Lørdagsdisco!

Lørdagsdisco!

2

Lørdagsdisco!

Det hjelper å mase, så her er nok en runde med deilige indie vibber. Litt ekstra funky denne gangen!

Oliver – Control (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco 

Rayko – In The Cave (Ohm Fat’s Transcended Mix) Indie Dance/Nu Disco Hot

Crayon, Pyramid – Utopia (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco 

Tensnake – Bliss (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco

Jimmy & Fred – I See Lights (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco

Deep And Disco – So Tight (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco Hot

Ed Wizard & Disco Double Dee – Slow Fire (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco

The Players Union – Barry & Marvin (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco

Jacques Renault – Main Line (Original Mix) Soul/Funk/Disco Classic

Uptown Funk Empire – Boogie (Original Mix) House Classic

fredagsliste_ny_213

Fredagslisten 07.03.2013

0

fredagsliste_ny_213

Fredagslisten

Jeremy Olander – Let Me Feel (Original Mix) Progressive

På en sterk 35 plass på Beatport topp 100 overall finner vi Jeremy Olanders seneste verk. For min egen del er det hans feteste låt hittil siden jeg liker det best når han er på de lysere siden av sjangeren. Melodiene er sterke og sammen med resten av elementene i låta gir den en sinnsyk godfølelse!

Sander Van Doorn & Mark Knight vs. Underworld – Ten (Original Mix) Progressive Beatport

Mark Knight feirer 10 år med Toolroom Records og fikk med seg Sander Van Doorn og Underworld på godlåta Ten for å feire jubileet!

Dimitri Vegas, Moguai & Like Mike – Mammoth (Original Mix) Progressive Beatport

Mammoth sprengte seg rett inn på tredjeplass på Beatport Top 10 denne uken. Ikke så rart med tanke på hvor feit låta er!

Tommy Trash – Monkey See Monkey Do (Tom Staar Remix) Progressive Beatport

Tom Staar har funnet en vanvittig god oppskrift på hvordan han kan lage store bigroom proglåter. Hans remix av Monkey See Monkey Do var nok en av de som slo an best blant remixene som ble gitt ut av låten på mandag.

Wolfgang Gartner – Anaconda (Original Mix) Electro Beatport

Eksperimentell og stilig låt fra Wolfgang Gartner som aldri har vært redd for å prøve nye veier.

Avicii & Nicky Romero – I Could Be The One (John Christian Remix) Electro Beatport

Min favoritt blant remixene av ICBTO er John Christians bigroom progmix!

DubVision – Redux (Original Mix) Progressive Beatport

DubVision er igjen klar med en ny melodisk proglåt på Spinnin. Med masse energi, store synther og en flott melodi fortsetter de rekken av gode låter fra duoen.

Vil du ha litt mer lesestoff kan du også sjekke ut vår anmeldelse av Dirty Souths første artistalbum,
Speed Of Life, samt en kort artikkel om Lemaitre + deres nyeste EP, Relativity 3.

Ukens Joker

First State feat. Sarah Howells – Seeing Stars (Original Mix) Progressive Beatport

Det er riktignok noen uker siden denne kom ut, men for prog house fansen så er dette en låt som absolutt bør sjekkes ut. Sarah Howells nydelige stemme er lagt inn i noen fantastisk deilige pianobrekk før det tar av i store melodiske takeoff. Stemning!

Ukens Mixtape

Mikael Weermets presenterte den siste episoden av hans radioshow, The Sound Of Now hvor han har presset 76 låter inn i en 60 minutter lang miks. Om folka på vorset ditt hater 7 min lange tracks kan du fyre på denne istedet der hver låt sjelden varer mer enn 1-2 min med fullt trykk.

Tracklist på Soundcloud.

php6WpSVIAM

Ohh / So Close

0

php6WpSVIAM

Mike Shiver – Ohh (Original Mix) Trance Beatport

I kjølvannet av at den progressive housen har tatt en ny retning, har også trancen gjort det samme, og ligner stadig mer på den eldre progressive housen. Derfor vil det etter all sannsynlighet komme mer musikk merket trance i fremtiden på bloggen. Denne låta er sluppet på Anjunabeats, men den oppleves kanskje ikke helt typisk for labelet. Er du fan av pianohouse bør du absolutt høre denne, en melodisk og kommersielt rettet låt fra mannen bak Slacker, Mike Shiver.

