berghain

«In Germany, they can’t say ‘techno’, so they call it ‘teshno’»- Seth Troxler

Techno, akkurat som house, er en svært variert og spennende sjanger. Akkurat som at det finnes forskjellige typer house, finnes det forskjellige typer techno. Det er kanskje et budskap vi i Housebloggen har vært flinke nok til å formidle til dere lesere. Vi er en houseblogg, og flesteparten av låtene vi skriver om skal være houselåter, men når forskjellen mellom de to sjangerne er såpass små som de ofte kan være og når det slippes så mye bra techno som det gjør så må vi se oss pent nødt til å skrive litt om det. I denne artikkelen har jeg samlet sammen ti varierte og gode technolåter som vi enten har oversett eller spart til denne artikkelen. Noen av låtene kunne fint fått et Hot-stempel, men akkurat her vil jeg ikke at min smak skal komme i veien for din dømmekraft.

Beatportchart

Wax – 50005 A (Original Mix) Techno

Wax – 50005 B (Original Mix) Techno

Dette her er en stil techno som jeg liker veldig godt. Dette er ikke techno som pøser på med masse energi i håp om at du skal «klikke» på dansegulvet. Nei, dette er techno som subtilt fanger oppmerksomheten din ved hjelp av en simpel, men fengende rytme og sender deg inn i en transe som skal gjøres godt å komme seg ut av. Dette er det siste slippet fra produsenten Shed sitt Wax-prosjekt så sjekk ut de tidligere slippene. Særlig anbefaler jeg 20002 B og 30003 B. Den svenske duoen Skudge lager også techno i denne stilen. 

Deetron feat. Hercules & Love Affair – Crave (Deetron cRAVE Dub) Techno

Fra rytmisk og simpel techno over til energisk og tung techno. Deetron remixet i høst sin egen deep houselåt, Crave, til dette tunge mesterverket. Både John Digweed og Eric Prydz har lovpriset denne energibølgen av en technolåt, og jeg ser hvor skryten kommer fra. Skammer meg litt at den ikke fikk plass i en Underground Fix i høst.

Pig & Dan – Relentless (Original Mix) Techno

Pig & Dan – Savage (Original Mix) Techno

Når det kommer til både kvantitet og kvalitet så var det får som hadde et bedre produksjonsår enn Pig & Dan i fjor. Duoen pumpet ut herlige låter på suksessfulle labels som Bedrock, Tronic og Suara, og vi kan vise til hits som MachinesCrazyMooshi og Let The Show Begin. Vi var stort sett flinke til å poste låter fra spanjolene, men dette var to av deres beste låter fra i fjor høst som vi gikk glipp av. Jeg tar de med i denne posten for å gjøre det godt igjen. Tung og energisk moderne techno!

Nicole Moudaber – Roar (Original Mix) Techno

Ibiza-residenten Nicole Moudaber hadde forrige uke et slipp på Carl Cox sitt Intec-label. Den pumpende technolåta Roar ligger i skrivende stund på 1. plass på Beatport technoliste. Hvis noen kan fortelle meg hvor vokalsamplene er hentet fra så hadde jeg blitt veldig glad. Har irritert meg grønn over hvor jeg har hørt det før.

Gregor Tresher – Relevance (Original Mix) Techno

Selv om Drumcode antagelig er det mest populære labelet i technoverdenen så får det også masse kritikk. Det er mange som synes det er lite innovasjon på Drumcode-slipp og at det er mye likt. Men Drumcode har aldri hatt noen intensjon om å finne opp hjulet på nytt, musikken på Drumcode skal kun være den hardeste og mest energiske technoen på markedet. Denne låta fra Gregor Tresher er intet unntak.

Mihalis Safras – I Am (Mark Broom Remix) Techno

Barker & Baumecker – No Body (Machinedrum Remix) Techno

Raudive – Relentless (Original Mix) Techno