Feh

Feh

(174 comments, 214 posts)

This user hasn’t shared any profile information

Posts by Feh

Nytt medlem i Traktor familien: Traktor DJ for iPad

Native Instruments populære DJ-program Traktor er nå tilgjengelig for iPad. Som om de ikke hadde stor nok markedsandel fra før har de nå ytterligere utivdet markedet med en dedikert iPad app.

I motsetning til en del andre DJ-apps til iPad støtter Traktor DJ full to-kanals mixing inkludert grids, cues, BPM, loops, cue points, redigering av metadata og opptak.

Les mer og se bilder hos Djworx.

Beatport: Intervju med Avicii

Beatport har gjort et lengre intervju med Avicii hvor han bl.a. snakker om hvordan han lager låter, forbereder seg til gigs og hva vi kan vente oss i 2013!

Les hele intervjuet hos Beatport.

Preveiw: Moguai – Champs

Fast leverandør av nydelig proghouse, Moguai, er tilbake med ny singel. Champs er en hyllest til den gamle dance slageren «Better Off Alone» av Alice Deejay. Kanskje ikke så lett å få øre på med en gang, men etter hvert kjenner du igjen akkordene. Vi gleder oss!

Release: 22. mars.

Preview: Mat Zo & Porter Robinson – Easy (Lemaitre Remix)

Mat Zo og Porter Robinson gjorde stor suksess med låten Easy rett før jul. En remix (om enn middelmådig) har blitt sluppet til nå, men det er ikke før den norske duoen Lemaitre kommer med remix at det begynner å bli interessant!

Release: 14. april.

Preview: Hard Rock Sofa – Rasputin

Axtone bryner kniven for et nytt slipp rett etter UMF. Hard Rock Sofa har bevist seg som et stødig navn innen club-prog og Rasputin er intet unntak. Det som dog er bekymringsverdig er veien Axtone har tatt med releasene av Wakanda og Rasputin. Før var dette labelet kjent for noen av de mest episke house og proglåtene man kunne finne med fokus på melodi, kvalitet og lyttbarhet. Kvaliteten er forsåvidt fortsatt høy, men melodisk er vel et ord som knapt kan brukes om de to siste slippene.

Release: 25 mars.

Preview: Nari & Milani vs. Maurizio Gubellini – Vago

Etter suksessen med Atom er Nari & Mailani igjen tilbake med en beinhard banger. Kanskje ikke like heftig som nevnte låt, men et solid tilskudd til diskograien er det lell.

monkeyseemonkeydo

Monkey See Monkey Do (Remixes)

4

monkeyseemonkeydo

Tommy Trash – Monkey See Monkey Do (Tommy Trash Re-Edit) Electro

Tommy Trash – Monkey See Monkey Do (Tom Staar Remix) Progressive

Tommy Trash – Monkey See Monkey Do (Nom De Strip Remix) Electro

Tommy Trash – Monkey See Monkey Do (Zero Hero Remix) Electro

Hot

Beatport

En av Tommys mest spesielle låter er etter en nesten halvt års utsettelse endelig klar for release på mau5trap. Tommy Trash har inkludert en finfin re-edit av originalen fra 2011 som oppgraderer sounden til dagens nivå både i forhold til generelle produksjoner, men også i forhold til hans egen utvikling. Breakdownet fra originalen er i store deler bevart, mens droppene har fått en saftig overhaling som gjør låten litt mer spiselig for lyttere som ikke er like glad i Tommy Trash særegne, unike stil.

Tom Staar hiver seg på en remix litt i samme stil som han har hatt den siste tiden med lange fine buildups og funky, rullende housebeats. En stil som egner seg utrolig godt for avspilling på større arenaer. Nom De Strip som bare i forrige uke slapp sin egen EP på mau5trap leverer også en knallsterk remix av den litt mer skrudde sorten som jeg sliter å beskrive med ord. Hør selv!

