grass

Gamle Favoritter #8

5

Calvin Harris – I’m Not Alone (Extended Mix) Progressive
Denne låten var førstesingelen på Calvin Harris’ andre album, og gjorde han til superstjerne over natten. Den toppet alle lister med en ekstremt smittsom melodi. I det siste har Calvin slått seg opp og frem som DJ, og er nå i ferd med å spille på mer seriøse elektroniske festivaler og klubber, og har også hatt flere vellykkede fester på Ibiza, blant annet sammen med Pete Tong. Go Calvin!

Michael Gray – Borderline (Vocal Club Mix) House
Deilig groovy house med en flott vokal! Dette er en av mine personlige favoritter, som strengt tatt burde vært postet FØR sommeren, og ikke nå. Nyt den uansett!

Buy Now – For Sale (Extended Mix) Electro Classic
‘For Sale’ er en skikkelig electroklassiker, og bak mesterverket står Sebastian Ingrosso & Steve Angello! Buy Now er et av deres aliaser, for de som ikke visste det.

DJ Tatana – Spring Breeze (Martin Roth Summerstyle Remix) Progressive
Denne remixen er en flott blanding av klassiske trancy elementer og moderne progressiv house, og er meget godt produsert. Signert Berlin-baserte Martin Roth.

Antoine Clamaran – Reach For The Stars (Thomas Gold Remix) House
Thomas Gold har vært en av de mest produktive houseprodusentene de siste året, og har lagt sin helt spesielle touch på utallig mange låter. Denne har signatursounden hans, og smeller godt fra seg på dansegulvet!

Kurd Maverick – Ring Ring Ring (Original Mix) House
House blir rett og slett ikke mer sexy enn hva midtpartiet i denne låten er! Veldig deilig å danse til!

Pryda – Melo (Original Mix) Progressive Classic
Dette er hvorfor Eric Prydz (Pryda) er så uhyre populær; han produserer mesterverk på mesterverk. Melo står igjen som en av de virkelige klassikerne fra 2009.

37261_403523541980_138531951980_4776994_5876858_n

Gamle Favoritter #7

19

 

David Guetta ft. JD Davis – The World Is Mine (F*** Me I’m Famous Remix) House
Kanskje David Guettas kuleste låt? Den trøkker hvertfall veldig, med et sinnsykt dropp. Det er udiskutabelt at dette er en rå partylåt!

D. Ramirez, Mark Knight, Underworld – Downpipe (Original Club Mix) Tech/Progressive
En av 2009s største låter. For dere som ikke liker tech-house, så kan jeg bare si med en gang at dette ikke er tradisjonell tech. Fantastisk produksjon av veteranene Ramirez, Knight og ikke minst legendene Underworld.

Norman Doray & Tristan Garner ft. Errol Reid – Last Forever (Original Vocal Mix) Progressive
Sommerhit fra de to franskmennene som jeg regner med de aller fleste har hørt, men hvis ikke, så er den et must å ha i samlingen! Errol Reid leverer perfekte, oppløftende vokaler.

David Amo & Julio Navas – Heart Beat (Abel Ramos From Oslo With Love Remix) Progressive
Har aldri bestemt meg om jeg synes vokalen i denne er for mye eller ikke, men det er en god låt fra Abel Ramos som får hendene opp i været!

Bucovina feat. Shantel (Ian Olivers Clubovina Mix) House
Balkanistic tribalhouse med en basslinje som virkelig gir deg godfølelsen! Var en stor radiohit i Europa litt tilbake i tid.

Wolfgang Gartner – Bounce (Original Mix) Electro
En av mine favorittlåter fra Gartner, i hans gjenkjennelige stil! Breaken bygger en fantastisk forventning, og når droppet kommer… BOUNCE BOUNCE BOUNCE!

dead-gvf-small

Gamle Favoritter #6

2

 

Young Rebels & Francesco Diaz – Damascus (Dada Life Remix) Electro
Denne låten lurer deg litt, ved at den i starten lar deg tro at det er en sval, progressiv sommerlåt. Det første droppet bekrefter denne følelsen, helt til de massive electroriffene plutselig skyter inn. Fantastisk blanding av to stiler av Dada Life, som var meget populær et par år tilbake.

Wolfgang Gartner – Undertaker (Original Mix) Electro
Wolfgang Gartner, viser her hvem det var som banet vei for den moderne electrosounden slik den er i dag. Det er ingen tvil om at han har hatt utrolig mye innflytelse på det lydbildet vi hører i dag.

