Archive for 18. januar 2013

winter sunrise

I Can’t Stop It / Satisfaction / 1981 +7

1

winter sunrise

Noen ganger blir man bare dritt lei av å høre 100 låter fra samme sjanger som alle høres prikk like ut, så derfor slår jeg til med en post med mildt sagt blandet utvalg. Her finner du alt fra rolig prog til lovestep til steinhard electrotrance. God helg!

By the way har «endelig fredag» en liten pause frem til det begynner å skje ting iløpet av neste måned. Foreløpig er det ganske stille på releasefronten fra de største artistene og batteriene må lades etter en travel juletid.

Fehrplay – I Can’t Stop It (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Den allerede genierklærte norske prog house produsenten Jonas Fehr er igjen ute med materiale på Pryda & Friends. I Can’t Stop It er en proglåt som både har mørke og lyse sider, men først og fremst vil jeg si at «trollbindene» er et ord som passer godt til denne mesterlig oppbydge låten. Det er en fantastisk produksjon og selv om vokalen ikke inneholder mer enn 4 ord høres det ut som om den ikke var ment for noe som helst annet enn å bli flettet inn i nettop denne låten. Man skulle nesten trodd Fehrplay var Eric Prydz ukjente bror så lett som han briljerer med fantastisk produksjonskvalitet og evne til å formidle noe mer enn bare noter fra et ark gjennom låtene sine.

Netsky feat. Billie- We Can Only Live Forever (Puppy) (Cramo & Krooked Remix) D&B Beatport

Denne kom ut for en stund siden, men liker du D&B er dette en låt du må få med deg. Jeg digger originalen både med og uten vokal, samt norske Lemaitres uovertrufne indieremix og det tok litt tid før jeg fant denne her som kom ut i november i fjor. Letthørt melodisk D&B med et catchy vokalspor.

Anita Baker – Ring My Bell (Kill Paris Remix) Dubstep Soundcloud

Kill Paris har funnet sin nisje ved å remixe kjente slagere innen «pulemusikk» samt andre gamle låter fra ’70- og ’80 tallet og definerer enkelte av låtene som «pantydropstep», «lovestep» og «funkstep». Her er det Anita Bakers Ring My Bell som har blitt lagt under kniven, kuttet opp og flettet inn i dubstep i hans kjente stil. Sørg for å sjekke ut soundclouden hans for tonnevis av gratislåter og stilige remixer, bl.a. denne spesielle remixen av fjorårets storhit In My Mind.

Jody Wisternoff – Feels Like Yesterday (Original Mix) Progressive Soundcloud

Jody Wisternoff, en av to i den legendariske prog house duoen Way Out West, fanget igjen oppmerksomheten min denne uken med denne låten som ble lagt ut gratis på Soundcloud. En kjærkommen gest av en av artistene med flest slipp på Anjunadeep labelet, og mannen som gjorde braksuksess med den enormt overspillte låten Nostalgia som kom ut for snart 7 år siden. Feels Like Yesterday er en mer melodisk og drømmende låt enn hva han har gitt ut den senere tiden og det var lett for tankene å flyte fritt med denne på øret.

Bruno Mars – Locked Out Of Heaven (R3hab Afterhour Remix) Trap Soundcloud

Bruno Mars – Locked Out Of Heaven (The M Machine Remix) Dubstep

Litt usikker på hvorfor jeg legger ut disse to, men er du i samme situasjon som meg akkurat nå og trenger litt avveksling fra acid og wobble infisert prog house, eller komme deg opp fra det dypeste av underground og høre på noe totalt hjernedødt kan det kanskje falle i smak. Skal forøvrig ikke være så krass mot The M Machine som har flere gode dubstep og electroslipp, samt mye snacks på deres Soundcloud side. De offisielle remixene av låten er satt til å bli sluppet til mandag.

Mikkas & Amba Shepherd – Finally (Original Mix) Trance

Mikkas kaller det selv for electrance og det stemmer vel ganske bra. Knallharde electro- og tranceelementer i skjønn forening og et tempo som ligger noe over hva ørene vanligvis blir utsatt for gir låten en ekstra dimensjon vi sjelden hører. Låten blir sluppet på Beatport tirsdag 22. janaur.

Deadmau5 – 1981 (Weekend Heroes Mix) Progressive Hot Beatport

Weekend Heroes eminente remix av Deadmau5 slageren 1981, kanskje mest kjent i Adam K remixen, har bevart noen av originalelementene og lagt på et lag av pumpende basslinjer og drivende trommeverk og bumpet opp låten 10 hakk til noe som lett hadde tatt av i en big room setting.

Fafaq – Saturday Chant (Original Mix) Progressive Beatport

Normalt tranceproduserende Fafaq gav ut denne på Marcus Schossow’s Tone Diary label som ligger under Spinnin Records på mandag. Vekk fra sin normalt melodiske tone får vi en prog house peaktimer som burde få de fleste klubbgåere til å løfte bena fra gulvet og henda i været.

