heutZe

heutZe

(127 comments, 131 posts)

This user hasn’t shared any profile information

Home page: http://www.housebloggen.no

Posts by heutZe
beach bar

Fjorårets ukjente hits

1

beach bar

Tre av fjorårets hits vi ikke la ut..

Andrés – New For U (Original Mix) House Discogs

Denne låta skal vi faktisk ikke ta spesielt mye selvkritikk for at vi ikke fikk ut. Grunnen til det er enkel; den ble kun sluppet i vinylformat. Det hindret ikke låta fra å bli en av de største houselåtene i 2012. For det er akkurat det låta er, en klassisk houselåt! Resident Advisor, Juno Records, FACT Magazine og flere blogger kåret New For U til den beste låten i 2012. Jeg er ikke sikker på om jeg kan si meg enig, men jeg setter stor pris på en old-school housegroove når jeg hører den.

Pachanga Boys – Time (Original Mix) Electronica Beatport

Jeg vil påstå at Time er så nærme en perfekt afterhours-låt som man kan komme. Det er som om den er produsert for å spilles klokka halv åtte om morgenen når sola er på vei opp over Ibiza. Låta tar litt tid før den for bygget seg opp, men tro meg, det er verdt det. 15 minutter med gåsehud venter!

Julio Bashmore – Au Seve (Original Mix) House Beatport

Hvordan denne låta her kunne bli sluppet uten at vi gav den noe omtale, stiller jeg meg meget spørrende til. Her tar jeg også stor selvkritikk, for dette er «right up my alley». Au Seve er en moderne houselåt, med litt klassiske innslag. Det som går igjen i låta er de fengende vokalene og melodien, som sammen med bassen utgjør et mesterverk av en houselåt! Dessuten får jeg ikke nok av de hi-hatene.

Underground-Fix1

Underground Fix

1

Underground-Fix1

La oss håpe 2013 blir et like bra underground-år som 2012!

George Morel – Morel’s Piano (Original Mix) House Hot

George Morel – That Was Crazy (Original Mix) Techno

Vi begynner 2013 med et par låter fra George Morel sin EP på Suara, et av fjorårets store labels. Suara som hadde en rekke med herlige techy slipp, særlig på høsten i fjor, fra produsenter som Gorge, Pig & Dan, Jay Lumen og Santos. Jeg må innrømme at jeg ikke har hørt spesielt mye fra George Morel tidligere, men dette er imponerende saker. Morel’s Piano er, som navnet tilsier, en herlig pianodrevet houselåt. Selv om jeg hører moderne techy inspirasjoner i låta så har den en klassisk housevibe over seg. Nesten så man blir litt nostalgisk av å høre på den. That Was Crazy er mer en hybrid tech house/techno-låt som kler Suara veldig godt.

Pan-Pot – White Fiction (Original Mix) Tech House Hot

Pan-Pot – Mental Rush (Original Mix) Techno

Mørk tech house og techno fra den fremadstormende duoen Pan-Pot. Berliner-duoen har hatt særlig suksess på Mobilee Records så det er ikke tilfeldig at disse to låtene også ble sluppet der. White Fiction er en rytmisk og mørk techy låt med hypnotiserende melodi og mørke, nærmest «onde» vokaler. Om White Fiction ikke var mørk nok så blir du hvertfall ikke skuffet over Mental Rush. Den har et litt kraftigere driv over seg og er hakket tyngre enn White Fiction. Begge låtene er «must-have’s» for ethvert underground-hode der ute så nyt hva Pan-Pot serverer her!

Slam – Harem (Gary Beck Remix) Techno Hot

Om det var en ting underground-delegasjonen her på bloggen kunne si seg enige om så var det at Gary Beck var produsenten som leverte den desidert beste technoen i 2012. Skotten hadde utallige sterke slipp på Drumcode, BEK Audio og Soma, hvor han også slapp et album. Denne remixen av Slams Harem er techno i kjent Gary Beck-stil. Mannen bruker konsekvent ingen former for synther i produksjonene sine, noe som gjør at musikken hans får en veldig rough feel over seg. Gleder meg til å høre mer fra Glasgows store sønn i 2013.