Soundprank – Animus (Original Mix) Trance Beatport

Denne stammer fra samme Anjunabeats-release som forrige låt. Trancepianoet i denne gjør at den tar en mer tradisjonell, trancy retning, men melodien er god og låta er absolutt verdt en lytt. Noen klager på at Soundprank, en gammel tranceprodusent tar en ny retning i musikken sin, men for oss housefans er det helt OK!

Kidnap Kid – So Close (Original Mix) House Beatport

So Close er en ganske dyp, rolig houselåt sluppet på Black Butter Records. Det som gjør denne låta er arrangementet og den deilige akkordprogresjonen, sammen med en veldig god housevokal. Mastringen og det behagelige lydbildet i låta gjør den komplett, og jeg kommer helt klart til å holde et øye med Kidnap Kid og dette labelet fremover.

Underground-Fix

Underground Fix

1

Underground-Fix

Nok kommers for denne uka, det er tid for U-Fix!

Underground Fix skal igjen innta platespillerne på Trondheims BrukBar & SUPA Klubb fredag før påske – denne gangen får vi hele kvelden for oss selv! Alle som befinner seg i nærheten av byen den kvelden må sette av datoen i kalenderen – dette blir stort!

Hvor: BrukBar & SUPA Klubb, Trondheim Når: Fredag 22. mars CC: 60,- Alder: 21 år

+++

Beatportchart

Andre Butano & Demian Muller – Roadie (Original Mix) Deep House Hot

Andre Butano & Demian Muller – Cap Ducal (Original Mix) Deep House

Hva sier du til pianogrooven Andre Butano og Demian Muller serverer oss i houselåta Roadie? Kan det blir mer sommerlig, funky og fresht på en gang? Vi går jo mot varmere tider, og i Chile der produsentene kommer fra er det sikkert varmt allerede, så låta må jeg si gjør seg ypperlig. Ikke nok med at Roadie er en utrolig catchy låt, men Cap Ducal er heller ikke å forakte. Låta er en herlig bassdrevet houselåt og selv om Roadie er EPens beste låt så vil nok Cap Ducal bli spilt mye og ofte. Lucianos Cadenza-label viser at de er av de beste i bransjen når det kommer til å gi ut god og spennende musikk.

Cassio Kohl – Broken (Urulu Dub) Deep House

Cassio Kohl – Broken (Steve Huerta Remix) Deep House Hot

Ikke en veldig særpreget EP dette, men jeg har den siste tiden vært veldig svak for slipp som dette. Både Urulu og Steve Huerta bygger låtene opp om en herlig, groovy bassline og denne utgjør ryggmargen i begge produksjonene. Urulu duben er noe roughere i kantene, egner seg muligens best på gulvet og kan nok for noen fremstå som en smule monotom. Huerta’s tolking er derimot litt svalere og med en matchende vokal sample akkompagnert til basslinen, blir resultatet veldig bra.

Marco Bailey & Filterheadz – Mansion (Original Mix) Tech House

Marco Bailey & Filterheadz – Fifth Avenue (Original Mix) Tech House

Det er noe spesielt som skjer når Bedrock Records slipper låter fra Marco Bailey. Selv må jeg si at det er ikke alltid belgieren treffer med sine produksjoner på andre labels, men på Bedrock så er han gull verdt. Disse låtene når nok ikke opp til Stars & Shines EPen som ble sluppet for ett år siden, men Mansion og Fifth Avenue er fortsatt to drevne tech-bomber med masse energi.

Chmara Winter, Kari Amirian – Dive feat. Vera D (Original Mix) Deep House

Midland – Trace (Original Mix) Deep House Hot

Imugem Orihasam – The Time (The Mole Hreno & Dewalta Remix) Tech House

Rich Jones – Solstice (Original Mix) Techno Hot

+++

Slices er en dokumentarserie som tar for seg ulike produsenter og labels innenfor Underground elektronisk musikk. Hvis du gjør noen raske søk på YouTube kan du finne flotte portrettintervjuer med blant annet DJ Sneak, Richie Hawtin, Theo Parrish og Nina Kraviz. Forrige uke ble dette «intervjuet» av Kristian Beyer og Frank Wiedemann som utgjør duoen Âme, sluppet. Morsom liten video jeg tenkte noen av dere ville sette pris på.

