heutZe

heutZe

(127 comments, 131 posts)

This user hasn’t shared any profile information

Home page: http://www.housebloggen.no

Posts by heutZe
tunnel

Frequency EP / De Barcelona A Viena EP

0

tunnel

Sashas label viser at de er et av de
mest spennende i bransjen

Beatport

Ejeca – Hi Rollin’ (Original Mix) Deep House Hot

Ejeca – Neva 2 Far (Original Mix) Deep House

Ejeca – Time For Change (Original Mix) Electronica

Ejeca – Nassau Storm (Original Mix) Techno

Til å være en såpass stor produsent så har Sasha kommet ganske sent i gang med å bygge sitt eget label og en base rundt det som for eksempel hans tidligere «partner in crime», John Digweed har gjort. Last Night On Earth hadde sitt første slipp høsten 2011, men det var i fjor høst de for alvor markerte seg når Sasha remixet Hot Chips Flutes og klatret til førsteplass på Beatport. I jula slapp også labelet Smoke Cone som ble godt mottatt her på bloggen, og er en låt som har blitt spilt utallige ganger hos meg. Ejeca, som tidligere har samarbeidet med Bicep, har her produsert en spennende og fengende EP. Hi Rollin’ er en av ukas beste låter, og hadde det ikke vært for at de andre låtene på EPen var så bra, så hadde den fått førsteplass i ukas Underground Fix. EPen er forsåvidt delt i to. Den første delen med Hi Rollin’ og Neva 2 Far er mer dansbare, «housey», låter enn Time For Change og Nassau Storm som er langt mer eksperimentelle. Av de vil jeg anbefale Time For Change, det var en låt jeg likte veldig godt. Uansett så er hele EPen utrolig sterk, og er ukens slipp for meg.

Beatport

Miguel Bastida & Florian Kåltstrøm – Glasso Phone (Original Mix) Deep House Hot

Miguel Bastida & Florian Kåltstrøm – Glasso Phone (Philipp Straub & caTekk Remix) Tech House

Miguel Bastida & Florian Kåltstrøm – Behind The Mirror (Original Mix) Tech House

Miguel Bastida & Florian Kåltstrøm – Behind The Mirror (Emil Berliner Remix) Tech House

Årets første slipp fra John Digweeds label, Bedrock Records, er det Miguel Bastida og Florian Kåltstrøm som står for. For de som hørte John Digweeds fantastiske livealbum Live In London fra desember kjenner kanskje igjen Behind The Mirror. Det var avslutningslåta på CD2, men har ikke fått et offisielt slipp før nå. Låta er en herlig mørk og dyp tech houselåt drevet av tunge rytmer og crunchy bass. Glasso Phone er min favoritt på EPen og får derfor hot-stempelet. En litt mer klassisk houselåt enn den mer techy Behind The Mirror med både vokalsamples og en groovy bass. Et kult slipp fra Bedrock. Vi gleder oss til å høre mer fra den kanten!

Underground-Fix1

Underground Fix

2

Underground-Fix1

We need to fix you up!

Beatportchart

Hector Couto – Rare Love (Original Mix) Deep House Hot

Hector Couto er ingen fersking og denne uka gjør han seg fortjent til hedersplassen i Underground Fix. Rare Love har en vanvittig fet groove og en utrolig veldreven rytme. Sammen med sterke vokalsamples og et høyt energinivå synes jeg denne låta er noe av det beste jeg har hørt fra spanjolen. Det er helt på høyde med fjorårets The Last of Us som blant annet Chris inkluderte i favorittliste.

16 Bit Lolitas – Deep Space Girls (Original Mix) Deep House Hot

16 Bit Lolitas – Santa Clause Is An Alien (Original Mix) Tech House

Jeg har best kjennskap til 16 Bit Lolitas når det kommer til progressive, men siden slutten av 2011 har disse to gutta de beveget mer og mer vekk fra dette. Nå dominerer deep house produksjoner som smelter inn de beste elementene fra den progressive verden, og jeg må si at jeg liker dette veldig godt. Slike cross-overe har en tendens til å bli kjedelige i fremtoningen, men de balanserer lydbildet meget pent.