Justice – Genesis (Original Mix) Indie/Nu-Disco
Tung og seig låt, som gjør seg eksepsjonelt godt på festivaler og stadionkonserter. Rett og slett en legendarisk låt Nu-Disco låt fra duoen som tok verden med storm med albumet (Cross) i 2007.

The Whitest Boy Alive – Golden Cage (Fred Falke Remix) House Classic
Oppløftende french-house fra en av de mest populære remixerne i verden! Uansett setting, så slår denne låten aldri feil!

Steve Angello – Monday (Original Mix) Progressive
Progressiv earcandy fra mannen over alle menn. Nyt de siste dagene av sommeren med denne.

Deadmau5 – Catbread (Original Mix) – Electro

http://www21.zippyshare.com/v/1530212/file.html

Deadmau5 har produsert noen legendariske tracks opp gjennom årene (Strobe, Not Exactly, Some Chords) og
denne følger den vanlige electrostilen med en helt spesiell sound. 

Steve Angello – Monday (Original Mix) – Progressive

http://www8.zippyshare.com/v/73610927/file.html

Progressiv earcandy fra The Man. Nyt de siste dagene av sommeren med denne.

Young Rebels & Francesco Diaz – Damascus (Dada Life Remix) – Electro

http://www8.zippyshare.com/v/2008120/file.html

Denne ble spilt MYE her i huset da den først kom, noe naboene måtte venne seg til. Tror ikke de mislikte det helt, egentlig.
Fantastisk blanding av electro og progressive-style synther.

Wolfgang Gartner – Undertaker (Original Mix) – Electro

http://www8.zippyshare.com/v/38312684/file.html

Wolfgang Gartner, som tydeligvis aldri lager en låt uten å være i et heftig amfetaminrush, er helt klart en av
verdens tøffeste motherfuckere. Sinnsyk break på denne låten som kan minne litt om Justice sin electrostil, and speaking of Justice…

Justice – Genesis – Electro

http://www8.zippyshare.com/v/97857996/file.html

Old but gold, rett og slett en legendarisk låt.

Michael Casette – Zeppelin (Original Mix) – Progressive

http://www8.zippyshare.com/v/88055300/file.html

«Zeppelin» kommer farlig nær Trance, men fungerer godt til å roe ned nervene. Nydeleg.

The Whitest Boy Alive – Golden Cage (Fred Falke Remix) – House

http://www8.zippyshare.com/v/29009671/file.html

Uplifting French-house. En av mine personlig favoritter.

Calvin Harris – I’m Not Alone (Deadmau5 Remix) – Progressive

http://www32.zippyshare.com/v/14661569/file.html

Som mange sikkert har erfart var «I’m Not Alone» STOR når den først kom ut. Men da Deadmau5 fikk tak i denne¬† fjernet han fjortisfaktoren
betraktelig og vi ble sittende igjen med dette mesterverket.

houseskolen2

HouseSkolen! – Leksjon 1: Sjangre

12

Houseskolen er et nystartet konsept på Housebloggen.no som tar for seg diverse tema, presentert på en lettlest og (forhåpentligvis) forståelig måte uten masse vanskelige ord og uttrykk.

Her henvender vi oss til dere som liker endel av musikken vi legger ut, men som føler dere ikke kan alt som skal til for å forstå hele gemet. Vi vil gå gjennom forskjellige tema hver gang og alle skal kunne henge med og følge progresjonen fremover :)

House deles inn i veldig mange forskjellige sjangre som for mange kan være noe forvirrende. HouseSkolen hjelper deg å få kontrollen i 1. leksjon hvor vi tar for oss de sjangrene vi i Housebloggen.no som oftest gir dere innen housemusikken vi alle elsker :)

Progressiv

Denne sjangeren kjennetegnes ved at den ofte er mer melodiøs enn andre sjangre. Samtidig kan man finne et tydelig oppbygning mot et klimaks i låten hvor alt virkelig tar av!

Dirty South, Sebastian Ingrosso, David Guetta – How Soon Is Now feat. Julie McKnight

Tim Berg - Bromance (Avicii Arena Mix)

Tech

Techno house! Denne litt mer nedtonede sjangeren kjennetegnes ved å ofte ha en litt funky og minimalistisk stil. Til forskjell fra prog har ikke tech det voldsomme klimakset som får dansegulvet til å gå bananas, den er jevn og rett og slett mer «techy»

Joan Reyes - Kit Kat

Funkagenda & Mark Knight - Good Times

Electro

Denne heftige sjangeren er kjent for en stødig beat i bakgrunnen som krydres med ville electroriff. Vanskelig å forklare hva et slikt riff er, men hør på eksempellåtene under så skjønner du :)

Deadmau5 feat. MC Flipside - Hi Friend

Wolfgang Gartner - Wolfgang’s 5th Symphony

Dirty Dutch

Dette er ikke en sjanger men en stil innen electro hvor Chuckie var den store pioneeren. Den er lett å kjenne igjen når man har hørt noen låter. Inneholder heftige sekvenser med særegen dutch sound man raskt kjenner igjen! Alarmlyder, igjen og igjen..