Chris/heutZe

Tiesto-Chasing-Summers-R3hab-Quintino-Remix

Chasing Summers (Quintino & R3hab Remix)

0

Tiesto-Chasing-Summers-R3hab-Quintino-Remix

Tiesto – Chasing Summers (Quintino & R3hab Remix) Progressive Beatport

Litt under ett år etter at originalen ble sluppet, har nå de nederlandske stadium-rockerne Quintino og R3hab funnet veien til remix-spakene bak Tiestos melodiske Chasing Summers. De to førstnevnte artistene er meg forbundet med meget varierende kvalitet, og jeg må si at jeg var i utgangspunktet veldig skeptisk til at de skulle lage en offisiell remix av denne fine låta. Resultatet  er ikke så gærent som jeg hadde fryktet, selv om jeg heller ikke blir overbevist.

Det smeller bra og er ikke overfylt med dyriske og slitsomme lyder som disse to ofte kan finne på å gjøre. Brekket her er av enorm kvalitet og har en litt dystrere feeling enn originalen. Takeoffen er også meget god, men det er droppet som skuffer meg litt. Ja, jeg vet at Atom både er og var umåtelig populær for sitt innovative imploderende dropp, men jeg synes Quintino og R3hab fint kunne løst dette på en annen måte enn å kopiere fjorårets italienske landeplage. Dette er slettes ingen dårlig lytteopplevelse, men som sagt plages jeg litt av det manglende kreative aspektet i denne remixen. Siden den beleilig nok er nå sluppet rett før UMF, samtidig som den har tre store aktører involvert kommer vi nok uansett til å høre en del av denne fremover.

news

Ny kategori: Nyheter

0

news

Ny kategori for nyheter, previews, intervjuer og diverse!

Som noen allerede har lagt merke til har vi lagt til en ny kategori på bloggen. I denne vil vi legge ut previews, nyheter og annet spennende stoff relatert til EDM på en eller annen måte slik at dere kan få med dere mer av hva som rører på seg.

For å ikke nedrenne facebooken vår med mindre statuser som kanskje ikke er så viktige vil ikke nye artikler i denne kategorien annonseres hverken på Facebook eller Twitter. Det vil altså si at du må selv sjekke kategorien ved å trykke på Nyheter i bloggens meny. I det nye designet vi jobber med vil artikler fra denne kategorien i større grad være synlig på forsiden, men foreløpig gidder vi ikke prioritere dette i det nåværende designet.

Vi kan uansett love at vi skal holde kategorien oppdatert, og de aller fleste dagene skal det komme nye oppdateringer som er verdt å få med seg, så sørg for å sjekk innom den minst en gang om dagen om du er sulten på mer EDM relatert stoff enn selve musikken.

Direkte url til den nye kategorien er som de andre: www.housebloggen.no/nyheter

renaissance tale of us

Renaissance: The Mix Collection – Tale Of Us

1

renaissance tale of us

Beatport

Renaissance: The Mix Collection – Tale Of Us (Continous Mix 1)

Renaissance: The Mix Collection – Tale Of Us (Continous Mix 2)

Som en av de første nattklubbene i verden, startet den britiske klubben Renaissance sitt eget label i 1994. På dette labelet har det blitt sluppet noen av de beste miks-albumene gjennom tidene. Sasha, John Digweed, James Zabiela, Hernan Cattaneo, Nick Warren og Danny Tenaglia er bare noen av DJ’ene som har sluppet mikser på labelet. Dessverre gikk labelet konkurs i 2010, men ble gjenfødt ett år senere.

Frem til nedleggelsen i 2010 var Renaissance-miksen hovedsaklig progressive house, og etter gjenopprettelsen av labelet for ett og et halvt år siden så det ut til at de skulle fortsette i den retningen (Dave Seaman og Hernan Cattaneo har hatt slippene på labelet siden gjenfødelsen i 2011). Men så kom nyheten at den italienske duoen Tale Of Us skulle lage den neste miksen i serien så det virker som de ønsker å utvide sitt spekter.

