eric-prydz471-620x406

Gjør deg klar for to timer med progressiv magi

Om jeg skal være helt ærlig så hadde jeg ikke spesielt store forhåpninger til denne Essential Mixen fra Eric Prydz. Med tanke på at svensken nå har flyttet til Los Angeles og jobber med å slå igjennom der så fryktet jeg at miksen kom til å være relativt cheesy, til Eric Prydz sin standard, og fylt opp med hans største hits. Selv om låter som Everyday, Allein og Pjanoo er gode så synes jeg de er overspilte og ikke det man ønsker å høre i en Essential Mix, men jeg var forberedt på at de skulle komme på rekke og rad. For å si det sånn så regnet jeg ikke med at jeg ville sitte oppe til klokka fire i natt, men jeg ble sittende.

Grunnen til det var at Prydz overrasket noe så til de grader! Jeg hadde ikke regnet med å høre to timer sammenhengende mørk progressive house. Spesielt starten likte jeg veldig godt, her var det ikke så mange Pryda-låter, men alle låtene han spilte han en mørk tone, noe som satt stemninga for resten av miksen. Etterhvert begynte Pryda-låtene å rulle inn én etter én; Snaz, Border Control, en fantastisk remix av ReeperbahnGamesRush og Clapham, ingen av dem har blitt sluppet enda. I tillegg spilte han en herlig technolåt, Drums In The Deep, under Cirez D-aliaset. Det er sikkert ikke så stort nytt for mange av dere, men for en technoentusiast som meg så gledet det stort. Miksen landet i Jeremy Olanders mesterverk, Let Me Feel, som slippes på Pryda Friends denne måneden. En perfekt avslutning.

Jeg må nok la dette synke inn litt og høre på miksen et par ganger til, men nå vil jeg si at dette er den beste miksen jeg har hørt fra Eric Prydz siden hans Essential Mix i 2007, og den beste progressive mikstapen jeg har hørt siden John Digweeds Essential Mix i 2010 (Snaz ble for første gang spilt her). Mange av dere som foretrekker kommersiell elektronisk musikk kommer nok ikke til å være helt i ekstase over denne miksen, men dersom du har hørt på Pryda i mange år og elsker god og mørk progressive house, kommer du til å elske det!

Tracklist:

01. Pryda – Liam (Unreleased)
02. Not Mani – Need You (Unreleased)
03. Tonja Holma – Spanish Delight (Unreleased)
04. Christopher Kah – Evolution 909 (Magnus Froblom Remix)
05. Cory Lasser – Cypher (Unreleased)
06. Pryda – Snaz (Unreleased)
07. Pryda – Border Control w/ Pryda – Reeperbahn (Chordapella Mix) (Unreleased)
08. Pryda – EPIC Radio 003 ID (Unreleased)
09. Arpo – Interlude (Unreleased)
10. Pryda – Warrior (Unreleased)
11. Pryda – ID (Unreleased)
12. Pryda – Games (Unreleased)
13. Pryda – Rush (Unreleased)
14. Pryda – Power Drive (Unreleased)
15. Pryda – Clapham (Unreleased)
16. Cirez D – Drums In The Deep (Unreleased)
17. Jeremy Olander – Apex (Unreleased)
18. Jeremy Olander – Let Me Feel (Eric Prydz Dub Remix) (Unreleased)
19. Pryda – Rotonda (Unreleased)
20. Jeremy Olander – Rorschach (Original Mix)
21. Pryda – Welcome To My House (Unreleased)
22. Eric Prydz – Every Day (Interlude Mix) (Unreleased)
23. Pryda – One Day (Unreleased)
24. Jeremy Olander – Let Me Feel (Unreleased)