Jason Derulo - Watcha Say (Afrojack Remix)

Chris Kaeser - Who’s In The House (Chuckie Remix)

Kommers

De kommerse låtene er det vanskelig å sette noen spesielle kjennetegn ved da alle de tidligere nevnte sjangerene kan være kommers. Ofte er det låter med fengende vocal som slår gjennom. Housemusikk som får spilletid på radio og som blir likt av mange «ikke-house-fans» får ofte stempelet kommers house.

David Guetta ft. Kelly Rowland - When Love Takes Over

Remady P&R - No Superstar (Mr Pink Remix)

Da har vi tatt en liten gjennomgang av de sjangrene vi i Housebloggen.no poster mest. √ònsker tilbakemelding på hva som var bra og hva som kan gjøres bedre! Var det for mye informasjon? For lite? På den måten blir HouseSkolen enda bedre til neste leksjon :)

deadmau5_grammy_awards

Gamle Favoritter #4

4

Sunfreakz ft. Andrea Britton - Counting Down The Days (Axwell Vocal Mix) House
Leken sommerhit som burde passe de fleste, signert superprodusent Axwell. Alt denne mannen tar i blir til gull, og denne låten står som sommerlåten over alle for ganske mange.

Daft Punk- Harder Faster Better Stonger (Deadmau5 2007 Edit) Electro
Deadmau5 oppdaterte denne klassikeren uten å «ødelegge» orignalen. En av grunnene til at karrieren hans tok av så raskt som den gjorde.. hvertfall i følge han selv. Selv om denne remixen aldri noen offisiell release, men ble spredt som ild i tørt gress over hele verden, og plutselig var en tidligere ukjent kanadier som kalte seg «Deadmau5″ på alles lepper.

Deadmau5 - Strobe (Original Mix) Progressive Future Classic
En storslått symfoni, ingenting mindre. Introen er vakker, storslagen, og har en hypnotisk effekt som suger deg inn i låta. Den gir meg gåsehud hver gang. Progressive med mye electro i seg! Club Editen ligger i kommentarfeltet, for de som vil ha låta uten den lange introen (shame on you!)

Underworld - Born Slippy 2008 (Joe K vs Beto Dias Remix) Progressive Classic
En av de store låtene i 2008. En remix av Underworlds gamle klassiker, med verdens nydeligste break. Det har vært mange remixer, edits og tull av denne låta, men dette er en av de bedre.

Steve Angello & Laidback Luke - Show Me Love feat. Robin S (Extended Mix) House Classic
Steve Angello & Laidback Luke oppdaterte denne velkjente klassikeren til en moderne festivalbanger. Bør være velkjent for de fleste. Gull!

Aaron Studt - Nice Boys (Adam K & Soha Remix) Electro
Tunge, men samtidig lekne beats og melodier av Adam K & Soha! Electrobanger med godt humør! Adam K har gang på gang vist at han mestrer alle sjangrer. Det er bare synd han ikke er så produktiv som han burde vært..

4f9c2a452bea7d060cfbe9e06cdfc480-d37efoy

Gamle Favoritter #3

8


Arno Cost - Cyan (Original Mix) Progressive
‘Cyan’ var en av de største låtene housescenen kunne by på i 2009, og det er lett å skjønne hvorfor. Arno Cost har selv ofte referert til denne låten som hans beste produksjon noensinne.

Justice - D.A.N.C.E (MSTRKRFT Remix) Indie Dance/Nu Disco Classic
Justice sjarmerte hele verden med crossoveren D.A.N.C.E. - og her er den beste remixen av låta. MSTRKRFT gir den en etterlengtet electro-twist med noen herlige acid-elementer i det siste droppet. Fantastisk!

Temper Traps - Sweet Disposition (Axwell & Dirty South Remix) Progressive Classic
Uten tvil Axwell og Dirty South’s beste collab, som var en massiv sommerhit i 2009. Spilles fortsatt av djs over hele verden, og får fortsatt de største festivalene til å koke med et meget oppløftende lydbilde og fantastisk vokal. Anbefales på det sterkeste!

John Dahlbäck & Sebastian Ingrosso - Lick My Deck House
Klassisk houselåt med et funky og godt driv. Store, tydelige breakdowns med laaange builds.. og et digg klimaks.

