monkeyseemonkeydo

Monkey See Monkey Do (Remixes)

4

monkeyseemonkeydo

Tommy Trash – Monkey See Monkey Do (Tommy Trash Re-Edit) Electro

Tommy Trash – Monkey See Monkey Do (Tom Staar Remix) Progressive

Tommy Trash – Monkey See Monkey Do (Nom De Strip Remix) Electro

Tommy Trash – Monkey See Monkey Do (Zero Hero Remix) Electro

Hot

Beatport

En av Tommys mest spesielle låter er etter en nesten halvt års utsettelse endelig klar for release på mau5trap. Tommy Trash har inkludert en finfin re-edit av originalen fra 2011 som oppgraderer sounden til dagens nivå både i forhold til generelle produksjoner, men også i forhold til hans egen utvikling. Breakdownet fra originalen er i store deler bevart, mens droppene har fått en saftig overhaling som gjør låten litt mer spiselig for lyttere som ikke er like glad i Tommy Trash særegne, unike stil.

Tom Staar hiver seg på en remix litt i samme stil som han har hatt den siste tiden med lange fine buildups og funky, rullende housebeats. En stil som egner seg utrolig godt for avspilling på større arenaer. Nom De Strip som bare i forrige uke slapp sin egen EP på mau5trap leverer også en knallsterk remix av den litt mer skrudde sorten som jeg sliter å beskrive med ord. Hør selv!

For å toppe det som kanskje er en av årets hittil sterkeste remix EPer finner vi Zero Hero remixen. Selv om alle remixene er gode i hver sin kategori må jeg si at Zero Hero tar kaka der han flesker til med en gigantisk electroremix av låten hvor han både tar med noen originale elementer, men i tillegg skrur litt på de og legger til sine egne før det braker løs i et monster av et dropp. En kommentar på soundcloud beskrev låten ganske godt oppsummert i ett ord: Filthy!

mammoth

Dimitri Vegas, Moguai & Like Mike – Mammoth

5

mammoth

Dimitri Vegas, Moguai & Like Mike – Mammoth (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Ikke lenge etter slippet av den superpopulære Wakanda er belgias hotteste DJ-duo tilbake med nok en knallåt. Sjelden har navnevalget til en låt vært så beskrivende som i dette tilfellet, for dette er udiskutabelt en mammut av en låt. Forsiktig starter den med et hint av basslinjen og enkle elementer, men når du kommer et drøyt minutt ut i låten og Mammoth slår inn med full styrke er det ingen vei tilbake. Hovedtemaet i låten er vanvittig stort og skaper en helt egen romfølelse i låten og høres nesten litt majestetisk ut, om det er et ord man kan bruke i musikken. Dette er ingen kompleks låt fyllt av forskjellige elementer, men har fokuset på de få den bruker, noe som fungerer utrolig bra.

olander

Jeremy Olander – Let Me Feel

12

olander

Jeremy Olander – Let Me Feel (Original Mix) Progressive Hot

Tro det eller ei, så er det snart ett og et halvt år siden Jeremy Olander har gitt ut noe på Pryda Friends. Det er svært pussig, med tanke på at han har drøssevis med godlåter som ligger der uten å ha blitt sluppet. I tillegg hadde låter som Evade, RiotsRypamont og Fairfax stor suksess så man skulle tro Prydz ville presse ut så mange slipp som mulig. Men ikke noen flere Olander-låter har kommet på PRYF, i stedet har Jeremy gitt ut en mengde gratis låter pluss et par slipp på andre labels som Toolroom og Cr2.

Let Me Feel er av de mer oppløftende låtene til Jeremy Olander. Litt i samme stil som Fairfax og Norrsken samt remixen hans av Adrian Lux’ Fire. Låta har et særegent hook som sammen med det beste vokalsamplingen Jeremy noensinne har gjort, gjør låta utrolig fengende. Selv om jeg er svakere for de mørkere og tyngre låtene hans så kan jeg ikke unngå å digge denne låta. Håper og tror denne når høyt og for alvor setter Olander på kartet – progressive house trenger det!

tool200

Ten / Blacklight

1

tool200

Sander Van Doorn & Mark Knight vs. Underworld – Ten (Original Mix) Progressive Hot Beatport

