Synthene til Zedd er vanvittig clean. Jeg tenker at de aller fleste electroprodusenter kunne ha tenkt seg samme kvalitet på mastringen som Zedd har tilgang til. Imponerende at han kan få acid partiene til å høres så friske ut i en electrolåt. Låten er allerede på 12. plass på general chartsene til Beatport, og jeg tenker den fort kan havne blant top 10.

Skalert6

Deep Red EP

1

Fake Blood har tatt utfordringen med å gi ut en EP bestående av tre Fidget House-låter. En sjanger som aldri har hatt noen direkte storhetstid, og stort sett lever på at flere av at Housens subsjangre låner Fidgetelemter. Med de forutsetningene har han med sitt navn klart å skaffe noe oppmerksomhet rundt releasen, og har blandt annet fått spilletid på BBC Radio 1. Fra Deep Red EP står det for min del mellom Voices og tittelsporet.

Fake Blood – Deep Red (Original Mix) Electro

Fake Blood – Voices (Original Mix) Electro

Fake Blood – Medieval (Original Mix) Electro

PK’s RSS Feed