PK

PK

(11 comments, 47 posts)

This user hasn’t shared any profile information

Home page: http://www.soundcloud.com/paveltann

Posts by PK
skalert68

Sick Slaughterhouse Remixkonkurranse

1

 

Det polske superlabelet Sick Slaughterhouse kjørte denne uken igang en remixkonkurranse for den kommende Fast Foot -låten «Closer». Alle kan fritt delta i konkurransen, som foregår frem til 10. November. Vinneren kåres ca en uke etter deadline. Det du behøver å gjøre, er å laste ned sampelsene til originallåten her, laste opp din remix på soundcloud, og legge låten til i gruppen Sick Slaughterhouse Remix Comp. For at bidraget ditt skal bli vurdert må den være innen sjangrene/subsjangrene Big Room Electro, Progressive Electro, Complextro, Dutch House, Progressive House, Dubstep, Drumstep, Drum & Bass, Breaks eller Mombahcore/Mombahstep. Vinneren vil få sin låt utgitt på Sick Slaughterhouse, og den vil bli spilt av superduoen Fast Foot på deres live shows. Mer info om konkurransen finner man her.

Om vi skulle være så heldig at vi ender opp med en norsk vinner, vil vedkommende selvfølgelig få support her på Housebloggen.

skalert67

Arcade / Globe Warmer

0

Pron, Jaycen A’mour – Combo Breaker (Rocket Pimp Remix) Electro Hot

Feteste Combo Breaker -remix med ganske god margin. Her har britiske Mike Stonebank hentet samples fra diverse godlåter og satt det sammen til en dødskul complextrobasslinje. Tar gjerne imot hjelp fra våre lesere til å finne ut hvilket sample, som jeg mener ligner på Modjos «Lady (Hear me Tonight)» som er brukt. Låten er hentet rett fra himmelen for oss som liker å lytte til elemeter hentet fra gammel EDM. Men før noen andre eventuelt påpeker det, vil jeg være først med å si at jeg i hvertfall har funnet et sekund eller to fra Electrixx-låten «Revolution», som kom i september.

BioBlitZ – Globe Warmer (Original Mix) Electro

Gladelectro fra BioBlitZ, som etterhvert har en del gode utgivelser på ODN Records. Funky driv helt fra vokalsynthsene til wobblefillsene i basslinjen. Mener det er første gang jeg hører franskmannen bruke pianobreak i produksjonene sine, noe som denne gang fungerer helt utmerket.

  Digital Freq, Pyramyth – Arcade (Original Mix) Electro

Etter å kanskje ha vært på nære nippet til å selge bittelitt ut, har Digital Freq dratt med seg sin kompis Pyramyth på de seneste utgivelsene og er tilbake der vi liker at vaskeekte Electro House -produsenter skal ligge lydmessig. Arcade er etter min mening den sterkeste låten på deres EP, og fremstår som leken i break/build, med et solid drop som smaker av acid.

Schoolboy – Aftershock (Original Mix) Electro

skalert65

Honeyslave / Nudge / Dance No More

0

Er bare helt typisk at når man blir superopptatt med jobb i en ukes tid at kvalitetselectroen ramler inn i bøtter og spann. Her er noen godbiter som har blitt sluppet den siste tiden.

 

Monophonix – Nudge (Original Mix) Electro

Wolfgang Gartner – Flexx (Monophonix Bootleg) Electro

Duoen ‘Custom Drops’ startet for en kort tid tilbake Cyberloud Records sammen med en tredje produsent, ‘Bazeda’. De tre guttene styrer nå labelet, og gir sammen ut Electro House under navnet Monophonix. Produksjonene har hatt preg av melodiske folkemusikkinpirerte breaks som løfter stemningen og passer perfekt med et bouncy complextroskall. Er du lei av complextrolåter som bare blir et hav av sammensatte lyder uten en god melodi i grunn, er dette absoulutt en trio du bør følge med på i fremtiden.

  Booka Shade – Honeyslave (Beltek Remix) Electro

Jeg så kjapt på hva som var å finne på Beatports top 100 for Electro House som jeg ikke hadde fått med meg. Der var jaggu meg denne låten som fikk meg til å klø meg i skallen. Beltek leverer altså en fullverdig Electro House -remix av Honeyslave. Dette beviser egentlig bare atter en gang hvor vanvittig stort talent Sloveneren innehaver.