En sjelden gang iblant dukker det opp collabs som dette her. To produsenter fra vidt forskjellige verdener kommer sammen og tar med seg en akkurat passe mengde elementer fra hver kant og møtes på midten. Resultatet blir Ten, en deilig proglåt som tar meg seg de techy trommene som forsåvidt begge er kjent for, men krydrer det opp med Sanders acid og selvfølgelig Mark Knights umisgjenkjennelige melodiparti i midten av breakdownet. Vokalen levert av legendariske Karl Hyde fra Underworld er det ingenting å si på og passer perfekt til denne type musikk. Her får du en låt som høres fresh ut i 2013, men samtidig inneholder flere old-school elementer og passer like godt for lyttere som kom sent på scenen som for de eldre.

Ten er laget for å feire 10-års jubileet til labelet og for en måte å gjøre det på! Låten er garantert å sette en nok en milepæl for Mark Knights Toolroom records og du kan med trygghet forvente å høre denne ihjelspilt av de fleste større DJs i tiden fremover og utover sommeren.

Funkagenda – Blacklight (Original Club Mix) Progressive Beatport

Funkagendas bidrag til årets Toolrooms Miami compilation er i form av låten Blacklight. Det er ikke noe nytt og revolusjonerende over dette, men det er noe med stilen til Funkagenda som gjør at jeg aldri blir lei. Det dundrer avgårde med tunge kicks og stramme basslinjer i tillegg til det spesielle syntharbeidet som nærmest har blitt et eget varemerke for Funkagenda, Mark Knight og Paul Thomas. Låten starter litt trått, men når breakdownet er i gang og det sakte men sikkert starter å bygge seg opp er det umulig å ikke la seg rive med mot takeoffet.

FMK_011_cover-big

Aye Patch EP

2

FMK_011_cover-big

Tobi Kramer – Offsuit (Original Mix) Tech House Beatport

Tobi Kramer – Aye Patch (Original Mix) Tech House Beatport

Tobi Kramer – Busker (Original Mix) Tech House Beatport

Den siste tyden har bydd på mange gode tech house-slipp, og det ser ut til at den gode trenden fortsetter. Tobi Kramer er en nykommer som her leverer sin første EP på intet mindre enn Format:Bs eget label, Formatik Records. Mine favoritter på EPen er Offsuit og Aye Patch, to pumpende låter i høyt tempo. Busker er også en grei låt og inneholder gitarspill og klingende perkusjon som mest av alt gir meg assosiasjoner til Pink Floyds Money. Den har imidlertid ikke den samme drivende basslinja som de to førstnevnte, og dermed stikker de første to av med seieren på denne EPen for min del. Det overrasket meg ikke at Aye Patch allerede har funnet veien inn i Sébastien Léger sine sett. Vil med det samme benytte sjansen til å anbefale en remix fra fjoråret fra Kramer, nemlig hans remix av Format:Bs Socks & Sandals.

her_sacred_oath_ii_by_ineedchemicalx-d5lodzl

Lørdagsdisco!

1

her_sacred_oath_ii_by_ineedchemicalx-d5lodzl

Det er er flere som har etterspurt Indie og Nu Disco, så da var det på tide å få ramset opp et knippe låter til dere. Jeg har prøvd å plukke låter av litt ulikkarakter slik at alle finner noe de liker. Ta med låtene på vorset i kveld og de slår garantert an! 

Only Children – Down Fever (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco

Gigamesh – Enjoy (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco

Adam Banks – Undercover (Kreature Remix) Indie Dance/Nu Disco

Nora En Pure – Norma Jean (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco Hot

Satin Jackets – You Make Me Feel Good (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco

Clarian – Renaissance (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco

Kamp! – Azure (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco

Sharam Jey, Kolombo – Big Deal! (Original Mix) House

Symbolone – Pink Elephant (Ilija Rudman Aqua Funkadelica Mix) Indie Dance/Nu Disco

