Archive for januar, 2013

Underground-Fix1

Underground Fix

7

Underground-Fix1

Are you the hunter or the hunted?

Beatportchart

Martin Patiño feat. Astrid – Hunter (Original Mix) Deep House Hot

Luciano har vært i gamet lenge, og han vet hvordan han skal finne talenter og gode låter til sitt eminente Cadenza-label. I min topp 20 liste for fjoråret hadde jeg to låter fra labelet, Heart of Flesh og Cocoua, i 2011 gikk Mendos Old School på repeat. Luciano er enkelt å greit en ekspert på å plukke ut sterke og varierte låter som slår an både hos underground-hodene og den litt mer kommersielle delen av housescenen. Hunter fra Martin Patiño kan fort vise seg å være en av vinterens beste låter. Det som sikkert vil fenge de fleste ved låta er nok uten tvil det sterke vokalarbeidet til Astrid som sammen med flotte pianoakkorder utgjør den melodiøse fasen av låta. Men prøv å legg merke til perkusjonene og rytmen i låta. Det er veldig typisk latin-inspirert housemusikk som ikke er uvanlig fra Cadenza og Martin Patiño.

Matthew Dear – Fighting Is Futile (Benoit & Sergio Remix) Indie/Nu-Disco Hot

Benoit & Sergio har alltid vært en duo som har flørtet heftig med popreferanser i produksjonene sine. Det er de langt fra alene om, men de skiller seg ut ved evnen til å unngå «cheezy»-faktoren. På mandag slipper de en meget spennende EP på Hot Creations, er den like bra som deres EP på Visionquest fra i høst så lover det stort. I mellomtiden får dere kose dere med en meget chill remix av Matthew Dears Fighting Is Futile.

Anthony Middleton – Till The End Of… (Original Mix) Deep House Hot

Get Physical fortsetter som vanlig å pumpe ut det ene heftige releaset etter det andre og har uten tvil fått en meget godt start på 2013. Denne gangen er det Anthony Middleton som står for underholdningen, hvor Till The End Of markerer høydepunktet med sine svale vokaler i en ganske så Melankolsk EP. Erketypisk GP.

A Lister – Addiction (Original Mix) House Hot

I 2012 var det «hipster» deep’en som dominerte listene totalt, men i år har jeg personlig stor tro på at produksjoner med enda kraftigere gjenklang fra den eldre housen vil bli synligere. Vi vil få se enda større kommersiell suksess fra artister som f.eks. Hector Couto, Deetron, Darius Syrossian og George Fitzgerald. Her har vi en rimelig straight forward, men kul acid produksjon fra A Lister som havner midt i smørøyet for min del.

Marc Romboy – L’Arc En Ciel (Original Mix) House

Darius Syrossian & Hector Couto – Here We Come (Original Mix) Deep House

BP – Inspirado Por Usted (Guy J Remix) Techno

Danny Serrano – Climb (Sidney Charles Remix) Tech House

The Deepshakerz – Workout (Original Mix) Tech House

Atelewo – Infinity (Original Mix) Deep House

+++

Det er tid for ny Fixtape og denne gangen er det Tigergutt som står bak. Han spilte med heutZe på Underground Fix sin konseptkveld på BrukBar og SUPA Klubb i Trondheim, fredag 18. januar. I denne mixtapen får du tre kvarter med både ny og gammel housemusikk fra blant annet Henry Saiz, Maya Jane Coles, Shonky og Nick Curly.

