Underground-Fix1

Ikke alle forstår housemusikk, men heldigvis gjør vi det!

DJ Sneak – Body Talkin’ (DJ Mes Town Business Mix) House Hot Beatport

Hva er vel bedre enn å starte ukens fix med remix av en klassisk DJ Sneak houselåt? Sjekket ut alle låtene i remixpakka av denne låta, og selv om det var mange sterke kandidater, kunne ingen måle seg med den herlige funky remixen til DJ Mes. Låta høres ut som den er produsert i moderne tider, men allikevel så opprettholder remixen den old school disco-house feelingen til originalen. Dette er en låt jeg virkelig gleder meg til å teste på dansegulvet!

Justin Martin & Eats Everything – Feather Fight (Original Mix) House Beatport

Justin Martin & Eats Everything – Harpy (Original Mix) House Beatport

Wobble-bass i underground housemusikk? Uhørt! Men fra spøk til revolver så må jeg si stusset litt over disse to låtene. Jeg kan ikke huske å ha hørt liknende låter tidligere. Borte er de rullende, groovy basslinjene vi normalt finner i underground housemusikk og inn kommer tunge trommer og «wobbly» bass. Vil si det er sprek satsing fra både produsentene og Hypercolour som velger å gi det ut. Harpy er definitivt den mer «dubstep»-inspirerte låta av de to, mens Feather Fight heller mot UK Garage. Etter noen gjennomlyttinger må jeg si jeg liker det mer og mer. Det blir ikke så masete og bråkete som jeg ofte finner dubstep og electro house. Her i Underground Fix skal vi jo applaudere både det moderne og det klassiske, så denne EPen får godkjent fra oss.

Pig & Dan – Naked Nuns (Dark Mix) Techno Hot Beatport

En av fjorårets beste produsentduoer kombinerer med et av fjorårets beste labels, Suara. Coyus label har nettopp fått sin aller første Beatport #1, Tube & Bergers Imprint of Pleasure, mens dette er Pig & Dans første slipp i 2013. Naked Nuns er en typisk technolåt i Pig & Dan-stil med dreven rytme og industrielle samples. Låta finnes både i «happy» og «dark» mix, men jeg valgte kun å ta med dark mixen fordi det er techno og techno skal ikke være «happy».

Ilves & Migova – Dans La Vie (Original Mix) Deep House Hot Beatport

Ilves & Migova – Orbital Romance (Original Mix) Deep House Beatport

Vi har postet et par previews fra Ilves & Migova ved et par anledninger tidligere og regner med at noen av dere kjenner igjen navnet. Dans La Vie EP’en kjennetegner en form for deep house jeg savner litt i markedet per nå. Stilen jeg referer til plasserer seg muligens mellom de litt progressivt inspirerte slippene til Bedrock og de litt mer klassiske låtene innenfor deep house sjangeren generelt. Uansett så er dette en utrolig spennende EP fra Ilves & Migova, som jeg komemr til å følge tett utover i 2013. De har en del låter ute på Soundcloud, så det kan være verdt å sjekke ut.

Fatboy Slim – Right Here, Right Now (Coyu Remix) Tech House Beatport

Hot Since 82 – Pour The Sugar (Original Mix) Deep House Beatport

Camiel Daamen – Ego Maniak (James Barnsley’s Steezy Remix) Deep House Beatport

Arthur Oskan – Maximillian (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco Beatport

Changing Shape – Always (So Good) feat. Omid 16B (Omid 16 B Re-Edit) Tech House Beatport

+++

Denne ukens Fixtape har et betydelig mer kommersielt snitt enn de par siste vi har kjørt ut. Jeg må vel argumentere for at denne hadde passet veldig bra ute, selv på det kresne norske publikum. Man trenger ikke bevege ut i de mørkere avkrokene av deep-scenen for å skape variasjon og det som holder mixen på topp er Satisfunk’s vilje til å holde på den røde tråden gjennom hele settet.

Chris/heutZe