Yves LaRock - Rise Up (Original Mix) House
Yves LaRock hadde stor suksess med Rise Up, som var en radiohit lenge. Flott og lystig låt å spille på sommervorset!

Chuckie - Aftershock (Can’t Fight The Feeling 2009 Mix) Electro
Jackin’ electro earcandy fra mannen som skulle lede hele Dirty Dutch sirkuset til en lys fremtid. Dette er en relativt kommers electrolåt fra Chuckie, men så absolutt diggbar og smittsom.

Richard Grey - Thriller (Album Mix) House
Har alltid likt denne gode, småkommerse remixen av Thriller. Fortsatt den beste (sammen med Herves versjon) spør du meg.

Shakedown - At Night (Kid Creme Re-Edit) House Classic
Dette er en av de mest kjente houseklassikerne, og det er lett å skjønne hvorfor denne er tidløs. Rett og slett fantastisk groovy house med meget kule vokaler!

EDX - Shy Shy (Paul Harris Remix) House/Progressive
Den beste remixen av ‘Shy Shy’, og også den mest behagelige for easy listening. Fantastiske vokaler og tekst! Nytelse..

Classixx ft. Jeppe - I’ll Get You (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco
Hipsterduoen CLASSIXX har det siste året markert seg godt med remixer for flere anerkjente artister, og dette var deres første singel. Med denne låta blir du garantert den kuleste kiden on the block! Do you like bass?


670002392_1c88683a04

Gamle Favoritter #2

7

Wolfgang Gartner - Wolfgang’s 5th Symphony (Original Mix) Electro
Dette er Beatports mest nedlastede låt for 2009, og den er virkelig et mesterverk uten sidestykke. Vill electroremix av den klassiske 5th Symphony, på en måte bare Wolfgang Gartner kan gjøre.

Daft Punk - One More Time (Original Mix) House Classic
Denne burde vel egentlig ikke trenge noen introduksjon.. Verdens mest kjente houselåt, vil jeg tro. Tidløs klassiker som vil leve for evig!

Fragma - Tocas Miracle (Inpetto Remix) Progressive
Inpetto er en av mesterne av progressiv house. Dette er hans største hit, som fikk fart på karrieren hans tilbake i 2008.

De Bos - On The Run (Ralvero Get Down Remix) Electro
Denne er så hard at man begynner å gråte litt om man spiller den på ordentlig anlegg. Jeg har hørt ekstremt mange av de største djene spille den On The Run selv om de egentlig aldri spiller Dirty Dutch. Det sier noe.

Bingo Players vs Chocolate Puma - Touch Me (Bart B More Remix) Electro
Basslinjene i denne låten, signert Bart B More, er ulikt alt annet du har hørt før! Check it out :) Husker det var enorm ‘buzz’ rundt denne låten i 2008 ca.

Deadmau5 - Ghosts N Stuff (Original Mix) Electro
Ghost N stuff var en enorm hit når den kom ut, og er kanskje Deadmau5′ største hit noensinne. Genial låt med masse trøkk!

Axwell & Sebastian Ingrosso & Salem Al Fakir - It’s True (Original Mix) House
Vokal fra den svenske MGP-finalisten Salem Al Fakir blandet med Axwell og Ingrosso kan jo ikke slå feil. Nydelig sommerlåt som er god å ha på stranden.

Jooris Voorn - Sweep The Floor (Original Mix) Tech
Sweep The Floor var på topp på beatport i utallige uker, og er til den dag idag en av mine yndlingslåter. Veldig gjennomført tech som jeg tror jeg aldri vil bli lei av!

question-mark-717218

Nytt konsept: HouseSkolen!

8

Har du lurt på hva Progressiv housemusikk er? Er virkelig Dirty Dutch så skittent? Eller tror du vi i housebloggen har mistet all forstand når vi snakker om noen heftige bootlegs?

Er dette spørsmål du har stilt deg kommer vi i Housebloggen.no og redder deg fra din uvitenhet med vårt nye konsept; HouseSkolen!

Med jevne mellomrom kommer det leksjoner som tar for seg et tema hver gang.
Vi er veldig interessert i innspill fra dere lesere om tema dere ønsker å vite mer om, så setter pris på kommentarer :)

Neste uke kommer første leksjon som skal ta for seg forskjellen på de ulike sjangrene innen housemusikken. Så lurer du på hva forskjellen mellom tech/prog/electro osv er så følg med neste uke!

avicii_2

Eksklusivt intervju med selveste Tim Berg aka. Avicii

8

Da, mine damer og herrer, tok Avicii seg tid i all sin reising for å svare på noen spørsmål fra oss. I intervjuet forteller han blant annet hvordan han ser på fildeling og hva han syns om housekulturen i Skandinavia.

