Feh

Feh

(174 comments, 214 posts)

This user hasn’t shared any profile information

Posts by Feh
onthe

Sweet / Verve / Cool Without You

1

onthe

Au5, I.Y.F.F.E, Auratic – Sweet (Original Mix) Electro Hot Beatport

Au5 og I.Y.F.F.E har til nå hatt flere fete produksjoner innen moombahcore, electro og dubstep og siste låt ut er Sweet i samarbeid med Auratic utgitt på Monstercat. Låten er litt i samme tråd som en av deres senere låter, Breathe, med et slags 70-tallspreg over de melodiske partiene etterfult av beintunge dropp, i dette tilfellet knallhard complextro. I.Y.F.F.E (In Your Face Fuck Everything) består forøvrig av Alex Mind og Conrad Funk, førstnevnte som ikke burde være et utkjent navn for electrofansen.

Eitro – Verve (Original Mix) Progressive Beatport

Love 2.0 har faktisk vært en av de mest spillte låtene på telefonen min gjennom 2012 og nå er russeren Eitro tilbake med ny låt. Den lever nok ikke opp til nevnte låt, men en god produksjon er det for det. Igjen står det melodiske i høysetet noe som er alt for sjelden i de hardere delene av prog house om dagen.

Tommie Sunshine & Disco Fries ft. Kid Sister – Cool Without You (Original Mix) House Beatport

Tommie Sunshine & Disco Fries ft. Kid Sister – Cool Without You (Audien Remix) Electro Beatport

Herlig, funky houselåt fra Tommie Sunshine og Disco Fries. Kid Sister lever vokal som passer låten perfekt og droppene smeller godt fra seg. Audien kjører en helt annen vri på sin remix hvor han kun tar med vokalen og ytterst få elementer fra originalen og stokker det hele om til en complextroremix uten sidestykke.

tim-mason-swoon-size

Tim Mason – Swoon

3

tim-mason-swoon-size

Tim Mason – Swoon (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Endelig er Tim Mason tilbake med nok et stort slipp på Size Records. Mason som for alvor startet karrieren på Steve Angellos label med låter som The Moment og Anima i tillegg til flere fete remixer på diverse labels er nå tilbake for å sette standarden for 2013. Personlig er ingen av de to tidligere nevnte låtene noe som går inn i mine historiebøker, men med Swoon beviser han seg litt mer verdig den hypen han har mottatt. Swoon er en deilig 100% melodisk proglåt som utelater de fleste utslitte trendene fra dagens prog house og fokuserer helt og holdent på det melodiske. Dog, jeg holder fortsatt en knapp på hans remix av Zedds Stars Come Out som hans beste produksjon hittil.

rav

The Palace / Leaving You / The Code

2

rav

The M Machine feat. Blake Hazard – The Palace (Original Mix) Dubstep iTunes (preorder)

OWSLA signerte The M Machine kom for noen dager siden ut med deres seneste verk på labelet. The Palace følger deres litt mørke, dystre stil av melodisk dubstep og electro og ting følger som vanlig ingen standard oppskrift for hvordan en låt skal være. Mulig du må være fan for å like det, men The Palace er en fresh låt med mange stilige elementer og som virkelig har substans i produksjonen. Hot preview/leak av låten som er med på den kommende Metropolis Pt. 2 EP som kommer 19. februar, på OWSLA selvsagt.

Audien feat. Michael S. – Leaving You (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Audien har vært et hett navn på den mer kommerse progscenen en god stund og låtene hans blir bare bedre og bedre for hver gang, noe Leaving You er et godt bevis på. Vokalen passer bra i låten selv om undertegnede finner den en anelse klissete rent lyrisk, men når vi lytter til det melodiske er det ingenting å si. Nydelige akkorder driver låten fremover og gir en avslappet stemning i kropp og sinn uansett om du skulle høre denne på dansegulvet, i bilen eller i sofaen hjemme. Låten er også gitt ut i en dub mix for de som ikke likte vokalen.

Ummet Ozcan, W&W – The Code (Original Mix) Progressive Hot Beatport

The Code ligger nå som #1 på Beatport etter en uke i salg og for en sjelden gangs skyld skal jeg si det er vel fortjent selv om den er sluppet på Revealed. Produsentene av låten er kanskje ikke så kjent for housefansen siden de begge lenge har vært store navn på trance-plakaten. De viser ihvertfall her at de «gamle» gutta fortsatt er eldst med en heavy bigroom banger med detuned synther og trancy breakdowns.

matzo

Mat Zo – BBC Radio1 Essential Mix 09-02-2013

0

matzo

BBC Radio1s hyperpopulære mixtape konsept, «Essential Mix» fikk i går kveld et nytt, strålende bidrag. Ikke mange dagene etter selveste Eric Prydz leverte inn sin fantastiske miks er enda et svært hett navn ferdig med sin gjennomgang. Matan Zohar aka Mat Zo, kjent fra låter som Bipolar, Easy, Mozart og The Sky, spillte i går av 70 (!) fantastiske låter iløpet av de to timene sendingen varte.