Audiowhores – Sanctuary (Original Mix) Deep House

Cuartero – Ongea (Original Mix) Deep House

Macromism – Aperion (Original Mix) Tech House

Coyu & Ramiro Lopez  – 1, 2, 3… Fire (Original Mix) Techno

Supernova – Last Night In NY (Original Mix) Deep House

Beatportchart

+++

Denne uken har vi en meget spesiell mikstape for dere. Selveste DJ Sneak stod for den siste Cadenza Podcasten i 2012. Mikstapen er en livemiks fra da DJ Sneak spilte på en av Lucianos fester på Ushuaia, Ibiza. Med DJ Sneak bak spakene får du to timer med herlig old-school house blandet med moderne tech house og latin-inspirert house, og tror du ikke jeg hører en smule Thomas Bangalter der inne også? Så se frem til to timer med verdens beste musikk servert fra en av de beste DJene i verden!

smoke cone

Smoke Cone

4

smoke cone

Sasha feat. Donatello, Knox, Kastis Torrau & Arnas D – Smoke Cone (Original Mix)
Tech House Hot Beatport

Det var en skam for hele den elektroniske musikkens verden at Sasha for første gang endte utenfor topp 100 i årets DJ Mag-liste. Jeg ga egentlig blanke i resten av lista, men at Sasha, en av de største pionerene av progressive house og definitivt en av verdens beste DJer, ikke skulle anerkjennes som et av de største navnene innenfor sjangeren, var noe jeg tok meget tungt. Heldigvis har waliseren en høy posisjon blant oss som kjenner vår progressive house. Noe man så ved at hans remix av Hot Chips Flutes var en av Beatports mest solgte låter i fjor, og fortsatt ligger på topp 10 tech house.

Om Smoke Cone blir en like stor hit som Flutes tviler jeg sterkt på, men at Sasha her har produsert noe spesielt, hersker det ingen tvil om. På denne låta virker det som han har fått med seg samtlige produsenter som noensinne har hatt slipp på Last Night On Earth. Normalt ville man si at «jo flere kokker, jo mer søl», men i dette tilfelle holder låta seg ryddig til tross for at fem produsenter har vært med på å lage den.

Som vanlig med låter fra Sasha så tar den tid å bygge seg opp, men når en først har kommet i gang er det en fryd for øret. Jeg vil beskrive låta som en vokalbasert blanding av progressive house og melodisk tech house. Jeg vet ikke hvem som står bak vokalsporet, men det er denne typen vokaler jeg liker best. De komplimenterer resten av låta perfekt, uten å sette melodien og resten av produksjonen i skyggen. Og hvor digg er ikke melodien i breakdownet? Ren progressiv magi!

Hvis 2013 byr på mer av dette så kan jeg ikke gjøre annet enn å glede meg!

jeremy olander

Pusher / Put Out

2

jeremy olander

Årets julegave kommer fra Jeremy Olander!

Jeremy Olander – Pusher (Original Mix) Progressive Hot

Jeremy Olander – Put Out (Original Mix) Progressive Hot

I en musikkbransje hvor mange artister kvier seg for å gi bort én av låtene sine gratis, har Jeremy Olander, bare i år, gitt bort fem låter gratis til fansen. Det har heller ikke vært bootlegs eller mash-ups som mange andre artister gir bort, alle låtene har vært fullverdige originaler som han lett hadde fått gitt ut på et label hvis han hadde ønsket det. Det sier litt om hvor høyt Olander verdsetter den stadig økende fanskaren han har fått.

Både Pusher og Put Out var med i Olander sin mikstape for Frisky Radio, hvor blant annet 16 låter fra Olander som ikke er sluppet også var med. Svensken er i ferd med å bygge opp et arsenal med låter som ligger og venter på å slippes. Ingen tvil om at han følger i Prydz sine fotspor der!

Begge låtene er de herlige mørke og tunge, proglåtene som kjennetegner Olander-stilen. Pusher er den mer melodiske låta med en leken synth som sammen med vokalsamplene ligger over den ellers så tunge beaten og bassen. Put Out er en utrolig energisk låt. Feh beskrev den som oppfølgeren til fjorårets Airsteala. Låta har et så tungt og mektig driv så den klarer lett å holde dansegulvet kokende i de neste åtte minuttene. Dette er en låt jeg har hatt høyt på ønskelisten min over Olander-låter så jeg er positivt overrasket over at han slipper den gratis. Rett og slett en mektig låt! Tusen takk skal du ha Jeremy!