Chris/heutZe

tunnel

Frequency EP / De Barcelona A Viena EP

0

tunnel

Sashas label viser at de er et av de
mest spennende i bransjen

Beatport

Ejeca – Hi Rollin’ (Original Mix) Deep House Hot

Ejeca – Neva 2 Far (Original Mix) Deep House

Ejeca – Time For Change (Original Mix) Electronica

Ejeca – Nassau Storm (Original Mix) Techno

Til å være en såpass stor produsent så har Sasha kommet ganske sent i gang med å bygge sitt eget label og en base rundt det som for eksempel hans tidligere «partner in crime», John Digweed har gjort. Last Night On Earth hadde sitt første slipp høsten 2011, men det var i fjor høst de for alvor markerte seg når Sasha remixet Hot Chips Flutes og klatret til førsteplass på Beatport. I jula slapp også labelet Smoke Cone som ble godt mottatt her på bloggen, og er en låt som har blitt spilt utallige ganger hos meg. Ejeca, som tidligere har samarbeidet med Bicep, har her produsert en spennende og fengende EP. Hi Rollin’ er en av ukas beste låter, og hadde det ikke vært for at de andre låtene på EPen var så bra, så hadde den fått førsteplass i ukas Underground Fix. EPen er forsåvidt delt i to. Den første delen med Hi Rollin’ og Neva 2 Far er mer dansbare, «housey», låter enn Time For Change og Nassau Storm som er langt mer eksperimentelle. Av de vil jeg anbefale Time For Change, det var en låt jeg likte veldig godt. Uansett så er hele EPen utrolig sterk, og er ukens slipp for meg.

Beatport

Miguel Bastida & Florian Kåltstrøm – Glasso Phone (Original Mix) Deep House Hot

Miguel Bastida & Florian Kåltstrøm – Glasso Phone (Philipp Straub & caTekk Remix) Tech House

Miguel Bastida & Florian Kåltstrøm – Behind The Mirror (Original Mix) Tech House

Miguel Bastida & Florian Kåltstrøm – Behind The Mirror (Emil Berliner Remix) Tech House

Årets første slipp fra John Digweeds label, Bedrock Records, er det Miguel Bastida og Florian Kåltstrøm som står for. For de som hørte John Digweeds fantastiske livealbum Live In London fra desember kjenner kanskje igjen Behind The Mirror. Det var avslutningslåta på CD2, men har ikke fått et offisielt slipp før nå. Låta er en herlig mørk og dyp tech houselåt drevet av tunge rytmer og crunchy bass. Glasso Phone er min favoritt på EPen og får derfor hot-stempelet. En litt mer klassisk houselåt enn den mer techy Behind The Mirror med både vokalsamples og en groovy bass. Et kult slipp fra Bedrock. Vi gleder oss til å høre mer fra den kanten!

skalert93

Pump it Up

0

skalert93

Dada Life – So Young So High (Andybody Remix) Electro Beatport

SYSH flippes om til et hørbart resultat av en ukjent aktør bak navnet Andybody. Her har man kvittet seg med unødvendige vocoder-vokaler, lagt på makabre snares og kicks, men beholdt det noe oppløftende temaet i buildup/break. Låten er nå en complextrobanger spekket med finpolerte elementer mènt for et publikum som setter pris på musikken til produsenter som Far Too Loud og Space Laces.

Fast Foot, Xangaii – Closer (Kristian Vik Remix) Progressive Soundcloud (free dl)

I fjor skrev vi om remixkonkurransen Sick Slaughterhouse holdt for Fast Foot -singelen ‘Closer‘. Oslogutten Kristian Vik tolket låten på sin egen måte, og gjorde remixen om til en en behagelig ambient progressivelåt med innslag av sax, piano og vokalene fra Xangaii. Labelet bestemte seg til slutt for at ingen av bidragene til konkurransen var bra nok for utgivelse, men jeg anbefaler likevel å gi dette noe spesielle innslaget en lytt.

Spencer & Hill – Pump it Up (Club Mix) Electro Beatport

Den udødelige tyske superduen bestående av Peter Spencer og Josh Hill ser ut til å ha blitt bitt av big room -basillen. Låten er designet til å pulvarisere dansegulv med aldeles enorme alarmsynths som slår inn etter stemningsfulle melodiske parti. Magien bak en S&H produksjon er uten tvil forsåelsen de har for dynamikk, noe som gjenspeiler seg i hvordan en slik banal produksjon fortsatt kan høres fengende ut i lengden. 