Tracklisten må være noe av det mest spennende og varierte jeg har hørt i en mixtape på svært lang tid, og Mat Zo har igjen bevist for meg at han kanskje er et av de mest spennende navnene vi har akkurat for øyeblikket. Han har vært en av mine favorittartister helt siden jeg først hørte om han for 7 år siden og min personlige mening er faktisk at han banker Essential Mixen til Prydz langt ned i støvlene med en forrykende lineup av tech house, prog house, indie, funky house, electro house, trance, dubstep og mer. Variasjonen utover i miksen var bare så enormt stor, og hver eneste låt overgikk den forrige på en eller annen måte, at jeg satt med gåsehud omtrent fra start til slutt. Det er dette jeg alltid har elsket med Mat Zos musikalske uttrykk – at han ikke ser sjangere som en begrensning, men velger å flette de inn i hverandre.

Enten du har vors eller skal ta det rolig i dag, har du to timer der du kan lytte til musikk bør du bruke de på denne! Hot!

champstraw

I Need You / Work / Thinking

0

champstraw

Submotion Orchestra – Thinking (Mark Knight Remix) Deep Hot Beatport

At Mark Knight er en mann med mange talenter har det vel aldri vært tvil om, men å gjøre dette om til låten presentert over må vel sies å være et kunststykke i seg selv. Originalen er en utrolig digg jazzy dubsteplåt og Mark Knight har bevart den gode feelingen over i en deep house remix. Det er uhyre sjelden vi hører Mark Knight gå så dypt som dette og uten å være noen ekspert på sjangeren må jeg si han har dratt det av ganske så bra. Må igjen virkelig anbefale folk å sjekke ut originalen!

UMEK – I Need You (Original Mix) Tech Beatport

Kun en uke etter et meget solid slipp på Spinnin Records returnerer UMEK til sitt velrennomerte label 1605 for nok et godt slipp. I Need You er en funky techlåt med en uanstrengt groove og fete vocalchops som gir låten det lille ekstra.

ATFC & The Cube Guys – Work (Original Club Mix) House Beatport

ATFC har for vane å slippe en del saker av varierende kvalitet, men med The Cube Guys med på laget kan skal det mye til for å trå feil. Samarbeidet har resultert i en dansbar houselåt med løse tråder til tech og kvaliteten er selvsagt god nok til å bli gitt ut på Toolroom Records.

girlred

Flashing Lights / Love Will

0

girlred

Bass Kleph feat. Ron E Jones – Flashing Lights (Original Mix) Electro Beatport

Denne kom ut for en uke siden og er en ganske så utypisk Bass Kleph låt i forhold til hva vi vanligvis hører. Det er imidlertid ikke noe negativt siden vi her får servert en fet prog/electro låt med et godt vokalspor og resten som hører til.

Ferry Corsten feat. Duane Harden – Love Will (Extended Mix) Progressive Beatport

Noen har sikkert hørt denne før siden den var med på WKND albumet Ferry slapp i fjor, men her kommer den i full lengde. Love Will er en original og stilig låt som først fenger med et kult breakdown fyllt av piano og gode vokaler før den blomstrer opp til en full bigroom melodisk proglåt.

Swab & Joey Mova – Overdrive (Original Mix) Electro Hot Beatport

Holdt nesten på å ramle av stolen da jeg spillte av den her første gang for dette var uvante saker. Swab & Joey Mova pleier vanligvis å produsere melodisk prog trance, type veldig rolig og behagelig, men her har de lagt alle konsepter til siden og ja, gått Overdrive. Uten tvil en av mandagens mest spenstige slipp der den veksler mellom beinhard syre-electro og et mørkt, melodisk trance-aktig breakdown.

yarl

Denzal Park – Yarl

0

yarl

Denzal Park – Yarl (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Mange produsenter av denne typen progressive prøver seg på acid anthems ala dette, men få klarer å dra det av såpass som den australske duoen når de besøker Fedde Le Grands Flamingo Recordings. Låten begynner «rolig» før et minsterkick sparker inn ved 1 min og vi blir sakte introdusert til låtens hovedtema før et stilig dubstep inspirert break tar hele låten ned og lader opp til finalen. Resten hører du selv!