Tornado Wallace – Thinking Allowed (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco Hot 

playcooltheoldschool

Play Cool The Old School EP

0

playcooltheoldschool

Jay Lumen – Play Cool The Old School (Original Mix) Tech House Hot Beatport

Jay Lumen – Femme Fatale (Original Mix) Techno Beatport

Jay Lumen – Beat Drops (Take Me To The Garage) Tech House Beatport

Gud hvor jeg elsker dette labelet. Nøyaktig en måned etter vi la ut Pleasurekraft og Jaceo & Vedics American Hustle EP, presenterer samme label dette slippet fra Jay Lumen, som står bak etter min mening en av fjorårets beste tech house-produksjoner, Not Like That. Om de lykkes like godt med denne EPen vil tiden vise, men bare navnet Jay Lumen er nok til å få publikum til å spisse ørene. All over byr EPen på drivende tech house, som vanlig fra ungareren, hvor det spenner fra Femme Fatale, som er en litt dypere, men fortsatt energisk houselåt, til tittellåta, som er min soleklare favoritt. Basslinja her er noe av det feteste jeg har hørt på lang, lang tid, og jeg vil driste meg til å kalle det ganske nyskapende innen denne sjangeren, hvor basslinja som regel består av to til tre forskjellige toner. Play Cool The Old School på et større PA-anlegg kan ikke bety annet enn fullstendig kaos. Enjoy!

life

Life (Diamonds In The Dark)

2

life

John Dahlbäck feat. Agnes – Life (Diamonds In The Dark) (Original Mix) Progressive Beatport

John Dahlbäck feat. Agnes – Life (Diamonds In The Dark) (Feenixpawl Remix) Progressive Beatport

John Dahlbäck feat. Agnes – Life (Diamonds In The Dark) (Lazy Rich Remix) Electro Beatport

John Dahlbäck feat. Agnes – Life (Diamonds In The Dark) (Lunde Bros Remix) Electro Beatport

De som ikke har hørt Dahlbäcks Life tidligere, har noe å se frem til. For de som har hørt den før, er dette bare den samme sangen med en helt grei vokal til. Den største nyheten i denne pakken er nok Feenixpawl sin remix, som har gitt omtrent den samme melodien et nytt arrangement og kanskje et litt mer klubbvennlig uttrykk. Den overgår ikke originalen, men er absolutt en god variasjon. De to electro-remixene er ikke helt i min gate, men for andre skribenter her på bloggen er Lazy Rich favoritten, en god electroremix for dem som liker det litt hardere. Lunde Bros på sin side har hatt god medvind den siste tiden, men akkurat denne remixen synes jeg var ganske anonym. Som sagt, det skal mye til for å slå Dahlbäcks originalmix.

Underground-Fix

Underground Fix

2

Underground-Fix

Det har vært en stor uke for underground house!

Beatportchart

Isolée – Allowance (Original Mix) Deep House Hot

Pampa Records traff gull før jul når de slapp DJ Koze sin remix av Matthew Herberts It’s Only. Nå virker det som om de skal treffe gull enda en gang med denne vakre melodiske deep houselåta fra Isolée. Allowance drives av en dyp og mørk melodi som ikke kan sies å være annet en nydelig. Hvordan låta fungerer på dansegulv er vel heller tvilsomt, men som en ren lyttelåt så er det lite jeg har hørt som er bedre.

Santos Resiak feat. Dilo – A Better Light (The Martinez Brothers Remix) Deep House Hot

Chris og Steve Martinez har tatt housemiljøet med storm de siste årene. For ca. ett år siden slapp de sin enorme remix av Foskys Shiva som ble spilt heftig i settene til blant annet John Digweed og Seth Troxler. I en alder av henholdsvis 19 og 23 år så er det ingen dårlig prestasjon av duoen å bli stemt frem til 63. plass på Resident Advisor sin DJ poll. Remixen av A Better Light er klassisk groovy house med fet vokalbruk i kjent stil fra duoen.

Leonardo Gonnelli & Mennie – Sleep Like A Man (Original Mix) Tech House

Leonardo Gonnelli & Mennie – Want Yo (Original Mix) Tech House Hot

Første utgave av en meget spennende Suara-serie er sluppet for første gang, nemlig The Funky Gato Vol. 1. Den siste tiden har det vært et større fokus på techno av ypperste klasse hos Suara og med denne nye serien viser Suara hvilket enormt repertoar de innehar. Serien av låter er gjennomgående matchet for spilling på stappfulle, energiske gulv og jeg gleder allerede enorm til vol. 2! Hele slippet finner du her.

Kate Simko – Go On Then (Franck Roger Remix) House Hot

Kombinasjonen Kate Simko og Franck Roger er rett og slett dødelig! Der hvor original hadde sin styrke i sexy vokal og nedtonet vibe, går Roger for en dypere og mer groovy tilnærming i sin remix.