Underground-Fix1

Underground Fix

2

Underground-Fix1

Døll jul? La oss Fix’e den!

wAFF – Ibiza (Original Mix) Deep House Hot

Kanskje ikke rette for årstiden, hverken med tanke på navnet eller stemningen, men herrejesus for en låt wAFF har produsert her! Denne typen house digger jeg mer enn det meste. Den herlige blandingen av drivet og trommene i gode tech houselåter sammen med den seige og mørke bassen vi kjenner igjen fra deep house. En heller utypisk låt på Jamie Jones og Lee Foss sitt Hot Creations som er mer kjent for chill deep house i 118 BPM. Men jeg klager ikke. Jula skal rockes inn med Ibiza!

Jay Lumen – Raw Basses (Original Mix) Tech House Hot

Jay Lumen – Stage 1 (Original Mix) Techno

Jeg har lenge sagt at Jay Lumen ville passet bra med lydbildet på Suara, og så rett fikk jeg! Ungareren med sin tunge og bouncy tech house og techno kommer ikke med noen overraskelser på denne EPen. Dette er klassisk Jay Lumen! Herlig techy låter med tunge trommer og fete, mørke vokalsamples. Både Suara og Lumen fortsetter i gammel og god stil!

Tube & Berger – Surfin (NiCe7 Remix) Deep House

Tube & Berger, Paji – Kleines Traumparadies (Wild Culture Pure Wilderness Remix) Deep House Hot

Bloggfavorittene Tube & Berger slapp en remixpakke av albumet deres Introlution denne uken og det var remixene til NiCe7 og Wild Culture som falt mest i smak. Det forsåvidt to ganske ulike remixer så det passet bra. NiCe7 sin remix av Surfin er samme stil som Ibiza fra wAFF. Herlig bouncy og groovy deep house. Wild Culture presenterer en langt roligere og mer melodisk remix av Kleines Traumparadies. Jeg må si jeg foretrekker Wild Culture sin remix, fordi den er såpass unik, men mange av dere kommer sikkert til å digge hva NiCe7 leverer.

Life & Death – Morgana (Carl Craig Remix) Tech House Hot

Morgana har vært en av årets store hitter for Seth Troxler sitt label, Visionquest. Nå har låta fått en remix fra en av de største DJene og produsentene de siste 25 årene. Carl Craig er sammen med Jeff Mills, de mest kjente navnene i den andre generasjonen av Detroit-techno produsenter og DJer. Han har gitt Morgana et litt røffere preg over seg, men fortsatt beholdt den mørke og vakre melodien til originalen.

Cari Golden & Mobius Strum – Vertigo (Nick Curly Remix) Tech House

Hector – King of the Yard (Original Mix) Tech House

Hector – Start Stop Dream (Original Mix) Tech House

Christian Smith – Keep On (Rodriguez Jr. Remix Un) Techno

Andre Crom & Teenage Mutants – Hanging On (Original Mix) Deep House

Beatportchart

light dark

Himawari

1

light dark

En post for oss som elsker mørk og melodisk house

Taisuke Chiba – Himawari (Original Mix) Deep House Beatport Hot

For en overraskelse denne låta var! Jeg skulle bare ta en kjapp sjekk på Beatport for å finne noen låter å ta med i en post med Andre Sobotas nye EP, og så snublet jeg over denne. Riktig nok var den fra Hernan Cattaneos Sudbeat Music, et label jeg liker veldig godt, men jeg hadde aldri hørt om produsenten før. Et kjapt søk viste at dette var Taisuke Chibas første slipp. Litt av en debut! Himawari er en meget rolig og dyp houselåt med en herlig mørk stemning og flott blanding av piano og strenger som gjør opp en vakker melodi. Eneste kritikk jeg har av låta er at jeg føler den slutter litt for brått. En sånn låt kan godt være rundt ti minutter lang uten at det blir kjedelig. Taisuke Chiba kunne lett rundet av med en lenger outro, men det ødelegger ikke så altfor mye. Postens store låt!

Andre Sobota – Saviour (Original Club Mix) Progressive House Beatport

Andre Sobota – Technicolour (Original Club Mix) Progressive House Beatport

Var opprinnelig ganske skeptisk til dette slippet fra Andre Sobota. Ikke på grunn av produsenten, som har imponert, men på grunn av at Toolroom Records ikke akkurat har levert gull og grønne skoger dette året. Jeg må si jeg fikk så hatten passet for mine fordommer. Denne EPen er like bra som den han leverte på Pryda Friends i sommer. Både Saviour og Technicolour er to flotte proglåter som det er meget synd ikke får noe særlig oppmerksomhet opp i alle generiske «bangere» som slippes om dagen.

