Archive for 13. februar 2013

onthe

Sweet / Verve / Cool Without You

1

onthe

Au5, I.Y.F.F.E, Auratic – Sweet (Original Mix) Electro Hot Beatport

Au5 og I.Y.F.F.E har til nå hatt flere fete produksjoner innen moombahcore, electro og dubstep og siste låt ut er Sweet i samarbeid med Auratic utgitt på Monstercat. Låten er litt i samme tråd som en av deres senere låter, Breathe, med et slags 70-tallspreg over de melodiske partiene etterfult av beintunge dropp, i dette tilfellet knallhard complextro. I.Y.F.F.E (In Your Face Fuck Everything) består forøvrig av Alex Mind og Conrad Funk, førstnevnte som ikke burde være et utkjent navn for electrofansen.

Eitro – Verve (Original Mix) Progressive Beatport

Love 2.0 har faktisk vært en av de mest spillte låtene på telefonen min gjennom 2012 og nå er russeren Eitro tilbake med ny låt. Den lever nok ikke opp til nevnte låt, men en god produksjon er det for det. Igjen står det melodiske i høysetet noe som er alt for sjelden i de hardere delene av prog house om dagen.

Tommie Sunshine & Disco Fries ft. Kid Sister – Cool Without You (Original Mix) House Beatport

Tommie Sunshine & Disco Fries ft. Kid Sister – Cool Without You (Audien Remix) Electro Beatport

Herlig, funky houselåt fra Tommie Sunshine og Disco Fries. Kid Sister lever vokal som passer låten perfekt og droppene smeller godt fra seg. Audien kjører en helt annen vri på sin remix hvor han kun tar med vokalen og ytterst få elementer fra originalen og stokker det hele om til en complextroremix uten sidestykke.

wild

Kahwe – Driving Me Wild EP

5

wild

Beste Anjunadeep slipp på lenge!

Beatport

Kahwe – Driving Me Wild (Original Mix) Deep House Hot

Kahwe – Anything (Original Mix) Deep House Hot

Kahwe – Yew (Original Mix) Electronica

Ikke siden Martin Roth slapp Beautiful Life har Anjunadeep sluppet noe så sterkt som denne EPen. Det som også er noe overraskende er at produsenten er en som knapt har hatt noen slipp på Beatport til nå. Jeg leste såvidt om Kahwe sin EP på Resident Advisor for en uke siden. EPen fikk en 4/5-rating, noe som fikk øynene mine opp. Når et slipp fra et relativt kommersielt label får 4 stjerner på RA så vet du det er bra musikk. Tittellåta Driving Me Wild er en sommerlig deep houselåt med behagelige vokaler og myke synther. Min favoritt, Anything, er en litt mer garage-inspirert, klassisk houselåt med fete vokalsamples og heftig groove. Yew er en langt roligere og mindre housey låt enn de to andre på EPen. Det er kanskje det låta som passer best til rolig lytting. Jeg liker den hvertfall veldig godt, selv om Driving Me Wild og Anything fikk hot-stempel.

Håper dere setter pris på denne EPen. Det er muligens ukens slipp i mine øyne (ører).

let your mind go

Let Your Mind Go / Channel 42 (Eekkoo Remix) +1

1

let your mind go

John Dahlback, Michael Calfan & Andy P – Let Your Mind Go Progressive Hot Beatport

For meg personlig er Michael Calfan veldig Hit or Miss. Noen ganger kan han komme med låter som er geniale, andre ganger høres de ut som en billig kopi av seg selv. Når han samarbeider med John Dahlback derimot, er det vel ingen tvil om at resultatet kunne blitt noe annet enn bra. Let Your Mind Go har gode vokaler, en herlig big-room atmosfære og masser av energi. Liker også spesielt godt den lille durende basslinja som er typisk Dahlback. Top notch release fra Spinnin’ dette her.

Deadmau5 & Wolfgang Gartner – Channel 42 (Eekkoo Remix) Tech house Beatport

Remixpakken til Channel 42 ble sluppet for noen dager siden, men i mine ører er det Eekkoo-remixen som fenger mest. Den har bevart den fine sjamrnen som Deadmau5 legger i låtene sine, koblet med en vanvittig rytme og et voldsomt driv.

Magnifik – Feel The Groove (Tradelove Remix) House Beatport


Hva er det med disse italienerne og tech house? Den drivende rytmen, den spretne off-beat bassen og små, morsomme breaks er blitt nærmest varemerke for artister som The Cube Guys, Pink Fluid, Lookback og Federico Scavo. Tradelove følger i fotsporene av sine landsmenn og lager en herlig remix av Feel The Groove. Dette er house som er designet for svette og intense kvelder på dansegulvet, og jeg elsker det!