Archive for februar, 2013

life

Life (Diamonds In The Dark)

2

life

John Dahlbäck feat. Agnes – Life (Diamonds In The Dark) (Original Mix) Progressive Beatport

John Dahlbäck feat. Agnes – Life (Diamonds In The Dark) (Feenixpawl Remix) Progressive Beatport

John Dahlbäck feat. Agnes – Life (Diamonds In The Dark) (Lazy Rich Remix) Electro Beatport

John Dahlbäck feat. Agnes – Life (Diamonds In The Dark) (Lunde Bros Remix) Electro Beatport

De som ikke har hørt Dahlbäcks Life tidligere, har noe å se frem til. For de som har hørt den før, er dette bare den samme sangen med en helt grei vokal til. Den største nyheten i denne pakken er nok Feenixpawl sin remix, som har gitt omtrent den samme melodien et nytt arrangement og kanskje et litt mer klubbvennlig uttrykk. Den overgår ikke originalen, men er absolutt en god variasjon. De to electro-remixene er ikke helt i min gate, men for andre skribenter her på bloggen er Lazy Rich favoritten, en god electroremix for dem som liker det litt hardere. Lunde Bros på sin side har hatt god medvind den siste tiden, men akkurat denne remixen synes jeg var ganske anonym. Som sagt, det skal mye til for å slå Dahlbäcks originalmix.

Underground-Fix

Underground Fix

2

Underground-Fix

Det har vært en stor uke for underground house!

Beatportchart

Isolée – Allowance (Original Mix) Deep House Hot

Pampa Records traff gull før jul når de slapp DJ Koze sin remix av Matthew Herberts It’s Only. Nå virker det som om de skal treffe gull enda en gang med denne vakre melodiske deep houselåta fra Isolée. Allowance drives av en dyp og mørk melodi som ikke kan sies å være annet en nydelig. Hvordan låta fungerer på dansegulv er vel heller tvilsomt, men som en ren lyttelåt så er det lite jeg har hørt som er bedre.

Santos Resiak feat. Dilo – A Better Light (The Martinez Brothers Remix) Deep House Hot

Chris og Steve Martinez har tatt housemiljøet med storm de siste årene. For ca. ett år siden slapp de sin enorme remix av Foskys Shiva som ble spilt heftig i settene til blant annet John Digweed og Seth Troxler. I en alder av henholdsvis 19 og 23 år så er det ingen dårlig prestasjon av duoen å bli stemt frem til 63. plass på Resident Advisor sin DJ poll. Remixen av A Better Light er klassisk groovy house med fet vokalbruk i kjent stil fra duoen.

Leonardo Gonnelli & Mennie – Sleep Like A Man (Original Mix) Tech House

Leonardo Gonnelli & Mennie – Want Yo (Original Mix) Tech House Hot

Første utgave av en meget spennende Suara-serie er sluppet for første gang, nemlig The Funky Gato Vol. 1. Den siste tiden har det vært et større fokus på techno av ypperste klasse hos Suara og med denne nye serien viser Suara hvilket enormt repertoar de innehar. Serien av låter er gjennomgående matchet for spilling på stappfulle, energiske gulv og jeg gleder allerede enorm til vol. 2! Hele slippet finner du her.

Kate Simko – Go On Then (Franck Roger Remix) House Hot

Kombinasjonen Kate Simko og Franck Roger er rett og slett dødelig! Der hvor original hadde sin styrke i sexy vokal og nedtonet vibe, går Roger for en dypere og mer groovy tilnærming i sin remix.

Henrik Schwarz – Take Words In Return (Carl Craig Vocal Mix) Deep House Hot Beatport

Ost & Kjex – Indie (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco

HVBO – Jack (Edu Imbernon Remix) Tech House

 Inxec vs. Droog (LA) – Wide Open (Original Mix) Deep House

Clarian feat. Guy Gerber – Claire (Original Mix) Deep House

Butch feat. Benjamin Franklin – Highbeams (Maceo Plex Remix) Deep House

+++

Dette kan fort bli en av årets store hits så det er veldig synd vi ikke får muligheten til å poste annet enn denne YouTube-videoen. Låta fra Levon Vincent gir oss herlige fengende rytmer, groovy bass og hypnotiske arps. Det er både fengende og originalt.  Bare synd låta kun slippes på vinyl. Hvis du vil ha låta til odel og eie, må du punge ut over €20 på Discogs.