 

Shakedown

Shakedown / Get What You Give

0

Shakedown

Jacob Plant – Shakedown (Original Mix) Electro Hot Beatport

Nyeste utgivelsen på Calvin Harris’ Fly Eye records kommer fra Jacob Plant. Shakedown er en tøff electro-låt med en skikkelig wobble-basslinje. Ser for meg at denne kan bli et fast inventar i lyttelista mi fremover.

Manuel de la Mare, Alex Kenji & Jamie Lee Wilson – Get What You Give (Original Mix) Progressive Beatport

En kraftfull låt som er litt utypisk den vanlige stilen til gutta som er involvert her. God vokal og en solid produksjon.

Dr Kucho & Trendmonster – From Istanbul to Russia House Beatport

En fin avslappet house-sak fra spanjolen Dr Kucho som sjeldent skuffer. Her i samarbeid med Trendmonster.

Madness

Madness (Feat. Lil Jon)

6

Madness

Dimitri Vegas, Like Mike, Coone & Lil Jon – Madness (Original Mix) Electro House Beatport

Jeg er rett og slett målløs! Mulig det er fordi jeg generelt er lite glad i hardstyle og alt som ligner, men dette var i mine ører noe forbanna mæl! Jeg poster det likevel, da navnene skulle tilsi at folk vil høre det! Etter at Lil Jon gjorde Turbulence med Steve Aoki og Laidback Luke hadde jeg et lite håp om at han skulle holde seg unna EDM, men nei. Mer irriterende stemme skal man lete lenge etter! I tillegg inneholder låta litt for mye Coone og litt for lite Dimitri Vegas og Like Mike for at den skal falle i smak hos oss dødelige (housefolk). Snakker naturligvis for meg selv, og noen vil selvsagt være uenig. HER kan du se en slags musikkvideo fra Tromorrowland og EDC Las Vegas.

NERVO – You’re Gonna Love Again (Housebox & Daniel Dahl Remix) Progressive

En uoffisiell remix gjort av en norsk duo vi helt sikkert vil høre mer fra.

Tiesto & Allure Ft Calvin Harris – Pair Of Dice Back (Disfunktion Mashup) Progressive

Er ikke spesielt glad i vokalen fra We’ll be coming back, men i denne mashupen funker det helt ok.

+++

CLMD-565x376

Intervju med CLMD

Housebloggen har tidligere intervjuet den norske superduoen CLMD. Beatport gjorde det samme i begynnelsen av januar! Her snakker de blant annet om releasene sine, det å bo i New York og om lydbildet de ønsker å formidle. Anbefales! Les HER!

For moro skyld kan du også lese intervjuet vi gjorde med den norske superduoen tilbake i 2010 her.

champstraw

I Need You / Work / Thinking

0

champstraw

Submotion Orchestra – Thinking (Mark Knight Remix) Deep Hot Beatport

At Mark Knight er en mann med mange talenter har det vel aldri vært tvil om, men å gjøre dette om til låten presentert over må vel sies å være et kunststykke i seg selv. Originalen er en utrolig digg jazzy dubsteplåt og Mark Knight har bevart den gode feelingen over i en deep house remix. Det er uhyre sjelden vi hører Mark Knight gå så dypt som dette og uten å være noen ekspert på sjangeren må jeg si han har dratt det av ganske så bra. Må igjen virkelig anbefale folk å sjekke ut originalen!

UMEK – I Need You (Original Mix) Tech Beatport

Kun en uke etter et meget solid slipp på Spinnin Records returnerer UMEK til sitt velrennomerte label 1605 for nok et godt slipp. I Need You er en funky techlåt med en uanstrengt groove og fete vocalchops som gir låten det lille ekstra.

ATFC & The Cube Guys – Work (Original Club Mix) House Beatport

ATFC har for vane å slippe en del saker av varierende kvalitet, men med The Cube Guys med på laget kan skal det mye til for å trå feil. Samarbeidet har resultert i en dansbar houselåt med løse tråder til tech og kvaliteten er selvsagt god nok til å bli gitt ut på Toolroom Records.

girlred

Flashing Lights / Love Will

0

girlred

Bass Kleph feat. Ron E Jones – Flashing Lights (Original Mix) Electro Beatport

Denne kom ut for en uke siden og er en ganske så utypisk Bass Kleph låt i forhold til hva vi vanligvis hører. Det er imidlertid ikke noe negativt siden vi her får servert en fet prog/electro låt med et godt vokalspor og resten som hører til.