Josh Butler – Warm Embrace (Original Mix) Deep House Hot

Warm Embrace fra Josh Butler, en av Leeds’ mange underground DJer, er litt i samme stilen som Hector Coutos Rare Love. Begge låtene har en herlig dyp groove og er som skapt for et dansegulv. Det som skiller dem er at Warm Embrace har et langt større fokus på vokalene, og det er ikke uten grunn for det er så bra vokaler som man kan finne i housemusikk.

Alex Flatner & Msms feat. Cari Golden – Love Is A Condition (Paolo Rocco’s Strictly 90′s Dub) Deep House

Archie Hamilton & Dan Farserelli – Downtime (Original Mix) Deep House

Jimpster feat Simon Jinadu – These Times (Manuel Tur Remix) Deep House

Grizzly Bear – Gun-Shy (Lindstrøm Remix) Indie/Nu-Disco

Markantonio – Metric (Alan Fitzpatrick Remix) Techno

Just Be – After The Storm (Up Mix) Deep House

David Glass – Tell The People (Original Mix) Tech House

+++

Sist fredag var det nykommeren George Fitzgerald som stod for BBC Radio 1s Essential Mix. Har ikke fått hørt noe særlig på denne miksen enda, men utfra tracklist og artistnavn så virker det veldig lovende. Si hva du synes!

Chris/heutZe

deep sea

Wrong EP / Piano In The Dark EP

0

deep sea

U-Fix kommer senere i kveld, men vi tillater oss å tyvstarte med et par dype EP’er..

Beatport

Claptone – Wrong (Original Mix) Deep House

Claptone feat. Jaw – No Eyes (Original Mix) Deep House

Den tyske duoen Claptone kom som en komet i fjor med en av årets største deep house hitlåter, Cream. De slapp også to andre EPer på Exploited i løpet av 2012 som ble tatt godt i mot. De starter 2013 med en EP på det samme labelet som gjorde dem store. Wrong, som sikkert mange hører, sampler pianoriffet og strengene fra Dr. Dres klassiske Still D.R.E. og er sikkert en låt mange vil like. Jeg synes forøvrig den vokalbaserte No Eyes er hakket bedre, men det vil være toss-up for dere. Litt mer kommers deep house, håper dere liker det.

Beatport

Nick Curly – Piano In The Dark (Yoruba Soul Mix) Deep House Hot

Nick Curly – Wrong Hands (Yoruba Soul Dub) Tech House

Nick Curly sitt album, Between The Lines, fortsetter å bli remixet. Denne gangen er det en av mine favorittlåter fra albumet, Piano In The Dark, som blir remixet. Det er Osunlade, her under aliaset Yoruba Soul, som gir låta en meget soulful og jazzet vibe. Vokalen fra originalen er fortsatt like bra og sammen med Osunlades piano, bass og gitar får låta et veldig organisk preg, det høres ikke ut som en elektronisk låta. Wrong Hands duben til Osunlade har en litt mer aggressiv, men fortsatt relativt laidback tilnærming. Låta har noen acid-toner som går gjennom hele låta, men det som gjør duben bra er uten tvil bassen som kicker inn ca. halvveis ute i låta.

fabriclive-67-ben-ufo

Fabriclive 67: Ben UFO

2

fabriclive-67-ben-ufo

Mange av dere har sikkert hørt om nattklubben Fabric i London. Nattklubben er en av verdens desidert største mekkaer for klubbere og fans av elektronisk musikk verden over. Det kanskje ikke så mange visste var at Fabric også driver et plateselskap som spesialiserer seg på å gi ut kommersielle mikser (kommersiell i dette tilfelle betyr at miksene kun er tilgjengelig for salg, ikke at det er popmusikk). Videre er miks-cd’ene deres delt opp i to serier; Fabric og Fabriclive. Fabric miksene er stort sett begrenset til house og techno, mens Fabriclive er mer åpne sjangermessig og kan inneholde alt fra techno og minimal til electronica og dubstep. Det er også svært profilerte DJ’er som får æren av å gjøre en Fabric eller Fabriclive miks. I fjor mikset blant annet Ben Klock, Levon Vincent, Guy Gerber og DJ Sneak Fabric-cd’er, mens DJ’er som Pinch og DJ Hazard stod for Fabriclive slippene.