Benny Benassi pres. The Biz – Satisfaction (Dada Life Remix) Electro Beatport

Mon tro hvor mange millioner mr. Benassi har dratt inn på denne låten, og det ser ikke ut til noen gang å ta slutt. Rett over nyttår ble det sluppet en remixpakke med bl.a. den massive trap remixen til RL Grime, samt remixer fra ATFC og Dimitri Vegas & Like Mike. Dada Lifes var dog den som falt best i smak hos meg siden de egentlig ikke har gjort så mye med låten utenom å kjøre den gjennom «Sausage Fattener» pluginen sin og gjort låten litt mer oppdatert i sounden, selv om den i prinsippet er en av de aller mest tidløse electrolåtene vi har. Love it or hate it.

php3xIjFPPM

Never Makes You Weak (Remixes) + 3

3

php3xIjFPPM

Darwin & Backwall feat. Daniel Gidlund – Never Makes You Weak (Jerry Rekonius Remix) Progressive Beatport

Darwin & Backwall feat. Daniel Gidlund – Never Makes You Weak (DBN Remix) Progressive Beatport

Darwin & Backwall feat. Daniel Gidlund – Never Makes You Weak (Andy Harding Remix) Electro Beatport

Fjorårets Summerburst-theme Never Makes You Weak har fått seg en overhaling av flere gode produsenter. Felles for alle er at de er forholdsvis kommersielle remixer. DBN har gjort noen forandringer på akkordprogresjonen og kjører et ganske minimalistisk dropp med få, tunge elementer. Andy Harding byr på en electrolåt med et breakdown bestående av originalmelodien og noen trancy plucks. Men min favoritt er nok den mest velkjente produsenten, Jerry Rekonius sin remix.

Outlook – Annecy (axisONE Remix) Trance Beatport

Litt hardere låt enn det vi vanligvis hører fra axisONE, men de typiske synthene og melodiene er der fortsatt. Jeg har enda tilgode å høre en dårlig produksjon av kineseren!

Emma Hewitt, Mikkas – Rewind (Warkids Bootleg) Progressive Soundcloud

Denne Warkids-bootlegen er ganske lik originalen, men flyttet et par hakk ned på tranceskalaen og et par opp på kommersskalaen. Emma Hewitt sin vokal ligger der fortsatt, og det er nok blandede meninger om slik type trancevokal på låta, men det fungerer helt greit.

Jay Mocio – Whistle & Drum (My Digital Enemy Remix) House Beatport

Noe av det som kjennetegner My Digital Enemys produksjoner, er den noe akustiske sounden på trommer og rytmer, og denne låta er intet unntak. Et enkelt pianoriff går igjen i hele låta, dette er nok noe for dere som liker god gammel housemusikk!

Underground-Fix1

Underground Fix

0

Underground-Fix1

Det har vært en stor uke på undergroundfronten – her er ukens fix!

Vil minne alle om at Underground Fix debuterer live på BrukBar & SUPA Klubb i Trondheim i morgen. Så dersom du befinner deg i byen og ønsker å danse til noe annet enn Rihanna og Guetta så bør du sette av kvelden og komme deg ned i kjelleren på BrukBar for litt skikkelig housemusikk!

Dørene åpner klokka 23:00, aldersgrensen er 21 år og CC er 60,-.

+++

Beatportchart

Tube & Berger – In My Dip (Original Mix) Deep House Hot

Tube & Berger – Imprint of Pleasure (Original Mix) Tech House Hot

Hva er vel bedre enn å starte ukens Underground Fix med et par låter fra en produsentduo som ikke gjør feil, sluppet på et label som ikke gjør feil? Den tyske duoen som det siste året har sluppet flere melodiske dype og techy houselåter har sitt første slipp siden fjorårets Lovebreak som klatret til førsteplassen på Beatport. In My Dip  er mørk og bassdrevet med forheksende vokalsamples og er Chris sin favorittlåt på EPen. Min (heutZe) favorittlåt er Imprint of Pleasure. Man kan ikke snakke om den låta uten å komme utenom den utrolige deilige gitaren som glir gjennom hele låta. Når du legger sammen gitaren, vokalsamplesene og en chill rytme så får du en utrolig behagelig låt å lytte til. Vil også skryte mye av Coyu og Suara som slipper låter på et ekstremt høyt nivå nesten hver eneste uke!

Marc Romboy & KiNK – Delusion of the Enemy (Original Mix) Deep House Hot

Marc Romboy og KiNK kombinerer på en veldig spennende deep houselåt sluppet på Robert Babicz’ Systematic Recordings. Pianoriffet og basslinjen fra starten går igjen i hele låta og fører til en veldig hypnotiserende og dyp stemning i produksjonen. Selv om pianoriffet er det samme så preges låta av lange breakdowns og store variasjoner i rytmen og perkusjonene. Defintivt et av ukas mer spennende og innovative slipp.

German Brigante & Samuel Dan – Tomorrow (Original Mix) Tech House

Waifs & Strays – Remedy (Original Mix) Deep House

Coyu – The Cat & The Furious (Original Mix) Techno

Marcel Dettmann – Linux (Original Mix) Techno

Anton Lanski – Mptnss (Original Mix) Deep House

Hernan Cattaneo & Soundexile – Infoxication (Chaim Remix) Tech House

AFFKT – Travel To Your Love (Finnebassen Remix) Deep House

+++

Fant ingen mikstape som fenget denne uka så da blir det i stedet en dokumentar. Real Scenes er en av de beste dokumentarseriene om elektronisk musikk og det har tidligere blitt laget episoder om klubb- og musikkmiljøet i Detroit, Berlin, Bristol og Paris. Besøk Resident Advisor sine sider for å se på de.