Karetus, Sue Cho – Dance No More (Original Mix) Electro

Mer inspirerende complextroarrangement finner man slett ikke under hver eneste stein man vender. Den portugisiske duoen leverer knallsterkt i deres seneste utgivelse, hvor de også tar med seg electrohousedronning Sue Cho til å bidra med vokalspor. Jeg, som personlig er en stor complextroentusiast og føler at jeg klarer å lete frem låtene som skiller seg ut, ble faktisk helt satt ut av det vanvittige arbeidet bak denne låten. Må høres hvis du er tom for ideer til din neste complextroproduksjon. :)

skalert64

Sèbastien Lèger intervju @ Ibiza Radio Kiss Kiss (Sommer 2012)

1

Sèbastien Lèger har vært hardt ute i debatten som har rast om sync button -DJ’s, og lansering av de nye 2000spillerene fra Pioneer, både på facebook og twitter. Her er dog et fint intervju med vår kjære bloggfavoritt, der han ikke fremstår som like ‘bitter’, og forteller oss om sitt syn på industrien, samt hvem han kunne ha tenkt seg å samarbeide med fra mainstream-scenen.

skalert62

Housebloggen @ Feliz Club Bar Lounge 20/09/12

1

På torsdag retter Housebloggen endelig kursen mot Bergen igjen, for å spille på Feliz for annen gang. Våre DJ’s Adrian Emile, Andreas Grov og Simon Dawn blir å finne bak spakene og skal levere alle housesultne bergensere musikken de fortjener. Forrige besøk, som var et ledd i Housebloggens Sommerturnè kan ikke beskrives som annet en forrykende kveld med fulle hus og ekstremt bra kok. Housebloggen gleder seg til igjen å se det fantastiske bergenspublikumet vise hvordan house virkelig skal nytes, og er glad for å ha blitt invitert tilbake til Feliz.

Dørene åpner klokken: 23:00, og vi anbefaler at folk stiller i god tid ettersom det veldig fort ble fullt ved forrige event. Send mail til: Post@feliz.no for bordreservasjon til deg og dine venner. Håper vi sees!

 

Upper

Uppermost – One

7

EDM-geniet Uppermost er tilbake med nytt studioalbum.

 

Jeg tenker tilbake på tiden jeg først ble tipset om beatsene til Uppermost. Den gangen var franske Behdad Nejatbakhshe i gang med å revolusjonere Electro Housen, slik vi kjenner den. Låter som Rox Sox, 303 (Uppermost Remix), og selvfølgelig Cake Shop is Dope er og forblir blant mine største favoritter innen sjangeren. Hvis noen kjenner til produsenter som er mer forut sin tid, vil jeg gjerne høre om det her, for jeg tviler nemlig på at noen kan kalles for mer innovativ og allsidig enn nettopp Uppermost.

‘One’, er en magisk fortsettelse i musikkarrieren til Uppermost. Albumet fremstår lysere og om mulig, enda mer gjennomført enn fjorårets debutskive ‘Action’. – Også denne gangen går franskmannen innom drøssevis av sjangre, og sluttproduktet virker veldig bra sammensatt. Albumet funker like bra om det høres spor for spor, som  det gjør enkeltlåtsvis. En stund ble det av mange antatt at dette egentlig var et nytt album fra Daft Punk pga en falsk youtube-leak, og folk gikk bananas da de hørte det de trodde var nye låter fra den legendariske duoen.

Jeg vil ikke engang prøve å snakke om Hot-stempling, favorittspor eller hva man burde katogorisert de enkelte låtene som. Det som derimot skal være sagt er at dere neppe hører et bedre EDM-album igjen i år. Uansett hva argumentene måtte være.

Last ned zippet mappe med alle låtene her.

skalert61

Shredder / Hooligans / Atlantis

0

Etter en diskusjon i chatten her på bloggen, ble det ytret at Electro Housen som postes kan oppfattes som noe ensporet for de spesielt interesserte. Her er låter som ikke har blitt mye omtalt, hverken av oss eller av andre blogger som spesialiserer seg på Electro House.