Når vi først er inne på Feddes label kan de som savner mer vanlig house fra storlabelet se frem til denne som kommer på mandag inkl. remixer fra Feddes partner in crime, Funkerman, og en stilig remix fra Beauriche.

 

birch

Point Blank / Looking Back / Walk On Water

4

birch

Anakyn feat. Fabio Lendrum – Point Blank (Love Is Blind) (Extended Vocal Mix) Progressive Beatport

Anakyn feat. Fabio Lendrum – Point Blank (Love Is Blind) (Walden Remix) Progressive Hot Beatport

Anakyn ble brutalt satt på kartet etter at hans første release ble sluppet sammen med en «revisit» av selveste Nicky Romero. Nå er vokalversjonen av Point Blank ute med digge vokaler fra Fabio Lendrum og en fet remix fra det australske sterneskuddet Walden. Originalen har dere hørt før, mens Walden kjører kjent stil på sin remix med lystige, komfortable akkorder som uanstrengt driver låten fremover. Alle versjonene av Point Blank er gitt ut på det relanserte FFRR labelet til Pete Tong i samarbeid med Big Beat Records så det kan vel tyde på at vi vil høre flere låter fra Anakyn, samt FFRR labelet, i nær fremtid.

The Only – Looking Back (Walden Remix) Progressive Beatport

Også i denne remixen er det lett å kjenne igjen Waldens sound som hvertfall har etablert seg som noe ørene mine liker svært godt. Har sagt det før og sier det igjen, men Walden er en av de unge produsentene som såvidt kom opp til overflaten i fjor jeg tror vi virkelig skal se opp for i året som ligger foran oss. Av låtene hans vi har lagt ut på bloggen til nå er det meste svært likt i soundet, men lytter man til tidligere låter han har laget er det klart at gutten også har talent til å produsere mer varierte og spennende låter.

TyDi feat. Toni Nielson & Maison & Dragen – Walk On Water (Original Mix) Progressive Beatport

Nesten fra hver sin pol har finske Maison & Dragen parret opp med australske TyDi for en stilig låt som er med på TyDis seneste EP. Toni Nielson leverer gode vokaler til en låt som må sies å være en ganske fiffig, velbalansert blanding av trance og prog house elementer. Hovedtemaet høres ganske trancy ut, men har likevel M&Ds kjente sound kun avbrutt av vokalpartiene samt enkle transportpartier med en hardere, acid-ish tone.

UMEK – Spank! (Original Mix) House Hot Beatport

Etter en veldig lang periode der jeg synes Spinnin Records har spydd ut den ene drittlåten etter den andre slo de endelig på stortromma denne mandagen med mega EPen til Candyland og denne låten fra UMEK. Spank! er en blytung houselåt som smeller med øredøvende kraft helt fra første beat og når basslinjen og alle perkusjonene kicker inn på 1 min er det stor fare for at låten fremprovoserer en spontan, ukontrollert rockefot. Får du gleden av å høre denne ute blir det garantert god stemning på gulvet for dette er i aller høyeste grad en svært dansbar låt med et sinnsykt fett driv. Det fine med house kontra syreprog er at det fungerer like godt på gulvet som i øret fra mp3-spilleren. Undertegnede drar faktisk av en chairdance i skrivende stund til denne låten.

winter sunrise

I Can’t Stop It / Satisfaction / 1981 +7

1

winter sunrise

Noen ganger blir man bare dritt lei av å høre 100 låter fra samme sjanger som alle høres prikk like ut, så derfor slår jeg til med en post med mildt sagt blandet utvalg. Her finner du alt fra rolig prog til lovestep til steinhard electrotrance. God helg!

By the way har «endelig fredag» en liten pause frem til det begynner å skje ting iløpet av neste måned. Foreløpig er det ganske stille på releasefronten fra de største artistene og batteriene må lades etter en travel juletid.

Fehrplay – I Can’t Stop It (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Den allerede genierklærte norske prog house produsenten Jonas Fehr er igjen ute med materiale på Pryda & Friends. I Can’t Stop It er en proglåt som både har mørke og lyse sider, men først og fremst vil jeg si at «trollbindene» er et ord som passer godt til denne mesterlig oppbydge låten. Det er en fantastisk produksjon og selv om vokalen ikke inneholder mer enn 4 ord høres det ut som om den ikke var ment for noe som helst annet enn å bli flettet inn i nettop denne låten. Man skulle nesten trodd Fehrplay var Eric Prydz ukjente bror så lett som han briljerer med fantastisk produksjonskvalitet og evne til å formidle noe mer enn bare noter fra et ark gjennom låtene sine.

