sindrevs

sindrevs

(17 comments, 42 posts)

This user hasn’t shared any profile information

Posts by sindrevs
phphpqKFIPM

Falling Like Angels

8

CLMD (Carl Louis & Martin Danielle) – Falling Like Angels (Original Mix) Progressive Hot Beatport 

Carl Louis & Martin Danielle slapp i dag en ny original, og det er godt å se at noen fortsatt fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet. Hvert eneste slipp fra gutta den siste tiden har holdt den samme høye standarden, og fra første sekund kjenner du igjen den typiske CLMD-sounden på de tighte, lett gjenkjennelige kicksene. Arrangementet i denne har fått en ny vri, og det jeg elsker med CLMD er evnen de har til å skape et enormt trøkk i musikken sin, samtidig som det er behagelig å høre på, og fullstendig uten masete leads og sirener. Oppfordrer alle til å støtte norsk housemusikk ved å kjøpe låta på Beatport!

1

The Mother We Share + 5

4

Indie / Nu Disco og ikke minst electronica er sjangre mange etterspør, men som har fått for lite plass på bloggen den siste tiden. Her er et knippe melodiøse låter for dere som fortsatt ikke har gitt helt slipp på sommeren!

 

CHVRCHES – The Mother We Share Indie / Electronica Hot iTunes Soundcloud

Denne spilte Porter Robinson forleden på YoungStars Special @ Pete Tong BBC Radio 1. Som han selv sier: «It’s the same kind of vocal melodies, and chord progressions that I’m totally in love with». Emosjonelle melodier og nydelige vocal chops som dette burde få fram gåsehuden hos de fleste. CHVRCHES (uttales «churches», bare så det er klart) er også bekreftet til Hovefestivalen 2013!

Neon Indian – Polish Girl Indie / Electronica Hot iTunes

Robinson fulgte opp med denne i samme radioprogram som forrige låt, og her er det også den deilige akkordsprogresjonen som er i fokus. Melodien her er mer oppløftende, og den forvrengte leaden sammen med en deilig basslinje gir låta akkurat den sommerlige følelsen vi vil ha.

Monsieur Adi – Some Kind Of Love Electronica Hot Soundcloud

Mørk, behagelig låt med tunge kicks og dype melodier. Faktisk går den så dypt at den er håpløs å spille i bilen, låta fortjener virkelig et godt anlegg for å komme til sin rett. Utrolig deilig!

Urban Cone – Deja Vú (Oliver Nelson Remix) Electronica Hot iTunes Soundcloud

Svenske Oliver Nelson har flere gode produksjoner på rullebladet, men dette synes jeg er blant de beste. Breakdownet midt i låta og den fantastiske vokalen går som hånd i hanske, og jeg beklager, men jeg klarer ikke holde fingrene unna og må sette et hot-stempel her også.

Barry Manilow – Everything’s Gonna Be All Right (Oliver Nelson Remix) Indie / Nu Disco Soundcloud 

Kanskje den største gladsangen i posten, med tanke på både navn og melodi! Beklageligvis er den ikke å oppdrive i mer enn 128 kbps, med mindre du laster ned WAV-filen på over 50 MB fra Soundclouden hans.

Ellie Goulding – High For This (Monsieur Adi Remix) Electronica Soundcloud

Mange har sikkert hørt enten Ellie Goulding eller The Weeknd sin versjon av High For This. Monsieur Adi gjør sin vri på den, og resultatet er en rolig, fin electronica-låt med nye akkorder som passer vokalen meget godt!

+++

Avslutter posten med en teaser av Oliver Nelsons nyeste prosjekt, en remix av Passion Pits Carried Away. Slippes i løpet av uka!

1

Apollo / When I See You / Lifetime / Rift

4

Hardwell feat. Amba Shepherd – Apollo (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Stort sett følger Hardwell den samme gamle oppskrifta, og mange begynner vel å ha fått nok. I forhold til de siste slippene, synes jeg han har lyktes bedre med Apollo. Låta er en fin blanding av progressive og electro, med en velfungerende melodi som går igjen i hele låta, samt. godt vokalarbeid av EDM-vokalisten Amba Shepherd i breakdownet. Hardwell har en tendens til å klatre høyt på Beatport-chartet, og denne gangen synes jeg faktisk han fortjener det. Litt inspirert av Porter Robinson?

