Archive for 4. mars 2013

monkeyseemonkeydo

Monkey See Monkey Do (Remixes)

4

monkeyseemonkeydo

Tommy Trash – Monkey See Monkey Do (Tommy Trash Re-Edit) Electro

Tommy Trash – Monkey See Monkey Do (Tom Staar Remix) Progressive

Tommy Trash – Monkey See Monkey Do (Nom De Strip Remix) Electro

Tommy Trash – Monkey See Monkey Do (Zero Hero Remix) Electro

Hot

Beatport

En av Tommys mest spesielle låter er etter en nesten halvt års utsettelse endelig klar for release på mau5trap. Tommy Trash har inkludert en finfin re-edit av originalen fra 2011 som oppgraderer sounden til dagens nivå både i forhold til generelle produksjoner, men også i forhold til hans egen utvikling. Breakdownet fra originalen er i store deler bevart, mens droppene har fått en saftig overhaling som gjør låten litt mer spiselig for lyttere som ikke er like glad i Tommy Trash særegne, unike stil.

Tom Staar hiver seg på en remix litt i samme stil som han har hatt den siste tiden med lange fine buildups og funky, rullende housebeats. En stil som egner seg utrolig godt for avspilling på større arenaer. Nom De Strip som bare i forrige uke slapp sin egen EP på mau5trap leverer også en knallsterk remix av den litt mer skrudde sorten som jeg sliter å beskrive med ord. Hør selv!

For å toppe det som kanskje er en av årets hittil sterkeste remix EPer finner vi Zero Hero remixen. Selv om alle remixene er gode i hver sin kategori må jeg si at Zero Hero tar kaka der han flesker til med en gigantisk electroremix av låten hvor han både tar med noen originale elementer, men i tillegg skrur litt på de og legger til sine egne før det braker løs i et monster av et dropp. En kommentar på soundcloud beskrev låten ganske godt oppsummert i ett ord: Filthy!

mammoth

Dimitri Vegas, Moguai & Like Mike – Mammoth

5

mammoth

Dimitri Vegas, Moguai & Like Mike – Mammoth (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Ikke lenge etter slippet av den superpopulære Wakanda er belgias hotteste DJ-duo tilbake med nok en knallåt. Sjelden har navnevalget til en låt vært så beskrivende som i dette tilfellet, for dette er udiskutabelt en mammut av en låt. Forsiktig starter den med et hint av basslinjen og enkle elementer, men når du kommer et drøyt minutt ut i låten og Mammoth slår inn med full styrke er det ingen vei tilbake. Hovedtemaet i låten er vanvittig stort og skaper en helt egen romfølelse i låten og høres nesten litt majestetisk ut, om det er et ord man kan bruke i musikken. Dette er ingen kompleks låt fyllt av forskjellige elementer, men har fokuset på de få den bruker, noe som fungerer utrolig bra.

olander

Jeremy Olander – Let Me Feel

12

olander

Jeremy Olander – Let Me Feel (Original Mix) Progressive Hot

Tro det eller ei, så er det snart ett og et halvt år siden Jeremy Olander har gitt ut noe på Pryda Friends. Det er svært pussig, med tanke på at han har drøssevis med godlåter som ligger der uten å ha blitt sluppet. I tillegg hadde låter som Evade, RiotsRypamont og Fairfax stor suksess så man skulle tro Prydz ville presse ut så mange slipp som mulig. Men ikke noen flere Olander-låter har kommet på PRYF, i stedet har Jeremy gitt ut en mengde gratis låter pluss et par slipp på andre labels som Toolroom og Cr2.

Let Me Feel er av de mer oppløftende låtene til Jeremy Olander. Litt i samme stil som Fairfax og Norrsken samt remixen hans av Adrian Lux’ Fire. Låta har et særegent hook som sammen med det beste vokalsamplingen Jeremy noensinne har gjort, gjør låta utrolig fengende. Selv om jeg er svakere for de mørkere og tyngre låtene hans så kan jeg ikke unngå å digge denne låta. Håper og tror denne når høyt og for alvor setter Olander på kartet – progressive house trenger det!

tool200

Ten / Blacklight

1

tool200

Sander Van Doorn & Mark Knight vs. Underworld – Ten (Original Mix) Progressive Hot Beatport

En sjelden gang iblant dukker det opp collabs som dette her. To produsenter fra vidt forskjellige verdener kommer sammen og tar med seg en akkurat passe mengde elementer fra hver kant og møtes på midten. Resultatet blir Ten, en deilig proglåt som tar meg seg de techy trommene som forsåvidt begge er kjent for, men krydrer det opp med Sanders acid og selvfølgelig Mark Knights umisgjenkjennelige melodiparti i midten av breakdownet. Vokalen levert av legendariske Karl Hyde fra Underworld er det ingenting å si på og passer perfekt til denne type musikk. Her får du en låt som høres fresh ut i 2013, men samtidig inneholder flere old-school elementer og passer like godt for lyttere som kom sent på scenen som for de eldre.

Ten er laget for å feire 10-års jubileet til labelet og for en måte å gjøre det på! Låten er garantert å sette en nok en milepæl for Mark Knights Toolroom records og du kan med trygghet forvente å høre denne ihjelspilt av de fleste større DJs i tiden fremover og utover sommeren.

Funkagenda – Blacklight (Original Club Mix) Progressive Beatport

Funkagendas bidrag til årets Toolrooms Miami compilation er i form av låten Blacklight. Det er ikke noe nytt og revolusjonerende over dette, men det er noe med stilen til Funkagenda som gjør at jeg aldri blir lei. Det dundrer avgårde med tunge kicks og stramme basslinjer i tillegg til det spesielle syntharbeidet som nærmest har blitt et eget varemerke for Funkagenda, Mark Knight og Paul Thomas. Låten starter litt trått, men når breakdownet er i gang og det sakte men sikkert starter å bygge seg opp er det umulig å ikke la seg rive med mot takeoffet.