For å toppe det som kanskje er en av årets hittil sterkeste remix EPer finner vi Zero Hero remixen. Selv om alle remixene er gode i hver sin kategori må jeg si at Zero Hero tar kaka der han flesker til med en gigantisk electroremix av låten hvor han både tar med noen originale elementer, men i tillegg skrur litt på de og legger til sine egne før det braker løs i et monster av et dropp. En kommentar på soundcloud beskrev låten ganske godt oppsummert i ett ord: Filthy!

mammoth

Dimitri Vegas, Moguai & Like Mike – Mammoth

5

mammoth

Dimitri Vegas, Moguai & Like Mike – Mammoth (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Ikke lenge etter slippet av den superpopulære Wakanda er belgias hotteste DJ-duo tilbake med nok en knallåt. Sjelden har navnevalget til en låt vært så beskrivende som i dette tilfellet, for dette er udiskutabelt en mammut av en låt. Forsiktig starter den med et hint av basslinjen og enkle elementer, men når du kommer et drøyt minutt ut i låten og Mammoth slår inn med full styrke er det ingen vei tilbake. Hovedtemaet i låten er vanvittig stort og skaper en helt egen romfølelse i låten og høres nesten litt majestetisk ut, om det er et ord man kan bruke i musikken. Dette er ingen kompleks låt fyllt av forskjellige elementer, men har fokuset på de få den bruker, noe som fungerer utrolig bra.

tool200

Ten / Blacklight

1

tool200

Sander Van Doorn & Mark Knight vs. Underworld – Ten (Original Mix) Progressive Hot Beatport

En sjelden gang iblant dukker det opp collabs som dette her. To produsenter fra vidt forskjellige verdener kommer sammen og tar med seg en akkurat passe mengde elementer fra hver kant og møtes på midten. Resultatet blir Ten, en deilig proglåt som tar meg seg de techy trommene som forsåvidt begge er kjent for, men krydrer det opp med Sanders acid og selvfølgelig Mark Knights umisgjenkjennelige melodiparti i midten av breakdownet. Vokalen levert av legendariske Karl Hyde fra Underworld er det ingenting å si på og passer perfekt til denne type musikk. Her får du en låt som høres fresh ut i 2013, men samtidig inneholder flere old-school elementer og passer like godt for lyttere som kom sent på scenen som for de eldre.

Ten er laget for å feire 10-års jubileet til labelet og for en måte å gjøre det på! Låten er garantert å sette en nok en milepæl for Mark Knights Toolroom records og du kan med trygghet forvente å høre denne ihjelspilt av de fleste større DJs i tiden fremover og utover sommeren.

Funkagenda – Blacklight (Original Club Mix) Progressive Beatport

Funkagendas bidrag til årets Toolrooms Miami compilation er i form av låten Blacklight. Det er ikke noe nytt og revolusjonerende over dette, men det er noe med stilen til Funkagenda som gjør at jeg aldri blir lei. Det dundrer avgårde med tunge kicks og stramme basslinjer i tillegg til det spesielle syntharbeidet som nærmest har blitt et eget varemerke for Funkagenda, Mark Knight og Paul Thomas. Låten starter litt trått, men når breakdownet er i gang og det sakte men sikkert starter å bygge seg opp er det umulig å ikke la seg rive med mot takeoffet.

fredagsliste_ny_213

Fredagslisten 22.02.2013: Mixtape Edition

6

fredagsliste_ny_213

Det har vært en travel uke for oss alle, og vi har vært trege med å få ut slipp. Istedenfor å ramse opp de låtene vi allerede har lagt ut, eller gjøre et febrilsk forsøk på å finne de siste godbitene helt på tampen kan dere heller velge dere den stilen dere liker best og sparke fredagskvelden i gang med noen knakende gode mixtapes!

