Archive for 15. januar 2013

lanzarote

Lanzarote

3

lanzarote

Beatport

Lindstrøm & Todd Terje – Lanzarote (Original Mix) Indie/Nu-Disco Hot

Lindstrøm & Todd Terje – Lanzarote (diskJokke Remix) Indie/Nu-Disco

Når det kommer til norske musikkeksporter så har det, bortsett fra a-ha, dreid seg om tre sjangere; black metal, elektronika og sist, men ikke minst, space disco. Sistnevnte representert av de «tre store»; Hans-Peter Lindstrøm, «Prins» Thomas Moen Hermansen og «Todd» Terje Olsen. Hver for seg har de stått for noen av de største disco-hitsene de siste ti årene. Lindstrøms I Feel Space tok verden med storm da den ble sluppet i 2005, Todd Terje hadde stor suksess med både sin remix av Dølle Jølles Balearic Incarnation og 2011s Ragysh, og ble i fjor navnet på alle sine lepper med det som kanskje er den største norske elektroniske hiten siden Eple; den fantastiske Inspector Norse.

Nå har Lindstrøm og Todd Terje gått sammen og sluppet en singel på Todd Terje sitt Olsen Records. Låta har fått navnet Lanzarote, og er en klassisk dreven space discolåt. Den har den herlige crunchy og groovy bassen som kjennetegner både Todd Terje og Lindstrøm sine låter, men det som gjør disco til space disco er de futuristiske melodiene og synthene som ligger og leker seg oppå  bassen og trommene. Mot slutten av låta kicker også et vokalparti inn, hvor Lindstrøm og Todd Terje forteller at de ønsker å dra til steder som Lanzarote, Puerto Rico, Abu Dabi, Krogstadelva og Holmenkollen.

happy new year

Intropical / Piasom / Wayfarer +

1

happy new year

CLMD – Falling Like Angels (Sebjak’s Rave Remix) Electro Hot Beatport

CLMD – PIASOM (Original Version) Progressive Beatport

CLMD feat. Kai Gundelach – Rain (Original Version) Progressive Hot Beatport

CLMD kom på mandag ut med remix EPen til Falling Like Angels som i tillegg inneholdt hele 3 nye originalproduksjoner i en massiv EP. Av remixene var det svenske Sebjaks Rave Remix som falt meg best i smak der han har beholdt de rolige partiene slik de er i originalen, men byttet ut droppene med noe som står bedre i stil med hans egen musikalske identitet. Det betyr med andre ord at de melodiske takeoffene er byttet ut med syresynther og grisetunge kicks som virkelig smeller. De resterende remixene består av Nils Noas deep house remix samt Coucheron og Kasket Clubs inde/nu-disco remixer av låten.

Av de tre originallåtene var det Rain og PIASOM som falt best i smak, der Rain er en typisk CLMD låt med meldoiske, vokalfyllte breakdown og tunge dropp. PIASOM er en en litt mørkere, techy proglåt som har et enkelt hook som går igjen i hele låten, kun avbrutt av ymse variasjoner for å bevare progresjonen i låten. De tre originallåtene er ikke noe «groundbreaking» nytt fra CLMD, men det er godt produsert, interessant, og en ytterligere befestning av deres sound.

Hele EPen kan høres og kjøpes på Beatport.

Walden – Intropical (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Denne låten fra Dirty Souths landsmann Walden sampler et ganske godt brukt vokalspor som jeg aldri helt har funnet ut hvor egentlig stammer fra, men går hvertfall under navnet «In Heaven With You«. Sporet er alltid gledelig å høre i EDM produksjoner og Walden gjør en god jobb med å lage elementer rundt det som passer og gjør den særdeles behagelig å høre på. Walden som fikk en pangstart på karrieren med sin offisielle remix av In My Mind har stadig en god melodi på lur og Intropical er intent unntak.

Audien – Wayfarer (Original Mix) Trance Beatport

Audien har lenge vært kjent for sine enorme evner til å lage gode melodier som blir fremført gjennom behagelige synther. Wayfarer er bare en av mange låter i rekken som beviser amerikanerens talent til å lage letthørte melodiske låter som grenser løst mellom progressive house og trance og er hans andre slipp på det høyt respekterte Anjunabeats labelet.