heutZe

heutZe

(127 comments, 131 posts)

This user hasn’t shared any profile information

Home page: http://www.housebloggen.no

Posts by heutZe
bay

Luciano – Cachai / Dance Unity

0

bay

Beatport

Luciano – Cachai (Original Mix) Deep House

Luciano – Dance Unity (Original Mix) Deep House

Det ligger et album i luften om dagen fra den utadvendte sveitser-chileneren. Før jul slapp han Rise of Angel til blandet mottagelse, selv om Andrea Oliva og UNER gjorde gode remixer av låta. Nå slipper han, etter min mening, to langt bedre låter. Jeg var litt skeptisk når jeg først hørte previewene på Beatport, men etter å ha lastet ned fullversjonen av låtene så måtte jeg si meg fornøyd.

Det er to lange, perkusjonsdrevne houselåter Luciano har gitt ut denne uken. Hvor Rise of Angel var mer «safe», er Cachai og Dance Unity relativt eksperimentelle. Cachai, som er den mest melodiske låta, har et rytmisk driv og spøkelses/operaliknende vokalsamples. Dance Unity er, etter min mening, en mer dansegulvvennlig og bedre låt enn Cachai. Låta er nesten femten minutter lang, og i et maraton-set som Luciano ofte kjører så tror jeg den vil gjøre seg godt. Det er to relativt sære låter, men hvis du er som meg og liker spennende og eksperimentell house så tror jeg disse låtene kan falle godt i smak.

heritage

Locked Groove – Heritage EP

1

heritage

Hotflush sitt første slipp for året imponerer!

Beatport

Locked Groove – Do It Anyway (Original Mix) Deep House Hot

Locked Groove – Wear It Well (Original Mix) House

Locked Groove – Firefall (Original Mix) Deep House

Locked Groove – Night Time At The Garage (Original Mix) Indie/Nu-Disco

Locked Groove – Dream Within A Dream (Original Mix) Deep House Hot

Locked Groove – Lost (Original Mix) Deep House

Er det en ting jeg liker så er det produsenter og labels som evner å variere i stilen sin. Scuba sitt label Hotflush klarer akkurat det. Selv om musikken hovedsaklig er deep house så finner du også elementer fra klassisk house, indie/nu-disco, techno og trance i låtene som slippes på labelet. Det har blitt godt mottatt av både fans og «kjennere» av housemusikk, og labelet har blitt nevnt som et av de mest innovative, og også et av mest populære labelene i det elektroniske miljøet.

Det første slippet i 2013 fra Hotflush er en seks-låters EP fra belgiske Tim Van de Muetter, bedre kjent som Locked Groove. På denne EPen vil du finne tunge, rytmiske låter, skapt for dansegulvet, men også dype og mer melodiske låter. Wear It Well og Firefall er låter som kan holde et dansegulv gående gjennom hele låta, mens Do It Anyway og Dream Within A Dream er chille og dype. Sistnevnte minner meg veldig om en type progressive house som det florerte av når jeg første begynte å høre på elektronisk musikk. Har ikke hørt så mye av det de siste årene, men kult å høre det igjen i deep house.

Som tidligere nevnt som imponerer Locked Groove her med en sterk og variert EP med seks unike låter. Scuba vet å gi ut god musikk og vi håper han fortsetter med det.

northern exposure

Gamle Favoritter: Northern Exposure

3

northern exposure

Høydepunktet fra samarbeidet mellom
Sasha og John Digweed

Sasha & John Digweed – Northern Exposure (North) (Continous Mix) (1996)

Sasha & John Digweed – Northern Exposure (South) (Continous Mix) (1996)

Inspirert av den pågående diskusjonen om progressive house og min økende interesse for kommersielle mikser så tenkte jeg det var på høy tid å presentere våre lesere for det som høyst sannsynlig er det beste progressive miks-albumet som noensinne er laget.

Alexander Paul Coe, bedre kjent som Sasha, og John Digweed fant hverandre i 1993 og begynte et samarbeid som skulle resultere i en serie med fantastiske miks-album, legendariske netter på nattklubben Twilo og Delta Heavy-turneene. Men det mange mener er det absolutte høydepunktet av samarbeidet mellom to av verdens beste DJ’er er det første Northern Exposure-albumet. To fantastiske progressive reiser, en mot nord og en mot sør, fordelt på to cd’er sluppet på Ministry of Sound. Det regnes også som det store gjennombruddet for de to britene og gjorde dem til superstjerner innenfor progressive housemusikk.

