Archive for 4. februar 2013

2355491814_afde98b90e_z

Wakanda + 3

3

2355491814_afde98b90e_z

Dimitri Vegas & Like Mike – Wakanda (Original) Progressive Hot Beatport

Axtone Records overrasket i dag med å slippe låta Wakanda som mange har ventet på, før den egentlige releasedatoen. Dette er en skikkelig festivalbanger, og ikke noe du sitter å nyter hjemme med hodetelefoner. Veldig tribal house-inspirert låt, og må kanskje si at vocal chopsa er noe av det som skiller denne fra mengden av denne typen slipp som gang på gang skal prøve å smelle hardere enn det forrige.

Flux Pavilion – Starlight (Original Mix) Dubstep Beatport

På tampen av januar slapp Flux Pavilion sin nye Blow The Roof EP. Vi poster ikke mye dubstep på bloggen, men dette var høydepunktet på EPen og er en låt i typisk Flux Pavilion-stil med råe saw-synther og sin kommersielle, melodiske tolkning av sjangeren.

Nabiha – Mind The Gap (Lenno Remix) Indie / Nu Disco Hot Soundcloud iTunes

Lenno fylte atten år på fredag, og er altså et ungt talent innen denne sjangeren det absolutt er verdt å følge med på. Dette er en funky 70-tallsinspirert remix han gjorde for disco:wax sitt nyeste samlealbum, og hans typiske sommerlige pianoakkorder er selvfølgelig tilstede! NB: 128 kbps

Avicii vs. Nicky Romero – I Could Be The One (John Christian Remix) Progressive Soundcloud

Avicii la ut denne på Soundclouden sin for noen dager siden, og dette er en av de bedre remixene jeg har hørt av den smått utspilte låta. Akkordprogresjonen i oppbygningen går veldig fint sammen med vokalen, og droppet er simpelt, cleant og hardt. Fin variasjon når originalen blir kjedelig.

Pogo

Jackpot / Pogo

8

Pogo

Quintino & Ralvero – Jackpot Progressive Beatport

Om alle klisjeér om hjernedød syremusikk trenger en låt som eksempel, vil jeg si at dette er en god kandidat. Jeg vet ikke hva jeg fnyser mest av; de billige melodiene og synthene, det ultra-harry «Jackpot» droppet eller den voldsomt slitsomme beaten. Noen vil sikkert være uenig med meg om denne sangen, men for min del er dette et sløvt forsøk på å skape en festival-banger foran det kommende UMF.

Laidback Luke ft. Majestic – Pogo Electro Beatport

Om du var enig med meg om at forrige låt var lavmål, kommer du ikke til å tro dine egne ører når du hører Laidback Lukes nye utgivelse. Pogo følger en viss ny standard som har kommet i det siste; skikkelig ræva hardstyle bremset ned til house-tempo. Den kommer både i en dub- og vokalverjon, men det er helt likegyldig hvem av dem du hører på. Vet ikke helt hva veteranen fra Nederland tenkte når han skrudde sammen denne søpla, men jeg håper han bare hadde en ekstremt dårlig dag, for jeg får litt vondt av å høre på dette når man vet hva Luke Van Scheppingen egentlig er i stand til å lage.

Halo 2

Halo / Still The Same Man

1

Halo 2

Deniz Koyu & Dirty South – Halo (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Når man observerer artistene Deniz Koyu og Dirty South i samme låtnavn burde det sprenge de fleste forventningskalaer. Begge to har vist seg som nærmest garantister for kvalitetslåter hver gang de er involvert i noe. Når jeg først hørte resultatet i formen Halo, ble jeg dog ikke helt tilfredsstilt. Det er en god låt, med en fin melodi og skikkelig kraft i takeoffen, men ikke noe særlig mer. For min del går den nok fort i glemmeboken, men med tanke på hvor mye hype den har fått og kommer til å få, velger jeg å utruste den med et Hot stempel.

Det er vel liten tvil om hvem som står bak det meste av låten da den er svært lik Deniz Koyus Hydra som kom ut i 2011, men likevel er det nok en låt mange vil like siden den den faktisk leverer et solid trykk uten å være masete.

Nicky Romero ft. Nilson & John Christian – Still The Same Man (Original Mix) House Hot Beatport

En ny vri av en houseklassiker som ble gitt ut originalt av Till West & DJ Delicious. Denne versjonen har fått en god dose Nicky Romero og høres ut som en del av det han ga ut for to-tre år siden, f. eks kjente og kjære Camorra. Flott er det uansett å se at en såpass stor produsent som Nicky Romero gir ut helt vanlig house som er ment for bigroom. Denne sounden var megapopulært for noen år siden, og vi håper inderlig at denne sounden kanskje får en aldri så liten renessanse i 2013.

Tocadisco

Alter Schwede!

0

Tocadisco

Tocadisco – Alter Schwede! (Original Mix) Tech House Hot Beatport

Jeg må innrømme det er lenge siden sist jeg har hørt en låt av Tocadisco og tenkt ”fuck yeah”, men denne nærmer seg veldig! I 2006 herjet han verden rundt med monsterhitten Music Loud som av noen vil bli karakterisert som en av de beste låtene innen electro house noensinne. Den gang tok han noe nytt og helt spesielt til bordet, noe som fikk et hvert dansegulv til å klikke bananas! Låta var på mange måter med på å definere sjangeren. Det vil jeg ikke si han har klart denne gangen. Det skal sies at jeg i skrivende stund hører låta på repeat mens jeg digger hardt, og det må da telle for noe! Til tross for to break på nesten ett minutt hver er låta kort og høvelig intensiv. De blåseinstrument-synthene som er brukt i breakene er forresten bare helt herlige!

Alter Schwede er sluppet i anledning det 50. releaset til TOCA45 Recordings. Da er det ikke annet enn på sin plass at sjefen sjøl har produsert låta!

792380_464114856987766_259405254_o

April

0

792380_464114856987766_259405254_o

Syn Cole – April (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Syn Cole – April (Progressive Mix) Progressive Beatport

Syn Cole står bak remixer av velkjente kommersielle låter som Silhouettes og The Lucky Ones. Nå har han endelig kommet med sin første original på et større label, selveste Aviciis LE7ELS, og det blir nok neppe hans siste. Det kommer ikke som noen overraskelse at dette er kommersiell house, med en fengende melodi som raskt klistrer seg på hjernen og helt sikkert en låt vi får høre mye av fremover. Han har valgt å slippe to versjoner av låta, en original mix og en progressive mix, hvorav førstnevnte er en del hardere i droppet og deler av låta heller mer mot electro enn den andre. Som regel er jeg ikke så fan av de typiske electro-droppene som voldtar alt av progressive house for tiden, men akkurat her må jeg faktisk si det er pent gjort, og skaper litt ekstra dynamikk i låta. Oppbygningen i låta på progressive mixen synes jeg er hakket kjedeligere, men for noen kan nok sistedroppet her være noe som fungerer bedre i riktig setting.