Netsky feat. Billie- We Can Only Live Forever (Puppy) (Cramo & Krooked Remix) D&B Beatport

Denne kom ut for en stund siden, men liker du D&B er dette en låt du må få med deg. Jeg digger originalen både med og uten vokal, samt norske Lemaitres uovertrufne indieremix og det tok litt tid før jeg fant denne her som kom ut i november i fjor. Letthørt melodisk D&B med et catchy vokalspor.

Anita Baker – Ring My Bell (Kill Paris Remix) Dubstep Soundcloud

Kill Paris har funnet sin nisje ved å remixe kjente slagere innen «pulemusikk» samt andre gamle låter fra ’70- og ’80 tallet og definerer enkelte av låtene som «pantydropstep», «lovestep» og «funkstep». Her er det Anita Bakers Ring My Bell som har blitt lagt under kniven, kuttet opp og flettet inn i dubstep i hans kjente stil. Sørg for å sjekke ut soundclouden hans for tonnevis av gratislåter og stilige remixer, bl.a. denne spesielle remixen av fjorårets storhit In My Mind.

Jody Wisternoff – Feels Like Yesterday (Original Mix) Progressive Soundcloud

Jody Wisternoff, en av to i den legendariske prog house duoen Way Out West, fanget igjen oppmerksomheten min denne uken med denne låten som ble lagt ut gratis på Soundcloud. En kjærkommen gest av en av artistene med flest slipp på Anjunadeep labelet, og mannen som gjorde braksuksess med den enormt overspillte låten Nostalgia som kom ut for snart 7 år siden. Feels Like Yesterday er en mer melodisk og drømmende låt enn hva han har gitt ut den senere tiden og det var lett for tankene å flyte fritt med denne på øret.

Bruno Mars – Locked Out Of Heaven (R3hab Afterhour Remix) Trap Soundcloud

Bruno Mars – Locked Out Of Heaven (The M Machine Remix) Dubstep

Litt usikker på hvorfor jeg legger ut disse to, men er du i samme situasjon som meg akkurat nå og trenger litt avveksling fra acid og wobble infisert prog house, eller komme deg opp fra det dypeste av underground og høre på noe totalt hjernedødt kan det kanskje falle i smak. Skal forøvrig ikke være så krass mot The M Machine som har flere gode dubstep og electroslipp, samt mye snacks på deres Soundcloud side. De offisielle remixene av låten er satt til å bli sluppet til mandag.

Mikkas & Amba Shepherd – Finally (Original Mix) Trance

Mikkas kaller det selv for electrance og det stemmer vel ganske bra. Knallharde electro- og tranceelementer i skjønn forening og et tempo som ligger noe over hva ørene vanligvis blir utsatt for gir låten en ekstra dimensjon vi sjelden hører. Låten blir sluppet på Beatport tirsdag 22. janaur.

Deadmau5 – 1981 (Weekend Heroes Mix) Progressive Hot Beatport

Weekend Heroes eminente remix av Deadmau5 slageren 1981, kanskje mest kjent i Adam K remixen, har bevart noen av originalelementene og lagt på et lag av pumpende basslinjer og drivende trommeverk og bumpet opp låten 10 hakk til noe som lett hadde tatt av i en big room setting.

Fafaq – Saturday Chant (Original Mix) Progressive Beatport

Normalt tranceproduserende Fafaq gav ut denne på Marcus Schossow’s Tone Diary label som ligger under Spinnin Records på mandag. Vekk fra sin normalt melodiske tone får vi en prog house peaktimer som burde få de fleste klubbgåere til å løfte bena fra gulvet og henda i været.