Jeg har lenge hatt lyst til å lage en Gamle Favoritter-post om Sasha og John Digweed, men har alltid lurt på hvilke låter jeg skulle inkludere, og ekskludere. Selv om Sasha og Digweed er gode produsenter vil de for meg alltid være mest kjent som DJ’er, og da passer det vel kanskje bedre at Gamle Favoritter-posten deres er en DJ miks og ikke låter? Derfor skal jeg heller ikke snakke om låtene, fordi de skal ikke komme i fokus, det er det miksen som skal. Og en DJ miks blir ikke stort bedre enn Northern Exposure.

Underground-Fix1

Underground Fix

4

Underground-Fix1

Our love is Underground!

Beatportchart

Hector Couto – Take Me Away (Original Mix) Deep House Hot

Hector Couto – My Love Is Underground (Original Mix) Deep House

Det er et eller annet kult med stilen til Hector Couto. Han får en så vanvittig groove i låtene sine som gjør at de fenger ved første lytt, får det til å rykke i dansefoten og hodet begynner å gynge i takt. Sammen med en utrolig sterk bruk av vokaler og vokalsamples så føler jeg Hector Couto sin musikk representerer alt som housemusikk er ment for. Det er fengende, det er lett å danse til, musikken får deg i godt humør og du glemmer alle problemer du måtte ha.

Franck Roger – Deep In (Original Mix) Deep House Hot

Franck Roger ofrer aldri kvalitet for kvantitet, det er en ting som er helt sikkert. Pariseren slipper ikke så ofte musikk, men når han gjør det, er det alltid sterke, godt gjennomførte låter. Låtene har også en tendens til å modne med tiden. Deep In har en herlig dreven rytme som gjør den perfekt for dansegulvet. I tillegg har den kule saksofon- og vokalsamples som gir en fet summervibe. Antagelig min favoritt denne uken!

Julien Bracht – Aime Light (Original Mix) Techno

Julien Bracht – Acheronian (Original Mix) Techno

Beste technoslipp denne uken. Sven Väth og Cocoon Recordings slutter aldri å gi oss herlig musikk, og det slår ikke feil her heller.. Denne uken er det Julien Bracht som har sluppet en EP på tyskerens label. Dette er den simple, rytmiske technoen jeg er så glad i, fylt på med kule vokaler og analoge synther.

Lawrence – In A Rush (Original Mix) Deep House

Lawrence – Tangled Track (Original Mix) Deep House Hot

Et litt annerledes deep house-slipp enn hva vi er vant med. Lawrence gir oss en mer rytme- og melodifokusert musikk enn den vanlige bass- og vokaldrevne deep housen som produseres i dag. Smallville har blitt kåret til et av de beste lablene to år på rad nå, og vi ser at de ønsker å fortsette den trenden.

Ian Pooley & Spencer Parker – Lerchen Und Eulen (Radio Slave Mix) Deep House Hot

Tripmastaz – Komatoze (Original Mix) Tech House

Stelios Vassiloudis – Hunger (Original Mix) Tech House

+++

Ble så inspirert av de gode Fixtapene vi har hatt de siste ukene her i Underground Fix så jeg ønsket å gjøre et nytt bidrag. Denne gangen er det et langt større fokus på house enn mine tidligere mikser. Mot slutten drar det seg mot mørkere og dypere låter før miksen tar deg med mot en euforisk avslutning. Inkluderer både nye og gamle låter fra produsenter som Supernova, Adana Twins, Stelios Vassiloudis, Dixon, Solomun og John Digweed. Håper dere koser dere like mye når dere hører på den som jeg gjorde når jeg lagde den!

fabric 68

Fabric 68: Petre Inspirescu

6

fabric 68

Behov for å space ut en time? Petre Inspirescu og Fabric gir deg den perfekte miks for akkurat det.