Henrik Schwarz – Take Words In Return (Carl Craig Vocal Mix) Deep House Hot Beatport

Ost & Kjex – Indie (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco

HVBO – Jack (Edu Imbernon Remix) Tech House

 Inxec vs. Droog (LA) – Wide Open (Original Mix) Deep House

Clarian feat. Guy Gerber – Claire (Original Mix) Deep House

Butch feat. Benjamin Franklin – Highbeams (Maceo Plex Remix) Deep House

+++

Dette kan fort bli en av årets store hits så det er veldig synd vi ikke får muligheten til å poste annet enn denne YouTube-videoen. Låta fra Levon Vincent gir oss herlige fengende rytmer, groovy bass og hypnotiske arps. Det er både fengende og originalt.  Bare synd låta kun slippes på vinyl. Hvis du vil ha låta til odel og eie, må du punge ut over €20 på Discogs.

Chris/heutZe

clouds1

Clouds EP: Vol 1

0

clouds1

Nom De Strip – Clouds Electro

Nom De Strip – Counting Sheep Progressive

Nom De Strip – Pulse Electro

 Kjøp EPen på Beatport

Skotten Nom De Strip er ute med en meget sterk debut på Deadmau5′ mau5trap label. Mannen som egentlig var en del av Stupid Fresh, har vokst seg relativt stor de siste to-tre årene. Skal dog innrømme at jeg aldri har forstått meg på hvorfor han valge et så vrient artistnavn, men det får så være.

Tittellåta Clouds er en energisk blanding av melodiske og electro-house elementer, med en fengende melodisnutt som går igjennom hele låta. Liker spesielt brekket i låta som er akkurat perfekt i denne sammenhengen, ikke for langt og ikke for kort.

Counting Sheep er en mer progressiv tungvekter. Melodien i brekket skulle jeg tro var laget av labelsjefen sjøl, for en så sammensatt oppbygging og måten den energien går over i en dundrende basslinje er mesterlig gjort.

Siste låta Pulse er litt tøffere og litt mer eksplosiv enn de andre, med en takeoff som kommer til å få bestemora di til å spenne på seg puselegger og glowsticks.

bay

Luciano – Cachai / Dance Unity

0

bay

Beatport

Luciano – Cachai (Original Mix) Deep House

Luciano – Dance Unity (Original Mix) Deep House

Det ligger et album i luften om dagen fra den utadvendte sveitser-chileneren. Før jul slapp han Rise of Angel til blandet mottagelse, selv om Andrea Oliva og UNER gjorde gode remixer av låta. Nå slipper han, etter min mening, to langt bedre låter. Jeg var litt skeptisk når jeg først hørte previewene på Beatport, men etter å ha lastet ned fullversjonen av låtene så måtte jeg si meg fornøyd.

Det er to lange, perkusjonsdrevne houselåter Luciano har gitt ut denne uken. Hvor Rise of Angel var mer «safe», er Cachai og Dance Unity relativt eksperimentelle. Cachai, som er den mest melodiske låta, har et rytmisk driv og spøkelses/operaliknende vokalsamples. Dance Unity er, etter min mening, en mer dansegulvvennlig og bedre låt enn Cachai. Låta er nesten femten minutter lang, og i et maraton-set som Luciano ofte kjører så tror jeg den vil gjøre seg godt. Det er to relativt sære låter, men hvis du er som meg og liker spennende og eksperimentell house så tror jeg disse låtene kan falle godt i smak.

stonebridge_event

Stonebridge på Nivou 01.03.13

1

stonebridge_event

På fredag kommer Stonebridge tilbake for runde nummer to på Nivou

Hvis du ikke vet hvem Stonebridge skal vi fortelle deg litt om han. Stonebridge er født i Stockholm (seff) og har over 20 års fartstid innen musikk. Han har remixet artister som Lenny Kravitz, Robbie Williams, Usher, Will Smith, Sia, Taio Cruz, Britney Spears og Missy Elliot. Han har både blitt nominert til og vunnet Grammy Awards, og er kjent som en av storkarene. Vi trenger ikke si noe mer enn det vel?

Vi avslutter med å si at du vil storkose deg på Nivou på fredag og vi håper du husker disse to hittene:


Eventet på Facebook!