Classic funky/disco house

Wolfang Gartner – The 90′s DJ mix

Deep house

Simon Dawn – Deep House Mixtape #1

Progressive/electro

Gregori Klosman – Klosmania 19-02-2013

Progressive/electro

John Dahlback – Exclusive Ministry Of SOund Mix 20-02-2013

Trance

Armin Van Buuren – A State Of Trance Episode 601

Bassjackers-Dyro-Grid-spinnin-youredm

Grid / Together We Are

18

Bassjackers-Dyro-Grid-spinnin-youredm

Bassjackers & Dyro – Grid (Original Mix) Electro Hot Beatport

Jeg husker da folk begynte å snakke om denne låten etter den ble spilt for første gang tidlig i vinter, men at da jeg så navnene så gadd jeg ikke en gang sjekke ut hva det var. Da den offisielle previewen kom ut skulle jeg bare ta en rask lytt for å sjekke hvorfor den var hypet så mye i forkant og å si jeg fikk hakeslipp og bakoversveis er bare en mild beskrivelse av reaksjonen. Nå er den endelig ute i sin fulle prakt, og uten tvil et av årets hittil hotteste slipp i mine ører. Faktisk så har jeg brukt et klipp av låten som alarmtone på telefonen når jeg har stått opp de siste ukene. Anbefales!

Mens både Dyro og duoen bak Bassjackers er kjent for produksjoner med svært varierende kvalitet, er det helt tydelig at sammen er de gull. Det er vanskelig å skulle beskrive låten siden det er så vanvittig mange ulike elementer i spill, men hvis du hiver inn litt Daft Punk i de rolige partiene pluss det meste du har hørt av trender innen denne typen prog/electro og setter det sammen i en slags progressiv complextrostil så får du resultatet her. Mengden av nextlevelness i denne låta her er bare helt enorm og jeg håper inderlig at denne kan være med på å sette en standard for fremtidige produksjoner fra artister i samme bås.

Arty feat. Chris James – Together We Are (Vocal Mix) Progressive Hot Beatport

Det er nesten ett år siden vi hørte om denne låten første gang og nå kommer den altså endelig ut. Arty sa den gang at han ikke ville slippe låten før den hadde fått en passende vokal, til ergrelse for fansen. Chris James, best kjent for å ha levert vokal til deadmau5 låten The Veldt via twitter, leverer igjen et godt vokalspor, men som flere har påpekt så har nok Arty fortsatt litt å lære når det kommer til å mikse det inn i låten. Vokalsporet er greit nok, men kan til tider bli litt for kjedelig. Frykt dog ikke, for Arty har bekreftet at instrumentalversjonen av låten blir lansert sammen med hittil ukjente remixer en gang i mars!

Together We Are spiller mye på den stilen Arty først ble kjent for, men har et mer houseish preg enn tidligere slipp, noe som vel må anses som en naturlig utvikling for det unge talentet. Deilig pianospill løfter oss gjennom låten akkompagnert av nydelige pads og backup-elementer og alt tilsammen gjør dette til en låt som fungerer akkurat like godt i stua som på dansegulvet.

fredagsliste_ny_213

Fredagslisten 15.02.2013

1

fredagsliste_ny_213

Etter en lang ferie er fredaglisten tilbake by popular demand. Formatet blir omtrent det samme som før hvor vi presenterer ukens viktigste og mest populære låter i tillegg til et par låter folk kanskje ikke har fått med seg. I tillegg til dette vil fredagslisten også inneholde previews på noen av den kommende ukens slipp. Fredagslisten 2.0 er på plass, og vi ønsker en riktig god helg!

Fredagslisten

Tim Mason – Swoon (Original Mix) Progressive Beatport

Tim Masons oppfølger til Anima ble godt mottatt denne uken og burde være midt i blinken om melodisk bigroom progressive er din stil.

John Dahlback, Michael Calfan & Andy P – Let Your Mind Go (Original Mix) Progressive Beatport

Som Sindre nevnte er det ofte break or fall med Michael Calfan, men med Dahlback med på laget skal det godt gjøres å feile, spesielt mtp den enorme formen vår kjære svenske er i om dagen der han hiver ut den ene hiten etter den andre.

