sindrevs

sindrevs

(17 comments, 42 posts)

This user hasn’t shared any profile information

Posts by sindrevs
sinai

Sinai

1

sinai

ilan Bluestone – Sinai (Original Mix) Trance Hot Beatport

House-inspirert trance, ofte kalt trouse, er en stil som tydeligvis er kommet for å bli, og Anjunabeats kan vel sies å være det største og fremste labelet som pusher slik musikk, med store utgivelser fra bl.a. Arty, Mat Zo, Maor Levi og Oliver Smith. Forskjellene mellom progressive house og progressive trance er ikke lengre like tydelige, så musikken kan være hørbar for publikum fra begge leire. Gamle trance-fanatikere skyr det som pesten, men jeg liker hvordan de klarer å kombinere de emosjonelle trance-harmoniene med rytmen og energien fra housemusikken.

Sinai er ilan Bluestones nyeste verk, og er allerede inkludert i radioshow og mixer fra bl.a Above & Beyond, Armin Van Buuren og Myon & Shane 54. Akkordprogresjonen i låta er vanvittig deilig, og sammen med perfekte vocal chops kribler det i alle fall godt nedover min nakke. Droppet er mixet akkurat som det skal være, med melodien i fokus og passe harde synther og kicks, uten at det blir overkill. Det er alt for lite av slikt i dagens EDM-scene, men jeg har troa på 2013 blir et bedre år for de som liker denne stilen, kanskje med Arty som den fremste pionéren på området. Jeg anbefaler også å sjekke ut Capetown (beatport) av samme produsent, en låt vi la ut på bloggen for et par måneder siden.

6578474

Dawn EP

2
6578474

En ny EP fra traverne Format:B du ikke kan la passere uhørt!

 

Format:B – Dawn (Original Mix) Tech House Hot Beatport

Format:B – Dusk (Original Mix) Tech House Beatport

Format:B – Rise (Original Mix) Tech House Beatport

Format:B er kjent for sin bouncy, pumpende tech house/techno, og denne EPen er helt i samme sporet. Sluppet på tyskernes eget label Formatik Records, med tre låter til hvert sitt bruk. Dusk og Rise er litt mørkere låter med ganske lik basslinje, Rise litt simplere enn førstnevnte. For min del er det imidlertid ingen tvil om at det er i Dawn Format:B virkelig får vist hvem de er. Et langt, melodisk breakdown går over i et techy dropp som fyres av med en liten melodi de første taktene og som deretter bare driver avgårde uten like. Absolutt en peak-timer og garantert inkludert i mange tech house-sett fremover! Er du like betatt av Sebastien Leger-stilen som meg, er dette et slipp som går rett inn i musikkbiblioteket.

php3xIjFPPM

Never Makes You Weak (Remixes) + 3

3

php3xIjFPPM

Darwin & Backwall feat. Daniel Gidlund – Never Makes You Weak (Jerry Rekonius Remix) Progressive Beatport

Darwin & Backwall feat. Daniel Gidlund – Never Makes You Weak (DBN Remix) Progressive Beatport

Darwin & Backwall feat. Daniel Gidlund – Never Makes You Weak (Andy Harding Remix) Electro Beatport

Fjorårets Summerburst-theme Never Makes You Weak har fått seg en overhaling av flere gode produsenter. Felles for alle er at de er forholdsvis kommersielle remixer. DBN har gjort noen forandringer på akkordprogresjonen og kjører et ganske minimalistisk dropp med få, tunge elementer. Andy Harding byr på en electrolåt med et breakdown bestående av originalmelodien og noen trancy plucks. Men min favoritt er nok den mest velkjente produsenten, Jerry Rekonius sin remix.

Outlook – Annecy (axisONE Remix) Trance Beatport

Litt hardere låt enn det vi vanligvis hører fra axisONE, men de typiske synthene og melodiene er der fortsatt. Jeg har enda tilgode å høre en dårlig produksjon av kineseren!