Guy Mantzur & Sahar Z – Things Like Us (Original Mix) Techno Beatport

Guy J – Sahara (Dub Mix) Techno Beatport

Og så en liten utfordring til våre kjære lesere. Dette er et par låter som var med i den aller første Kazantip-kompilasjonen som ble sluppet denne uken. Kazantip er en festival som går av stabelen hvert eneste år på Krim i Ukraina. Selv om begge låtene er markert som technolåter er de relativt like de andre låtene i posten, bare litt mørkere og litt hardere. Hvem vet, kanskje du liker det?

highway

Vaga / We Do It Best

0

highway

 Guy J – Vaga (Original Mix) Tech House Beatport Hot

Guy J – We Do It Best (Original Mix) Tech House Beatport

Guy J har kommet godt i gang med å etablere Lost & Found som et label å regne med innenfor mørk, melodiøs house og techno. Alle de tre tidligere slippene har stått til godkjent og det fjerde leverer også varene. Dette er det første slippet på Lost & Found hvor Guy J er den eneste produsenten.

Vaga er en låt som føles ut som en lang, kontinuerlig build-up. Normalt skulle man tro det var en negativ ting, men i dette tilfelle er det utrolig kult. Låta drives fremover av et hav med hypnotiske elementer, som på grunn av Guy J enorme produksjonsevner, ikke høres rotete ut. Denne har vokst veldig på meg i løpet av uka, så hvis du ikke helt føler den ved første lytting så gi den flere sjanser. We Do It Best er tyngre og mørkere og har et langt mer technopreg over seg. Tung bass med lette synther over seg er nøkkelordene for denne låta. Likte den bedre enn Vaga i starten, men som sagt så har Vaga vokst veldig i løpet av uka så vil si den er min favoritt av de to nå.

Jeg vet mange andre har sine favoritter, men jeg kan ikke komme på noen annen produsent som har levert like mange låter på et så høyt nivå gjennom hele 2012 som Guy J. Fra High og Shining i vinter til Mish Mash og hans vanvittige remix av Crystals i høst har alle låtene holdt et nivå som få produsenter matcher. Selv om Vaga og We Do It Best langt fra er hans beste låter i år (har faktisk problemer med å plassere de i topp 10) så er det fortsatt bedre enn det meste annet som blir sluppet.

EPIC 004

Eric Prydz pres. EPIC Radio 006

3

Endelig får vi høre Pete Tong ID på EPIC Radio!

Denne månedens EPIC Radio ble en uke forsinket på grunn av at Prydz nettopp har flyttet til Los Angeles og trengte litt tid til å slå seg ordentlig ned før han kunne «go back to business.» Men om det var en EPIC Radio som var verdt å vente på så var det denne. En låt jeg lenge har hatt lyst til å høre i god kvalitet er den legendariske Pete Tong ID. Pete Tong spilte denne i 2009 som et «Secret Weapon» fra Eric Prydz, og siden har ingen hørt noe mer om den. I følge mannen selv så ble han aldri fornøyd med mixdownen, noe som er grunnen til at han aldri har sluppet den. Kanskje han er fornøyd nå, og at han slipper den i nærmeste fremtid. Sammen med Untitled så leder den klart avstemningen om hvilken låter som er de neste Prydz skal slippe. Eric har lovet at fansen skal bestemme det neste slippet så hvis alt går som det skal, blir det de to låtene som får æren av å gjøre opp PRY024.

Det er ikke bare Pete Tong ID som spilles i denne podcasten. Vi får et nydelig gjensyn med Seadweller som er en annen låt Pryda produserte for lenge siden, men som han fortsatt ikke har sluppet. From Within og Annexet ID er to relativt nye unreleased. Spesielt From Within falt godt i smak. Den minner meg veldig om Jeremy Olanders Animal Garden. Når man er inne på Jeremy Olander så har han også en låt med i denne podcasten. Let Me Feel er en låt som kommer til å bli sluppet på Pryda Friends i den nærmeste fremtid. Det er utrolig nok over ett år siden Olander sist hadde et slipp på PRYF så det er på høy tid for han å gi ut en ny episk EP. Evade EPen og Fairfax Rypamont er to av de beste slippene de siste årene.