Kahwe – Anything (Original Mix) Deep House Beatport

Om dype grooves er din greie vil denne låten garantert sette fredagsfoten i gang. For mer i samme gate, sjekk ut resten av låtene i EPen, samt gårsdagens Underground fix!

Candido – Jingo (Federico Scavo Remix) House Beatport

Om føttene dine krever mer funk og mindre groove for å komme i gang bør du sjekke ut denne fete låten fra Federico Scavo. Stilen hans er umisgjenkjennelig og låten har en fin progresjon med freshe, funky elementer og kule vocal chants.

Stafford Brothers, Lil Wayne, Christina Milian – Hello (Will Sparks Remix) Electro Beatport

Er det fredag, så er det fredag. Will Sparks leverer en blodkommers electroremix i en stil som har slått godt an hos det kommerse electropublikumet. Hans remix er dog bare en av totalt 18 (!) remixer som har blitt sluppet av låten, så sørg for å sjekke ut noen av de andre på Beatport. En annen som er vel verdt å sjekke ut er Apocalyptos remix. Er du fan av stilen skal det også nevnes at Will Sparks har slått godt an på electrocharten denne uken med originalproduksjonen Phoenix.

Au5, I.Y.F.F.E, Auratic – Sweet (Original Mix) Electro Beatport

Mitt favorittslipp denne uken, mest på grunn av den fine variasjonen i låten der den veksler perfekt mellom snille, behagelige retrosynther og beinhard, moderne complextro. 9/10!

Splitbreed, Pegboard Nerds – We Are One (Original Mix) Glitch Hop Beatport

Gitt ut for to uker siden, men følte at siden denne ukens slipp i dub-sjangerne ikke tilferedsstilte så måtte i det minste noe med. We Are One figurerer som #1 i Glitch Hop charten på BP og det er ikke rart. Den norsk/kanadiske duoen Pegboard Nerds har i samarbeid med Splitbreed laget en dødsfresh glitchlåt som bør tilferedsstille de fleste med sansen for det.

Swanky Tunes, Peking Duk, James McNally – You Are Like Nobody Else (Original Mix) Progressive Beatport

Store synther som høres ut som om de fysisk vil sprenge ut av høyttalerne dine er Swanky Tunes varemerke og noe de har kjørt videre på her. Jeg kunne vært foruten vokalen, men for peakhour burde det fungere bra likevel!

Ukens Joker

Trampboat – Thrillride (Original Mix) Electro Beatport

Det skulle vært unødvendig å ta med et slipp fra Plasmapool som en underdog i denne listen, men ikke et eneste ord har blitt nevnt om denne på de store bloggene denne uken. Ganske ufortjent synes jeg da det er nok et godt slipp fra labelet, og ikke minst en sykt fet låt som fanger hele essensen av labelets velkjente sound. Thrillride kan skilte med kule electropartier med den vanlige litt disco-inspirerte sounden Plasmapool først ble kjent for med Mord Fustangs produksjoner i tillegg til et kult dubstepdrop midt i låten.

Ukens mashup/bootleg

Mange tips kom inn på vår facebook side, men spesielt to stakk seg ut som enkel, kommers fredagslytting. Tipp topp!

Macklemore & Ryan Lewis – Thrift Shop (Mikael Lewis Bootleg) Youtube

TJR vs. AC/DC – Ode To TNT (Vocal) Soundcloud

Previews

Veldig lovende klassisk houserelease fra Muzzaik & Dave Martin på Spinnins underlabel Work. Gåsehud!

Neste ukes, kanskje ett av februars heteste slipp? Vi gleder oss! Må inderlig håpe at Dyro og Bassjackers kan holde seg på dette nivået, for dette er LANGT over nivået andre produsenter i samme kategori kan skilte med om dagen. By far!

Et annet sterkt slipp vi skal se opp for er Artys samarbeid med Chris James, best (kun?) kjent fra deadmau5 store hit, The Velt. Spol et godt stykke ut for Arty.

Feh’s RSS Feed