Emma Hewitt, Mikkas – Rewind (Warkids Bootleg) Progressive Soundcloud

Denne Warkids-bootlegen er ganske lik originalen, men flyttet et par hakk ned på tranceskalaen og et par opp på kommersskalaen. Emma Hewitt sin vokal ligger der fortsatt, og det er nok blandede meninger om slik type trancevokal på låta, men det fungerer helt greit.

Jay Mocio – Whistle & Drum (My Digital Enemy Remix) House Beatport

Noe av det som kjennetegner My Digital Enemys produksjoner, er den noe akustiske sounden på trommer og rytmer, og denne låta er intet unntak. Et enkelt pianoriff går igjen i hele låta, dette er nok noe for dere som liker god gammel housemusikk!

phpms2BI3AM

Stellar

8

phpms2BI3AM

Daddy´s Groove – Stellar (Extended Club Mix) Progressive Hot Beatport

Den italienske trioen Daddy´s Groove har vært en stund i gamet nå, og har både levert egne produksjoner og remixer, og samarbeidet med andre store produsenter, som f.eks. David Guetta på hans Nothing But The Beat-album. Mange sperret nok seriøst opp øynene for gutta da de i 2011 slapp singelen Wild World. De har likevel aldri klart å slå helt gjennom og komme seg på toppen, men med support fra de største i bransjen, som f.eks. Pete Tong, Swedish House Mafia, Tiesto og David Guetta er det ingen tvil om at de er på rett spor.

Stellar er en ganske dynamisk låt med emosjonelle melodier, og foreløpig min favorittrelease fra Daddy´s Groove. Den starter med akustisk gitarspill og vokal, og går så over i et gåsehud-vennlig breakdown med en nydelig akkordprogresjon og en passende lead på toppen. Droppet er stort og fullt av trøkk, og det er ikke hver dag det brukes vokal i droppet, men det har de gjort her med stort hell. Stellar er en låt som jeg tror vil favne et bredt publikum, og med litt god markedsføring ser jeg ikke bort i fra at dette er en låt som gjør at Daddy´s Groove kan «step up the game»!

Se også musikkvideoen de har høstet mange gode ord for:

phplHQEm7PM

Ordinary People / Another Day

0

phplHQEm7PM

Sultan + Ned Shepard feat. Max’C – Ordinary People (Original Mix) Progressive Beatport

Sultan og Ned Shepard er effektive om dagen. Denne låta inneholder to vidt forskjellige dropp, hvor det første er av typen electro-dropp som ligner alt annet som slippes i dag. I det andre droppet hører vi derimot melodien fra breakdownet, og dette faller mye mer i smak hos meg. Ikke noe av det beste vi har hørt fra disse gutta, men verdt en lytt.

TVDS – Another Day (Original Mix) Progressive Beatport

Labelet Monstercat er ikke noe jeg forbinder med streit progressive house, men her prøver de seg altså på det også, med stort hell! En oppløftende melodi og et energisk dropp, rett og slett oppskriften som sjeldent slår feil for kommersiell partymusikk.

Dinka – Polarity (JackLNDN Remix) Electro Beatport

Det er sluppet mange remixer av Polarity, men dette er en av de få jeg faktisk følte tilførte sangen noe nytt. JackLNDN er en ukjent produsent, og dette er faktisk hans første slipp på Beatport, men jeg synes han har lyktes i å omforme den progressive Dinka-låta til et stykke energisk electro, med elementer fra både complextro og dubstep. Melodien er fortsatt uberørt Dinka-magi.