Den første utgivelsen fra Fabric/Fabriclive i 2013 er det unggutten Ben UFO som står for. I motsetning til mange andre unge talenter i bransjen, er det DJ’ing, ikke produsering, som har gjort Ben UFO til et verdenskjent navn. Han har blant annet gjort flere forrykende Boiler Room-set, og har blitt en headliner på flere festivaler og klubber verden over. I tillegg driver han Hessle Audio som ble kåret til fjorårets nest beste label av Resident Advisor. Ben UFO er kanskje den perfekte DJ’en til å gjøre en Fabriclive-miks, for den unge briten blander sjangere som en veteran. Du får en solid dose house, techno, electronica og bass i denne miksen, noe som burde mette alle sære munner.

Beatport

Ben UFO – Fabriclive 67 (Continous Mix)

Tracklist:
01. Mix Mup – Dub
02. Delroy Edwards – Feelings
03. Pev & Kowton – Raw Code
04. Tim ‘Love’ Lee – The Tortoise (Sex Tags Mania NYC Mix)
05. Elgato – Zone
06. Gesloten Cirkel – Twisted Balloon
07. Chicago Skyway – It’s OK
08. K Hand – Project 5 (Untitled B1)
09. Fluxion – Pendoulous
10. Minimal Man – Consexual
11. Jam City – Club Thanz
12. Herbert – Take Me Back
13. Lowtec – Looser
14. Pearson Sound – Clutch
15. Mr. Fingers – I’m Strong (Instrumental)
16. Shackleton vs Kasai Allstars – Mukuba Special
17. Kyle Hall and Kero – Zug Island
18. Circuit Breaker – Ping
19. Osborne – Bout Ready to Jak (Shake Remix)
20. Juniper – Jovian Planet
21. A Made Up Sound – Malfunction (Despair)
22. Grain – Untitled
23. Bandshell – Perc
24. Blawan – And Both His Sons
25. Pangaea – Release
26. Joe – Studio Power On
27. Floating Points – Danger (Locked Groove)
28. Grown Folk x Main Attrakionz – I.C.E. (Kuedo Remix)

4ever

Tuccillo – 4ever EP

1

4ever

Gjør deg klar for en groovy EP som får det til å rykke i både høyre og venstre dansefot.

Beatport

Tuccillo – City Lights (Original Mix) Tech House Hot

Tuccillo – Forever Groove (Original Mix) Tech House

Tuccillo – About Luv (Original Mix) Deep House

Tuccillo – Veranus Bitter (Original Mix) Tech House

Vi snakker mye om labels og sound når vi snakker om techno, deep og tech house, kanskje litt i overkant mye vil mange hevde, men man kan ikke komme utenom labelprat når man snakker om underground elektronisk musikk. Det er tross alt uavhengige plateselskap drevet av produsenter og DJs som er den virkelige kjernen i underground klubbkultur, hvertfall på musikkfronten. Jeg har brukt mange timer på å lytte gjennom katalogene til ulike labels for å finne ut om deres sound er noe for meg. Nick Curly og Gorges 8bit Records er et label som har en sound som har fenget meg veldig. De fleste av låtene på labelet, om det er tech eller deep house, har en solid groove og høy dansefaktor, slik housemusikk skal være. Jeg har alltid vært svak for den sounden.

Denne gangen har det vært Ibiza-residenten Tuccillo sin tur til å produsere en EP for 8bit. Ingen tvil om at spanjolen har hentet sin inspirasjon fra den baleariske partyøya for her det funky rytmer og fete grooves som gjelder. City Lights er en skikkelig svingende houselåt med en bouncy rytme og rullende basslinje. Vokalsamples og diverse chops gjør opp resten av låta som jeg tror en den som vil fenge de fleste av lytterne. Forever Groove er en mørkere og seigere låt med et langt sterkere rytmefokus. Her er vokalsamplesene og melodichopsene dyttet mer i bakgrunnen for å gi mer spillerom til rytmen og bassen. About Luv er definitivt den mest lystbetonte låta på EPen. Låta har et langt sterkere fokus på melodi enn de to andre, men opprettholder fortsatt en god klassisk housegroove. Vil også rette litt oppmerksomhet til hi-hatene i låta, de er meget velproduserte. Veranus Bitter er den tyngste og mest techy låta på EPen, og etter min mening, den svakeste. Jeg vurderte lenge om jeg skulle sette «hot» på enten Forever Groove eller About Luv, men jeg klarte ikke å favorisere kun en av dem. Du får gjøre opp din egen mening om hvilken av låtene som er din favoritt. Det er uansett en topp EP fra Tuccillo og 8bit som jeg tror mange vil ha glede av!

