Album: Henry Saiz – Reality Is For Those …

den juni 11 | av | med 3 kommentarer

reality is for those

Utfordringene er alltid store for houseprodusenter når man skal gi ut et album. Særlig hvis man hovedsaklig er kjent for å produsere danselåter. Fellen mange produsenter da går i er at låtutvalget på albumet blir for lite variert og man høyst sannsynlig ville tjent på å sluppet alle låtene som singler eller EPer. Prøver man ut nye stiler står man i fare for å skuffe fansen, som hadde forventet 12 dancefloor-killers.

Henry Saiz er en av produsentene som har et vidt nok repertoar til å gjøre et bra album så når Reality Is For Those Who Are Not Strong Enough To Confront Their Dreams ble annonsert for godt over et år siden så var jeg én av mange som mente at dette var perfekt. Men da lead-singelen All The Evil of This World ble lansert i vinter må jeg ærlig talt innrømme at jeg ble en smule skuffet. Derfor hadde jeg kanskje ikke like store forhåpninger til dette albumet som for et år siden når jeg hørte gjennom albumet i går kveld. Det viste seg at mine bekymringer ikke hadde rot i virkeligheten for dette albumet svarte så absolutt til forventningene jeg hadde før jeg hørte lead-singelen.

Det er lenge vært kjent at Henry Saiz har lagt ned en mengde med arbeid i dette albumet. Hele albumet er produsert i en liten hytte i skogen, mange av låtene i LSD-rus, hvorav alt har blitt dokumentert gjennom en smule bisarr videodagbok. Resultatet er 17 låter i svært varierende stil, men ikke i varierende kvalitet. Jeg har ikke fått hørt i gjennom albumet mange nok ganger til å utpeke noen klare favorittlåter på albumet, men ved første gjennomlytt synes jeg Love Mythology, Of Muses and Slaves, The Light og Hymn To Nowhere utmerket seg.

Dette er et album jeg tror kan gå hjem hos omtrent samtlige av våre lesere på bloggen. Alt fra rene housepurister til mer kommersielt rettede fans. Spanjolen serverer noe for enhver smak!

Spotify | Beatport

Si din mening!

HouseMama sier:

Nydelig album rett og slett. Svevende, drømmende.
Blir deilig å ha på øret på stranda i sommer.

Og ja – Love Mythology er en flott popi’sh fengende låt.

Incognito sier:

Pluss for et flott albumcover også! Dette blir spennende