Arty – When I See You (Original Mix) Progressive Hot

Jeg er vel ikke den eneste som er litt betatt av den særegne Arty-sounden. Trancy synther, oppløftende melodier og et stort, romslig sound i droppet. Arty fortsetter i det samme sporet, og det fungerer gang på gang. Høres ut som en helt typisk Anjunabeats-release, men dette er faktisk Artys første slipp på Refune, som sannsynligvis betyr at Arty nå kan nå ut til enda flere enn før!

Arno Cost – Lifetime (Original Mix) Electro Beatport

Særdeles lite typisk Arno Cost, som uten tvil er mest kjent innen progressive house-sjangeren. Lifetime er en knallhard electro-låt med alt annet enn rene synther og deilige melodier. Dette er brutalt og smeller noe vanvittig. Sannsynligvis ingen merkedag for tidligere Cost-fans, men absolutt et godkjent stykke electro.

Dirty South & Michael Brun – Rift (Original Mix) Progressive Beatport

Etter suksessen Rise, må jeg nok innrømme at jeg ble litt skuffet over samarbeidet mellom Dirty South og Michael Brun denne gangen. Låta er forsåvidt helt OK, men den forsvinner litt i mengden og byr ikke på noe særlig nytt. Melodien, som burde være disse guttas sterke side, er heller ikke særlig unik. Konklusjonen må være at man ikke kan lykkes like godt hver gang!

street art 3

That Side EP

2

Jay Lumen – That Side (Original Mix) Techno Beatport

Jay Lumen – Late Night Fun (Original Mix) Tech House Beatport

Jay Lumen – Acidized Love (Original Mix) Techno Beatport

Mange har nok fått øynene opp for Jay Lumen etter suksessen Get Ready. Nå har ungareren sluppet en ny tre-spors EP hvor de to første er helt typiske Lumen-låter, drivende og lett å høre på. Den tredje er en litt mer statisk acid-låt hvor han tydeligvis går litt utenfor sin komfortsone, men så er heller ikke jeg overbegeistret for acid. For meg som er stor fan av drivende tech blir det nok tittellåta som er den mest spennende på dette slippet, mens bloggens undergroundkonge heutZe holder en knapp på Acidized Love. Her er det altså litt for enhver smak!

 

2

Lucky Ones (Remixes)

2

Kerli – The Lucky Ones (Morgan Page Exteded Club) Progressive Beatport

Kerli – The Lucky Ones (TyDi Remix) Progressive Beatport

Kerli – The Lucky Ones (Syn Cole vs Kerli Remix) Progressive Beatport

Kerli – The Lucky Ones (Cole Plante Extended Remix) Progressive Beatport

Kerli – The Lucky Ones (Oliver Twizt Remix) Progressive Beatport

Kerlis The Lucky Ones har fått en overhaling av flere spennende produsenter. Alle går under progressive house, men det er likevel stort spenn mellom f.eks. TyDis rolige tolkning av låta og Oliver Twizts knallharde synther og dropp. Morgan Page, som kan sies å være den mest anerkjente av disse produsentene, leverer kanskje den minst unike/nyskapende versjonen av låta her, så jeg anbefaler alle å sjekke ut de litt mer ukjente remixene. Alle har imidlertid beholdt den emosjonelle melodien i breaket, så her er det rett og slett bare å velge og vrake og finne den versjonen som faller best i smak.

Hvilken er din favoritt?

makeitbundem

Romeo / Make It Bun Dem / Lessons In Love

2

Tempogeist – Romeo (Monitor 66 Remix) Indie / Nu Disco Soundcloud

For en uke siden la vi ut guttas Nightmares-remix, og nå følger vi opp med en sommerlig remix som ligger ute for gratis nedlasting på Facebook-siden deres. Fin basslinje, deilige akkorder og gode vokaler. Perfekt søndag!

Skrillex & Damien Marley – Make It Bun Dem (Dirt Monkey Remix) Dubstep

Make It Bun Dem begynner å bli ganske utspilt, men Dirt Monkey har gitt låta et nytt liv med et skittent, smått forvrengt dubstep-dropp som fungerer minst like bra som originalen!