Tale Of Us har de siste par årene vært et av de største gjennombruddene i underground housemusikk. I 2012 slapp de kun et par remixer og noen samarbeid med, blant annet Visionquest og Clockwork. Allikevel klatret de på Resident Advisor sin topp 100 ranking og ryktene har det til at de har over hundre låter på lager så 2013 kan fort bli deres store år. Stilen til Tale Of Us er gjennomgående i denne miksen, mørk og melodisk deep house som til tider blir brutt av fengende technorytmer og mer groovy house. Miksen har en enormt høy chill-faktor, men energinivået holdes oppe så det ikke blir for kjedelig. Eneste kritikken jeg har om miksen er at det er litt mange «hits». Jeg foretrekker mikser hvor jeg nesten ikke har hørt en eneste låt fra før av for da kommer miksen i fokus, ikke låtene. Tale Of Us gjør uansett en såpass stor jobb med utvalg og miksing at det bare blir flisespikkeri. Det er en miks-cd Renaissance verdig!

Tracklist:
CD1:
01. Gran Cavaliere – Dancing Alma
02. Mathew Jonson – When Love Feels Like Crying
03. Tale of Us & Clockwork – Life And Death feat. The/Das
04. Kollektiv Turmstrasse – Ordinary (Lake People’s Circle Motive Remix)
05. Kollektiv Turmstrasse – Heimat (Robag’s Turmkolle Rekksmow)
06. Roman Flügel – Cookies Dust
07. Scuba – Hardbody
08. Gold Panda – Marriage (Baths Remix)
09. Delta Funktionen – Nebula
10. Sei A – Frozen Flower (Midland Remix)
11. Wareika – Burnin’
12. Simian Mobile Disco – Cerulean
13. FaltyDL – Straight & Arrow (Four Tet Remix)
14. Closer Musik – Departure
15. Tale of Us – Obscure Promises

CD2:
01. Daniel Avery and The Deadstock 33′s – Magnetic (Barnt Remix)
02. Roman Flügel – Softice
03. Tin Man – Nonneo (Donato Dozzy Remix)
04. Carl Craig – At Les (Christian Smith Hypnotica Remix)
05. Recondite – Felicity
06. Argy, Baikal – Upon Ourselves (Osunlade Stripped Mix)
07. Mind Against – Cagliostro
08. Lake People – Point in Time
09. Herbert – It’s Only (DJ Koze Remix)
10. Seph – Zoom (Bi)
11. Triola – Leuchtturm (Wighnomy ́s Polarzipper Remix)
12. Robert Hood – Hate Transmissions
13. Daniel Avery – Water Jump
14. Petar Dundov – Distant Shores
15. Extrawelt – Phoebe
16. Area Forty_One – P.R.T.C.T.N.

Strikerferdig1

Striker / Glowing(Cazette Remix)

0

Strikerferdig1

David Solano – Striker (Original Mix) Progressive Beatport

Amerikaneren Solano er ute med et høyenergisk bassmonster av en låt på Peak Hour Music. Brekket preges av massive snare-trommer og eksplosive synther som drar deg med over til en helt rå basslinje som minner meg en del om de Felguk ofte har i låtene sine. Dette er 5 minutter med råskap som jeg virkelig kunne tenkt meg å oppleve ute.

Nikki Williams – Glowing (Nikki Williams vs. Cazzette Remix) Electro iTunes

For et par uker siden la vi ut Fedde le Grande remixen av Glowing, og der mer enn antydet jeg at den først og fremst var forbeholdt virkelig store anlegg på virkelige store arenaer. Nå er Cazzette remixen her, og der Fedde kjørte på med sin kompromissløse big-room sound, velger svenskene en tilsvarende lettere og ukomplisert tilnærming til låta, noe som kler de über-poppete vokalene godt. En relativt kommers produksjon som dette, men som allikevel har Cazzettes signatur-»punch», er gull verdt og gjør at denne gjør seg like godt på radioen som på nattklubben.