Ferry Corsten feat. Duane Harden – Love Will (Extended Mix) Progressive Beatport

Noen har sikkert hørt denne før siden den var med på WKND albumet Ferry slapp i fjor, men her kommer den i full lengde. Love Will er en original og stilig låt som først fenger med et kult breakdown fyllt av piano og gode vokaler før den blomstrer opp til en full bigroom melodisk proglåt.

Swab & Joey Mova – Overdrive (Original Mix) Electro Hot Beatport

Holdt nesten på å ramle av stolen da jeg spillte av den her første gang for dette var uvante saker. Swab & Joey Mova pleier vanligvis å produsere melodisk prog trance, type veldig rolig og behagelig, men her har de lagt alle konsepter til siden og ja, gått Overdrive. Uten tvil en av mandagens mest spenstige slipp der den veksler mellom beinhard syre-electro og et mørkt, melodisk trance-aktig breakdown.

6631392

American Hustle EP

0

6631392

Pleasurekraft, Jaceo & Vedic – American Hustle (Original Mix) Tech House Beatport

Pleasurekraft, Jaceo & Vedic – Skin Song Of Skull Island (Original Mix) Tech House Hot Beatport

Pleasurekraft, sammen med de mindre kjente Jaceo og Vedic leverte i dag sin første release på 2000 And Ones label 100 % Pure. Det var på samme label Jay Lumen slapp en av fjorårets beste tech house-EPer, Get Ready, og den svært spesielle og kreative albumarten gjør det lett å kjenne igjen et 100 % Pure-slipp, hvor fellesnevneren er at de alle består av et slags vesen uten øyne.

Tittelsporet på denne EPen er en litt dypere form for tech house, og kanskje ikke hva vi vanligvis forventer fra Pleasurekraft. Andrelåta, Skin Song Of Skull Island, er derimot en Pleasurekraft-produksjon helt etter oppskrifta, og det er uten tvil her de hører hjemme. Låta bygger seg opp med en groovy basslinje og noe vokal, til et dropp hvor basslinja og perkusjonen i låta tryller frem et stort smil og en fot som ikke vil stå stille. Hvis du likte Dawn EPen vi la ut forrige uke, er det stor sjans for at denne blir godt tatt i mot også, og vi vil prøve å være flinkere på å oppdatere dere innenfor denne typen dansbar tech house fremover!

Let The Love

Let The Love / Pressure

0

Let The Love

Starkillers & Dmitry KO feat Amba Shepherd – Let The Love (Original Mix) Progressive

Starkillers har jevnt og trutt sluppet gode låter som har virkelig gjort han til et navn å regne med i EDM. Sammen med Dmitry KO har de hatt flere forrykende produksjoner seg imellom, og skuffer ikke denne gangen heller. Amba Sheperd leverer bra vokaler som vanlig, og låta ellers er veldig lett å like selv om det litt for sukkersøtt for min smak. (Ingen Beatport link grunnet «Territory restrictions»).

John Dahlback – Pressure Electro Hot Beatport

Nr to på lista over dagens Spinnin-slipp kommer fra Sverige. Veteranen Dahlback kjører på med hans vanlige stil; røff electro-bass og en beinhard beat!

Jus Jack, Dzeko & Torres, Gallantry – Any Day Progressive Beatport

Tre voksende stjerner fra den harde delen av house slår seg sammen og lager Any Day. En energisk kraftlåt hvor melodien er svært lik 90 talls-hiten Liquido – Narcotic

 

sinai

Sinai

1

sinai

ilan Bluestone – Sinai (Original Mix) Trance Hot Beatport

House-inspirert trance, ofte kalt trouse, er en stil som tydeligvis er kommet for å bli, og Anjunabeats kan vel sies å være det største og fremste labelet som pusher slik musikk, med store utgivelser fra bl.a. Arty, Mat Zo, Maor Levi og Oliver Smith. Forskjellene mellom progressive house og progressive trance er ikke lengre like tydelige, så musikken kan være hørbar for publikum fra begge leire. Gamle trance-fanatikere skyr det som pesten, men jeg liker hvordan de klarer å kombinere de emosjonelle trance-harmoniene med rytmen og energien fra housemusikken.