Porter Robinson – Language (JackLNDN Edit) Electro Soundcloud

Sjekket opp JackLNDN litt nærmere, og kom også over denne litt eldre editen av Language, som lett fikk en plass på min topp 20-liste fra 2012. Å rote med denne låta skaper store forventninger, og JackLNDN sin edit slår ikke originalen, men er mer et friskt pust for en gammel låt. Han har rett og slett cutta, choppa, lekt seg med melodien og synthene og tatt låta enda mer i retning complextro.

phpTxn6jyPM

Reason (Remixes)

6

phpTxn6jyPM

NERVO & Hook N Sling – Reason (Vicetone Remix) Progressive Soundcloud

NERVO & Hook N Sling – Reason (ZIGGY Remix) Dubstep Beatport

NERVO & Hook N Sling – Reason (Sick Individuals Remix) Progressive Beatport

NERVO & Hook N Sling – Reason (TV Noise Remix) Electro Beatport

NERVO & Hook N Sling – Reason (Danny Better Remix) Progressive

NERVO & Hook N Sling – Reason (Duvoh Remix) Progressive

I kjølvannet av Reason, som ble sluppet i slutten av august, har det kommet en rekke remixer, både offisielle og uoffisielle. Den nyeste kommer fra Vicetone-gutta, og er ikke overraskende en kommersiell remix som støtter seg mye til vokalen. Vokalen fra originallåta har faktisk fått velfortjent mye plass i alle remixene. Sick Individuals sin remix kommer høyt på lista for min del, med en liten vri på melodien i breakdownet som fungerer veldig bra. Duvoh på sin side synes jeg leverer det klart beste droppet av disse remixene; knallhardt, men enkelt. Det er altså litt av hvert når det gjelder stiler her, og jeg har valgt å ikke sette noe hot-stempel på enkeltlåter. Den oppgaven overlater jeg dermed til dere!

phpAHUMG1PM

Hey! / Remember Me

1

phpAHUMG1PM

Showtek & Bassjackers – Hey! (Original Mix) Electro Beatport

Showtek og Bassjackers synes jeg ikke er særlig spennende prousenter, du vet hva du får gang på gang, og Hey! er intet unntak. Harde, eksplosive synther som passer best på store arenaer. På festival kan nok denne være kul, men hjemme i stua hadde jeg nok satt på noe annet.

George Vector feat. Deborah Cox – Remember Me (Original Mix) Progressive

George Vector feat. Deborah Cox – Remember Me (Alex Sayz Remix) Progressive

Originalen har en veldig rotete, utradisjonell oppbygning med stor variasjon i synther og effekter. Noen liker det, noen liker det ikke, selv synes jeg det er litt av sjarmen med låta. Fengende melodi og en god vokal av Deborah Cox (som mange sikkert vet bidro med vokal på Leave The World Behind). Alex Sayz har gjort litt justeringer på melodien og smelt på et hardere, mer klubbvennlig dropp.

Daleri feat. Vice – Somebody Told Me (En Route) (Original Mix) Electro Beatport

En Route, som jeg synes var blant fjorårets beste kommersielle electro-låter, har nå fått vokal. Jeg synes egentlig låta klarer seg like fint uten, men her er den i alle fall!

Lunde Bros. – Get Down (Original Mix) Electro Beatport

Dette vil jeg kalle drivende electro. Grove, deilige synther og en bouncy rytme. Denne kan nok fint holde klubben varm i sine fem minutter!

shmtelenor

Det er enda ledige billetter til SHM @ Telenor Arena!

58

Har du enda ikke skaffet deg billett til SHM? Vi minner om at det fortsatt er noen ledige ID18 Deluxe og ID15 billetter å få tak i.

ID15 er vanlige billetter på et begrenset område uten alkoholservering

Deluxe ID18 inkluderer egen bar, toalett, inngang og garderobe hvor det er svært lite kø.

 

Bestill billetter hos Billettservice!

