Feh

Feh

(174 comments, 214 posts)

This user hasn’t shared any profile information

Posts by Feh
bnight

Clarity / Mr. Lover / Move / Insomnia

1

bnight

Zedd – Clarity (Walden Remix) Progressive Soundcloud

Walden la ut sin remix av Clarity eksklusivt på dancingastronaut for et par uker siden. Litt svett lydkvalitet på den, men likefremt en knallfet remix!

Sidney Samson – Move (Original Mix) Electro Beatport

Spesiell låt fra Sidney Samson som virkelig har slitt med å imponere meg siden klassikeren Riverside. Han hadde en fet låt med Martin Garrix for litt siden og følger nå opp med en egenproduksjon av tilsvarende sort. Bigroom electro/prog med et ganske overraskende dropp som fungerer ganske bra selv om det er mildt sagt beinhardt.

Lazy Rich – Insomnia (Original Mix) Electro Hot Beatport

Lazy Rich var også klar med ny låt denne uken i form av vokallåten Insomnia. Det som er litt morsomt med låta, er at vokalsporet er levert av Chris Lakes vakre kone, Gita Lake, kanskje bedre kjent under artistnavnet Nastala som har levert vokalspor til noen av Chris Lakes låter (bl.a. til en av mine favoritt funkyhouse låter, Stay).

Brekkene i Insomnia er rett og slett utrolig digge og vokalen passer helt dønn perfekt til låten før det braker løs i typisk Lazy Rich stil. Kanskje litt snillere enn vanlig, men likevel hardt nok.

KillaGraham & Carnage – Mr. Lover (Original Mix) Electro Soundcloud

Carnage & Borgore har drevet litt hver for seg i det siste og mens Borgore er på trappene med en collab release med Cedric Gervais har Carnage jobbet med KillaGraham. Resultatet ble electrolåten Mr. Lover som ble gitt ut gratis på Soundcloud tildligere i uken.

fredagsliste_ny_213

Fredagslisten 07.03.2013

0

fredagsliste_ny_213

Fredagslisten

Jeremy Olander – Let Me Feel (Original Mix) Progressive

På en sterk 35 plass på Beatport topp 100 overall finner vi Jeremy Olanders seneste verk. For min egen del er det hans feteste låt hittil siden jeg liker det best når han er på de lysere siden av sjangeren. Melodiene er sterke og sammen med resten av elementene i låta gir den en sinnsyk godfølelse!

Sander Van Doorn & Mark Knight vs. Underworld – Ten (Original Mix) Progressive Beatport

Mark Knight feirer 10 år med Toolroom Records og fikk med seg Sander Van Doorn og Underworld på godlåta Ten for å feire jubileet!

Dimitri Vegas, Moguai & Like Mike – Mammoth (Original Mix) Progressive Beatport

Mammoth sprengte seg rett inn på tredjeplass på Beatport Top 10 denne uken. Ikke så rart med tanke på hvor feit låta er!

Tommy Trash – Monkey See Monkey Do (Tom Staar Remix) Progressive Beatport

Tom Staar har funnet en vanvittig god oppskrift på hvordan han kan lage store bigroom proglåter. Hans remix av Monkey See Monkey Do var nok en av de som slo an best blant remixene som ble gitt ut av låten på mandag.

Wolfgang Gartner – Anaconda (Original Mix) Electro Beatport

Eksperimentell og stilig låt fra Wolfgang Gartner som aldri har vært redd for å prøve nye veier.

Avicii & Nicky Romero – I Could Be The One (John Christian Remix) Electro Beatport

Min favoritt blant remixene av ICBTO er John Christians bigroom progmix!

DubVision – Redux (Original Mix) Progressive Beatport

DubVision er igjen klar med en ny melodisk proglåt på Spinnin. Med masse energi, store synther og en flott melodi fortsetter de rekken av gode låter fra duoen.

Vil du ha litt mer lesestoff kan du også sjekke ut vår anmeldelse av Dirty Souths første artistalbum,
Speed Of Life, samt en kort artikkel om Lemaitre + deres nyeste EP, Relativity 3.

Ukens Joker

First State feat. Sarah Howells – Seeing Stars (Original Mix) Progressive Beatport

Det er riktignok noen uker siden denne kom ut, men for prog house fansen så er dette en låt som absolutt bør sjekkes ut. Sarah Howells nydelige stemme er lagt inn i noen fantastisk deilige pianobrekk før det tar av i store melodiske takeoff. Stemning!