Beatport

Petre Inspirescu – Fabric 68 (Continous Mix)

Minimal elektronisk musikk er neppe den mest populære sjangeren her på bloggen, men jeg vil allikevel skrive noen godord om denne miksen fra Petre Inspirescu. Rumeneren har fått æren av å gjøre den siste utgaven i Fabric-serien, en rekke livemikser tatt opp på den legendariske nattklubben i London. Inspirescu er mann med inspirasjoner fra to ulike verdener. Han har vokst opp med typisk gammel-sovjetisk klassisk musikk, men da han ble eldre og jernteppet hadde falt, oppdaget han den spennende og eksotiske verdenen av house og techno. Særlig var det den minimale delen, med Ricardo Villalobos som frontfigur, som inspirerte rumeneren og satte kursen for det som har blitt en meget suksessfull DJ og produksjonskarriere.

I motsetning til Villalobos, som ofte blander inn house og technolåter i sine DJ-set, så er denne timeslange miksen fra Petre Inspirescu strictly minimal. Nå er ikke jeg en person som hører på veldig mye minimal ellers, men denne miksen er virkelig noe helt spesielt. De utrolig fengende rytmene og sub-bassen bare trekker deg inn i en transe du ikke slipper ut av med det første. Mitt tips er å lene seg tilbake i en god stol, kanskje med en flaske øl eller et glass vin, lukke øynene og la musikken ta deg med til et annet sted.

Tracklist:

01. Petre Inspirescu – Lumiere
02. Petre Inspirescu – Chestii Socoteli
03. Petre Inspirescu – In Miriste
04. Petre Inspirescu – La Cuba
05. Petre Inspirescu – Anima
06. Petre Inspirescu – Chosen
07. Petre Inspirescu – Seara-n Crang
08. Petre Inspirescu – FH Dub
09. Petre Inspirescu – Flurimba (Yojik ConCon)
10. Petre Inspirescu – Basso Ostinato
11. Petre Inspirescu – Vastu’ Da Gama
12. Petre Inspirescu – Dansul Libelulei
13. Petre Inspirescu – Je T’aime Lori
14. Petre Inspirescu – Murgul
15. Bodiu Radu Dumitru – Piano Preludes

swedish silver

Swedish Silver Volume II

0

swedish silver

Drumcode henter frem det beste av svensk techno!

Beatport

Ida Engberg – Lucky Ones (Original Mix) Techno

Patrick Siech – Kill Room (Original Mix) Techno

Mikael Jonasson – Benefit of the Doubt (Original Mix) Techno

Hvis man sier ordet Sverige og elektronisk musikk til en tilfeldig forbipasserende, vil antagelig den personen komme opp med navn som Swedish House Mafia, Avicii eller Alesso. Det er heller ikke så veldig uventet, for det er pop-produsentene som har hatt mest suksess fra landet på andre siden av Svinesund, men det var ikke der det startet. Den første sjangeren av elektronisk musikk som hadde suksess i Sverige var technoen på midten av 90-tallet. Produsenter som Cari Lekebush og Adam Beyer begynte å gi ut musikk på den tiden, og de holder det gående fortsatt den dag i dag. Sistnevnte etablerte i 1996 det som i dag er kanskje verdens største og mest suksessfulle technolabels; Drumcode.

Nå har Adam Beyer hentet frem kremen av svenske technoprodusenter (selv om jeg savner Jesper Dahlbäck) og gitt ut et samlealbum det lukter krutt av. Du får låter fra veteraner som Ida Engberg, Joel Mull og Petter B sammen med låter fra den yngre garde representert ved Manic Brothers og Patrick Siech. Som vanlig ved albumslipp så har jeg trukket frem et par av mine favoritter, resten av albumet får du i en kjekk zippet fil under her.

Hele albumet

wild

Kahwe – Driving Me Wild EP

5

wild

Beste Anjunadeep slipp på lenge!

Beatport

Kahwe – Driving Me Wild (Original Mix) Deep House Hot

Kahwe – Anything (Original Mix) Deep House Hot

Kahwe – Yew (Original Mix) Electronica

Ikke siden Martin Roth slapp Beautiful Life har Anjunadeep sluppet noe så sterkt som denne EPen. Det som også er noe overraskende er at produsenten er en som knapt har hatt noen slipp på Beatport til nå. Jeg leste såvidt om Kahwe sin EP på Resident Advisor for en uke siden. EPen fikk en 4/5-rating, noe som fikk øynene mine opp. Når et slipp fra et relativt kommersielt label får 4 stjerner på RA så vet du det er bra musikk. Tittellåta Driving Me Wild er en sommerlig deep houselåt med behagelige vokaler og myke synther. Min favoritt, Anything, er en litt mer garage-inspirert, klassisk houselåt med fete vokalsamples og heftig groove. Yew er en langt roligere og mindre housey låt enn de to andre på EPen. Det er kanskje det låta som passer best til rolig lytting. Jeg liker den hvertfall veldig godt, selv om Driving Me Wild og Anything fikk hot-stempel.