Avicii har hatt en kort, hektisk og fantastisk kariere og er av mange regnet som den mest fremadstormede dj’en den siste tiden!

Det hele startet med «Lazy Jones» som raskt ble utgitt på Strike Recording. Suksessen inspirerte han videre og han brukte i en periode all sin tid på musikken under sterk inspirasjon fra folk som Laidback Luke, Steve Angello, Tocadisco, Daft Punk, Eric Prydz og Axwell blandt mange andre. Avicii’s første store release var «Manman» på Bedroom Bedlam label etter å ha vunnet Pete Tong Fast Track med imponerende 70% av stemmene!

Dette fikk de store gutta til å sperre opp øynene, og den virkelig store suksessen var like om hjørnet.
De fantastiske låtene kom som perler på en snor samtidig som han gjorde ville live sets over hele jorden. Avicii hadde ikke lengre bare support blandt de store gutta, han var blitt en av dem.

Etter å ha produsert en rekke store låter ble ble Avicii’s siste release en av de mest hypede låtene i 2010. Skjeldent har blogger og fans rundt omkring i verden snakket så mye om en låt som de gjorde med «Bromance», og den skuffet ikke ved release. Interessen rundt låten bekreftet Avicii’s posisjon som en av housemusikkens virkelig store!

Hey! We can start with you introducing yourself for our readers.

Tim Berg: My name is Tim Berg and I’m a 20 year old producer from Stockholm.

How did your DJ/producing career begin? Did blogs contribute to your producing career?

Tim Berg: Well, I started out by releasing a lot of unsigned stuff on the blogs, and I would have to say that my career started when my manager found some of them and contacted me. Since then we‚Äôve been working very hard together to get where we are at today, and I for sure wouldn‚Äôt be anywhere near here if it wasn’t for him. So my answer to your question, YES, if I hadn‚Äôt been exposed on the blogs none of this would have happened.

What do you think about blogs like Housebloggen.no and what thoughts do you have around the debates on free downloading etc.?
Tim Berg: Well, it‚Äôs really unnecessary to have any views on it since it will never lead anywhere. In this case, it’s gotten to a point where its impossible to stop anyways, so I think everyone will have to adapt to it instead of trying to fight a battle they can’t win.

Favorite DJ/Producer?

Tim Berg: Would have to say the Swedish House Mafia guys in general, because of their skills as both producers and DJ’s. I have huge admiration for Tiesto and Laidback Luke as well.

How would you describe your producing style?

Tim Berg: Hm, I would say that I always try to keep the track focused on the melodies more than the beat!

Top 5 tracks at the moment?
Tim Berg:
Norman Doray and David Tort – The Sun
Swedish House Mafia – One
Prodigy – Smack My Bitch Up (An21 and Max Vangeli Remix)
Adrian Lux – Teenage Crime (Axwell and Henrik B Remode)
Imogen Heap – Hide and Seek (Otto Knows Remix)

Have you ever had an embarrassing moment when you were DJ’ing ?

Tim Berg: Hm, yeah there was this gig in Germany where one of the cdjs kept acting wierd and kept jumping to the beginning all the time, and when they switched the CD finally I managed to throw my headphones on the cuebutton and stop the track, haha. But it wasn’t really a big thing, and the gig turned out to be amazing anyways!

What kind of job would you have if you weren’t a DJ?

Tim Berg: Haha, I actually have no idea, so probably a telemarketer or something else equally uninteresting until I’d figured out what i wanted to do.

You have been a lot of places playing with different DJ’s in different countries. How is the house culture in Scandinavia compared to other places?

Tim Berg: Well, I haven’t been to Norway yet so I wouldn’t know, but I had my first gig in Sweden a couple of weeks ago and it was totally amazing! I also really love the Danish crowd! I would have to say that I don’t think Scandinavia is quite there yet compared to lots of the other European countries with a long history of electronic music, but we‚Äôre definitely starting to get there now. The music is starting to get radioplay and DJ’s like Guetta has brought house to the masses.

We are looking forward to your show in Norway. What are your expectations before your visit?
Tim Berg: Haha, I don’t have any expectations to be honest, I’m really pumped and curious about the scene there though!

Anything you want to say to your Norwegian fans?
Tim Berg: “Det kommer til o bli en nydelig fest da!”
(did I say that right?)

To round of the interview, a word of advice to the up and coming DJ´s and producers out there!