Ukens Mixtape

Mikael Weermets presenterte den siste episoden av hans radioshow, The Sound Of Now hvor han har presset 76 låter inn i en 60 minutter lang miks. Om folka på vorset ditt hater 7 min lange tracks kan du fyre på denne istedet der hver låt sjelden varer mer enn 1-2 min med fullt trykk.

Tracklist på Soundcloud.

Preview: Walden – Intropial (Remixes)

En av hans feteste låter til nå får remixer. TV Noise, Pierce Fulton leverer to bigroom progressive remixer, mens Ghost stiller opp med en Dubstep tolkning av låten.

Release: 18. mars.

Preview: Arty feat. Chris James – Together We Are (Audien Remix)

Om du synes Artys originale ble litt for slapp kan du ta en lytt på Audiens tolkning av låten. Ut er piano og myke kicks, inn er skarpere synther og en litt hardere bigroom feel.

Release: 18. mars.

Preview: DubVision – Redux

DubVision brødrene er igjen tilbake med ny låt på Spinnin Records. Oppskriften er den de omtrent alltid har brukt med stor vekt på å komponere en god melodi og parre den opp med energiske synther og trommeverk.

Release: 8. Mars

news

Ny kategori: Nyheter

0

news

Ny kategori for nyheter, previews, intervjuer og diverse!

Som noen allerede har lagt merke til har vi lagt til en ny kategori på bloggen. I denne vil vi legge ut previews, nyheter og annet spennende stoff relatert til EDM på en eller annen måte slik at dere kan få med dere mer av hva som rører på seg.

For å ikke nedrenne facebooken vår med mindre statuser som kanskje ikke er så viktige vil ikke nye artikler i denne kategorien annonseres hverken på Facebook eller Twitter. Det vil altså si at du må selv sjekke kategorien ved å trykke på Nyheter i bloggens meny. I det nye designet vi jobber med vil artikler fra denne kategorien i større grad være synlig på forsiden, men foreløpig gidder vi ikke prioritere dette i det nåværende designet.

Vi kan uansett love at vi skal holde kategorien oppdatert, og de aller fleste dagene skal det komme nye oppdateringer som er verdt å få med seg, så sørg for å sjekk innom den minst en gang om dagen om du er sulten på mer EDM relatert stoff enn selve musikken.

Direkte url til den nye kategorien er som de andre: www.housebloggen.no/nyheter

Lemaitre-Relativity-3

Lemaitre – Relativity 3

2

Lemaitre-Relativity-3

Lemaitre burde være et navn de fleste har hørt om til nå, men hvis ikke er det høyt på tide at du får øynene opp for den norske duoen.

Ulrik Lund og Kjetil Jansen startet opp så sent som i 2010 og har hatt en formidabel fremgang siden da. Noe av det viktigste som skjedde er vel at de havnet på andreplass i NRK Urørt finalen i 2012 med låten Strobes pt. 2 som siden gikk sin seiersgang på NRK P3 og fikk med det mye oppmerksomhet i Norge. Siden det har musikken deres, en lystig blanding av inde, disco, funk, electro og electronica blitt spredt som ild i tørt gress verden over. De sier selv at de henter mye inspirasjon fra artister som Justice, Daft Punk, deadmau5 o.l., men stilen deres er likevel ganske så unik. 2012 bød dog på mer action for gutta da de først fikk spille på Hovefestivalen foran gale nordmenn for så å bli flydd direkte over til Sverige i helikopter for å spille på en av de største festivalene i Sverige, Peace & Love!

En ting til verdt å nevne er at de allerede har gjort et par kule remixjobber for større artister. Bl.a. har de gjort en fet remix for Netsky på låten We Can Only Live Today pluss at de snart kommer med en kul remix av Mat Zo & Porter Robinsons monsterlåt Easy.

Mye av suksessen kan nok også være på grunn av hjelpen de har fått fra Johannes Greve Muskat som har hjulpet de med å lage stilige musikkvideoer og en kul visuell stil som har slått veldig godt an på YouTube. De har også levert musikk til den VGTV sendte serien om skapningen av ski- og snowboardfilmen Supervention som ettter planene skal slippes i november i år.