Underground-Fix1

Underground Fix

0

Underground-Fix1

Det har vært en stor uke på undergroundfronten – her er ukens fix!

Vil minne alle om at Underground Fix debuterer live på BrukBar & SUPA Klubb i Trondheim i morgen. Så dersom du befinner deg i byen og ønsker å danse til noe annet enn Rihanna og Guetta så bør du sette av kvelden og komme deg ned i kjelleren på BrukBar for litt skikkelig housemusikk!

Dørene åpner klokka 23:00, aldersgrensen er 21 år og CC er 60,-.

+++

Beatportchart

Tube & Berger – In My Dip (Original Mix) Deep House Hot

Tube & Berger – Imprint of Pleasure (Original Mix) Tech House Hot

Hva er vel bedre enn å starte ukens Underground Fix med et par låter fra en produsentduo som ikke gjør feil, sluppet på et label som ikke gjør feil? Den tyske duoen som det siste året har sluppet flere melodiske dype og techy houselåter har sitt første slipp siden fjorårets Lovebreak som klatret til førsteplassen på Beatport. In My Dip  er mørk og bassdrevet med forheksende vokalsamples og er Chris sin favorittlåt på EPen. Min (heutZe) favorittlåt er Imprint of Pleasure. Man kan ikke snakke om den låta uten å komme utenom den utrolige deilige gitaren som glir gjennom hele låta. Når du legger sammen gitaren, vokalsamplesene og en chill rytme så får du en utrolig behagelig låt å lytte til. Vil også skryte mye av Coyu og Suara som slipper låter på et ekstremt høyt nivå nesten hver eneste uke!

Marc Romboy & KiNK – Delusion of the Enemy (Original Mix) Deep House Hot

Marc Romboy og KiNK kombinerer på en veldig spennende deep houselåt sluppet på Robert Babicz’ Systematic Recordings. Pianoriffet og basslinjen fra starten går igjen i hele låta og fører til en veldig hypnotiserende og dyp stemning i produksjonen. Selv om pianoriffet er det samme så preges låta av lange breakdowns og store variasjoner i rytmen og perkusjonene. Defintivt et av ukas mer spennende og innovative slipp.

German Brigante & Samuel Dan – Tomorrow (Original Mix) Tech House

Waifs & Strays – Remedy (Original Mix) Deep House

Coyu – The Cat & The Furious (Original Mix) Techno

Marcel Dettmann – Linux (Original Mix) Techno

Anton Lanski – Mptnss (Original Mix) Deep House

Hernan Cattaneo & Soundexile – Infoxication (Chaim Remix) Tech House

AFFKT – Travel To Your Love (Finnebassen Remix) Deep House

+++

Fant ingen mikstape som fenget denne uka så da blir det i stedet en dokumentar. Real Scenes er en av de beste dokumentarseriene om elektronisk musikk og det har tidligere blitt laget episoder om klubb- og musikkmiljøet i Detroit, Berlin, Bristol og Paris. Besøk Resident Advisor sine sider for å se på de.

Lullabies to Paralyze

Lullabies To Paralyze EP / Bufalo EP

1

Lullabies to Paralyze

Vi tyvstarter ukens Underground Fix med to EPer fra Visionquest og Cadenza..

Beatport

Butch & Hohberg – Horus (Original Mix) Tech House Hot

Butch & Hohberg – Medusa (Original Mix) Tech House

Butch – Om Namaha Shiva (Original Mix) Chill Out

Butch og Visionquest sammen? Det må jo bare bli bra! Tyske Butch er langt fra noen nykommer på housescenen. Mannen har hatt mange profilerte slipp opp igjennom årene på store labels som Cocoon, Cecille, Get Physical og Soma. Denne gangen er det Seth Troxlers fantastiske Visionquest som har hyret inn tyskerens produksjonskunnskaper. Når det kommer til Butch sine låter så kommer man ikke utenom de vanvittig fengende rytmene som kjennetegner stilen hans. Det merker du spesielt i den dansegulv-vennlige Horus. Låta drives av typiske Butch-perkusjoner og en mørk, groovy basslinje. Medusa er en langt roligere og mer melodisk techy låt. Uten tvil en låt skapt for afterhours- og oppvarmings-set. Jeg gleder meg til å høre mer fra både Butch og Visionquest i 2013.