 

 

Lemaitre-Relativity-3

Lemaitre – Relativity 3

2

Lemaitre-Relativity-3

Lemaitre burde være et navn de fleste har hørt om til nå, men hvis ikke er det høyt på tide at du får øynene opp for den norske duoen.

Ulrik Lund og Kjetil Jansen startet opp så sent som i 2010 og har hatt en formidabel fremgang siden da. Noe av det viktigste som skjedde er vel at de havnet på andreplass i NRK Urørt finalen i 2012 med låten Strobes pt. 2 som siden gikk sin seiersgang på NRK P3 og fikk med det mye oppmerksomhet i Norge. Siden det har musikken deres, en lystig blanding av inde, disco, funk, electro og electronica blitt spredt som ild i tørt gress verden over. De sier selv at de henter mye inspirasjon fra artister som Justice, Daft Punk, deadmau5 o.l., men stilen deres er likevel ganske så unik. 2012 bød dog på mer action for gutta da de først fikk spille på Hovefestivalen foran gale nordmenn for så å bli flydd direkte over til Sverige i helikopter for å spille på en av de største festivalene i Sverige, Peace & Love!

En ting til verdt å nevne er at de allerede har gjort et par kule remixjobber for større artister. Bl.a. har de gjort en fet remix for Netsky på låten We Can Only Live Today pluss at de snart kommer med en kul remix av Mat Zo & Porter Robinsons monsterlåt Easy.

Mye av suksessen kan nok også være på grunn av hjelpen de har fått fra Johannes Greve Muskat som har hjulpet de med å lage stilige musikkvideoer og en kul visuell stil som har slått veldig godt an på YouTube. De har også levert musikk til den VGTV sendte serien om skapningen av ski- og snowboardfilmen Supervention som ettter planene skal slippes i november i år.

Etter å ha turnert i Europa og USA i 2012 er de nå tilbake med den tredje EPen i Relativity serien og serverer oss låtene Iron Pyrite, Continuum, Cut To Black og Fiction. Som vanlig leverer de knallsterke låter som sitter som printet inn i trommehinnene fra første lytt med deres unike, lettbeinte sound. Jeg er ganske sikker på at nettop dette er kanskje den største grunnen til den stigende sukessen, at låtene kan høres i omtrent alle settinger, av omtrent alle, og fortsatt falle i smak. Om du er gammel eller ung, på klubb eller i senga spiller ingen rolle når de liflige tonene fyller øregangen. Om de fortsetter på et såpass høyt nivå som de gjør nå er jeg ganske sikker på at Lemaitre kommer til å bli en av våre mest populære elektroniske musikk-eksportvarer innen få år!

Under kjøp og DL lenke er sett med deres tidligere EPer i Relativity serien samt debut EPen The Friendly Sound. Sjekk også ut Soundclouden deres for flere låter (mange er gratis!) og sleng inn en like på deres facebook side.

Følg Lemaitre på:

Soundcloud | Web | Facebook | Twitter | YouTube | iTunes

Kjøp Relativity pt. 3 på iTunes ($4.99)

DL: Lemaitre – Relativity pt. 3

 

i could be the one

I Could Be The One (Remixes)

1

i could be the one

Litt over to måneder etter at den meget sterkt etterlengtede originalen ble sluppet, kommer det nå en liten pakke med tre remixer av Avicii og Nicky Romeros superhit I Could Be The One. Dette er relativt ukjente navn som står bak remixene her, med kanskje et unntak av John Christian som nylig samarbeidet med Nicky Romero på Same ManHer leverer han en hard electro-inspirert remix med store synther og små riff av wobble-bass.

Dank USA disker opp med en dubstep remix av låta, og noe særlig mer er det vel ikke å si. Vet ikke helt hvorfor de ville ha med denne remixen da den høres mer ut som en bootleg enn en offisiell remix, men den har sikkert et bruksområde.