 

Praktisk informasjon:

Serveringsområde på arenaens østside vil være åpent fra kl 18:00 for publikum med billett.
Dørene inn til arenaen åpner 19.30
NO_ID varmer opp fra ca. 20.00
SHM spiller fra ca. 22.00
Arrangementet avsluttes ca. 24.00

Telenor Arena oppfordrer også alle som kan til å reise kollektivt inn til fornebu. Det vil være meget begrenset med parkeringsplasser og lav fremkommelighet. Parkering koster 200,-

Telenor Arenas Shuttle-busser tar deg som skal på Swedish House Mafia raskt og effektivt til og fra arenaen. Bussene går fra Kirkeristen ved Oslo-S og Abelhaugen v. Nationalteateret.
Bussene starter å gå fra 18:00 og går kontinuerlig så lenge det er behov. De returnerer til Oslo fra konsert slutt.

Billetter til bussene kan kjøpes av selgere på stedet og koster 100,- tur/retur. Betaling kan kun skje med norske bankkort, ikke kontant.

Info om de ulike billettene:

Hvis du har kjøpt billetter merket ståplass eller tribune vil du uansett ha tilgang til begge deler.

Har du kjøpt billett for ID15, men er under 15 år, må du ha med en voksen person over 30 år som følge.

Deluxe 18 og Deluxe 20 har egne innganger på «baksiden» av Telenor Arena.

dark

Who’s Afraid Of The Dark / Search / Closer

1

dark

Paul Thomas – Who’s Afraid Of The Dark (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Paul Thomas er et svært respektert navn innen progressive-sjangeren og det er med god grunn. Mørk, drivende progressive kjennetegner musikken hans, og siden han slapp Tomorrow sammen med Jerome Isma-Ae har jeg alltid hatt store forventninger til slippene hans. I Who’s Afraid Of The Dark tar han med elementer fra techno-sjangeren, og et trancy breakdown midt i låta. Det er så deilig å høre at ikke alle gir etter for de kommersielle kreftene, vil ha mer av dette!

axisONE – Search (Original Mix) Progressive Soundcloud

Fornøyd etter å ha passert 700 likes på Facebook, ga axisONE oss denne i julegave. For de som ikke er kjent med denne fyren, lykkes han med å lage gåsehud med sine melodier så å si hver gang. Search er ikke hans sterkeste slipp, men liker du denne typen house anbefaler jeg å sjekke ut alt du kommer over av axisONE, og mange tidligere slipp ligger her på bloggen.

Tegan & Sara – Closer (Sultan & Ned Shepard Remix) Progressive Beatport

Tegan & Sara – Closer (Morgan Page Extended Remix) Progressive Beatport

Sultan & Ned Shepard og Morgan Page har sluppet sine remixer av de kanadiske indie-jentenes Closer. De er kommersielle låter begge to, men for min del kommer Sultan & Ned Shepard klart best ut her. De har i størst grad klart å utnytte vokalen i låta si, og har klart å få til en langt mer energisk låt enn Morgan Page sin, som føles litt generisk.

2hearts1mind

2 Hearts 1 Mind / Out Of Your Arms

3

2hearts1mind

EDX feat. Tamra Keenan – 2 Hearts 1 Mind (Denzal Park Remix) Progressive Hot Beatport

EDX feat. Tamra Keenan – 2 Hearts 1 Mind (Inpetto Remix) Electro Beatport

Mange husker nok 2 Hearts 1 Mind som en av de sterkeste låtene på albumet On The Edge som han slapp tidligere i år. Med en så deilig akkordprogresjon å jobbe ut i fra skal det litt til å klusse det helt til, og jeg synes båe Denzal Park og Inpettos remix er verdige tolkninger av låta. Inpetto satser på det typiske harde electro-droppet vi hører utrolig mye av om dagen, mens Denzal Park tar meg seg melodien også i droppet. Sistnevnte er min favoritt, og Denzal Park ligger et hestehode foran i mine øyne (ører?).