Håper dere setter pris på denne EPen. Det er muligens ukens slipp i mine øyne (ører).

berghain

They Call It Teshno

4

berghain

«In Germany, they can’t say ‘techno’, so they call it ‘teshno’»- Seth Troxler

Techno, akkurat som house, er en svært variert og spennende sjanger. Akkurat som at det finnes forskjellige typer house, finnes det forskjellige typer techno. Det er kanskje et budskap vi i Housebloggen har vært flinke nok til å formidle til dere lesere. Vi er en houseblogg, og flesteparten av låtene vi skriver om skal være houselåter, men når forskjellen mellom de to sjangerne er såpass små som de ofte kan være og når det slippes så mye bra techno som det gjør så må vi se oss pent nødt til å skrive litt om det. I denne artikkelen har jeg samlet sammen ti varierte og gode technolåter som vi enten har oversett eller spart til denne artikkelen. Noen av låtene kunne fint fått et Hot-stempel, men akkurat her vil jeg ikke at min smak skal komme i veien for din dømmekraft.

Beatportchart

Wax – 50005 A (Original Mix) Techno

Wax – 50005 B (Original Mix) Techno

Dette her er en stil techno som jeg liker veldig godt. Dette er ikke techno som pøser på med masse energi i håp om at du skal «klikke» på dansegulvet. Nei, dette er techno som subtilt fanger oppmerksomheten din ved hjelp av en simpel, men fengende rytme og sender deg inn i en transe som skal gjøres godt å komme seg ut av. Dette er det siste slippet fra produsenten Shed sitt Wax-prosjekt så sjekk ut de tidligere slippene. Særlig anbefaler jeg 20002 B og 30003 B. Den svenske duoen Skudge lager også techno i denne stilen. 

Deetron feat. Hercules & Love Affair – Crave (Deetron cRAVE Dub) Techno

Fra rytmisk og simpel techno over til energisk og tung techno. Deetron remixet i høst sin egen deep houselåt, Crave, til dette tunge mesterverket. Både John Digweed og Eric Prydz har lovpriset denne energibølgen av en technolåt, og jeg ser hvor skryten kommer fra. Skammer meg litt at den ikke fikk plass i en Underground Fix i høst.

Pig & Dan – Relentless (Original Mix) Techno

Pig & Dan – Savage (Original Mix) Techno

Når det kommer til både kvantitet og kvalitet så var det får som hadde et bedre produksjonsår enn Pig & Dan i fjor. Duoen pumpet ut herlige låter på suksessfulle labels som Bedrock, Tronic og Suara, og vi kan vise til hits som MachinesCrazyMooshi og Let The Show Begin. Vi var stort sett flinke til å poste låter fra spanjolene, men dette var to av deres beste låter fra i fjor høst som vi gikk glipp av. Jeg tar de med i denne posten for å gjøre det godt igjen. Tung og energisk moderne techno!

Nicole Moudaber – Roar (Original Mix) Techno

Ibiza-residenten Nicole Moudaber hadde forrige uke et slipp på Carl Cox sitt Intec-label. Den pumpende technolåta Roar ligger i skrivende stund på 1. plass på Beatport technoliste. Hvis noen kan fortelle meg hvor vokalsamplene er hentet fra så hadde jeg blitt veldig glad. Har irritert meg grønn over hvor jeg har hørt det før.

Gregor Tresher – Relevance (Original Mix) Techno

Selv om Drumcode antagelig er det mest populære labelet i technoverdenen så får det også masse kritikk. Det er mange som synes det er lite innovasjon på Drumcode-slipp og at det er mye likt. Men Drumcode har aldri hatt noen intensjon om å finne opp hjulet på nytt, musikken på Drumcode skal kun være den hardeste og mest energiske technoen på markedet. Denne låta fra Gregor Tresher er intet unntak.