Indiekid – Shredder (Original Mix) Electro/Nu-Disco

Indiekid er et fortsatt et uoppdaget talent. I Mars ga han ut en EP med tittelen «Musical Warfare», en utgivelse som fremhever en veldig spesiell og unik sound. ‘Shredder‘, en låt som kom ut i tre ulike versjoner, er en fortsettelse på sounden som ble brukt da Indiekid remixet Wardianlåten ‘Cracked Sand’ til det ugjenkjennelige, og helt klart gjorde låten til en av mine kjæreste spor fra hele 2011. Produksjonene baserer seg rundt en disinktiv og rockete electrosawer akkompagnert av bare et par enkle sweeps og selvfølgelig en aldeles deilig annsamling trommeloops til beaten.

Jack Beats – Hooligans (Original Mix) Electro

Som kjent for mange, ble det nylig EP/minialbum -slipp for Jack Beats på OWSLA. Duoen fra London beveget seg litt vekk fra Fidget House -røttene de ellers er mest kjente for, og jeg føler at mye av essensen som gjorde Jack Beats til det de er, forsvant i et forsøk på å tilpasse seg profilen til OWSLA. Dette er for all del fortsatt fidget, men ikke like tydelig basert på de originale ideène bak sjangerens utganspunkt. Av låtene på utgivelsen, var det ‘Hooligans’ som gjorde mest for meg og er helt klart en av de mer typiske Jack Beats -produksjonene.

Dilemn – Kill The Nation (Original Mix) Electro

I siste EP’en fra Dilemn får vi for første gang høre ham prøve seg på både DnB og Dubstep. Dette, og mye annet klarer han svært bra, men det er fortsatt Electro House som gjør franskmannen til en av mine absolutt største favorittprodusenter. Ingen arrangerer French Complextro på en mer tilfredstillende måte.

The H2O Project – Atlantis (Original Mix) Electro Hot


Det er neppe stor uenighet om hvor i verden complextro er aller mest populært. Ingen andre land har tatt imot slike sounds bedre enn Brasil. Navn som Dirtyloud, FTampa, Darth & Vader og Chrizz Luvly, alle fra Brasil, har dominert EH-chartsene siden 2010. Listen er selvfølgelig også lengre enn som så. – Og i den utvidete listen finner man H2O Project. ‘Atlantis’ er en av mine favorittlåter fra i år, og har episke builds inspirert av drømmende fantasy-melodier, fremført med slanke synths i god melodisk Mord Fustang -stil.

+++

Lopezz – Exoplanet 51 (Original Mix) Electro

Monophonix – Dissonance (Original Mix) Electro Hot

 

 

skalert60

Make It Bun Dem / Make You Stay

0

Ming, 2Beeps – Make You Stay (Orginal Mix) Electro

Etter mangfoldige år, begynner Ming å se resultater fra seg i EDM-verdenen. EP’en ‘King Kong’, utgitt på Dim Mak stikker seg en del ut fra motivet vi venter å høre fra labelet, og fremstår som sjangertro og kompromissløs Electro House. – Og etter min mening er det slik flere labels burde operere, nemlig med å ikke alltid gå for ‘sure shots’ som matcher det mest tidsaktuelle lydbildet til punkt og prikke. «Make You Stay», mitt favorittspor fra utgivelsen, prøver ikke å revolusjonere noe som helst. Låten driver lekent for seg selv, og fremstår som en catchy gladlåt, med pene elementer fra en svunnen tid med supernintendo.

Chimp Disco – Space Farm (Original Mix) Electro

Slik jeg ser det, kan det være smart å følge med på Chimp Disco i tiden fremover. Siste to ukene har Houserecordings-nykommeren fra Belgia levert to gode singelslipp. Kort sagt er både ‘Space Farm’, og forrige ukes ‘Steam Gun’ solide opptredener, samt de eneste slippene den ukjente produceren har fått utgitt under monikeren Chimp Disco. Lydbildet er meget behagelig, og produksjonen føles velstrukturert og ustresset. Låten er ikke ment som en peak time banger på en stor arena, men heller som en solid throw in til complextrofans under en stemningsfull klubbsetting. Foreløpig, er bare to låter lastet opp til soundcloudprofilen, men jeg anbefaler lesere som elsker Electro House å følge med på hva nå enn som måtte skje på den i tiden som kommer.