Tim Berg: Its all about the work! You have to really put your heart into it and be prepared to keep going even if it feels like your standing still! And promote yourself on all the blogs and other social networking forums! Also – get a proper manager!

Tusen takk for intervjuet. Vi gleder oss til du kommer til Luux i Oslo og Bergen!
alone_in_december_by_basistka-d3608jf

Gamle Favoritter #1

10

  Laidback Luke & Swedish House Mafia - Leave The World Behind (Original Mix) Progressive Classic
Kanskje den desidert største houselåta i moderne tid, med vokaler som er helt hinsides! Uten tvil den største låten under WMC 2009, og låten som fikk skikkelig fart på karrieren til Swedish House Mafia (som trio).

C-Mos - 2 Million Ways (Axwell Remix) House Classic
Axwell har, egentlig ut av ingenting, produsert en meget imponerende remix av en særdeles kjip original. Dette er en tidløs klassiker, og det er svært få som kan si at de ikke liker denne låten. En klassiker, og evig sommerhit. Axwell is the man!

Eric Prydz - Pjanoo (Dada Life Fart #7) Electro
Tror dette er den eneste remixen av Pjanoo som noensinne har vekket interesse hos meg. Men det har egentlig svært lite med Pjanoo i seg selv å gjøre, det ligger mer i de SINNSYKE electroriffene denne svenske duoen har komponert.

Steve Angello & Laidback Luke - Be vs Satisfaction (Swedish House Mafia Bootleg) Electro
Denne populære mashupen har lenge vært fast inventar i Swedish House Mafias livesett, også for de tre som individer. Fantastisk sammenslåing av to klassikere.
 

John Dahlbäck - Hustle Up (Original Mix) Electro
En av Dahlbäcks klassikere, og mitt beste minne fra russetiden i 2007! Denne står fortsatt igjen som en av Dahlbäcks beste låter.

Outatime - Ain’t Nobody (Crew 7 Remix) Progressive
Kommers og catchy sommerlåt som de fleste vil like!

Albin Myers & Sandro Monte ft. Abigail Bailey - Somewhere (Original Vocal Mix) Progressive
En herlig og godt produsert sommerlåt fra Albin Myers & Sandro Monte. Kanskje ikke hva du forventer fra Albin, men husk at dette var helt i startfasen av karrieren hans. Sandro Monte kommer vi til å høre mye mer av fremover!

David Guetta - Delirious (Laidback Luke Remix) House
De fleste har mest sannsynlig hørt denne, som herjet de fleste klubber og fester for et par år siden. Nydelig vokal, og en av LBLs beste remixer!

josefbredere

Eksklusivt intervju: Josef Bamba

3
Josef Bamba har den siste tiden bygget seg opp til å bli et av Norges hotteste DJ-navn. Jeg tørr å si et av verdens hotteste.

Dette talentet fikk den verdensomspennende nattklubbkjeden Pacha øynene opp for, og tok han inn i varmen. Nå reiser Josef Bamba og spiller i deres navn i alle verdens hjørner. I Norge har Josef Bamba spilt på flere av de hotteste og mest respekterte klubbene over hele landet, hvor han på hver eneste uteplass har levert varene og referanselisten over klubber som vil ha han tilbake blir bare lengere og lengere. Hva fremtiden vil bringe denne talentfulle ungutten er spennende å følge med på, men karrieren til Josef Bamba vokser mot nye høyder, og spillejobben rundt om i verden blir flere å flere.

Vi tok en liten prat med denne karen og han har mye på lager. Eksklusivt på HOUSEBLOGGEN.NO - Hele Norges Houseblogg


Housebloggen:
Først av alt, presenter deg for våre lesere og fortell oss hvordan din DJ ‚Äìkarriere startet.
 

Josef Bamba:  Mitt fulle navn er Josef Mentzoni Bamba og jeg er en gutt på 22 år fra Nordens Paris, Tromsø.
Min DJ-karriere startet i hjembyen min for tre år siden, hvor jeg spilte på en av de lokale uteplassene der og på diverse private arrangementer sammen med kompiser.


Housebloggen:
Som sikkert mange vet er du resident DJ for Pacha, og dette er for mange DJs en våt drøm . Fortell oss historien bak dette.