Beatport

Felipe Venegas – Bufalo (Original Mix) Deep House

Felipe Venegas – Faddu (Original Mix) Deep House

Felipe Venegas – Dejohnette (Original Mix) Deep House

Mens vi venter på det etterlengtede albumet til Luciano, får vi kose oss med en EP fra Felipe Venegas. Chileneren har sluppet flere låter på Cadenza tidligere, blant annet så slapp han en utrolig kul EP på labelet i fjor høst. For de som har hørt låter fra Venegas tidligere så burde ikke stilen komme som noen overraskelse. Selv om låtene er markert som deep house så er dette en annerledes variant av sjangeren. Låtene er svært minimalistiske, Faddu ligger på grensen til microhouse, i tillegg er alle låtene preget av en markant sub-bass basslinje. Dette er nok ikke musikk hvor hvermansen, men dersom du, som meg, setter pris på ny og eksotisk housemusikk så er det store sjanser for at du liker det Felipe Venegas serverer her. Mine to favoritter er Bufalo og Dejohnette, hvilken liker du best?

lanzarote

Lanzarote

3

lanzarote

Beatport

Lindstrøm & Todd Terje – Lanzarote (Original Mix) Indie/Nu-Disco Hot

Lindstrøm & Todd Terje – Lanzarote (diskJokke Remix) Indie/Nu-Disco

Når det kommer til norske musikkeksporter så har det, bortsett fra a-ha, dreid seg om tre sjangere; black metal, elektronika og sist, men ikke minst, space disco. Sistnevnte representert av de «tre store»; Hans-Peter Lindstrøm, «Prins» Thomas Moen Hermansen og «Todd» Terje Olsen. Hver for seg har de stått for noen av de største disco-hitsene de siste ti årene. Lindstrøms I Feel Space tok verden med storm da den ble sluppet i 2005, Todd Terje hadde stor suksess med både sin remix av Dølle Jølles Balearic Incarnation og 2011s Ragysh, og ble i fjor navnet på alle sine lepper med det som kanskje er den største norske elektroniske hiten siden Eple; den fantastiske Inspector Norse.

Nå har Lindstrøm og Todd Terje gått sammen og sluppet en singel på Todd Terje sitt Olsen Records. Låta har fått navnet Lanzarote, og er en klassisk dreven space discolåt. Den har den herlige crunchy og groovy bassen som kjennetegner både Todd Terje og Lindstrøm sine låter, men det som gjør disco til space disco er de futuristiske melodiene og synthene som ligger og leker seg oppå  bassen og trommene. Mot slutten av låta kicker også et vokalparti inn, hvor Lindstrøm og Todd Terje forteller at de ønsker å dra til steder som Lanzarote, Puerto Rico, Abu Dabi, Krogstadelva og Holmenkollen.

Human Reason

Human Reason (Len Faki Remix)

2

Human Reason

En technolåt som river ned huset!

Beatport

Adam Beyer & Alan Fitzpatrick – Human Reason (Len Faki Remix) Techno Hot

Adam Beyer & Alan Fitzpatrick – Memesis (Original Mix) Techno

Bigroom-techno er ikke lett å lage. Man må få de få elementene man bruker til å låte så stort og massivt som overhode mulig, mange klarer ikke det og benytter seg derfor av flere elementer for å gjøre låta større, noe som oftest fører til bråk og rot. Den unge svenske duoen Manic Brothers (som er bosatt i Oslo) har lykkes godt med en stor sound i sine technolåter, men kongen av bigroom-techno vil alltid være Len Faki. Når han remixer en av Drumcodes største låter i 2012 blir resultatet som forventet.

Len Fakis remix av Human Reason er ikke en låt for laptop-speakere eller iPod-earbuds. Faktisk så er ikke anlegget mitt på hybelen verdig en gang, det må større skyts til for at denne låta skal få utfolde seg. Låta har et vanvittig tungt kick som antagelig for hjerterytmen din ute av synch. Sammen med industrielle effekter og et generelt kraftig driv har du oppskriften på det som fort kan bli en av årets beste technolåter. Har du et anlegg eller headset verdig en slik låt er du virkelig «in for a treat», hører du på musikken din på laptop-speakers eller øreplugger er det bare å la være og laste ned denne låta. Du vil ikke få noe utbytte av låta i det hele tatt.