Chris/heutZe

clouds1

Clouds EP: Vol 1

0

clouds1

Nom De Strip – Clouds Electro

Nom De Strip – Counting Sheep Progressive

Nom De Strip – Pulse Electro

 Kjøp EPen på Beatport

Skotten Nom De Strip er ute med en meget sterk debut på Deadmau5′ mau5trap label. Mannen som egentlig var en del av Stupid Fresh, har vokst seg relativt stor de siste to-tre årene. Skal dog innrømme at jeg aldri har forstått meg på hvorfor han valge et så vrient artistnavn, men det får så være.

Tittellåta Clouds er en energisk blanding av melodiske og electro-house elementer, med en fengende melodisnutt som går igjennom hele låta. Liker spesielt brekket i låta som er akkurat perfekt i denne sammenhengen, ikke for langt og ikke for kort.

Counting Sheep er en mer progressiv tungvekter. Melodien i brekket skulle jeg tro var laget av labelsjefen sjøl, for en så sammensatt oppbygging og måten den energien går over i en dundrende basslinje er mesterlig gjort.

Siste låta Pulse er litt tøffere og litt mer eksplosiv enn de andre, med en takeoff som kommer til å få bestemora di til å spenne på seg puselegger og glowsticks.

bay

Luciano – Cachai / Dance Unity

0

bay

Beatport

Luciano – Cachai (Original Mix) Deep House

Luciano – Dance Unity (Original Mix) Deep House

Det ligger et album i luften om dagen fra den utadvendte sveitser-chileneren. Før jul slapp han Rise of Angel til blandet mottagelse, selv om Andrea Oliva og UNER gjorde gode remixer av låta. Nå slipper han, etter min mening, to langt bedre låter. Jeg var litt skeptisk når jeg først hørte previewene på Beatport, men etter å ha lastet ned fullversjonen av låtene så måtte jeg si meg fornøyd.

Det er to lange, perkusjonsdrevne houselåter Luciano har gitt ut denne uken. Hvor Rise of Angel var mer «safe», er Cachai og Dance Unity relativt eksperimentelle. Cachai, som er den mest melodiske låta, har et rytmisk driv og spøkelses/operaliknende vokalsamples. Dance Unity er, etter min mening, en mer dansegulvvennlig og bedre låt enn Cachai. Låta er nesten femten minutter lang, og i et maraton-set som Luciano ofte kjører så tror jeg den vil gjøre seg godt. Det er to relativt sære låter, men hvis du er som meg og liker spennende og eksperimentell house så tror jeg disse låtene kan falle godt i smak.

stonebridge_event

Stonebridge på Nivou 01.03.13

1

stonebridge_event

På fredag kommer Stonebridge tilbake for runde nummer to på Nivou

Hvis du ikke vet hvem Stonebridge skal vi fortelle deg litt om han. Stonebridge er født i Stockholm (seff) og har over 20 års fartstid innen musikk. Han har remixet artister som Lenny Kravitz, Robbie Williams, Usher, Will Smith, Sia, Taio Cruz, Britney Spears og Missy Elliot. Han har både blitt nominert til og vunnet Grammy Awards, og er kjent som en av storkarene. Vi trenger ikke si noe mer enn det vel?

Vi avslutter med å si at du vil storkose deg på Nivou på fredag og vi håper du husker disse to hittene:


Eventet på Facebook!

My melody

My Melody

1

My melody

Erick Morillo, Jose Nunez, Harry Romero & Shawnee Taylor – My Melody (Morillo & Romero Dirty Mix) House Beatport

Erick Morillo, Jose Nunez, Harry Romero & Shawnee Taylor – My Melody (Club Mix) House Beatport

Tre av hovedaktørene bak legendariske Subliminal slår seg sammen med Shawnee Taylor, noe som har vist seg å være en meget god kombinasjon mange ganger før, som f. eks i denne gamle slageren. Club mixen av denne låta er den som tiltaler de fleste, med Morillos typisk lette og ukompliserte sound. Allikevel er det er definitivt den Dirty versjonen som fenger meg mest med sine «Ibiza 6AM» vibber, og det er nok utvilsomt hva de også hadde i tankene når de mekket den versjonen. En behagelig houselåt som først og fremst er ment for dansegulvet på store klubber.