Etter å ha turnert i Europa og USA i 2012 er de nå tilbake med den tredje EPen i Relativity serien og serverer oss låtene Iron Pyrite, Continuum, Cut To Black og Fiction. Som vanlig leverer de knallsterke låter som sitter som printet inn i trommehinnene fra første lytt med deres unike, lettbeinte sound. Jeg er ganske sikker på at nettop dette er kanskje den største grunnen til den stigende sukessen, at låtene kan høres i omtrent alle settinger, av omtrent alle, og fortsatt falle i smak. Om du er gammel eller ung, på klubb eller i senga spiller ingen rolle når de liflige tonene fyller øregangen. Om de fortsetter på et såpass høyt nivå som de gjør nå er jeg ganske sikker på at Lemaitre kommer til å bli en av våre mest populære elektroniske musikk-eksportvarer innen få år!

Under kjøp og DL lenke er sett med deres tidligere EPer i Relativity serien samt debut EPen The Friendly Sound. Sjekk også ut Soundclouden deres for flere låter (mange er gratis!) og sleng inn en like på deres facebook side.

Følg Lemaitre på:

Soundcloud | Web | Facebook | Twitter | YouTube | iTunes

Kjøp Relativity pt. 3 på iTunes ($4.99)

DL: Lemaitre – Relativity pt. 3

 

Preview: Cazzette – Weapon (EDX’s Acapulco At Night Remix)

EDX er på trappene med en ny låt perfekt for de varmere tidene av året. Denne gangen en deilig remix av Cazzettes superfete låt Weapon.

Release: Ukjent

Preview: Marco V – Walhalla

Det er lenge siden Marco V har kommet med noe som har vært spennende å fortelle om. Walhalla er i prinsippet ikke så mye bedre, men i det minste har han fått til et stilig breakdown før det smeller i gang i kjent generisk stil.

Release 11. mars

Preview: Ummet Ozcan – Here & Now

I lang tid et hett navn på trance scenen, Ummet Ozcan, er snart ute med ny låt på Spinnin. Here & Now viderefører hans techy stil i en stor bigroom electro/proglåt.

Rlease 25. Mars

Avicii – X You

Mange fikk sikkert med seg prosjektet der Avicii inviterte hvem som helst til å sende inn deler til en låt som til slutt skulle settes sammen til en hel låt for utvigelse. Ikke akkurat en nyhet, men hvis du ikke har fått med deg resultatet kan du se det i videoen under, eller åpne låten i Spotify:

X You på Spotify

X You på iTunes

X You på YouTube

Vil du lese mer stoff om prosjektet har NRK P3 laget en fyldigere artikkel du kan lese her.

dirty-south-super-sounds

Album: Dirty South – Speed Of Life

6

dirty-south-super-sounds

Omtale: Dirty South – Speed Of Life

Dirty South – den australske bautaen innen progressive house er på plass med sitt aller første artistalbum. Dragan Roganović har vært en stor del av prog house scenen i over åtte år og er et navn som burde stå høyt på listen over de som har fått til mest med sjangeren. To ganger har han blitt nominert for Grammy med remixer av henholdsvis Kaskade og The Temper Traps (i følge med Axwell), men viktigst er nok at han er hjernen bak låter som Phazing, Let It Go, Open Your Heart, We Are, Alive, Walking Alone, Eyes Wide Open og City Of Dreams i tillegg til en lang liste av remixer. Ingen tvil om at han er en av de desidert største navnene i prog house scenen.

Speed Of Life markerer nok en milepæl i Dirty Souths fantastiske karriere, men det skal mye til for å toppe hans tidligere utgivelser som av mange blir sett på som noen av de beste låtene of all time. Jeg kan si først som sist at albumet leverer veldig sterke låter, men om de kommer til å overgå noen av nevnte låter gjenstår å se.

Det tok meg ikke lang tid før jeg begynte å ane en ramme rundt låtene. De er alle oppstemte, tidvis euforiske og lystige. En stil Dirty South er kjent for og som han har tatt ut til det fulle i dette albumet. Av låter så finner vi den pop-aktige Your Heart med Joe Gil på vokalen, full-out clublåten Champions, bigroom proglåtene Gods, ResetSomething Like You med Rudy, Super Sounds og Until The End med Joe Gil, tittelsporet Speed Of Life samt de to litt mer alternative låtene Sunrise (drum&bass/dubstep-aktig) og Sunset (chillout-ish).