Eric Prydz pres. EPIC Radio 006

Tracklist:

01. Pryda – ID (Unreleased)
02. Pryda – Seadweller (Unreleased)
03. Pryda – Pete Tong ID (Unreleased)
04. Pryda – Spooks (Original Mix)
05. Pryda – From Within (Unreleased)
06. Pryda – Annexet ID (Unreleased)
07. Scuba – Hardbody (Unreleased)
08. Depeche Mode – Never Let Me Down Again (Eric Prydz Remix)
09. Faithless – Not Going Home (Eric’s Insomnia Bootleg)
10. M83 – Midnight City (Eric Prydz Very Private Remix)
11. Jeremy Olander – Let Me Feel (Unreleased)
12. Human League – Seconds (Original Mix)

Underground-Fix

Underground Fix

2

Ukens Underground Fix er klar! Sjekk også vårt beatport-chart med de ti beste låtene i ukens post

Beatport-chart

Finnebassen feat. Gundelach – Footsteps (Original Mix) Deep House Hot

Finnebassen feat. Gundelach – You Will Never Sleep (Original Mix) Deep House

Vår kjære norske housesensasjon Finnebassen har erobret verden med sin sjelfulle og meget dype housemusikk. Med seg denne gangen har han den norske vokalisten Gundelach. Sammen har de produsert to nydelige deep houselåter som begge er en fryd for øret. Bass, vokal, «Finnebassengitaren» (hørt den i flere av låtene hans) og trommene er alle velgjort og supert produsert. Jeg forventer å høre en Finnebassen-original gitt ut på et av de store deep houselabelene i løpet av 2013.

Filthy Rich – Kripke’s Basement (Original Mix) Tech House Hot

Filthy Rich – Kripke’s Basement (Hector Couto Remix) Deep House

Kan tech house være stiligere og mer dansbart enn dette? Jeg tror rett og slett ikke det er mulig å lage tech house mer bouncy enn hva Filthy Rich har gjort her. Hector Couto lever også en herlig klassisk deep house remix av låta som står til godkjent hos undertegnede, men på dansegulvet vil det være originalen som regjerer. Jeg vil faktisk gå så langt å si at hvis du ikke vil danse til Kripke’s Basement så er det noe alvorlig galt med deg.

Guy J & Sahar Z – 7.11 (Original Mix) Techno

Guy J er Guy J, en tryllekunstner når det kommer til melodiske og stemningsfulle produksjoner. Denne låta som han laget sammen med Sahar Z ble utgitt sammen med John Digweeds Live In London. 7.11 er en mørk og rough låt som man kan spille både tidlig i et set og peaktime.

Shlomi Aber – Lines In The Sand (Original Mix) Tech House Hot

Shlomi Aber feat. Moggli – Foolish Games (Original Mix) Techno

Shlomi Aber, som nylig slapp en EP på Cadenza, viser oss igjen at han er en meget dyktig produsent. Lines In The Sand er en skikkelig svingende og rytmisk tech houselåt som er min desiderte favoritt på EPen. Foolish Games er mørkere og vokalbasert. Topp EP og Shlomi Aber er en jeg kommer til å følge med på fremover.

Amine Edge – Yeah (Omid 16B Edit) Deep House

Zoo Brazil – Give It To Me (Original Mix) Tech House

Zoo Brazil – Give It To Me (Tube & Berger Remix) Indie/Nu-Disco Hot

Kings of Tomorrow – Let Me Tell You Something (Sandy Rivera’s Mix) Deep House

Knox – Here (John Tejada Remix) Tech House

live in london

John Digweed Live In London

1

John Digweed gir deg fem timer med
underground-magi!

Om jeg fikk velge kun én DJ som skulle spille et kontinuerlig set resten av livet mitt, ville valget vært enkelt. John Digweed er i mine øyne, en av verdens desidert beste DJer. Han er en av de beste utvelgerne jeg har hørt, kanskje verdens beste når det kommer til å sette en stemning og bygge opp et set utfra publikum, i tillegg er han er av de mest teknisk dyktige DJene i verden. Sjefen for mitt favorittlabel, Bedrock, er også forbildet til mange produsenter og DJer verden over. Eric Prydz har sagt at hvis han kunne ha en DJ spille 8 timer i bursdagen hans så ville det vært Digweed, og Jeremy Olander har ment at alle DJer, uansett hvor flink du er, har noe å lære av briten.

