Topp 10 fra 2014: Tina

30. December 16:20 | by | with 0 kommentarer

bestelåter_featured

Tinas favoritter fra året som har gått!

Tiden har kommet for å takke for nok et herlig musikkår. Denne anledningen vil jeg benytte til å gi en oppdatering av året gjennom å levere mine topp 10 låtutgivelser for 2014. Denne runden har jeg valgt å fokusere på låter innenfor deep housesjangeren og lagt mine tech- og acid house favoritter på hyllen. Men om ønskelig kan jeg lage en egen liste med dem senere.

2014 var året grunnleggeren av Chicagohousen, Frankie Knuckles, gikk bort og pioneeren Dj Rashad døde av overdose. Året der nykommere som Patrick Topping, Kygo, Zhu og Ten Walls virkelig fikk godt fotfeste. Samtidig som andre stod opp fra de døde og banket seg inn på mainstream-toppen som f.eks. Duke Dumont og Nils Noa.

Året leverte mange bra album, EP’er og singler. Riktignok var det noen deep houselåter som utmerket seg mer enn andre:

 10. King Midas – Snow (Ost & Kjex Remix)

2014 startet med en fabelaktig fornyelse av King Midas’ store låt fra albumet ”Rosso”. Heltene i Ost & Kjex laget en dypere undergrunnsversjon som virkelig dunket seg inn under huden min. Snow ble derfor låten som kicket seg gjennom de fleste anledninger i vinterhalvåret med sin passende tittel og tekst.

  9. Teenage Mutants – Electric Pleasure 

Denne tyskeren er i øverste klasse. Han har gitt ut mye på Suara opp gjennom, men i år kom det en liten perle fra plateselskapet Indiana Tones. Det ligger noe bra i vokalsamplingen på denne låten, men det er spesielt i brekket 2:17 minutter inn som groover hele låten inn i hjertet mitt.

Skal også nevnes at Teenage Mutants fortjener listeplass og oppmerksomhet fordi han også har to andre fantastiske låtutgivelser dette året. Den ene sammen med Lars Moston som heter Magic – der Lars Moston virkelig er et navn jeg spår en lys fremtid i 2015! Den andre låten er The Path sammen med Purple Disco Machine. Burde sjekkes ut.

 8. David Keno – Walking Boots

Jeg trodde de fleste hadde hørt om David Keno, men etter en del samtaler viser det seg gang på gang at han er ganske ukjent. Dette forstår jeg ikke for han er blant annet grunnleggeren av Keno Records. Et label som spytter ut mange groovie houselåter med sjel. I år har Keno Records blant annet gitt ut to av mine favoritt EP’er med “Iris Blonde” fra Enzo Shiffredi og Angel Stoxx sin EP “The Bot”. Likevel briljerer David Keno med en rekke låter og for 2014 var det låten Walking Boots som seiret.

 7. Shiba San – Okey

Det er noen låter som utmerker seg for meg som klubb- og beachlåter for sommeren 2014. Det er 1) Ten Walls – Walking With Elephants 2) Tapesh & Dayne S – How I Do 3) Watermät – Bullits 4) The Magician ft. Years & Years – Sunlight og 5) Oliver $ & Jimi Jules – Pushin’ On. Det er likevel en låt som topper alle disse tatt i betraktning hvordan jeg hang over Shazam uten hell når Daniel Ortega spilte den på Lawo Terasse på forsommeren i år. Heldigvis fant jeg låta senere og Shiba San med Okey kommer derfor inn på årets liste.

Verdt å nevne at låta er gitt ut på Dirtybird som er et av plateselskapet jeg mener har utmerket seg mest i 2014.

 6. Monkey Safari – Watching The Stars 

Jeg har alltid elsket Monkey Safari. Eller jeg har for så vidt elsket alle DJ’ene som er relativt lojale på Monaberry Records. For å gi påfyll til den setningen snakker vi om Super Flu, Andhim, Martin Waslewski og Ole Biege. Alle navn å notere seg. Den sterkeste utgivelsen fra den kanten falt riktignok på låten Watching The Stars som har vært min trofaste on repeat låt siden releasedagen i mars. Dette er en låt med en vokal som drar meg inn mot en partyversjon av Kavinsky låten Nightcall fra filmen Drive. Der har du et bra kvalitetsstempel.

 5. Weiss (UK) – The Gutiar Man

2014 var året Weiss slo gjennom – dette med god grunn. Det begynte så smått i 2013, men dette er året hvor en rekke EP’er har bygget seg opp mot debutalbumet “City Life”. Et album som inneholder bluescathy, groovie deep house – både låtene My Sister og The Gutiar Man er med på albumet. For Weiss sin del vil jeg bare anta at dette er starten på en fantastisk karrière.

 4. Eelke Kleijn – 51 Degrees Nord

Hva får du når du blander en restaurant i Berlin med en DJ som bor i Berlin? Jo, da får du et fabelaktig samarbeid som leverer en fabelaktig albumserie med en fabelaktig deep house. Restauranten heter Schneeweiss og DJ’n heter Oliver Koletzki. Nylig kom mixalbumet ”Schneeweiss IV presents by Oliver Koletzki.” Det var der jeg hørte godbiten til Eelke Kleijn for første gang. Samtidig spår jeg Eelke Kleijn et stort år for 2015 og begynnelsen mot dette har allerede begynt med 51 Degrees Nord.

 3. Be Svendsen – Bones

Utrolig at det skulle en tilfeldig tur på Gudruns tirsdag 9. desember til for at jeg hørte om denne skatten. Innovativt, catchy, elektrisk og allment likt har Be Svendsen fra Danmark knekt koden for å få dansegulvet til å koke. Etter denne kvelden står han høyt i min bok som en av de beste live DJ’ene jeg noen gang har hørt. Neste år er det bare å saddle up for mer cowboyhouse!

 2. Midas 104 – Eos

Det jeg skriver nå er det viktig at du får med deg om du er glad i deep house. Denne låten befinner seg på det mixalbumet som er det beste albumet å oppdrive i 2014. Et album med en samling låter som får kongen til å se ut som en tjenestegutt. Jeg snakker om Tube & Berger sin “Deeper Sessions” mix som kom på tampen av året. Spor nummer to her er imidlertid låten som får sølv på årets liste.

Midas 104 låten Eos er også en av de første låtene Finnebassen spilte i sitt DJ-set under housefestivalen DGTL i april 2014. Sikkert kvalitetstegn allerede der! Men du må høre Tube & Berger sin “Deeper Sessions” album – bare så du er klar over det.

1. Gus Gus – Crossfade (Maceo Plex Remix)

I april kom gaven. Ranket som nummer 5 på Resident Advisor sin topp 100 liste over verdens beste DJ for 2014 er det med god grunn at Maceo Plex er min favoritt for året. Med sitt Boiler Room DJ set fra Berlin tidligere i år viser han også at han stiller i eliteklassen. Der fikk vi også for første gang høre hans perfekte remix av Röyksopp låten Sordid Affair fra deres siste album. Det blir likevel remixen av Islandske Gus Gus sin Crossfade fra deres albumutgivelse i år som går av med seieren. Etter 2014 er Maceo Plex DJ nummer 1 i mine øyne og mer er det ikke å si om den saken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>