Mihalis Safras – I Am (Mark Broom Remix) Techno

Barker & Baumecker – No Body (Machinedrum Remix) Techno

Raudive – Relentless (Original Mix) Techno

Underground-Fix1

Underground Fix

3

Underground-Fix1

Underground Fix er din redning fra popens svette klør

Beatportchart

Tiger Stripes – Bright Lights (Andre Crom Remix) Deep House Hot

Starter som vanlig Underground Fix med en houselåt som er lett å like. Denne er fra siste slippet til OFF Recordings hvor svenske Tiger Stripes hadde et slipp. Originalen var god den, men remixen til Andre Crom var hakket mer edgy og hadde litt mer karakter enn originalen. Kule vokaler og fengende bass gjør at dette er ukens headliner!

Kris Wadsworth – Fan Mail (Original Mix) Deep House Hot

Den store retningen de siste par årene innen underground housemusikk, og særlig deep house, har vært det kritikerne har kalt «hipster-deep». Det vil si den veldig popvennlige og laidbacke deep housen labels som særlig Hot Creations og til tider Get Physical og Crosstown Rebels står for. Det er absolutt bra musikk, men det blir kanskje litt mye av det til tider. Det er derfor svært gledelig at labels som Hypercolour, Hotflush og Suara, som putter mer house i deep housen, opplever vekst og økt popularitet. Fan Mail av Kris Wadsworth ble sluppet på Hypercolour denne uka og er en spennende deep houselåt. Labelet hadde suksess med Huxleys Let It Go i fjor, mon tro om de får en like stor hit i år.

Mihalis Safras – Second Coming (Jewel Kid Remix) Tech House Hot

Edoardo Puri – Enjoy The After (Christian Farias Remix) Tech House

To låter som egentlig ikke har så veldig mye med hverandre å gjøre. De er ikke laget av samme produsent, de er ikke engang sluppet på samme label, men det er to låter i relativt samme stil, den stilen som første gjorde at jeg fikk interesse for underground elektronisk musikk. Det er to klassiske tech houselåter, og da er de tech house til ordets betydning også. De blander de rullende groovy basslinjene og samplearbeidet fra housemusikk med de tunge rytmene fra techno. Fengende og dansbart fra to relativt små labels, Skint Records og Monique Speciale. Hvilken likte du best?

Pascal Roeder – La Mache (Original Mix) Techno Hot

Det er ikke så ofte Globox slipper de helt store låtene, men denne her fra Pascal Roeder var en låt som falt meg godt for øret. Låta er tung, pumpende og bassdrevet techno, men det blir aldri masete. Herlig blanding av mørke industrielle og mer minimale elementer. Denne kunne blitt stor på et label som Drumcode eller Ostgut Ton.

Dale Howard – Leave Me (Original Mix) Deep House

Ryan Davis & Electric Rescue – Stroll (Roel Hoogendoorn Remix) Techno

Sharam Jey & Night Talk – On The Floor (Original Mix) Indie/Nu-Disco

Fur Coat feat. Mel Blatt – Fall’s Away (Just Be Remix) Deep House

Compuphonic feat. Marques Oliver – Sunset (Waze & Odyssey Remix) Deep House

+++

Det var egentlig planlagt en Fixtape fra en meget spennende trio denne uken, men på grunn av tekniske problemer måtte denne utgå. Du får i stedet kose deg med mitt favoritt Boiler Room-set (og video) fra i fjor. Her spiller Dixon og Kristian Beyer fra Âme på et hotellrom stappfullt med fans i Amsterdam. Innervisions, Boiler Room, putekrig og Paul Simon – kan det bli bedre?

benoit & sergio

Benoit & Sergio – Bridge So Far EP

1

benoit & sergio

Beatport

Benoit & Sergio – Bridge So Far (Original Mix) Deep House Hot

Benoit & Sergio – $100 Bill (Original Mix) Indie/Nu-Disco

Vi nevnte så smått Benoit & Sergio i forrige ukes Underground Fix. Den amerikanske duoen traff gull i høst med deres EP på Seth Troxlers label Visionquest. Deres evne til å ha et relativt catchy og kommerst lydbilde i produksjonene uten å få det til å høres cheesy, har gitt dem mange fans, både i den tradisjonelle house og discoscenen, men også blant det litt mer kommersielle publikum. Denne EPen er sluppet på Jamie Jones og Lee Foss’ Hot Creations, så stort label som man kan få i deep housens verden. Bridge So Far bygger på en slap-bass groove, 80′s new wave-synther og svevende mannlige indie pop-vokaler. Det er uten tvil catchy, og jeg ser ikke bort fra at denne låta når høyt. $100 Bill med sin funky groove og mer oppløftende stemning har et større discopreg over seg enn tittellåta. Det er den låta som uten tvil ville gjøre seg best på dansegulvet, og mange vil kanskje like den best. Benoit & Sergio fortsetter å levere flotte låter som er perfekte gateway-drugs for deg som ikke helt tar deep house enda.