Den siste remixen er det Bent Collective som står for, en trio som til nå har vært ukjent for meg. Den består av en israeler, en belgier og en italiener, og mon tro om det er nettopp dette spekteret av nasjonaliteter som gjør denne remixen så herlig balanse? De gir låta en helt ny feeling med sin techy big-room sound som kler melodien utrolig godt. Denne type house hørte vi mye av for to-tre år siden, samtidig som det er noe med denne produksjonen som gjør den litt unik. Jeg foretrekker nok dub-versjonen her da vokalen virker litt påtvunget enkelte steder i den «vanlige» remixen. Jeg er sikker på at vi får høre mye mer av disse gutta fremover dersom de leverer like sterkt som de gjør her.

Avicii & Nicky Romero – I Could Be The One (John Christian Remix) Electro Beatport

Avicii & Nicky Romero – I Could Be The One (Dank USA Remix) Dubstep Beatport

Avicii & Nicky Romero – I Could Be The One (Bent Collective Remix) Progressive Hot Beatport

Avicii & Nicky Romero – I Could Be The One (Bent Collective Dub) Progressive Hot Beatport

dirty-south-super-sounds

Album: Dirty South – Speed Of Life

6

dirty-south-super-sounds

Omtale: Dirty South – Speed Of Life

Dirty South – den australske bautaen innen progressive house er på plass med sitt aller første artistalbum. Dragan Roganović har vært en stor del av prog house scenen i over åtte år og er et navn som burde stå høyt på listen over de som har fått til mest med sjangeren. To ganger har han blitt nominert for Grammy med remixer av henholdsvis Kaskade og The Temper Traps (i følge med Axwell), men viktigst er nok at han er hjernen bak låter som Phazing, Let It Go, Open Your Heart, We Are, Alive, Walking Alone, Eyes Wide Open og City Of Dreams i tillegg til en lang liste av remixer. Ingen tvil om at han er en av de desidert største navnene i prog house scenen.

Speed Of Life markerer nok en milepæl i Dirty Souths fantastiske karriere, men det skal mye til for å toppe hans tidligere utgivelser som av mange blir sett på som noen av de beste låtene of all time. Jeg kan si først som sist at albumet leverer veldig sterke låter, men om de kommer til å overgå noen av nevnte låter gjenstår å se.

Det tok meg ikke lang tid før jeg begynte å ane en ramme rundt låtene. De er alle oppstemte, tidvis euforiske og lystige. En stil Dirty South er kjent for og som han har tatt ut til det fulle i dette albumet. Av låter så finner vi den pop-aktige Your Heart med Joe Gil på vokalen, full-out clublåten Champions, bigroom proglåtene Gods, ResetSomething Like You med Rudy, Super Sounds og Until The End med Joe Gil, tittelsporet Speed Of Life samt de to litt mer alternative låtene Sunrise (drum&bass/dubstep-aktig) og Sunset (chillout-ish).

En ting som er verdt å nevne om albumet er at jeg finner det usedvanlig godt mastret. Lydkvaliteten er bare helt enorm når man hører på låtene, faktisk noe av det beste jeg har hørt på lang tid. Det kan til tider bli en anelse grøt når mange elementer er i spill, men generelt sett er det meste i høyeste grad i harmoni og det er få eller ingen elementer som peaker ut over de grensene de er ment å ha. Jeg måtte faktisk skru opp lydstyrken et par ekstra hakk for å få outputen på samme nivå som andre låter, noe som tyder på at det ikke er brukt for mye «loudness». Stor tommel opp for nettop dette!

Variasjonen i låtene på skiva er ikke mye å skryte av, det meste går i et veldig likt toneleie og høres i prinsippet ganske likt ut hvis du ikke hører nøye etter. Det er både positivt og negativt siden det ikke viser så stor kreativitet som andre artister klarer å få til, men det positive er at albumet er på trygg grunn og inneholder få eller ingen fillers. Bigroom låtene gjør jobben sin akkurat slik de skal i ekte Dirty South stil med store synther og flotte melodier, noe som er spesielt tydelig i tittelsporet Speed Of Lifes melodi når den omsider tar av neste tre minutter ut i låta. Clublåten Champions fungerer helt greit og vil nok stå frem som en av de mer populære låtene på skiva hos andre DJs. Av vokallåtene er det (selvsagt?) låtene med Rudy, Something Like You og Gods, som fremstår som de beste i mine ører. For de som måtte lure så er Ruben Haze et prosjektnavn Dirty South og Rudy bruker om låter med akustiske innslag (såvidt meg bekjent). Det er altså Rudy som har vokalen i den sammenheng.