76411117b126ea9392b3a9c87fe2dd73-d5vtt4t

Skylarking / MachineGun / Hysteria

1

76411117b126ea9392b3a9c87fe2dd73-d5vtt4t

BT – Skylarking (Original Mix) Trance Hot Beatport

Gode tips fra våre lesere er alltid velkomne! Skylarking er en nesten 11 minutter lang behagelig progressiv trancelåt, og et godt roligere avbrekk som minner litt om den progressive housen for to-tre år tilbake. Låtas lengde gjør også at BT kan tillate seg å leke seg litt med oppbygningen av låta, som ikke er 100 prosent etter standardoppskrifta. Hør den et par ganger før du gjør deg opp en mening, dette er ei låt som vokser på deg.

Tristan Garner – MachineGun (Original Mix) Electro Beatport

Har alltid hatt sansen for Tristan Garners rocka form for elektronisk musikk, og hadde electrorock vært en sjanger skulle jeg nok plassert MachineGun der. Original låt som skiller seg lett ut, men ville nok ikke passet inn i hvilket som helst electro-sett.

Zedd feat. Foxes – Clarity (Fareoh Remix) Electro Soundcloud

Som om vi ikke har hørt nok remixer av Clarity nå, kommer Fareoh med sin electroversjon. Fareoh lager en ganske kommersielt rettet form for electro, noe som passer meg og trolig mange her godt. Breakdownet gir høye forventninger, men melodien i droppet skuffer dessverre litt. Likevel en låt verdt et forsøk.

David Puentez & The Whiteliner with Terri B! – Hysteria (Original Mix) Progressive Beatport

David Puentez & The Whiteliner with Terri B! – Hysteria (Marco V Remix) Progressive Beatport

Ikke noe vi ikke har hørt før, men godt arbeid fra David Puentez og den mindre kjente The Whiteliner. Det skal sies at låta får god drahjelp av den gjennomførte vokalen fra Terri B! Når det gjelder droppet synes jeg originalen er litt statisk og flat, noe Marco V til en viss grad får rettet litt på med ekstra snares og perkusjon, men det er ikke magi det Marco V har gjort heller.

heritage

Locked Groove – Heritage EP

1

heritage

Hotflush sitt første slipp for året imponerer!

Beatport

Locked Groove – Do It Anyway (Original Mix) Deep House Hot

Locked Groove – Wear It Well (Original Mix) House

Locked Groove – Firefall (Original Mix) Deep House

Locked Groove – Night Time At The Garage (Original Mix) Indie/Nu-Disco

Locked Groove – Dream Within A Dream (Original Mix) Deep House Hot

Locked Groove – Lost (Original Mix) Deep House

Er det en ting jeg liker så er det produsenter og labels som evner å variere i stilen sin. Scuba sitt label Hotflush klarer akkurat det. Selv om musikken hovedsaklig er deep house så finner du også elementer fra klassisk house, indie/nu-disco, techno og trance i låtene som slippes på labelet. Det har blitt godt mottatt av både fans og «kjennere» av housemusikk, og labelet har blitt nevnt som et av de mest innovative, og også et av mest populære labelene i det elektroniske miljøet.

Det første slippet i 2013 fra Hotflush er en seks-låters EP fra belgiske Tim Van de Muetter, bedre kjent som Locked Groove. På denne EPen vil du finne tunge, rytmiske låter, skapt for dansegulvet, men også dype og mer melodiske låter. Wear It Well og Firefall er låter som kan holde et dansegulv gående gjennom hele låta, mens Do It Anyway og Dream Within A Dream er chille og dype. Sistnevnte minner meg veldig om en type progressive house som det florerte av når jeg første begynte å høre på elektronisk musikk. Har ikke hørt så mye av det de siste årene, men kult å høre det igjen i deep house.