Benny Benassi pres. The Biz – Satisfaction (Dada Life Remix) Electro Beatport

Mon tro hvor mange millioner mr. Benassi har dratt inn på denne låten, og det ser ikke ut til noen gang å ta slutt. Rett over nyttår ble det sluppet en remixpakke med bl.a. den massive trap remixen til RL Grime, samt remixer fra ATFC og Dimitri Vegas & Like Mike. Dada Lifes var dog den som falt best i smak hos meg siden de egentlig ikke har gjort så mye med låten utenom å kjøre den gjennom «Sausage Fattener» pluginen sin og gjort låten litt mer oppdatert i sounden, selv om den i prinsippet er en av de aller mest tidløse electrolåtene vi har. Love it or hate it.

happy new year

Intropical / Piasom / Wayfarer +

1

happy new year

CLMD – Falling Like Angels (Sebjak’s Rave Remix) Electro Hot Beatport

CLMD – PIASOM (Original Version) Progressive Beatport

CLMD feat. Kai Gundelach – Rain (Original Version) Progressive Hot Beatport

CLMD kom på mandag ut med remix EPen til Falling Like Angels som i tillegg inneholdt hele 3 nye originalproduksjoner i en massiv EP. Av remixene var det svenske Sebjaks Rave Remix som falt meg best i smak der han har beholdt de rolige partiene slik de er i originalen, men byttet ut droppene med noe som står bedre i stil med hans egen musikalske identitet. Det betyr med andre ord at de melodiske takeoffene er byttet ut med syresynther og grisetunge kicks som virkelig smeller. De resterende remixene består av Nils Noas deep house remix samt Coucheron og Kasket Clubs inde/nu-disco remixer av låten.

Av de tre originallåtene var det Rain og PIASOM som falt best i smak, der Rain er en typisk CLMD låt med meldoiske, vokalfyllte breakdown og tunge dropp. PIASOM er en en litt mørkere, techy proglåt som har et enkelt hook som går igjen i hele låten, kun avbrutt av ymse variasjoner for å bevare progresjonen i låten. De tre originallåtene er ikke noe «groundbreaking» nytt fra CLMD, men det er godt produsert, interessant, og en ytterligere befestning av deres sound.

Hele EPen kan høres og kjøpes på Beatport.

Walden – Intropical (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Denne låten fra Dirty Souths landsmann Walden sampler et ganske godt brukt vokalspor som jeg aldri helt har funnet ut hvor egentlig stammer fra, men går hvertfall under navnet «In Heaven With You«. Sporet er alltid gledelig å høre i EDM produksjoner og Walden gjør en god jobb med å lage elementer rundt det som passer og gjør den særdeles behagelig å høre på. Walden som fikk en pangstart på karrieren med sin offisielle remix av In My Mind har stadig en god melodi på lur og Intropical er intent unntak.

Audien – Wayfarer (Original Mix) Trance Beatport

Audien har lenge vært kjent for sine enorme evner til å lage gode melodier som blir fremført gjennom behagelige synther. Wayfarer er bare en av mange låter i rekken som beviser amerikanerens talent til å lage letthørte melodiske låter som grenser løst mellom progressive house og trance og er hans andre slipp på det høyt respekterte Anjunabeats labelet.

First State

First State’s 2012 Yearmix

3

First State

Føler du deg enda ikke helt ferdig med fjorårets låter? First State har samlet sammen 76 av dem og snekret de sammen til en snaue to timer lang megamix som oppsummerer noe av det beste fra prog og electro i tillegg til flere av hans eksklusive edits og mashups.

Og det beste av alt? Gratis nedlasting!

Trykk «MER…» for tracklist.

Vis innlegg

wild flower

Strong / Let’s Go / Helix

6

wild flower

Justice – Helix (Extended) Indie Dance / Nu-Disco Hot Beatport

Omtrent samme dag som rykter om kommende nytt Daft Punk materiale i 2013 slapp Justice endelig extended versjonen av Helix på Ed Banger Records. Mange har kost seg med det som ble en av de mest populære låtene fra Audio, Video, Disco albumet som kom sent i 2011 og nå et drøyt år etter kan vi endelig feste ørene i extended versjonen. Den mest umiddelbare forskjellen vi hører er at låten har fått en annen intro med et element hentet fra en av deres mest legendariske låter, Genesis. Med på EPen er også to andre originallåter og to remixer av Helix, men de vil nok falle best i smak hos den mest ihugga fansen.

Kid Massive, Alex Sayz, Miella – Strong (Dannic Remix) Progressive Hot Beatport

Revealed Recordings var ikke sene med å pushe deres første slipp for året i form av låten Strong fra ovennevnte artister. Dannics remix som falt meg best i smak virker først som nok en generisk proglåt fra Revealed, men når de aggressive, energiske droppene setter inn med full kraft synes jeg det gjør låten fortjent til hot stempelet.

Muzzaik & Dave Martin – Let’s Go (Original Club Mix) Progressive Beatport

Grei Atom inspirert proglåt som nok gjør seg mye bedre på klubben enn i hodetelefonene. Store synther og tunge dropp.

Feh’s RSS Feed