Josef Bamba: For å gjøre en lang historie kort.. Måten jeg ble resident for Pacha er egentlig litt utrolig med tanke på at de nok aldri ville funnet meg oppe i Tromsø, og det hadde ikke skjedd uten Movida Corona konkuransen. Det var det norske Movida teamet med (DJ) Olanskii i spissen som ga meg sjangsen til å få komme til utlandet først å fremst ved å velge meg som Norges representant. I den europeiske finalen i Wien var Pacha en del av juryen. Da de var med på å utpeke meg som vinneren, hadde de nok også en baktanke om at de kanskje ville bruke meg til noe. Premien i 2008 var jo å få en sjangse til å spille noen gigger for dem i løpet av et år. De lot meg spille på Pacha Ibiza i tillegg til andre plasser i Spania og i Egypt det første året og de var så fornøyd med meg etterpå at de la fram forslaget at jeg offesielt skulle bli en del av teamet deres fremover. Og slik ble det.


Housebloggen:
Hva syns du om housekulturen i Norge i forhold til større nasjoner og hvordan tror du utviklingen blir her til lands?

Josef Bamba: Jeg synes at housekulturen i Norge er på vei opp, og jeg syns at det har skjedd mye på housescenen bare de 2 siste årene. Jeg tror utviklingen kommer til å fortsette slik, og det er veldig bra! Vi trenger å få Norge på kartet, så det er kjempeartig å se upcoming dj`s og produsenter hevde seg i både Norge og utenlands.
Jeg tror Norge kommer til å stille sterkt i framtiden.


Housebloggen:
Du omtales som en av Norges beste DJ‚Äôer. Hvordan føles det å være så stor?

Josef Bamba: Hehe, mange spurte seg nok (og mange lurer sikkert enda) hvordan en person fra Tromsø som nesten aldri hadde spilt andre steder enn i Nord-Norge plutselig over natten kan bli hypet som en av Norges beste DJ`er. Dette var noe jeg leste på VG nett etter at jeg hadde blitt utvalgt som Norges representant i den internasjonale finalen, og dette er noe som jeg setter veldig stor pris på!

Personlig tenker jeg ikke så mye over dette til vanlig, bortsett fra at jeg vet at det legger mer press på meg når jeg reiser rundt å skal opptre. For min del handler det i bunn og grunn om at jeg vil levere hver gang jeg møter opp på en gig, og det har vært min innstilling helt fra starten av.
En ting jeg må legge til er at det var veldig deilig for meg å på en måte «leve opp» til hypen jeg fikk i Norge ved å reise til utlandet og faktisk ta førsteplassen med meg hjem igjen!


Housebloggen:
Hvilke internasjonale DJ’s er dine favoritter/inspirasjonskilder?

Josef Bamba: Vel, man kommer seg ikke unna svenskene om dagen! Jeg må si at Axwell er en av mine favoritter, både når det gjelder personlighet og som produsent. Ellers ser jeg opp til Tim Berg aka Avicii for sitt produsenttalent i en så ung alder. Så jeg må helt klart si at jeg får mye inspirasjon fra disse to.


Housebloggen:
Hva er ditt syn på blogger som for eksempel housebloggen.no og stiller du deg negativ eller positiv til gratis fildeling?

Josef Bamba: Vel, jeg har et delt syn på gratis fildeling. På en side er blogger og gratis fildeling en bra ting. Via blogger og fildeling mellom personer finner man låter man ellers kanskje ikke hadde funnet, og dermed kan ukjente produsenter slå igjennom. I tillegg er blogger, forum og fildeling en flott måte å hype seg selv på. Jo flere som vet om deg og spiller musikken din jo bedre!
Men jeg er av den oppfattningen at de låtene man spiller mye burde støttes ved å kjøpes. Det er brukt mye tid bak produsering av låter, og musikkbransjen er hard nok fra før av.

Housebloggen:
Har du noen planer for sommeren?

Josef Bamba: Planen for sommeren er å reise rundt og spille og produsere musikk. Juni måneden har startet helt sykt bra. Med booking til «Rock in Rio, Madrid» som hadde en DJ line up med David Guetta, Tiesto, Axwell, Wally Lopez osv, i tillegg til tre Pacha jobber som er fordelt utover Spania, Tyskland og Italia. Det er en god start på sommeren for meg. I tillegg har det kommet ut 4 stk CD`er i utlandet som jeg har mikset i samarbeid med noen av mine DJ kollegaer i Pacha. Den ene CD¬¥en er et sammarbeid mellom Pacha, Ministry of Sound og Yamabooki. Her er en teaser.

Enda en god nyhet er at på mandag som var ble en remix av meg og min kompis HotShot releaset eksklusivt på beatport på labelet til Pacha Recordings. Det er vi veldig glade for! Les alt om låten her, og kjøp den her!


Housebloggen:
Hvilke 5 låter spiller du om dagen?
 

