Underground-Fix1

Underground Fix er din redning fra popens svette klør

Beatportchart

Tiger Stripes – Bright Lights (Andre Crom Remix) Deep House Hot

Starter som vanlig Underground Fix med en houselåt som er lett å like. Denne er fra siste slippet til OFF Recordings hvor svenske Tiger Stripes hadde et slipp. Originalen var god den, men remixen til Andre Crom var hakket mer edgy og hadde litt mer karakter enn originalen. Kule vokaler og fengende bass gjør at dette er ukens headliner!

Kris Wadsworth – Fan Mail (Original Mix) Deep House Hot

Den store retningen de siste par årene innen underground housemusikk, og særlig deep house, har vært det kritikerne har kalt «hipster-deep». Det vil si den veldig popvennlige og laidbacke deep housen labels som særlig Hot Creations og til tider Get Physical og Crosstown Rebels står for. Det er absolutt bra musikk, men det blir kanskje litt mye av det til tider. Det er derfor svært gledelig at labels som Hypercolour, Hotflush og Suara, som putter mer house i deep housen, opplever vekst og økt popularitet. Fan Mail av Kris Wadsworth ble sluppet på Hypercolour denne uka og er en spennende deep houselåt. Labelet hadde suksess med Huxleys Let It Go i fjor, mon tro om de får en like stor hit i år.

Mihalis Safras – Second Coming (Jewel Kid Remix) Tech House Hot

Edoardo Puri – Enjoy The After (Christian Farias Remix) Tech House

To låter som egentlig ikke har så veldig mye med hverandre å gjøre. De er ikke laget av samme produsent, de er ikke engang sluppet på samme label, men det er to låter i relativt samme stil, den stilen som første gjorde at jeg fikk interesse for underground elektronisk musikk. Det er to klassiske tech houselåter, og da er de tech house til ordets betydning også. De blander de rullende groovy basslinjene og samplearbeidet fra housemusikk med de tunge rytmene fra techno. Fengende og dansbart fra to relativt små labels, Skint Records og Monique Speciale. Hvilken likte du best?

Pascal Roeder – La Mache (Original Mix) Techno Hot

Det er ikke så ofte Globox slipper de helt store låtene, men denne her fra Pascal Roeder var en låt som falt meg godt for øret. Låta er tung, pumpende og bassdrevet techno, men det blir aldri masete. Herlig blanding av mørke industrielle og mer minimale elementer. Denne kunne blitt stor på et label som Drumcode eller Ostgut Ton.

Dale Howard – Leave Me (Original Mix) Deep House

Ryan Davis & Electric Rescue – Stroll (Roel Hoogendoorn Remix) Techno

Sharam Jey & Night Talk – On The Floor (Original Mix) Indie/Nu-Disco

Fur Coat feat. Mel Blatt – Fall’s Away (Just Be Remix) Deep House

Compuphonic feat. Marques Oliver – Sunset (Waze & Odyssey Remix) Deep House

+++

Det var egentlig planlagt en Fixtape fra en meget spennende trio denne uken, men på grunn av tekniske problemer måtte denne utgå. Du får i stedet kose deg med mitt favoritt Boiler Room-set (og video) fra i fjor. Her spiller Dixon og Kristian Beyer fra Âme på et hotellrom stappfullt med fans i Amsterdam. Innervisions, Boiler Room, putekrig og Paul Simon – kan det bli bedre?