Archive for mai, 2013

ufix-logo_small-black

Underground Fix

2

ufix-logo_big

Looks like house is back on the menu, boys!

Beatportchart

Julio Bashmore & Kowton – Mirror Song (Original Mix) Tech House

Mannen bak fjorårets megahit, Au Seve, er tilbake med noen nye catchy hi-hater og vokaler. Julio Bashmore er en del av den nye housebevegelsen i Storbritannia som blant annet også Scuba, George Fitzgerald, Eats Everything og Huxley står bak. Borte er det lave tempoet og de chille tonene, inn kommer tunge trommer og harde, garage-inspirerte basslinjer. Har mine tvil om Mirror Song blir en like stor hit som Au Seve, men det smeller godt fra seg, det skal Broadwalk Records-sjefen ha! 

Matt John feat. Marc Lorbeer – The River (Original Mix) Deep House Hot

Matt John – The Keys (Original Mix) Tech House

To vanvittig chille houselåter fra Matt John sitt album som ble sluppet på Cocoon denne uken. The River, som også var lead-singelen til albumet, har en herlig simpel rytme som ligger som en perfekt grunnmur til det dype, nærmest mystiske piano- og vokalsporet som følger. The Keys har samme mørke vokaler som The River, men med en funky rytme og basslinje. Jeg vil si at The River er for loungen, mens The Keys er for gulvet. Enig?

Darius Syrossian – The Crew (Original Mix) Tech House Hot

Rundt årsskiftet 2011/2012 begynte Syrossian for alvor å eksperimentere med den uslepne house stilen som preger mesteparten av slippene hans per dags dato. Saken er den er jeg tror ikke han holder på denne stilen fordi han ikke makter å produsere noe mer variert, men rett og slett fordi det er denne stilen som ligger ham nærmest, og som føles mest ekte å produsere. Hvis vi tar en titt på hans tidligere slipp i år, hvor alle er innenfor dette lydbildet, finner vi allikevel stor variasjon. For meg reflekterer Darius’ forhold til musikk inn i låtene hans, og det er kanskje derfor jeg så svak for produksjonene.

Ramon Tapia – Intense Idea (Original Mix) Tech House

Ramon Tapia – Dancing Bodies (Original Mix) Tech House Hot

Her har du definisjonen til DJ Sneaks imprint, I’m A House Gangster: »An Individual who is commited to house music for life. A house gangster never quits house music. A house gangster knows that this music is not a trend, it’s a culture. This individual eats, breaths, lives house music». La dette synke litt inn, sett så på Tapias låter og vips – åpenbaring.  

Johan Ilves, Migova – Moondrive (Original Mix) Deep House

Matt Tolfrey – Encarta (Original Mix) Deep House Hot

Theorem – Formulate (Original Mix) Techno

Alan Fitzpatrick – In The Beginning (Original Mix) Techno

+++

Mannen bak det vidunderlige labelet og livekonseptet, All Day I Dream, Lee Burridge slapp denne drømmende miksen i dag. Mannen bak miksen er Hoj, en av de nye residentene til All Day I Dream denne sommeren. Her får du en bråte med både kjente og ukjente låter skrudd sammen i en nydelig timeslang miks. Kos deg!

Chris/heutZe

artworks-000047728960-pwcibu-original

Center Of The Universe (Remode)

2

artworks-000047728960-pwcibu-original

Axwell – Center Of The Universe (Remode) Progressive Hot Beatport

Det er ikke mer enn et par drøye uker siden vi fikk høre et klipp av Axwells første soloproduksjon etter SHM ble oppløst. Låten var COTU som først ble spilt av Axwell selv for noen år siden, men nå i ny drakt i form av en «Remode» versjon. Axwell har lenge hatt tradisjonen med å lage remodes av låtene han lager og ofte betyr det en litt mer seriøs tone som i høyere grad er ment for klubb og festival enn de mer radiovennlige originalene. Han har også vært kjent for å lage «Classic» mixer av enkelte låter så det skal bli spennende å se om han gjør det med denne også! Originalversjonen er foreløpig TBA, men den er nok nært forestående.