Kaskade ft. Neon Trees – Lessons In Love (Fareoh Remix) Progressive

Mange har sikkert hørt Lessons In Love fra Kaskades Fire & Ice-album. Fareoh har lansert en versjon av låta som har en mer progressiv oppbygning, og er langt mer klubbvennlig.

+

Slenger med en video av Orjan Nilsens nye ID, som han spilte første gang under DJMag Top 100-eventet. Dette klippet er fra den meksikanske Dreamland-festivalen.

enroute

En Route / Feel Ur Love

0

Daleri – En Route (Original Mix) Electro Hot Beatport

Daleri – En Route (Adrian Villaverde Remix) Electro Beatport

Armada er ikke akkurat kjent for electro, men her bruker de sub-labelet Trice Recordings og slipper en forholdsvis snill, men rå godbit fra den svenske duoen Daleri. Deilige synther og melodier møter et komplekst electrodropp, akkurat som vi liker det! Adrian Villaverde er også med på slippet med en remix som er en anelse hardere enn originalen og absolutt verdt en lytt.

Jean Elan & CJ Stone feat. Jonny Rose – Feel Ur Love (Original Mix) Progressive Beatport

Jean Elan & CJ Stone feat. Jonny Rose – Feel Ur Love (Progressive Berlin Remix) Progressive Beatport

Kommersielt slipp fra Jean Elan og CJ Stone. Beatport har lagt dem under electro, men det er ingen tvil om at dette er progressive. Vokalen fungerer bra, kanskje spesielt bra i remixen, som også er min personlige favoritt her, med et ryddigere arrangement og et hardere electro-dropp.

toronto

Toronto / Tribute To Brazil EP

3

axisONE – Toronto (Original Mix) Trance Beatport

axisONE – Tribute To Brazil (Original Mix) Trance Beatport

Denne EPen fra kinesiske axisONE har jeg gledet meg til lenge! Dere som har hørt han før vet vel at han har et vanvittig talent når det gjelder melodier og harmonier, og sammen med synthene han produserer kan det bare ikke slå feil. Releasen er klassifisert som trance på Beatport, men jeg mener den passer like godt under progressive med sine 128 BPM. Skal likevel sies at axisONE som vanlig leverer en veldig trancy, og unik sound.

Toronto er nok min foreløpige favoritt, og det er også den som smeller mest, men til ren lytting er Tribute To Brazil en utrolig behagelig låt. De er begge gode låter på hvert sitt område. Det er ingen tvil om at hele releasen får hot fra undertegnede.

capetown

Capetown / Truffle Pig

0

Bluestone – Capetown (Original Mix) Trance Hot Beatport

Anjunabeats er tilbake på gamle høyder, med ei melodisk kraftlåt av relativt ukjente Bluestone. Bruken av vocal cuts er helt etter min bok, og stilen kan kanskje minne litt om Arty?

Tommy Trash – Truffle Pig (Original Mix) Electro Hot Beatport

Du kjenner raskt igjen et Tommy Trash-dropp, egentlig litt for godt etter min mening. Her høres det ut som om han faktisk har lagt litt mer arbeid i produksjonen, og resultatet er uten tvil noe av det bedre jeg har hørt av ham.

Zedd & Matthew Koma – Spectrum (Shreddie Mercury Remix) Electro Hot Beatport

Denne kommer høyt på min rangering av de mange Spectrum-remixene. Liker du complextro vil du nok ikke nøle med å legge til denne i spillelista di. Selv hadde jeg gjerne sett en instrumental-versjon, men vokalen passer helt fint.