Når det kommer til DJing så har jeg selv lært utrolig mye av Digweed sine set og mikstaper. Jeg vil ikke si jeg prøver å emulere settene hans, men jeg lar meg inspirere. Særlig det å se på et DJ set eller en mikstape som en hel låt er noe jeg definitivt har blitt mer fokusert på etter at jeg begynte å studere Digweed sine set. Man bruker de enkelte låtene som brikker for å skape en stemning og et tema i en flere timer lang kontinuerlig låt. Det er kanskje en klisjé å si det, men DJing handler faktisk om å ta med publikum på en reise, og Digweed er en av de beste jeg hørt til å gjøre akkurat det.

Live In London ble spilt inn på Bedrock sitt fjortenårs-jubileum i oktober. Ryktene skal ha det til at det kom folk fra USA, New Zealand og Russland for å være med på begivenhetene. I følge de som var der spilte Digweed i over sju timer, hvorav fem av de ble tatt opp. Settet er delt opp over fire CD, hvor alle er på litt over én time. Digweed spiller låter fra store produsenter som Guy J, Subb-an, Quivver, Robert Babicz og Simian Mobile Disco så det er bare å lene seg tilbake og nyte turen.

Beatport

John Digweed – Live In London CD 1 (Continous Mix)

Tracklist:

Eagles & Butterflies – Kolleckt (Original Mix)
Sebo & Madmotormiquel, Nayan Soukie – Slow (Original Mix)
Kollektiv Turmstrasse – Kontakt (Sieg über die Sonne Remix)
Baby Prince ft Lonely C – Nobody (Miguel Campbell Club Mix)
Luca Bacchetti – A Night In Nassau (Original Mix)
Phonogenic – DesenJumi (Original Mix)
Maher Daniel & Nikko Gibler – I’ll Wait For You (Original Mix)
Dusky Feat. Janai – It’s Not Enough (jozif Voxatron Remix)
jozif – Twilight (Edu Imbernon 96′ Mix)
Wiretappeur – Iridescent (Original Mix)
Ben Pearce – What I Might Do (Bonar Bradberry Remix)
Todd Bodine – Melancholiebe (Original Mix)
Simian Mobile Disco – Everyday (Original Mix)

John Digweed – Live In London CD 2 (Continous Mix)

Tracklist:

Sebo & Madmotormiquel, Nayan Soukie – Everything Will Change (Original Mix)
Stelios Vassiloudis – Coma (Original Mix)
Pezzner – Need More (Original Mix)
Blamma! Blamma! – Obsidian/Oblivion Feat. FEMME (Deleted Edit)
SIS – Miles From Me (Original Mix)
Pig & Dan and Olivier Berger – Crazy (Original Mix)
Alex Arnout – Serious (Max Chapman Remix)
Justin Martin – Butterflies (Catz ‘N Dogz Remix)
Jemmy – Quarry Bank (Stelios Vassiloudis Remix)
Mohn – Eberplatz 2020 (Jörg Burger Mix)
Mohn – Eberplatz 2020 (Wolfgang Voigt Hard Trance AtlanticXS Mix)
Miguel Bastida & Florian Kaltstrøm – Behind The Mirror (Original Mix)

John Digweed – Live In London CD 3 (Continous Mix)

Tracklist:

Stelios Vassiloudis – What’s That? (Original Mix)
Simian Mobile Disco – Unfixed (Original Mix)
Igor Bara & Vernon Vicente – Don’t Feel No Way (Original Mix)
Julian Jeweill – Zoulou (Original Mix)
Nico Lahs – My Side (Daniel Dexter Remix)
Stephan Bazbaz – Hurt Me (Mihai Popovicius & Morning Dub)
Pig & Dan – Insomnia (Original Mix
Tiga – Pleasure From The Bass (Subb-an Remix)
Phonogenic – Tired Being (Original Mix)
DJ Romain ft Hype Hunnets – Luv In The Club (Instrumental)
Pig & Dan – Let The Show Begin (Original Mix)
Pig & Dan – Natives (Dosem Remix)
Smash TV – Matthew Pervert (Coyu Remix)
Quivver – Fakes and Bullshit (Original Mix)

John Digweed – Live In London CD 4 (Continous Mix)

Tracklist:

Kernel Key – Out Of Body Experience (Original Mix)
Harvey McKay & Saytek – Nothing (Original Mix)
Antix – Like Ships In The Night (Jamie Stevens Remix)
Max Cooper – Gravity Well (Microtrauma Remix)
Doomwork – Dreamland (Supernova Remix)
Guy J & Sahar Z – 7.11 (Original Mix)
Kyodai – Never Know (Original Mix)
Robert Babicz – Eastside (Original Mix)
Butch – 303 (Paul Ritch Acid Dub Mix)
Heiko Laux & Diego Hostettler – Jack Up (Original Mix)
Deetron feat. Hercules & Love Affair – Crave (Deetron cRAVE Dub)
Gabriel Ananda – Hey Blop (Marcel Janovsky Remix)
Guy J – Mish Mash (Original Mix)
Hollen – Monitores (Original Mix)
Technasia – Bastille Days (Original Mix)
Pete Bones – Give That Man A Bell (Original Mix)

seth troxler

RA Poll: Top 100 DJs of 2012

8

Årets liste er klar! Hvem kapret førsteplassen?

Siden dette er første året vi publiserer Resident Advisors topp 100-liste kan det være greit å forklare litt hva Resident Advisor er. Resident Advisor (RA) er, sammen med DJ Mag og Mixmag, et av de tre største magasinene innenfor elektronisk musikk og DJ-kultur. I motsetning til DJ Mag og Mixmag så fokuserer Resident Advisor eksklusivt på undergrunnen, noe som har gjort magasinet til det desidert største innenfor deep house, tech house, indie, disco, electronica og techno. Den største sjangeren har tradisjonelt sett vært techno, men det har endret seg de siste par årene med deep housens store gjennombrudd. Det har også gitt utslag på den årlige avstemningen, spesielt i fjor, hvor seks deep house produsenter/DJer ble stemt inn i topp 10, og Jamie Jones og Seth Troxler brøt Ricardo Villalobos og Ritchie Hawtins grep om de to øverste plassene.

Mange av dere vil sikkert kjenne dere mer igjen i DJ Mag sin poll, mens mange av dere vil føle dere har mer til felles med denne. Noen av dere savner kanskje en mellomting. Det hele disse pollene egentlig viser er hvilke DJer som er mest populære innenfor de forskjellige målgruppene. Ingen av listene er mer «riktige» og har mer «legitimitet» enn den andre.

Nok snakk, her er årets liste:

Topp 100

1. Seth Troxler
2. Ritchie Hawtin
3. Dixon
4. Maceo Plex
5. Ben Klock
6. Jamie Jones
7. Loco Dice
8. Ricardo Villalobos
9. Tale Of Us
10. Maya Jane Coles

11. Marco Carola
12. Art Department
13. Eats Everything
14. Marcel Dettman
15. tINI
16. John Digweed
17. Âme
18. Sasha
19. Joy Orbison
20. Scuba

21. Ben UFO
22. Solomun
23. Luciano
24. Dyed Soundroom
25. Lee Foss
26. Damian Lazarus
27. Soul Clap
28. Zip
29. Blawan
30. Sven Väth

31. Steve Lawler
32. Bicep
33. Chris Liebing
34. Adam Beyer
35. Dubfire
36. Claude Von Stroke
37. Raresh
38. Levon Vincent
39. Lee Burridge
40. Justin Martin

41. Move D
42. Kerri Chandler
43. Magda
44. Julio Bashmore
45. David Squillace
46. Cassy
47. Nina Kraviz
48. Pan-Pot
49. Todd Terje
50. DJ Harvey

51. Joris Voorn
52. Jeff Mills
53. Mano Le Tough
54. Miguel Campbell
55. Hernan Cattaneo
56. Rhadoo
57. Carl Cox
58. DVS1
59. Craig Richards
60. Prosumer

61. Andrew Weatherall
62. Donato Dozzy
63. The Martinez Brothers
64. Surgeon
65. Matthias Tanzmann
66. James Zabiela
67. Shonky
68. Jackmaster
69. Theo Parrish
70. Huxley

71. Four Tet
72. Carl Craig
73. Dan Ghenacia
74. Robag Wrhume
75. Gerd Janson
76. Darius Syrossian
77. Petre Inspirescu
78. Peter Van Hoesen
79. Subb-an
80. Heidi

81. Catz ‘n Dogz
82. Tama Sumo
83. DJ Sneak
84. Steffi
85. Floating Points
86. Fred P
87. Agoria
88. Danny Daze
89. Dusky
90. Daniel Bortz

91. Deetron
92. John Talabot
93. Margaret Dygas
94. Nic Fanciulli
95. Paco Osuna
96. Michael Mayer
97. David August
98. Roman Flügel
99. Matt Tolfrey
100. James Holden

Du kan lese mer om listen og hver enkelt artist på Resident Advisor sine sider.

plastikman

Gamle Favoritter: Technoklassikere

6

Vi tar et dypdykk i sjangeren som startet alt!