FCL – It’s You (San Soda’s Panorama Bar Acca Version) Deep House Beatport

Dette er en låt som har en litt merkelig historie. I realiteten er det jo faktisk bare en acapella med litt rytmeelementer og enkel bass, og om ikke det var nok så er det bare en cover av ESPs It’s You, en houseklassiker fra 1986. I tillegg ble den kun sluppet i vinylformat på et knøttlite belgisk label i sommer. Så hvordan i alle dager kan en acapella med hi-hat og clap få såpass hype at vinylrips av låta går for $30 dollar på Discogs? Det svaret kan ikke jeg gi deg, men Simon Dunmore og Defected signerte låta, noe som førte til at San Soda måtte forklare seg på internett og mange houseveteraner spådde død over housescenen (noe de gjør annenhver uke). Alt jeg egentlig har å si om denne låta er at det er en fengende acapella, og at jeg gleder meg til å høre remixene som kommer.

eric-prydz471-620x406

Eric Prydz – Essential Mix

7

eric-prydz471-620x406

Gjør deg klar for to timer med progressiv magi

Om jeg skal være helt ærlig så hadde jeg ikke spesielt store forhåpninger til denne Essential Mixen fra Eric Prydz. Med tanke på at svensken nå har flyttet til Los Angeles og jobber med å slå igjennom der så fryktet jeg at miksen kom til å være relativt cheesy, til Eric Prydz sin standard, og fylt opp med hans største hits. Selv om låter som Everyday, Allein og Pjanoo er gode så synes jeg de er overspilte og ikke det man ønsker å høre i en Essential Mix, men jeg var forberedt på at de skulle komme på rekke og rad. For å si det sånn så regnet jeg ikke med at jeg ville sitte oppe til klokka fire i natt, men jeg ble sittende.

Grunnen til det var at Prydz overrasket noe så til de grader! Jeg hadde ikke regnet med å høre to timer sammenhengende mørk progressive house. Spesielt starten likte jeg veldig godt, her var det ikke så mange Pryda-låter, men alle låtene han spilte han en mørk tone, noe som satt stemninga for resten av miksen. Etterhvert begynte Pryda-låtene å rulle inn én etter én; Snaz, Border Control, en fantastisk remix av ReeperbahnGamesRush og Clapham, ingen av dem har blitt sluppet enda. I tillegg spilte han en herlig technolåt, Drums In The Deep, under Cirez D-aliaset. Det er sikkert ikke så stort nytt for mange av dere, men for en technoentusiast som meg så gledet det stort. Miksen landet i Jeremy Olanders mesterverk, Let Me Feel, som slippes på Pryda Friends denne måneden. En perfekt avslutning.

Jeg må nok la dette synke inn litt og høre på miksen et par ganger til, men nå vil jeg si at dette er den beste miksen jeg har hørt fra Eric Prydz siden hans Essential Mix i 2007, og den beste progressive mikstapen jeg har hørt siden John Digweeds Essential Mix i 2010 (Snaz ble for første gang spilt her). Mange av dere som foretrekker kommersiell elektronisk musikk kommer nok ikke til å være helt i ekstase over denne miksen, men dersom du har hørt på Pryda i mange år og elsker god og mørk progressive house, kommer du til å elske det!

