Archive for 5. januar 2013

beach bar

Fjorårets ukjente hits

1

beach bar

Tre av fjorårets hits vi ikke la ut..

Andrés – New For U (Original Mix) House Discogs

Denne låta skal vi faktisk ikke ta spesielt mye selvkritikk for at vi ikke fikk ut. Grunnen til det er enkel; den ble kun sluppet i vinylformat. Det hindret ikke låta fra å bli en av de største houselåtene i 2012. For det er akkurat det låta er, en klassisk houselåt! Resident Advisor, Juno Records, FACT Magazine og flere blogger kåret New For U til den beste låten i 2012. Jeg er ikke sikker på om jeg kan si meg enig, men jeg setter stor pris på en old-school housegroove når jeg hører den.

Pachanga Boys – Time (Original Mix) Electronica Beatport

Jeg vil påstå at Time er så nærme en perfekt afterhours-låt som man kan komme. Det er som om den er produsert for å spilles klokka halv åtte om morgenen når sola er på vei opp over Ibiza. Låta tar litt tid før den for bygget seg opp, men tro meg, det er verdt det. 15 minutter med gåsehud venter!

Julio Bashmore – Au Seve (Original Mix) House Beatport

Hvordan denne låta her kunne bli sluppet uten at vi gav den noe omtale, stiller jeg meg meget spørrende til. Her tar jeg også stor selvkritikk, for dette er «right up my alley». Au Seve er en moderne houselåt, med litt klassiske innslag. Det som går igjen i låta er de fengende vokalene og melodien, som sammen med bassen utgjør et mesterverk av en houselåt! Dessuten får jeg ikke nok av de hi-hatene.

phpTxn6jyPM

Reason (Remixes)

6

phpTxn6jyPM

NERVO & Hook N Sling – Reason (Vicetone Remix) Progressive Soundcloud

NERVO & Hook N Sling – Reason (ZIGGY Remix) Dubstep Beatport

NERVO & Hook N Sling – Reason (Sick Individuals Remix) Progressive Beatport

NERVO & Hook N Sling – Reason (TV Noise Remix) Electro Beatport

NERVO & Hook N Sling – Reason (Danny Better Remix) Progressive

NERVO & Hook N Sling – Reason (Duvoh Remix) Progressive

I kjølvannet av Reason, som ble sluppet i slutten av august, har det kommet en rekke remixer, både offisielle og uoffisielle. Den nyeste kommer fra Vicetone-gutta, og er ikke overraskende en kommersiell remix som støtter seg mye til vokalen. Vokalen fra originallåta har faktisk fått velfortjent mye plass i alle remixene. Sick Individuals sin remix kommer høyt på lista for min del, med en liten vri på melodien i breakdownet som fungerer veldig bra. Duvoh på sin side synes jeg leverer det klart beste droppet av disse remixene; knallhardt, men enkelt. Det er altså litt av hvert når det gjelder stiler her, og jeg har valgt å ikke sette noe hot-stempel på enkeltlåter. Den oppgaven overlater jeg dermed til dere!