For å nevne litt mer om Speed Of Life så begynner denne låta utrolig tregt, nesten så tregt at jeg i halvsinne over at det ikke skjedde noe tenkte på å skippe til neste låt, men så fanget noe annet oppmerksomheten min og den fikk spille seg ut til det fulle og FOR en låt! Den bruker altså nesten tre minutter på å sakte gjøre deg kjent med hovedmelodien og samtidig bygge opp elementer rundt samt forberedelser til takeoff. Etter to og et halvt minutt detter den plutselig helt ned i kjelleren igjen og starter enda et buildup, men denne gangen litt mer seriøst. Synthene får sakte men sikkert større release og elementene rundt bygges opp før det plugselig eksploderer i et melodisk euforia av dimensjoner med et svært fengende hook. Kan med stor trygghet si at dette er låten som virkelig kommer til å få festivalpublikumet til å huske Dirty Souths konserter i tiden fremover der den følelsesladde melodien innbyr til bro-hugging, hopping og nynning i takt med melodien.

Alt i alt et solid album fra Dirty South som er vel verdt å få med seg. Forvent dog ikke at han kommer til å toppe noe av det han allerede har laget, men som et friskt pust i en ellers syre og wobblebefengt prog scene er albumet et solid lyspunkt i hverdagen. Er du av typen som konsumerer musikk like fort som du spiser middag kommer du nok til å slite med å like dette, men er du som meg og har hørt på prog house i et tiår eller mer allerede kommer du virkelig til å verdsette låtene som et deilig friskt pust i en sjanger ellers oversvømt av generisk dritt.

Tracklist:

1. Gods (feat. Ruben Haze)
2. Super Sounds
3. Until The End (feat. Joe Gil)
4. Champions
5. Sunrise
6. Your Heart (feat. Joe Gil)
7. Reset
8. Something Like You (feat. Rudy)
9. Sunset
10. Speed Of Life

Last ned Speed Of Life

Kjøp på iTunes (kun $9.99)

 

PS: Jeg anbefaler dere å ta mer enn en gjennomlytning av albumet før dere bestemmer dere. Etter første gjennomlytting hadde jeg egentlig mest lyst til å skrive en mer negativt ladet anmeldelse, men etter å ha latt låtene synke inn og fått noen gjennomspillinger fremtår de som mye bedre enn ved første lytt.

anaconda ferdig 1

Anaconda / After Dark

0

anaconda ferdig 1

Wolfgang Gartner – Anaconda (Original Mix) Electro Hot Beatport

Man skal aldri avskrive Joey Youngman. Under sitt pseudonym Wolfgang Gartner har han sluppet låter som har vært nærmest banebrytende på sitt felt, til dømes 5th Symphony og Conscindo, i tillegg til å ha samarbeidet med de fleste store navnene der ute. Hans nyeste singel Anaconda har den høye in-your-face-faktoren man burde forvente fra denne fronten, samtidig som han vet hvordan man skal fordele elementene. Beaten i låta er utrolig godt sammensatt og den danner et groovy og drivende grunnlag koplet med små og effektive vokal-cuts. Ellers preges låta av en hard og skrikete sireneaktig lead som kanskje blir litt statisk å sitte og høre på, men som nok gjør seg utrolig godt i et sett. Melodien i brekket er kul og fengende, og hjelpes mye av en litt oldschool sound på synthen som Youngman har valgt her.  Dette høres kanskje ikke allverden ut når jeg skriver det, men produksjonen i låta er av såpass kaliber at jeg allikevel velger å utruste et hot stempel på denne.

Style of Eye & Tom Staar – After Dark (Original Mix) Progressive Beatport

Det nyeste tilskuddet i katalogen til Wall Recordings er en fengende og drivende club-rocker fra en svenske og en mann med mopedhjelm. Ålreit vokal i brekket følges av en lett og leken melodi som drives av en typisk Tom Staar-beat. Style of Eye kommer på visitt midt inne i låta i et overraskende hardt parti, men det passer greit nok inn.