Jeffrey Jey – Out Of Your Arms (Original Radio Mix) Progressive Hot Beatport

Jeffrey Jey – Out Of Your Arms (Joe Garston Remix) Electro Hot Beatport

Hørt om Jeffrey Jey? Han var faktisk en del av trioen Eiffel 65 som til vår alles fortvilelse slo gjennom med Blue (Da Ba Dee), men sans for fengende melodier har han jo tydeligvis! Jeg kan forsikre dere om at dette er en helt annen liga. Fortsatt kommersielt, men absolutt hørbart denne gangen. Må si vokalen er farlig lik Owl Citys, men det trenger ikke være så ille. Joe Garston leverer en godkjent remix som har tatt med seg veldig mye fra originalen, men du hører godt den velkjente Garston-sounden. Begge er gode låter som burde fungere for de fleste.

M83 – Midnight City (eSQUIRE Remix) Progressive Soundcloud

Midnight City er jo i utgangspunktet en fantastisk låt, og eSQUIRE har her sørget for at den fungerer også på dansegulvet. Gjenkjennelsesfaktoren er i alle fall skyhøy!

phpB4PgiTPM

This Is The Song + 2

5

phpB4PgiTPM

Nause – This Is The Song (Original) Progressive Hot Beatport

Denne har dere mast etter, og det skjønner jeg godt! De som kjenner til Nause vet at det aldri er noe å si på produksjonskvaliteten, og det gjelder så til de grader også her. Låta er lys og oppløftende, og vokalen følger «less is more»-prinsippet ganske bra; den gjør det lille ekstra for låta uten å ta for mye oppmerksomhet. Absolutt en verdig oppfølger til Mellow!

U2 vs. Tiesto – Pride (In The Name Of Love) (Extended Mix) Progressive iTunes (Album)

I forbindelse med verdens AIDS-dag slapp Tiesto denne på sin samleplate Dance (RED) Save Lives. Ble positivt overrasket selv over denne, og nå som den er her i extended mix burde det være gode muligheter for å lage liv for et kommersielt publikum med denne.

Avicii & Nicky Romero – I Could Be The One (Vocal Mix) Progressive

 Låta tidligere kjent som Nicktim har fått en liten overhaling og en vokal, og her er resultatet. Vokalen har fått mye kritikk, og jeg må si meg enig i at den ikke sitter som man burde kunne forvente fra disse to. Som vanlig går det også flere måneder fra Avicii spilte låta første gang til release, så mange er sikkert lei denne allerede. Mixingen av låten er ikke noe å kommentere enda, men jeg håper det gjøres noen forbedringer før offisiell release. Uansett er det jo en låt som fenger de fleste!

phpQfTn0wPM

Leave Me Now / The Way You Are

0

Michael Canitrot – Leave Me Now (Original Extended) Progressive Hot Beatport

Michael Canitrot – Leave Me Now (Ryeland Remix) Electro Hot Beatport

Dette er noe av det mer kommersielle Canitrot har kommet med, så blodkommers er vel det riktige ordet her? Uansett synes jeg det er en velprodusert låt med catchy akkorder og et vakkert breakdown med både synther og gitarspill. Vokalen er også med og gjør mye av låta, altså helt i tråd med oppskriften på kommersiell house. For dem som synes originalen blir litt for pusete, er Ryeland-remixen et godt hardere alternativ som fortsatt tar vare på mye av melodien.

Peking Duk – The Way You Are (Original Mix) Indie / Nu Disco Beatport

Peking Duk – The Way You Are (Daniel Farley Remix) Electro Beatport

Peking Duk – The Way You Are (Filthy Disco Remix) Trap Beatport

The Way You Are ble sluppet sammen med fem andre remixer, og her er to av mine favoritter i tillegg til originalen, selvfølgelig. Daniel Farley har beholdt mye av disco-preget fra originalen, men lagt på et ganske ganske tradisjonelt electro-dropp. Filthy Disco på sin side gasser på i hele 150 BPM med sinnsykt basstung trap for dem som liker det! Daniel Farley-remixen blir nok min favoritt i denne releasen, men som man kan se på Beatport er det store sjangermessige variasjoner på remixene, så de fleste burde klare å finne noe som fungerer.

sindrevs’s RSS Feed