En ting som er verdt å nevne om albumet er at jeg finner det usedvanlig godt mastret. Lydkvaliteten er bare helt enorm når man hører på låtene, faktisk noe av det beste jeg har hørt på lang tid. Det kan til tider bli en anelse grøt når mange elementer er i spill, men generelt sett er det meste i høyeste grad i harmoni og det er få eller ingen elementer som peaker ut over de grensene de er ment å ha. Jeg måtte faktisk skru opp lydstyrken et par ekstra hakk for å få outputen på samme nivå som andre låter, noe som tyder på at det ikke er brukt for mye «loudness». Stor tommel opp for nettop dette!

Variasjonen i låtene på skiva er ikke mye å skryte av, det meste går i et veldig likt toneleie og høres i prinsippet ganske likt ut hvis du ikke hører nøye etter. Det er både positivt og negativt siden det ikke viser så stor kreativitet som andre artister klarer å få til, men det positive er at albumet er på trygg grunn og inneholder få eller ingen fillers. Bigroom låtene gjør jobben sin akkurat slik de skal i ekte Dirty South stil med store synther og flotte melodier, noe som er spesielt tydelig i tittelsporet Speed Of Lifes melodi når den omsider tar av neste tre minutter ut i låta. Clublåten Champions fungerer helt greit og vil nok stå frem som en av de mer populære låtene på skiva hos andre DJs. Av vokallåtene er det (selvsagt?) låtene med Rudy, Something Like You og Gods, som fremstår som de beste i mine ører. For de som måtte lure så er Ruben Haze et prosjektnavn Dirty South og Rudy bruker om låter med akustiske innslag (såvidt meg bekjent). Det er altså Rudy som har vokalen i den sammenheng.

For å nevne litt mer om Speed Of Life så begynner denne låta utrolig tregt, nesten så tregt at jeg i halvsinne over at det ikke skjedde noe tenkte på å skippe til neste låt, men så fanget noe annet oppmerksomheten min og den fikk spille seg ut til det fulle og FOR en låt! Den bruker altså nesten tre minutter på å sakte gjøre deg kjent med hovedmelodien og samtidig bygge opp elementer rundt samt forberedelser til takeoff. Etter to og et halvt minutt detter den plutselig helt ned i kjelleren igjen og starter enda et buildup, men denne gangen litt mer seriøst. Synthene får sakte men sikkert større release og elementene rundt bygges opp før det plugselig eksploderer i et melodisk euforia av dimensjoner med et svært fengende hook. Kan med stor trygghet si at dette er låten som virkelig kommer til å få festivalpublikumet til å huske Dirty Souths konserter i tiden fremover der den følelsesladde melodien innbyr til bro-hugging, hopping og nynning i takt med melodien.

Alt i alt et solid album fra Dirty South som er vel verdt å få med seg. Forvent dog ikke at han kommer til å toppe noe av det han allerede har laget, men som et friskt pust i en ellers syre og wobblebefengt prog scene er albumet et solid lyspunkt i hverdagen. Er du av typen som konsumerer musikk like fort som du spiser middag kommer du nok til å slite med å like dette, men er du som meg og har hørt på prog house i et tiår eller mer allerede kommer du virkelig til å verdsette låtene som et deilig friskt pust i en sjanger ellers oversvømt av generisk dritt.

Tracklist:

1. Gods (feat. Ruben Haze)
2. Super Sounds
3. Until The End (feat. Joe Gil)
4. Champions
5. Sunrise
6. Your Heart (feat. Joe Gil)
7. Reset
8. Something Like You (feat. Rudy)
9. Sunset
10. Speed Of Life

Last ned Speed Of Life

Kjøp på iTunes (kun $9.99)

 

PS: Jeg anbefaler dere å ta mer enn en gjennomlytning av albumet før dere bestemmer dere. Etter første gjennomlytting hadde jeg egentlig mest lyst til å skrive en mer negativt ladet anmeldelse, men etter å ha latt låtene synke inn og fått noen gjennomspillinger fremtår de som mye bedre enn ved første lytt.

Feh’s RSS Feed