Som tidligere nevnt som imponerer Locked Groove her med en sterk og variert EP med seks unike låter. Scuba vet å gi ut god musikk og vi håper han fortsetter med det.

size

Hit It / Serial Killer

0

size

GTA, Hendrix & Digital Lab – Hit It (Original Mix) Progressive Beatport

En helt fersk release på Steve Angellos Size Recordings gir plass for tre navn som aldri helt har klart å overbevise meg helt. Hendrix er egentlig et helt ukjent navn for meg, mens GTA og Digital Lab ikke nødvendigvis er de første jeg ser til når jeg tar turen innom Beatport. Dette er produsenter jeg forbinder med hard og høylytt big-room house, og i så måte passer de profilen til Size perfekt. Da er det heller kanskje ikke så vanskelig å forutse hva som venter deg før du setter igang denne låta, selv om jeg må si at den overrasket meg positivt. Synthene og produksjonen i brekket er av øverste klasse, men melodien i låta synes jeg er døll og intetsigende. Takeoffen gjør en god jobb med å bryte opp det hele, den gir deg en skikkelig følelse av at det kommer noe hardt og brutalt, og det stemmer. Den beinharde beaten som slår inn minner meg nesten om en blanding av Epic og Atom (et større kompliment kan man vel knapt gi en låt i denne sjangeren?). Det er ganske lett å se hva de har prøvd på med denne låta, og jeg synes at de har lykkes med det, bare ikke forvent deg noe du ikke har hørt før.

Gregori Klosman – Serial Killer (Original Mix) Electro Beatport

Om du er lysten på enda mer big-room galskap kommer du vel neppe utenom det nye monsteret til franske Klosman. 29-åringen fra Paris starter sitt Guru-label med en låt du skal hoppe og klikke til, dersom du mot formodning noen gang får høre denne låta på et annet sted enn anlegget i stua. Brekket preges av et pianospill som garantert skaper frysninger nedover ryggen, ettersom den høres ut som omtrent alle creepy sanger fra alle skrekkfilmer samlet inn i en melodi. Sånn sett er det vel få titler som passer denne sangen bedre enn det Klosman har valgt her. Beaten han har mekket, derimot, er vel ikke annet enn en litt modifisert versjon av Zedds Shotgun, men jada, hadde jeg hørt denne på Tomorrowland eller Sensation eller et annet event som innebærer uante mengde mennesker og uante mengder bass hadde jeg kommet hjem med heftige beinmuskler jeg også.

fredagsliste_ny_213

Fredagslisten 22.02.2013: Mixtape Edition

6

fredagsliste_ny_213

Det har vært en travel uke for oss alle, og vi har vært trege med å få ut slipp. Istedenfor å ramse opp de låtene vi allerede har lagt ut, eller gjøre et febrilsk forsøk på å finne de siste godbitene helt på tampen kan dere heller velge dere den stilen dere liker best og sparke fredagskvelden i gang med noen knakende gode mixtapes!

Classic funky/disco house

Wolfang Gartner – The 90′s DJ mix

Deep house

Simon Dawn – Deep House Mixtape #1

Progressive/electro

Gregori Klosman – Klosmania 19-02-2013

Progressive/electro

John Dahlback – Exclusive Ministry Of SOund Mix 20-02-2013

Trance

Armin Van Buuren – A State Of Trance Episode 601

metropolisFORREALZ

EP: Metropolis Pt. II

0

metropolisFORREALZ

Denne nye EPen av The M Machine har fått massiv oppmerksomhet i det siste med hyllester fra navn som Porter Robinson og Skrillex, og er en oppfølger til Metropolis Pt. I som kom i fjor. Den er sluppet på sistnevntes plateselskap OWSLA, som er kjent for å gi rom for ganske alternative produsenter. La meg bli den første til å si at det er fullt fortjent at disse gutta nå får så mye godord. Det er så herlig å høre (relativt) nye navn som ikke er en kopi av alt annet, men som tør å tenke litt utenfor boksen når det kommer til å produsere låter.  The M Machine har også blitt kjent for sine imponerende live-opptredener (blant annet på grunn av denne stilige saken), og jeg tror disse gutta kommer til å bli veldig sentrale aktører innen EDM fremover. Jeg vet det er litt farlig å hype for mye, for det kan godt hende mange av dere ikke liker disse låtene, men i mine ører er dette rett og slett et fantastisk uttrykk av kunst.