Plastikman – Spastik (Dubfire Rework) (2007) Techno

Plastikmans (aka Ritchie Hawtin) Spastik er en av de mest berømte minimale technolåtene noensinne, og fansen mente det var et klassisk verk som ikke burde røres. Mange fikk da hakeslipp da Dubfire leverte en så til de grader gjennomført rework av låta 13 år senere. Dubfire tukler ikke så mye med originalen til Hawtin. Han beholder det klassiske minimale riffet, men gir låta et kraftig kick. Det forandrer låta fra å være perfekt for acid-trips til en peaktimer av en technolåt.

Laurent Garnier – The Man With the Red Face (Original Mix) (2000) Techno

Mange av dere kjenner sikkert til Mark Knight og Funkagendas versjon av denne låta, men originalen kommer fra franskmannen Laurent Garnier. Man kan ikke gjøre noe annet enn å ta av seg hatten for hva Garnier har produsert her. Det er sjeldent du finner låter som er så fengende, men fortsatt har dybden til å holde seg like freshe og originale som første gang du hørte den. Resident Advisor kåret The Man With The Red Face til den nest beste låta fra 2000-tallet, jeg kan ikke si jeg har mange argumenter i mot og mener den kanskje burde vært nummer 1 på lista.

Green Velvet – Flash (Original Mix) (1995) Techno

Dette er også en låt mange sikkert har hørt i en annen drakt. I 2010 ble det sluppet en remixpakke av denne klassiske technolåten med remixer fra Nicky Romero, Jamie Jones og flere. Selv om mange av remixene var sterke, klarer de ikke å matche originalen. Flash er hundre prosent tung Roland 909-basert techno med Velvets herlige vokalspor på toppen. Blir ikke stort bedre enn det!

Jeff Mills – The Bells (Original Mix) (1996) Techno

Hvordan kan man lage en tributt-post til techno uten å ha med den viktigste personen i technoens historie? Adam Beyer sa det best; all moderne techno stammer fra Jeff Mills. Detroit-legenden som ofte blir kalt «The Wizard» har sluppet mange verk gjennom årene, men det aller mest kjente tror jeg er The Bells. Dette er ikke minimal, ikke eksperimentell, ikke mørk, kun old-school pumpende Detroit-techno på sitt aller aller beste.

X-101 – Sonic Destroyer (Original Mix) (1991) Techno

Jeg kunne heller ikke utelukke å nevne technosyndikatet Underground Resistance. Mange av de største navnene innen techno, som Jeff Mills, Robert Hood og DJ Rolando, har passert gjennom line-upen til kollektivet UR. Jeg vil beskrive Underground Restistance som det motsatte av Swedish House Mafia. Gruppen er ekstremt anti-mainstream, noe som gjennspeiler seg ved at låtene aldri inneholder artistnavnet til produsenten, men heller katalognummeret. Sonic Destroyer er produsert av Jeff Mills, Robert Hood og Mike Banks. Det er en låt som treffer deg så hardt at du rister mange minutter etterpå.

Jaydee – Plastic Dreams (Long Version) (1992) Techno

Plastic Dreams er en låt jeg ikke vet hvor mange ganger har blitt samplet og remixet. Bare i år har det kommet ut en mengde remixer og reworks. Den «jazzede» orgel-melodien tror jeg det ikke er mulig å ikke ha hørt før. Mange kategoriserer låta som house, men jeg mener dette er techno. Et mesterverk av en låt er det uansett.

Len Faki – BX 3 (Original Mix) (2009) Techno

Big-room techno er det mange som forsøker å produsere, men veldig få som lykkes. Len Faki er en av de få som lykkes. BX 3 er en så mektig og tung låt at det er nærmest umulig å nyte den på et vanlig anlegg, det må kraftigere saker til.

heutZe’s RSS Feed