Beatport

Florian Meindl – 1985 (Original Mix) Techno

Florian Meindl – Acid Moves (Original Mix) Techno

Fra tung og mørk techno går vi over til litt mer rytmisk og simpel techno. Florian Meindl er en produsent jeg har så vidt fått øynene opp for i det siste. Disse to låtene var de to beste på en EP Meindl slapp på FLASH Records denne uken. Generelt sett så er jeg mer fan av denne typen techno enn den mørke og tunge, det er simpelt og spennende techno som er bygget på fengende rytmer og minimale riff. Det å høre slik techno ute på byen er min store drøm.

Underground-Fix1

Underground Fix

4

Underground-Fix1

Underground Fix går for første gang «on the road»

Fredag 18. januar får man endelig oppleve Underground Fix live på BrukBar & SUPA Klubb i Trondheim. Den norske elektronicaprodusenten Pandreas skal spille konsert, mens heutZe har fått med seg deep house og disko DJ Tigergutt og skal holde klubben gående både før og etter konserten. Dere som befinner dere i bartebyen den fredagen vet hva som ligger i planene for kvelden. Electronica, disko, house og techno venter!

Dørene åpner klokka 23:00, aldersgrensen er 20 år og CC er 60,-.

+++

Beatportchart

Fabio Gianelli – Maintain (M.A.N.D.Y. Remix) Deep House Hot

Get Physical er ikke et label som ofte skuffer, det gjør de heller ikke denne gangen. Fabio Gianellis Maintain var en av labelets aller største hits i fjor og nå har den fått en remix av labelbossene M.A.N.D.Y.. I kjent stil gir duoen oss mørk, laidback og bassdrevet deep house som passer perfekt med vokalsporet til originalen.

James Dexter – Never Guna Stop (Original Mix) Deep House Hot

Herlige summer-vibes her fra James Dexter. Det går jo mot lysere tider så denne låta er ikke helt upassende. Dexter har produsert en chill deep houselåt med herlig rytme og bass og fengende vokaler. Ble sluppet i sammen med to andre låter fra Dexter på Large Music. Anbefaler deg å sjekke ut hele EPen.

Roberto Clementi – Overrule (Original Mix) Techno Hot

De som sier at techno ikke er fengende kan bare gå å legge seg. Denne låta fra Roberto Clementi sluppet på Soma Records er akkurat det, fengende! Du har de velkjente technoperkusjonene og rytmefokuset, men du har også meget fengende synther og melodier i denne låta. Slam vet hvordan han finner god, variert musikk til sitt label.

Oliver Lieb – The Shortest Day (Dapayk Remix) Tech House

Cari Lekebush & Zoe Xenia – Good Love Sweet Love (Original Mix) Tech House

Def:Play – Put You Down (Darius Syrossian Remix) House

Bimas – Dancing (And You Love It) (Original Mix) Techno

Marcus Worgull & Osunlade – Reno (Original Mix) Deep House

Pirupa & EdOne – Big Oldies (Original Mix) Tech House

Tapesh & Maxmiljan – One Night (Original Mix) Deep House

+++

Det er dags for ny Fixtape! Tommy Dia, som har laget mikstape for Underground Fix tidligere, gir oss en time med herlig disko og deep house. I denne timeslange mikstapen får du chille låter fra produsenter som Finnebassen, Audiojack, Hot Since 82, Tensnake og Monitor 66. Det er bare å lene seg tilbake å nyte reisen Tommy Dia tar deg med på!

Om ikke dette var nok underground for deg så skal jeg sørge for å få postet en technolåt som får tapeten til flasse av veggene dine i morgen!

Jamie Jones

Jamie Jones – Change EP

3

Jamie Jones

Hot Creations-bossen går underground.