Sinai er ilan Bluestones nyeste verk, og er allerede inkludert i radioshow og mixer fra bl.a Above & Beyond, Armin Van Buuren og Myon & Shane 54. Akkordprogresjonen i låta er vanvittig deilig, og sammen med perfekte vocal chops kribler det i alle fall godt nedover min nakke. Droppet er mixet akkurat som det skal være, med melodien i fokus og passe harde synther og kicks, uten at det blir overkill. Det er alt for lite av slikt i dagens EDM-scene, men jeg har troa på 2013 blir et bedre år for de som liker denne stilen, kanskje med Arty som den fremste pionéren på området. Jeg anbefaler også å sjekke ut Capetown (beatport) av samme produsent, en låt vi la ut på bloggen for et par måneder siden.

skalert92

Brainfreeze / Chaos / Taito

2

skalert92

Etter en noe treg start på året, så denne uken preg av gode utgivelser fra en rekke labels. Selvom mange kvalitetslåter var aktuell til denne posten, har vi valgt å se på de største og viktigste utgivelsene.

 

FTampa – Chaos (Original Mix) Electro Beatport

Allerede etter èn snau måned kan vi se at året 2013 vil bli et meget bra år for Sick Slaughterhouse. Sterke utgivelser fra nykommere som U’Moon og A-Peace, og nå endelig en original fra hele brasils FTampa. Klubbpreget produksjon med melodisk breakdown og noe flørt med big room -elementer skal være en god beskrivelse på FTampas nyeste complextrolåt. Suksessoppskift for den nord, og sør-amerikanske electoscenen.

Mord Fustang – Taito (Original Mix) Electro Beatport

Har lenge gått og ventet i spenning på hva som kom til å bli neste for bloggfavoritten Mord Fustang. Etter nesten et hèlt år med turnè og uten singelslipp kan vi nå glede oss over en produksjon som er veldig Mord. Vokalsampelet som vandrer gjennom hele låten gir et housy  inntrykk, og nevnte vokal skal dermed sies å være måten estlenderen har fornyet seg på siden siste release. I bunn og grunn er det bare godt at han er tilbake, for uansett hvor mange produsenter som lager musikk i samme stil er det fortsatt Plasmapools Mord Fustang som er sjefen bak sounden og mestrer den best.

Lazy Rich – Brainfreeze (Original Mix) Electro Hot Beatport

Årets første originalproduksjon for Lazy Rich skjedde noe overraskende gjennom Doorn Records. Sounden passer naturligvis, ved første øyekast, inn i labelets nåværende profil, som kan sies å huse en dèl big room Electro House. Mye av min fasinasjon til Lazy Rich’ produksjoner har alltid ligget i detaljarbeidet han legger ned i perkusjon. Sammen med stemningsfulle buildups og breakdowns, og selvfølgelig nokså slagkraftige synther i utgangspunktet er det lett å overse nettopp dette. Ser nå frem til nok et produktivt år for min favorittartist.

 

yarl

Denzal Park – Yarl

0

yarl

Denzal Park – Yarl (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Mange produsenter av denne typen progressive prøver seg på acid anthems ala dette, men få klarer å dra det av såpass som den australske duoen når de besøker Fedde Le Grands Flamingo Recordings. Låten begynner «rolig» før et minsterkick sparker inn ved 1 min og vi blir sakte introdusert til låtens hovedtema før et stilig dubstep inspirert break tar hele låten ned og lader opp til finalen. Resten hører du selv!

Når vi først er inne på Feddes label kan de som savner mer vanlig house fra storlabelet se frem til denne som kommer på mandag inkl. remixer fra Feddes partner in crime, Funkerman, og en stilig remix fra Beauriche.