Lykke Li – I Follow Rivers (Muzzaik & Dave Martin Remix) Progressive

Muzzaik la ut denne for gratis nedlasting på Soundcloud. Det er ganske rett frem progressive house, men gjenkjennelsesfaktoren fra I Follow Rivers gjør nok at den vil fungere godt for det mer kommersielle publikumet.

clmd

Something To Believe In (CLMD Remix)

11

Norman Doray & Nervo feat. Cookie – Something To Believe In (Carl Louis & Martin Danielle Remix) Progressive Hot Beatport

I dag kom endelig remix-pakken til Something To Believe In ut på Beatport, og som forventet er det norske Carl Louis & Martin Danielle som garantert sender dette slippet langt opp på topplistene. Som vanlig har gutta pianoakkordene på plass, og med et stort, behagelig lydbilde og et tight kick overgår denne produksjonen mye av det som leveres av større, internasjonale produsenter for tiden. Sounden kan minne litt om suksessen Black Eyes & Blue, og det virker som at de har klart å finne sin unike greie. Med denne remixen bekrefter de i hvert fall nok en gang at de ikke er noen døgnflue, og vi gleder oss til å høre mer fra duoen framover!

lostatsea

Lost At Sea / Love Is All I Got

1

Zedd feat. Ryan Tedder – Lost At Sea (Extended Mix) Electro Hot Beatport

Med Lost At Sea viser Zedd seg fra sin mykere side. Låta har en smittsom melodi og en mer progressiv oppbygning enn vi er vant med fra unggutten, og vokalen av Ryan Tedder gir låta et godt løft. Synes denne låta holder høyere nivå enn store deler av hans nye album Clarity, og det er godt å se at han behersker flere sjangre og ikke nødvendigvis klamrer seg til en spesiell sound.

Feed Me & Crystal Fighters – Love Is All I Got (Original Mix) Indie Dance / Electro Hot Beatport

Feed Me & Crystal Fighters – Love Is All I Got (Alex Light Remix) Indie Dance / Drum & Bass Hot Beatport

Feed Me går også litt utenfor komfortsonen sin, og leverer en utrolig behagelig låt som har elementer fra både indie dance og electro-sjangeren. Likevel må jeg si remixen av den nokså ukjente Alex Light er min soleklare favoritt i denne releasen, med en særegen melodi og energiske 140 BPM, som ikke er hverdagskost på Housebloggen. Sjangeren er på samme måte som originalen litt vanskelig å sette i en bestemt bås. Hybriden mellom indie dance og DnB er ingen svakhet, men heller en spennende variasjon som vi ser altfor lite av. Postens høydepunkt!

Marco V & Doctors In Florence – Lotus (Original Mix) Progressive Beatport

Marco V har i samarbeid med italienske Doctors In Florence produsert en progressive banger med den velkjente, grove synthen vi har hørt fra Marco tidligere. Droppet skuffer kanskje en smule, men melodien på denne gjør at låta ikke kan forbigås i stillhet.

Marco V – Analogital (Vida Remix) Progressive Beatport

En enkel remix av Analogital med et dropp som slår originalen helseløs i mine ører. Breakdownet og melodien er så å si identisk med originalen, men synes låta i sin helhet fungerer mye bedre her.

Monsta – Holdin’ On (Skrillex & Nero Remix) Drum & Bass Beatport

Mange kjenner nok igjen denne fra Ultra-videoen hvor Skrillex presenterte sin nye spaceship-innretning for første gang. Værsågod, her er den i full kvalitet.

100sure

100 % Sure / Get It

0

UMEK – 100 % Sure (Original Mix) Techno Beatport

100 % Sure er en hard techno-låt fra UMEK som raskt klatret opp til #1 på Beatports techno-chart. En dyp, ren bass og et driv uten like. UMEK følger oppskriften, men jeg synes denne er hakket vassere enn hans tidligere utgivelser.

Angelo Ferreri – Get It (Original Mix) Tech House Beatport

Følger opp med med drivende tech house fra Angelo Ferreri. Ikke uten grunn at denne inngår i en rekke nye tech house-sets.

Pirupa – Party Non Stop (Riva Starr Cut) House Beatport

Originalmixen tok hjem tittelen «Track of the season» under årets DJ Awards i Ibiza. Undertegnede ble imidlertid ikke helt betatt av låta, og jeg synes Riva Starr har fått frisket den opp noen hakk med denne cuten. Hva mener dere?

Jewel Kid – The Comeback (Original Mix) Techno Beatport

Postens klart mest melodiøse låt, med en enkel og velfungerende melodi som raskt setter seg. Dette er roligere techno, med et mer behagelig lydbilde og mindre energi enn de forrige låtene.

sindrevs’s RSS Feed