Archive for 15. februar 2013

swedish silver

Swedish Silver Volume II

0

swedish silver

Drumcode henter frem det beste av svensk techno!

Beatport

Ida Engberg – Lucky Ones (Original Mix) Techno

Patrick Siech – Kill Room (Original Mix) Techno

Mikael Jonasson – Benefit of the Doubt (Original Mix) Techno

Hvis man sier ordet Sverige og elektronisk musikk til en tilfeldig forbipasserende, vil antagelig den personen komme opp med navn som Swedish House Mafia, Avicii eller Alesso. Det er heller ikke så veldig uventet, for det er pop-produsentene som har hatt mest suksess fra landet på andre siden av Svinesund, men det var ikke der det startet. Den første sjangeren av elektronisk musikk som hadde suksess i Sverige var technoen på midten av 90-tallet. Produsenter som Cari Lekebush og Adam Beyer begynte å gi ut musikk på den tiden, og de holder det gående fortsatt den dag i dag. Sistnevnte etablerte i 1996 det som i dag er kanskje verdens største og mest suksessfulle technolabels; Drumcode.

Nå har Adam Beyer hentet frem kremen av svenske technoprodusenter (selv om jeg savner Jesper Dahlbäck) og gitt ut et samlealbum det lukter krutt av. Du får låter fra veteraner som Ida Engberg, Joel Mull og Petter B sammen med låter fra den yngre garde representert ved Manic Brothers og Patrick Siech. Som vanlig ved albumslipp så har jeg trukket frem et par av mine favoritter, resten av albumet får du i en kjekk zippet fil under her.

Hele albumet

fredagsliste_ny_213

Fredagslisten 15.02.2013

1

fredagsliste_ny_213

Etter en lang ferie er fredaglisten tilbake by popular demand. Formatet blir omtrent det samme som før hvor vi presenterer ukens viktigste og mest populære låter i tillegg til et par låter folk kanskje ikke har fått med seg. I tillegg til dette vil fredagslisten også inneholde previews på noen av den kommende ukens slipp. Fredagslisten 2.0 er på plass, og vi ønsker en riktig god helg!

Fredagslisten

Tim Mason – Swoon (Original Mix) Progressive Beatport

Tim Masons oppfølger til Anima ble godt mottatt denne uken og burde være midt i blinken om melodisk bigroom progressive er din stil.

John Dahlback, Michael Calfan & Andy P – Let Your Mind Go (Original Mix) Progressive Beatport

Som Sindre nevnte er det ofte break or fall med Michael Calfan, men med Dahlback med på laget skal det godt gjøres å feile, spesielt mtp den enorme formen vår kjære svenske er i om dagen der han hiver ut den ene hiten etter den andre.

Kahwe – Anything (Original Mix) Deep House Beatport

Om dype grooves er din greie vil denne låten garantert sette fredagsfoten i gang. For mer i samme gate, sjekk ut resten av låtene i EPen, samt gårsdagens Underground fix!

Candido – Jingo (Federico Scavo Remix) House Beatport

Om føttene dine krever mer funk og mindre groove for å komme i gang bør du sjekke ut denne fete låten fra Federico Scavo. Stilen hans er umisgjenkjennelig og låten har en fin progresjon med freshe, funky elementer og kule vocal chants.

Stafford Brothers, Lil Wayne, Christina Milian – Hello (Will Sparks Remix) Electro Beatport

Er det fredag, så er det fredag. Will Sparks leverer en blodkommers electroremix i en stil som har slått godt an hos det kommerse electropublikumet. Hans remix er dog bare en av totalt 18 (!) remixer som har blitt sluppet av låten, så sørg for å sjekke ut noen av de andre på Beatport. En annen som er vel verdt å sjekke ut er Apocalyptos remix. Er du fan av stilen skal det også nevnes at Will Sparks har slått godt an på electrocharten denne uken med originalproduksjonen Phoenix.

Au5, I.Y.F.F.E, Auratic – Sweet (Original Mix) Electro Beatport

Mitt favorittslipp denne uken, mest på grunn av den fine variasjonen i låten der den veksler perfekt mellom snille, behagelige retrosynther og beinhard, moderne complextro. 9/10!

Splitbreed, Pegboard Nerds – We Are One (Original Mix) Glitch Hop Beatport

Gitt ut for to uker siden, men følte at siden denne ukens slipp i dub-sjangerne ikke tilferedsstilte så måtte i det minste noe med. We Are One figurerer som #1 i Glitch Hop charten på BP og det er ikke rart. Den norsk/kanadiske duoen Pegboard Nerds har i samarbeid med Splitbreed laget en dødsfresh glitchlåt som bør tilferedsstille de fleste med sansen for det.

Swanky Tunes, Peking Duk, James McNally – You Are Like Nobody Else (Original Mix) Progressive Beatport

Store synther som høres ut som om de fysisk vil sprenge ut av høyttalerne dine er Swanky Tunes varemerke og noe de har kjørt videre på her. Jeg kunne vært foruten vokalen, men for peakhour burde det fungere bra likevel!

Ukens Joker

Trampboat – Thrillride (Original Mix) Electro Beatport

Det skulle vært unødvendig å ta med et slipp fra Plasmapool som en underdog i denne listen, men ikke et eneste ord har blitt nevnt om denne på de store bloggene denne uken. Ganske ufortjent synes jeg da det er nok et godt slipp fra labelet, og ikke minst en sykt fet låt som fanger hele essensen av labelets velkjente sound. Thrillride kan skilte med kule electropartier med den vanlige litt disco-inspirerte sounden Plasmapool først ble kjent for med Mord Fustangs produksjoner i tillegg til et kult dubstepdrop midt i låten.

Ukens mashup/bootleg

Mange tips kom inn på vår facebook side, men spesielt to stakk seg ut som enkel, kommers fredagslytting. Tipp topp!

Macklemore & Ryan Lewis – Thrift Shop (Mikael Lewis Bootleg) Youtube

TJR vs. AC/DC – Ode To TNT (Vocal) Soundcloud

Previews

Veldig lovende klassisk houserelease fra Muzzaik & Dave Martin på Spinnins underlabel Work. Gåsehud!

Neste ukes, kanskje ett av februars heteste slipp? Vi gleder oss! Må inderlig håpe at Dyro og Bassjackers kan holde seg på dette nivået, for dette er LANGT over nivået andre produsenter i samme kategori kan skilte med om dagen. By far!

Et annet sterkt slipp vi skal se opp for er Artys samarbeid med Chris James, best (kun?) kjent fra deadmau5 store hit, The Velt. Spol et godt stykke ut for Arty.