Archive for 6. mars 2013

news

Ny kategori: Nyheter

0

news

Ny kategori for nyheter, previews, intervjuer og diverse!

Som noen allerede har lagt merke til har vi lagt til en ny kategori på bloggen. I denne vil vi legge ut previews, nyheter og annet spennende stoff relatert til EDM på en eller annen måte slik at dere kan få med dere mer av hva som rører på seg.

For å ikke nedrenne facebooken vår med mindre statuser som kanskje ikke er så viktige vil ikke nye artikler i denne kategorien annonseres hverken på Facebook eller Twitter. Det vil altså si at du må selv sjekke kategorien ved å trykke på Nyheter i bloggens meny. I det nye designet vi jobber med vil artikler fra denne kategorien i større grad være synlig på forsiden, men foreløpig gidder vi ikke prioritere dette i det nåværende designet.

Vi kan uansett love at vi skal holde kategorien oppdatert, og de aller fleste dagene skal det komme nye oppdateringer som er verdt å få med seg, så sørg for å sjekk innom den minst en gang om dagen om du er sulten på mer EDM relatert stoff enn selve musikken.

Direkte url til den nye kategorien er som de andre: www.housebloggen.no/nyheter

renaissance tale of us

Renaissance: The Mix Collection – Tale Of Us

1

renaissance tale of us

Beatport

Renaissance: The Mix Collection – Tale Of Us (Continous Mix 1)

Renaissance: The Mix Collection – Tale Of Us (Continous Mix 2)

Som en av de første nattklubbene i verden, startet den britiske klubben Renaissance sitt eget label i 1994. På dette labelet har det blitt sluppet noen av de beste miks-albumene gjennom tidene. Sasha, John Digweed, James Zabiela, Hernan Cattaneo, Nick Warren og Danny Tenaglia er bare noen av DJ’ene som har sluppet mikser på labelet. Dessverre gikk labelet konkurs i 2010, men ble gjenfødt ett år senere.

Frem til nedleggelsen i 2010 var Renaissance-miksen hovedsaklig progressive house, og etter gjenopprettelsen av labelet for ett og et halvt år siden så det ut til at de skulle fortsette i den retningen (Dave Seaman og Hernan Cattaneo har hatt slippene på labelet siden gjenfødelsen i 2011). Men så kom nyheten at den italienske duoen Tale Of Us skulle lage den neste miksen i serien så det virker som de ønsker å utvide sitt spekter.

Tale Of Us har de siste par årene vært et av de største gjennombruddene i underground housemusikk. I 2012 slapp de kun et par remixer og noen samarbeid med, blant annet Visionquest og Clockwork. Allikevel klatret de på Resident Advisor sin topp 100 ranking og ryktene har det til at de har over hundre låter på lager så 2013 kan fort bli deres store år. Stilen til Tale Of Us er gjennomgående i denne miksen, mørk og melodisk deep house som til tider blir brutt av fengende technorytmer og mer groovy house. Miksen har en enormt høy chill-faktor, men energinivået holdes oppe så det ikke blir for kjedelig. Eneste kritikken jeg har om miksen er at det er litt mange «hits». Jeg foretrekker mikser hvor jeg nesten ikke har hørt en eneste låt fra før av for da kommer miksen i fokus, ikke låtene. Tale Of Us gjør uansett en såpass stor jobb med utvalg og miksing at det bare blir flisespikkeri. Det er en miks-cd Renaissance verdig!

Tracklist:
CD1:
01. Gran Cavaliere – Dancing Alma
02. Mathew Jonson – When Love Feels Like Crying
03. Tale of Us & Clockwork – Life And Death feat. The/Das
04. Kollektiv Turmstrasse – Ordinary (Lake People’s Circle Motive Remix)
05. Kollektiv Turmstrasse – Heimat (Robag’s Turmkolle Rekksmow)
06. Roman Flügel – Cookies Dust
07. Scuba – Hardbody
08. Gold Panda – Marriage (Baths Remix)
09. Delta Funktionen – Nebula
10. Sei A – Frozen Flower (Midland Remix)
11. Wareika – Burnin’
12. Simian Mobile Disco – Cerulean
13. FaltyDL – Straight & Arrow (Four Tet Remix)
14. Closer Musik – Departure
15. Tale of Us – Obscure Promises

CD2:
01. Daniel Avery and The Deadstock 33′s – Magnetic (Barnt Remix)
02. Roman Flügel – Softice
03. Tin Man – Nonneo (Donato Dozzy Remix)
04. Carl Craig – At Les (Christian Smith Hypnotica Remix)
05. Recondite – Felicity
06. Argy, Baikal – Upon Ourselves (Osunlade Stripped Mix)
07. Mind Against – Cagliostro
08. Lake People – Point in Time
09. Herbert – It’s Only (DJ Koze Remix)
10. Seph – Zoom (Bi)
11. Triola – Leuchtturm (Wighnomy ́s Polarzipper Remix)
12. Robert Hood – Hate Transmissions
13. Daniel Avery – Water Jump
14. Petar Dundov – Distant Shores
15. Extrawelt – Phoebe
16. Area Forty_One – P.R.T.C.T.N.