Static Revenger – Set the World on (TheFatRat Dub) Electro

Bare dager etter at jeg skrev om at jeg gledet meg til TheFatRats dub, var den plutselig på Beatport. Låten løftes flere hakk i min bok uten vokalene fra Dev.

Skrillex, Damian Marley – Make It Bun Dem (Alvin Risk Remix) Electro

Hvis Skrillextilhengerene som henger her fortsatt ikke har plukket opp den mest solide remixen fra samarbeidet han gjorde med Damian Marley, er det ikke annet å gjøre enn å koble til det beste headsetet en har for hånd, og nyte breaket i half-time som er dubstep, MED dub. 

© Alex Gontar Photography | vk.com/alexgontar

Little Cat Steps / Turn The World On

4

Secret Panda Society, The Chaotic Good – Double Clutch (Original Mix) Electro

Endelig litt 4 on the floor fra EDM-geniet TCG. Chicagogutten som byttet på å lage brutale breakbeats og å jobbe for det amerikanske forsvaret, har en helt unik evne til å remixe innen grenen Electro House. Produsenter som ‘The Chaotic Good’ var med på å gjøre meg forelsket i sjangeren, og jeg anbefaler alle å følge ham på facebook, der dere blandt annet finner bilder av hans selvkonstruerte roboter, som har blitt til et varemerke ved alle TCG-showsene.

Montee – Blow Up The Fest (Original Mix) Electro Hot

Ingen tvil om at man pent blir nødt til å la discobeatsene fra Montee ta kontroll over deg. Aldeles herlig produksjon, som gir deg et smil om munnen. Denne må bare høres. Kommer garantert til å digges.

Static Revenger – Turn The World On (TheFatRat Remix) Electro Hot

Vidunderbarnet TheFatRat er tilbake med en knallsterk remix. French touch i refrenget, samt Daft Punk -inspirert autotune-hook som virkelig fenger. Alt dette pakkes inn i et svært klubbvennlig Electro House -format. Venter nå bare på en dub-versjon fra TheFatRat, slik at man slipper den skjemmende MC’ingen til DEV. Dubversjonen kan høres på soudclouden til Onelove.

Feed Me – Little Cat Steps (Original Mix) Progressive

Ble ganske positivt overrasket av nyeste mau5trap-innstatsen fra Feed Me. Allerede fra første sekund byr låten på sjangertro progresjon mangen av oss fortsatt forbinder med labelet. Feed Me beholder sitt varemerke gjennom seriøs bruk av half time action med drumstep-trommer. Must have for mau5trap-fans.

skalert54

Caliente / Everybody

3


Chimp Disco – Steamgun (Original Mix) Electro

Houserecordings har kommet seg veldig som label i den siste tiden. Da labelet tidligere ‘bare’ var et underlabel for Plasmapool hvor prosjekt det ble satset mindre på havnet, har de nå virkelig vrengt til med gode utgivelser. (Om til tider ikke enda bedre enn det vi hører fra Plasmapool)

Chimp Disco leverer en fengende electroslager i skikkelig Mord Fustang -stil. Produksjonen er stemningsfull og har slanke synths med fin reverb og bra mixdown. Tenker dette er en produsent det kan være verdt å følge med på fremover.

Mike Gillenwater, Paul Anthony – Everybody (J Paul Getto Remix) House

Når Paul Anthony og Mike Gillenwater kommer sammen for å lage filter house, kan man være sikker på gøye resultater. Det er det på det nyeste slippet også. Med en solid discoslager som grunnlag er det skjeldent noe kan gå veldig galt. På utgivelsen var også en remix av J Paul Getto, som jeg synes ga låten litt mer driv, og noe mer vant progresjon, samt noen fine builds.

Al Bizzare – Ice Jump (Original Mix) Electro Hot

Ny originalutgivelse fra Al Bizzare dukket opp denne uken. Som vi har nevnt tidligere, går det alltid en del tid mellom slippene fra St. Petersburg-duoen, og de rekker som regel å tilpasse sounden til industristandard mellom hver gang. ‘Ice Jump’ er veldig inspirert av det vi den siste tiden har hørt fra Knife Party, og kan anbefales til alle som liker det nevnte lydbildet.