The M Machine – The Palace ft. Blake Hazard
 Dubstep Hot

Skiva inneholder 6 spor, og høydepunktet for min del er utvilsomt dubstep-låta The Palace, som er i samarbeid med The Submarines vokalist Blake Hazard. Den starter med nydelig pianospill og en melankolsk atmosfære, før det smeller inn synther som minner deg på hvorfor disse tre gutta fra San Francisco har blitt så big buisiness. Produksjonen er rett og slett spot on, og vokalene til Hazard er perfekt til stemningen i låta. Droppet er akkurat som det skal være i en slik låt; nok til å få hoder til å headbange, men heller ikke avskrekkende.

The M Machine – Schadenfreude Electro Hot

Electro house låta Schadenfreude er nok den låta det er mest trolig at du får høre fremover, med sine søte små vokal-snutter og velkomponerte melodier som plutselig slår over i en massiv takeoff og en gigantisk beat som er garantert til å få alt mellom himmel og jord til å riste på rompa.

The M Machine – Ghosts In The Machine Electronica

Ghosts in the Machine kjører mer på indie/electronica vibes á la Crystal Castles, og en ordentlig digg lytteopplevelse. Stemningen og atmosfæren i låta er nesten magisk og når vi legger til de fantastiske og behagelige vokalene til pennybirdrabbit, blir jeg nesten bergtatt. Det viser bare hvor imponerende allsidig disse tre gutta er, for spekteret av sjangere varierer ganske vidt i denne EPen.

The M Machine – Tiny Anthem Electronica

Tiny Anthem er litt i samme gate som overnevnte låt, men føler ikke helt at denne låta treffer meg.

The M Machine – Moon Song House

Moon Song starter ganske bråkete med en ekstrem innpåsliten synth, men plutselig roer det seg ned når en melankolsk vokal kommer inn som sakte går over til en takeoff som trigger en massiv tromme-beat. Litt som Nari & Milanis Atom på stereoider. Digger også måten de henter inn den bråkete synthen igjen på slutten av låta, selv om Dj’er kan fort bli overraska der om de skal mixe ut av låta.

The M Machine – Luma House

Den siste låta på EPen heter Luma og er en ni (9) minutter lang småtrist housete låt med synther som kunne vært tatt fra en Marcel Woods låt. Beaten som slår inn sånn litt før halvveis er kanskje i overkant spekket med lyder og høres litt klønete ut i mine ører, men det er for all del bare flisespikking. Liker veldig godt det mer saktegående partiet midt inne i låta, før det hele ebber ut i herlige pads.

For å laste ned hele EPen: The M Machine – Metropolis Pt II Beatport

 

 

 

 

northern exposure

Gamle Favoritter: Northern Exposure

3

northern exposure

Høydepunktet fra samarbeidet mellom
Sasha og John Digweed

Sasha & John Digweed – Northern Exposure (North) (Continous Mix) (1996)

Sasha & John Digweed – Northern Exposure (South) (Continous Mix) (1996)

Inspirert av den pågående diskusjonen om progressive house og min økende interesse for kommersielle mikser så tenkte jeg det var på høy tid å presentere våre lesere for det som høyst sannsynlig er det beste progressive miks-albumet som noensinne er laget.

Alexander Paul Coe, bedre kjent som Sasha, og John Digweed fant hverandre i 1993 og begynte et samarbeid som skulle resultere i en serie med fantastiske miks-album, legendariske netter på nattklubben Twilo og Delta Heavy-turneene. Men det mange mener er det absolutte høydepunktet av samarbeidet mellom to av verdens beste DJ’er er det første Northern Exposure-albumet. To fantastiske progressive reiser, en mot nord og en mot sør, fordelt på to cd’er sluppet på Ministry of Sound. Det regnes også som det store gjennombruddet for de to britene og gjorde dem til superstjerner innenfor progressive housemusikk.

Jeg har lenge hatt lyst til å lage en Gamle Favoritter-post om Sasha og John Digweed, men har alltid lurt på hvilke låter jeg skulle inkludere, og ekskludere. Selv om Sasha og Digweed er gode produsenter vil de for meg alltid være mest kjent som DJ’er, og da passer det vel kanskje bedre at Gamle Favoritter-posten deres er en DJ miks og ikke låter? Derfor skal jeg heller ikke snakke om låtene, fordi de skal ikke komme i fokus, det er det miksen som skal. Og en DJ miks blir ikke stort bedre enn Northern Exposure.