Tracklist:

01. Pryda – Liam (Unreleased)
02. Not Mani – Need You (Unreleased)
03. Tonja Holma – Spanish Delight (Unreleased)
04. Christopher Kah – Evolution 909 (Magnus Froblom Remix)
05. Cory Lasser – Cypher (Unreleased)
06. Pryda – Snaz (Unreleased)
07. Pryda – Border Control w/ Pryda – Reeperbahn (Chordapella Mix) (Unreleased)
08. Pryda – EPIC Radio 003 ID (Unreleased)
09. Arpo – Interlude (Unreleased)
10. Pryda – Warrior (Unreleased)
11. Pryda – ID (Unreleased)
12. Pryda – Games (Unreleased)
13. Pryda – Rush (Unreleased)
14. Pryda – Power Drive (Unreleased)
15. Pryda – Clapham (Unreleased)
16. Cirez D – Drums In The Deep (Unreleased)
17. Jeremy Olander – Apex (Unreleased)
18. Jeremy Olander – Let Me Feel (Eric Prydz Dub Remix) (Unreleased)
19. Pryda – Rotonda (Unreleased)
20. Jeremy Olander – Rorschach (Original Mix)
21. Pryda – Welcome To My House (Unreleased)
22. Eric Prydz – Every Day (Interlude Mix) (Unreleased)
23. Pryda – One Day (Unreleased)
24. Jeremy Olander – Let Me Feel (Unreleased)

Underground-Fix1

Underground Fix

7

Underground-Fix1

Are you the hunter or the hunted?

Beatportchart

Martin Patiño feat. Astrid – Hunter (Original Mix) Deep House Hot

Luciano har vært i gamet lenge, og han vet hvordan han skal finne talenter og gode låter til sitt eminente Cadenza-label. I min topp 20 liste for fjoråret hadde jeg to låter fra labelet, Heart of Flesh og Cocoua, i 2011 gikk Mendos Old School på repeat. Luciano er enkelt å greit en ekspert på å plukke ut sterke og varierte låter som slår an både hos underground-hodene og den litt mer kommersielle delen av housescenen. Hunter fra Martin Patiño kan fort vise seg å være en av vinterens beste låter. Det som sikkert vil fenge de fleste ved låta er nok uten tvil det sterke vokalarbeidet til Astrid som sammen med flotte pianoakkorder utgjør den melodiøse fasen av låta. Men prøv å legg merke til perkusjonene og rytmen i låta. Det er veldig typisk latin-inspirert housemusikk som ikke er uvanlig fra Cadenza og Martin Patiño.

Matthew Dear – Fighting Is Futile (Benoit & Sergio Remix) Indie/Nu-Disco Hot

Benoit & Sergio har alltid vært en duo som har flørtet heftig med popreferanser i produksjonene sine. Det er de langt fra alene om, men de skiller seg ut ved evnen til å unngå «cheezy»-faktoren. På mandag slipper de en meget spennende EP på Hot Creations, er den like bra som deres EP på Visionquest fra i høst så lover det stort. I mellomtiden får dere kose dere med en meget chill remix av Matthew Dears Fighting Is Futile.

Anthony Middleton – Till The End Of… (Original Mix) Deep House Hot

Get Physical fortsetter som vanlig å pumpe ut det ene heftige releaset etter det andre og har uten tvil fått en meget godt start på 2013. Denne gangen er det Anthony Middleton som står for underholdningen, hvor Till The End Of markerer høydepunktet med sine svale vokaler i en ganske så Melankolsk EP. Erketypisk GP.

A Lister – Addiction (Original Mix) House Hot

I 2012 var det «hipster» deep’en som dominerte listene totalt, men i år har jeg personlig stor tro på at produksjoner med enda kraftigere gjenklang fra den eldre housen vil bli synligere. Vi vil få se enda større kommersiell suksess fra artister som f.eks. Hector Couto, Deetron, Darius Syrossian og George Fitzgerald. Her har vi en rimelig straight forward, men kul acid produksjon fra A Lister som havner midt i smørøyet for min del.

Marc Romboy – L’Arc En Ciel (Original Mix) House

Darius Syrossian & Hector Couto – Here We Come (Original Mix) Deep House

BP – Inspirado Por Usted (Guy J Remix) Techno

Danny Serrano – Climb (Sidney Charles Remix) Tech House

The Deepshakerz – Workout (Original Mix) Tech House

Atelewo – Infinity (Original Mix) Deep House

+++

Det er tid for ny Fixtape og denne gangen er det Tigergutt som står bak. Han spilte med heutZe på Underground Fix sin konseptkveld på BrukBar og SUPA Klubb i Trondheim, fredag 18. januar. I denne mixtapen får du tre kvarter med både ny og gammel housemusikk fra blant annet Henry Saiz, Maya Jane Coles, Shonky og Nick Curly.

Chris/heutZe

heutZe’s RSS Feed