Magnus Carlssons vokal gjør seg hvertfall utmerket til låten og selv om den bærer litt preg av at man har «hørt det før» er det fortsatt få lignende låter som har et så nydelig vokalspor som dette her. Det er faktisk så nydelig at undertegnede ble våt i øyekroken og det er bare ett eller annet ubeskrivelig ved Axwells låter som får deg til å elske de fra første lytt uansett. Jeg er ikke sikker på om det er vokalen, synth-hooket, pianoet i breakdownet, basslinjen eller en kombinasjon av alt, men en ting er hvertfall 100% sikkert:

«The goosebumps never lie».

pressplay_housebloggen

Press Play Festival: 19.-20. juli i Kragerø

0

pressplay_housebloggen

Godmusikk, sol og pils + Kragerø = Press Play Festival

Fredag 19. og lørdag 20. juli blir det musikk for danseglade mennesker i Kragerø. Press Play Festival er Norges nyeste EDM-festival og 2013 er deres første år. Kragerø står ovenfor en skikkelig godhelg og vi gleder oss. Hvem kommer? Jo, det skal vi fortelle deg: Rebecca & Fiona, Nause, Tom Swoon, Steerner & Thand, Axel Morris, DJ Bali, Oh-key, Samir Kristensen og DU.

Press Play satser på nokså anerkjente artister, samt up`n coming DJ`s både internasjonalt og her til lands. Ikke bare kommer det flinke artister, men festivalområdet er plassert på den idylliske øyen Gunnarsholmen 5 minutt gåavstand/gange fra Kragerø sentrum. Festivalen strekker seg over 2 dager med 4 DJs hver dag. Dørene åpner 16.00 og siste DJ avslutter kvelden 23.00 begge kvelder. Det er en finfin tid i solsteiken.

Images of Norway

Det blir i alt 8 artister fordelt på det to dagene. I år har de blant annet booket inn den svenske duoen Rebecca & Fiona som står bak hits som «Bullets» og «Turn it down» og den svenske house duoen Nause med radiohits som «Made of» og «Hungry Hearts». Polske Tom Swoon som har hatt en enorm utvikling det siste året og lagd remixer for blant annet Steve Aoki, Nervo, Flo Rida, Dido og flere. Den nye DJ-duoen Steerner & Thand fra Stockholm med hits som «Friends» og «Young Love» er også klare for Press Play. Les om de andre artistene her!

Sjekk ut artistene i Press Plays egen spotifyliste


ID:
16
Dato:
19. – 20. juli 2013
Sted: Gunnarsholmen, Kragerø
Tid: 16.00 – 23.00 hver dag. Afterparty på Lanternen
Artister Fredag: Rebecca & Fiona, Tom Swoon, Oh-key, Axel Morris
Artister Lørdag: Nause, Steerner & Thand, DJ BALI, Samir Kristensen

www.pressplayfestival.no
www.facebook.com/pressplaynorway

 

Billetter får du kjøpt her!

Dagspass: 400,- + bill.avg
Festivalpass: 700,- + bill.avg

 

runningtothesea_marcus

Preview: Running To The Sea (Marcus Schössow Remix)

3

runningtothesea_marcus

Röyksopp + Susanne Sundfør + Marcus Schössow = <3

Marcus Schössow leverer en remix av kanskje Norge og Skandinavia sitt største elektroniske band: Röyksopp. Remixen går inn i dypet av fjordene og fanger essensen av originalen, men legger til et stort godt dropp i pakken. Marcus sier selv at det ikke er lett å remixe idoler man har sett opp til lenge, men vi syns han har gjort en fin og spennende jobb. Det trykker, det rykker og det napper og vokalen til Susanne Sundfør har blitt tatt godt vare på. Med tidlig support fra sjefen selv (Axwell) kan dette bli en fin låt for sommeren og for de store festivalene. Remixen gis ut på Marcus Schössow sin Facebook innen kort tid. Nyt previewen og gled dere:)

zodiac

Arston – Zodiac

3

zodiac

Arston er på vei, pass på!

Arston – Zodiac (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Den hviterussiske unge produsenten Arston står bak flere gode utgivelser, blant annet «Empire» og «Flashmob». Han returnerer til scenen med en mørkere låt med harde kicks og dypere melodisk preg under navnet «Zodiac». Låten bærer preg av melodiske og pene breaks før det trykkes på og svartmales i droppene. Vi sitter med frysninger på begge armer og tær når det smeller, herlig! Sangen har så langt fått support fra Hardwell, W&W og Arty og fler. Zodiac er en brannsikker bærebjelke i cd-mappen til DJs med baller og med denne låten kan vi trygt si at Arston tar sine første steg mot det store. Sluppet på PinkStar Records 27.05.2013

Støtt artisten ved å kjøpe låten på Beatport
Arston : Facebook | Soundcloud | Twitter