Beatport

Jamie Jones – Change (Original Mix) Deep House

Jamie Jones – Road to the Studio (Fly Mix) Deep House Hot

Jamie Jones – No Rush (Original Mix) Deep House

Både Jamie Jones og Hot Creations har i det siste dreid veldig i den kommersielle retningen. Tempoet er skrudd ned og man har gått for en mer vokalbasert og radiovennlig variant av deep house. Det har gitt musikken mye oppmerksomhet, både innenfor og utenfor underground-miljøet, og labelet skal utvilsomt ha mye av æren for at såpass mange har fått øynene opp for den dype varianten av housemusikk. Med suksess kommer også kritikere. Mange i underground-miljøet har begynt å bruke betegnelsen «that deep hipster-shit» om musikken til Hot Creations, og Jamie Jones måtte komme med en offentlig «unnskyldning» når Benediction chartet på de britiske listene i høst.

Jamie Jones har tydeligvis tatt kritikken til seg fordi noen uker etter at Benediction ble sluppet annonserte han at et nytt «mer underground» sublabel til Hot Creations skulle bli lansert på nyåret. Navnet på det nye labelet viste seg å være Hottrax, noe som hever tallet på label som begynner med ordet «Hot» til ca. 20 000. Første utgivelsen på dette nye labelet ble sluppet denne uken og det var ingen andre enn sjefen selv som stod bak EPen. Og for en EP å starte et label med!

Jeg har alltid likt den deep housen som Hot Creations har sluppet. Det har stort sett vært fengende låter som er meget avslappende å høre på, men det har aldri vært den deep housen jeg liker best. Den deep housen jeg liker best har vært den røffe, groovy varianten som nesten grenser til tech house. Det er nettopp derfor jeg ble så glad når jeg hørte denne EPen! Borte er det lave tempoet og de pop-inspirerte vokalene og inn kommer bouncy trommer, groovy bass og mørke vokalsamples. Dette er førsteklasses produksjoner av Jamie Jones og det er svært imponerende at han går fra å produsere Benediction til dette. Road to the Studio er muligens den beste låta jeg har hørt fra Jones.

EPIC 004

Eric Prydz pres. EPIC Radio 007

0

EPIC 004

Nytt år, ny måned, ny EPIC Radio

Eric Prydz debuterte sin podcast, EPIC Radio, i fjor og gjorde det ble fort klart at dette var enhver Pryda-fanboys drøm. Dette var første muligheten mange hadde til å få høre, i full kvalitet, Eric Prydz’ sin skattekiste med låter som ikke har blitt sluppet enda. Seks utgaver ble laget i fjor, mange nye låter debuterte og mange av fansens mest ønskede EPer ble spilt. Nå er det nytt år og det er klar for ny podcast i regi av supersvensken.

En låt mange har ønsket i podcasten får sin debut her. Bangeren INOX 2009 ID, som faktisk viser seg å være en Cirez D-låt, er en gjenganger i Eric Prydz sine sett. Det var en låt jeg savnet på Pryda-albumet, men nå virker det som det håp at den får sett dagens lys, for det er på høy tid med et Cirez D-slipp. Andre nevneverdige låter i denne posten er en mørk dub remix fra Eric Prydz av Jeremy Olanders Let Me Feel som slippes senere i januar. I tillegg får vi den herlige Prydz-mashupen av New Orders Blue Monday og Daft Punks Harder Better Faster Stronger. En annen låt i podcasten jeg vil dere skal sjekke ut er Crave (Deetron cRAVE Dub). Det er en fantastisk technolåt som har gått på heftig rotasjon her i gården de siste ukene. At Prydz kan sin techno, er det ingen tvil om!

Eric Prydz pres. EPIC Radio 007 

Tracklist:

01. Williams  – The Arrival (The Departure) (Eric Prydz 2005 Private Remix) (Unreleased)
02. Pryda – ID (Unreleased)
03. Jeremy Olander – Let Me Feel (Eric Prydz Dub Remix) (Unreleased)
04. Cirez D – ID (INOX 2009 ID) (Unreleased)
05. New Order – Blue Monday (Eric Prydz Remix) w/ Daft Punk – Harder Better Faster Stronger (Acapella)
06. Pryda – Power Drive (Unreleased)
07. Pryda – Europa w/ Everything But The Girl – Missing (Acapella)
08. Digitalism – Circles (Eric Prydz Remix)
09. Mark Broom – Satellite (Eric Prydz Re-Edit) (Unreleased)
10. Deetron feat. Hercules & Love Affair – Crave (Deetron cRAVE Dub)
11. Rone – Parade (Dominik Eulberg Remix)
12. Jose Gonzalez – Crosses

heutZe’s RSS Feed