Electric Soulside – Caliente (Original Mix) Electro

Nydelig vri på Electro House fra hele belgias superduo. Låten flørter intenst med latinske rytmer og samples, og har et Dirty Dutch -inspirert dropp. Sær og ganske overraskende låt i forhold til hva jeg forbinder med Electric Soulside.

Madeon – Finale (Dillon Francis Remix) Moombahcore

Dillon Francis leverer her en knallgod remix av Finale. Han tar ut litt av den blankpolerte anthemfeelingen til Madeon og slenger på noen skitne beats i hans typiske stil. Er ikke sikkert sjangeren er helt riktig for låten skulle vært sluppet i går, men i følge Dillon har Sony fucked up slik at låten blir utsatt.

Noisestorm – Timewarp (Original Mix) Electro Hot

Spesiell låt fra Noisestorm utgitt på Monstercat for noen dager siden. Morsom blanding av heavy electro, breakbeats og prog-aktige synther i breakdownet før det tar av i et fullverdig complextro-dropp.

skalert53

Revolution / When You Are Gone

2

Electrixx – Revolution (Original Mix) Electro

Beste Electro House -utgivelse denne uken, igjen fra Electrixx. Her har de for første gang på svært lenge også brukt vokaler, noe som forsåvidt fungerer helt greit. Kjennere vil kunne påpeke at låten er mer i gammel stil som duoen opererte med tidligere i karrieren. Melodien i breaket og en del av synthene har forøvrig et moderne preg.

Kroyclub – New World Order (Space Laces Remix) Electro Hot

Selvom jeg regner meg selv som en stor entusiast av musikken til Space Laces, har denne remixen helt gått meg hus forbi. Feilen ligger sannsynligvis hos Beatport, som ikke har klart å tagge artisnavnet riktig, noe som gjorde at låten aldri dukket opp i «feeden» min der. Kyroclubs originale verk kan best beskrives som industriell og trashy, med innslag av breakbeats. Space Laces har gjort låten til «sin» med sine typiske presets og store snares. 

Chris Jones, Arjonas, Morttauga – When You Are Gone (Alex Mind Remix) Electro

Produksjonsstilen til Alex Mind passer utmeket bra til å gjøre Electro House -remixer av progressivelåter. Dette høres også ofte i originalutgivelsene han har vist tidligere, da særlig i breaks’ene.

 DC Breaks, Skism, Dee Freer – Killer (CRUSH Remix) Electro

Dubstep remixses og blir til Electro House på en veldig overbevisende måte. En meget gjennomført låt jeg fant for snau uke siden, etter at den dukket opp i top 100 Electro House -salgslisten på Beatport. Svært skjeldent at jeg finner spennende musikk ved å lete der, men dette er heldigvis unntaket.

Adventure Club, Kai – Need Your Heart (Candyland Remix) Electro

Heat Maxwell – Uprising (Original Mix) Electro

skalert52

Stand Alone / Back on Track

2

Chris Lake, Lazy Rich – Stand Alone feat. Jareth (Zorastra Remix) Electro Hot

Chis Lake, Lazy Rich – Stand Alone feat. Jareth (Federico Scavo Remix) Progressive

Deilig release som jeg virkelig har gått og ventet på. Samarbeidene fra Chris Lake og Lazy Rich er det svært lite å utsette på. De to dyktige produsentene, som etterhvert har blitt gode kompiser, har fått Jareth  til å gjøre vokal på sitt nyeste bidrag.

Utgivelsen kom med big room progressive -mix fra Federico Scavo og en nådeløs electro-utskeielse fra Big Fish -nykommer, Zorastra. Sistenevnte remix har gått på repeat, og er uten tvil ukens electrolåt.

Sebastien Leger – Back on Track (Original Mix) Techno Hot

Lett fordøyelig og munter låt. Sebastien Leger er favoritt hos samtlige av bloggerne hos oss, og det er ikke uten grunn. Back on Track er bouncy, leken og umåtelig lekker i sine detaljer. En låt du ikke skal la passere uhørt. 

PK’s RSS Feed