Strikerferdig1

Striker / Glowing(Cazette Remix)

0

Strikerferdig1

David Solano – Striker (Original Mix) Progressive Beatport

Amerikaneren Solano er ute med et høyenergisk bassmonster av en låt på Peak Hour Music. Brekket preges av massive snare-trommer og eksplosive synther som drar deg med over til en helt rå basslinje som minner meg en del om de Felguk ofte har i låtene sine. Dette er 5 minutter med råskap som jeg virkelig kunne tenkt meg å oppleve ute.

Nikki Williams – Glowing (Nikki Williams vs. Cazzette Remix) Electro iTunes

For et par uker siden la vi ut Fedde le Grande remixen av Glowing, og der mer enn antydet jeg at den først og fremst var forbeholdt virkelig store anlegg på virkelige store arenaer. Nå er Cazzette remixen her, og der Fedde kjørte på med sin kompromissløse big-room sound, velger svenskene en tilsvarende lettere og ukomplisert tilnærming til låta, noe som kler de über-poppete vokalene godt. En relativt kommers produksjon som dette, men som allikevel har Cazzettes signatur-»punch», er gull verdt og gjør at denne gjør seg like godt på radioen som på nattklubben.

 

 

Lemaitre-Relativity-3

Lemaitre – Relativity 3

2

Lemaitre-Relativity-3

Lemaitre burde være et navn de fleste har hørt om til nå, men hvis ikke er det høyt på tide at du får øynene opp for den norske duoen.

Ulrik Lund og Kjetil Jansen startet opp så sent som i 2010 og har hatt en formidabel fremgang siden da. Noe av det viktigste som skjedde er vel at de havnet på andreplass i NRK Urørt finalen i 2012 med låten Strobes pt. 2 som siden gikk sin seiersgang på NRK P3 og fikk med det mye oppmerksomhet i Norge. Siden det har musikken deres, en lystig blanding av inde, disco, funk, electro og electronica blitt spredt som ild i tørt gress verden over. De sier selv at de henter mye inspirasjon fra artister som Justice, Daft Punk, deadmau5 o.l., men stilen deres er likevel ganske så unik. 2012 bød dog på mer action for gutta da de først fikk spille på Hovefestivalen foran gale nordmenn for så å bli flydd direkte over til Sverige i helikopter for å spille på en av de største festivalene i Sverige, Peace & Love!

En ting til verdt å nevne er at de allerede har gjort et par kule remixjobber for større artister. Bl.a. har de gjort en fet remix for Netsky på låten We Can Only Live Today pluss at de snart kommer med en kul remix av Mat Zo & Porter Robinsons monsterlåt Easy.

Mye av suksessen kan nok også være på grunn av hjelpen de har fått fra Johannes Greve Muskat som har hjulpet de med å lage stilige musikkvideoer og en kul visuell stil som har slått veldig godt an på YouTube. De har også levert musikk til den VGTV sendte serien om skapningen av ski- og snowboardfilmen Supervention som ettter planene skal slippes i november i år.

Etter å ha turnert i Europa og USA i 2012 er de nå tilbake med den tredje EPen i Relativity serien og serverer oss låtene Iron Pyrite, Continuum, Cut To Black og Fiction. Som vanlig leverer de knallsterke låter som sitter som printet inn i trommehinnene fra første lytt med deres unike, lettbeinte sound. Jeg er ganske sikker på at nettop dette er kanskje den største grunnen til den stigende sukessen, at låtene kan høres i omtrent alle settinger, av omtrent alle, og fortsatt falle i smak. Om du er gammel eller ung, på klubb eller i senga spiller ingen rolle når de liflige tonene fyller øregangen. Om de fortsetter på et såpass høyt nivå som de gjør nå er jeg ganske sikker på at Lemaitre kommer til å bli en av våre mest populære elektroniske musikk-eksportvarer innen få år!

Under kjøp og DL lenke er sett med deres tidligere EPer i Relativity serien samt debut EPen The Friendly Sound. Sjekk også ut Soundclouden deres for flere låter (mange er gratis!) og sleng inn en like på deres facebook side.

Følg Lemaitre på:

Soundcloud | Web | Facebook | Twitter | YouTube | iTunes

Kjøp Relativity pt. 3 på iTunes ($4.99)

DL: Lemaitre – Relativity pt. 3

 

Preview: Cazzette – Weapon (EDX’s Acapulco At Night Remix)

EDX er på trappene med en ny låt perfekt for de varmere tidene av året. Denne gangen en deilig remix av Cazzettes superfete låt Weapon.

Release: Ukjent

Preview: Marco V – Walhalla

Det er lenge siden Marco V har kommet med noe som har vært spennende å fortelle om. Walhalla er i prinsippet ikke så mye bedre, men i det minste har han fått til et stilig breakdown før det smeller i gang i kjent generisk stil.

Release 11. mars

Preview: Ummet Ozcan – Here & Now

I lang tid et hett navn på trance scenen, Ummet Ozcan, er snart ute med ny låt på Spinnin. Here & Now viderefører hans techy stil i en stor bigroom electro/proglåt.

Rlease 25. Mars

Avicii – X You

Mange fikk sikkert med seg prosjektet der Avicii inviterte hvem som helst til å sende inn deler til en låt som til slutt skulle settes sammen til en hel låt for utvigelse. Ikke akkurat en nyhet, men hvis du ikke har fått med deg resultatet kan du se det i videoen under, eller åpne låten i Spotify:

X You på Spotify

X You på iTunes

X You på YouTube

Vil du lese mer stoff om prosjektet har NRK P3 laget en fyldigere artikkel du kan lese her.