Josef Bamba: Disse 5 er mine favoritter om dagen:

Reunited - Sun Is Shining (Josef Bamba & Hotshot remix)
Adrian Lux - Teenage Crime - Axwell & Henrik B Remode
Pete Brown - Changes (Jquintel Mix)
Afrojack vs Laidback Luke - Pacha Rocking Best On Acid (Josef Bamba Bootleg)
Avicii - Love You Bromance (Alviin & Da Frenchy Bootleg 2010)


Housebloggen
: Noen norske Djs vi bør sjekke ut?

Josef Bamba: Vel, det er flere unge lovende DJ¬¥s i Norge. F. eks har vi en kompis av meg, Martin Garfjell, som var i Norgesfinalen i Movida Corona 2009. Han har utvilket seg like fort som jeg gjorde, om ikke raskere enn meg, så han skal man se opp for i framtida hvis han satser videre. DJ Youknowho er også en som har begynt å satse mer på spillingen nå, og er en som man nok kommer til å høre mer av fremover. Ellers har vi god lineup av unge lovende norske DJ`s på LUUX fredag 25/06. Litt av hvert fra Sør til Nord-Norge er representert med HotShot, Jos√® Zapa, Nicky Shah og Martin Garfjell.¬† Ellers er min kollega Nico Coltsfoot en meget lovende kar som liker å spille opp til dans sammen med Sunkissed guttene, han finner du på Extrema på lørdag.


Housebloggen:
Hva gjør du ved siden av musikken?

Josef Bamba: Ved siden av musikken har jeg de siste tre årene studert psykologi ved universitetet i Tromsø. Eller styrer jeg med det de fleste gjør, henger med venner og chiller!


Housebloggen:
Til slutt, et godt råd til fremtidige DJ‚Äôs?

Josef Bamba: Jobb hardt, og kos deg mens du gjør det.

Albin Myers2

Eksklusivt intervju: Albin Myers

5


For en liten stund siden inntok Albin Myers Luux i Oslo og gav alle som var der et sinnsykt show. Han fyrte på med alle de harde electro låtene, og fikk løftet taket.

Han har mye å gjøre med for tiden, men tok seg tid til å ta en prat med oss i housebloggen. Og vi gleder oss til neste gang han kommer til Norge.
Her er hva han hadde å si.

Housebloggen: Hey! We can start with you introducing yourself for our readers.

- My name is Albin Myers and I’m based in Stockholm, Sweden. Producing House music for the people :)

Housebloggen: How did your DJ/producing career begin?

- I started of very early. I was about 14, using the classic music making program Fast Tracker 2, and mixing started around that time aswell. But my proffesional carrer started 4 years ago. Making remixes under a different alias for artists. The big break must have been in 2008 when I got the chance to remix John Dahlb√§ck’s «Hustle Up» & Tom Novy’s «Run Away».

Housebloggen: What are your plans for the rest of the year?

- Plans are to sit in in my studio and make more music! And do DJ sets all over the world:)

Housebloggen: We know you are very busy, but do you have any near future projects or releases to look out for?

-¬† Well I’ve got allot of collabs coming out with Dabruck & Klein, Norman Doray & John Dahlback. But the biggest thing for me now is my next single «There 4 You», wich will be released July 5th. I’m really excited about that!

Housebloggen: Top 5 tracks at the moment?

David Tort & Norman Doray - The Sun

Stephan M & Laurent Simeca - Roxanne (All Mixes)

Albin Myers - There 4 You feat. St. James

Avicii, Norman Doray & Sebastien Drums - Tweet It

Adrian Lux - Teenage Crime (Axwell & Henrik B Remode)

Housebloggen: Favorite DJ/Producer?

- One of my absolute favourite DJ’s is Sebastian Ingrosso. He really gives it all when he is in the DJ booth. Producers are so many. Hard to pick one out from the masses.

Housebloggen: Have you ever had an embarrassing moment when you were DJ’ing ?

- Well shit happens to all of us. I can’t say that I have any really juicy story to tell
more then that a record has stoped in the middle of a set from time to time.

Housebloggen: What kind of job would you have if you weren’t a DJ?

- Movie Director:)

Housebloggen: You have been in Oslo several times, what do think about the Norwegian club life?

- Well for what I’ve seen it gots great potential to be even bigger! I’ve really enjoyed the times I’ve been over and hopefully it will be more!

Housebloggen: Anything you want to say to your Norwegian fans?

- Thanx for the support you’ve given me in the club & hope to see you all soon again!

Housebloggen:  To round of the interview, a word of advice to the up and coming DJ¬¥s and producers out there?

- My advice is always WORK WORK WORK! You never get anything for free.

On behalf of Housebloggen.no and your Norwegian fans, thank you very much and keep on bringing us those great tracks!